Καλοκαιρινές αναβαθμίσεις

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ενταξει, εβαλα την βλαχαρα γιατι θεωρειται σχετικα "βαρυ" παιχνιδι κι ηθελα να τεσταρω την καρτα.

η πραγματικη Ευδαιμονια θα ειναι οταν θα ξαναβαλω τον Γουίτσορα τον Τρίτο τον Μεγαλοπρεπή και θα ξεχυθω στην white orchard και στα λιβαδοδάση της τεμέρια να ξαναζησω το Επος.

Last edited:
Γουίτσορας ο Τρίτος ο Μεγαλοπρεπής με το νεξτ τζεν απτειτ όμως για τζο τροπινκ καταστάσεις (και για το αουτφιτ του νετφλιξ :LOL: )

Κάτσε ρε, δεν παίζουν κλειδιά στο δεκάευρο; Λειτουργικό δεκαετίας είναι σχεδόν ffs
Άσε τον άνθρωπο να μείνει στα windows 10. Σε έναν χρόνο που λήγει η υποστήριξη ίσως να είναι η αφορμή να βάλει λίνουξ αντί να προχωρήσει στα win11.

γιατί ρε λουσίνο αν δηλαδή είναι απλά παλιό αλλά αξιόλογο τι θα πάθει;
Δεν λαμβάνεις αρκετά πράγματα υπόψιν και πάνω από όλα τον ψυχολογικό παράγοντα. ´Όταν ο κόσμος αγοράζει καινούργιο μηχάνημα αυτό συνδέεται στο μυαλό του με το αρχικό λειτουργικό του. Ιδανικά βέβαια δεν πρέπει να το εγκαταστήσει ο ίδιος αλλά ένας φίλος του. Να το στήσουν μαζί το μηχάνημα και να τού περάσει κατευθείαν λίνουξ καθώς και όλα τα αναγκαία. Αν όσα χρειάζεται απλά δουλεύουν απλά τού φαίνεται εντελώς φυσικό ότι έτσι είναι ο υπολογιστής και τα windows είναι πλέον το ξένο λειτουργικό που είναι ολόκληρη ιστορία η εγκατάσταση με κάμποσα προβλήματα κλπ.

βλαντ, θα το ψαξω λιγο αν εχει "ωριμασει" το νεξτ τζεν. γιατι οταν ειχε πρωτοβγει διαβασα σε πολλα σημεια στο νετ οτι ηταν αδικαιολογητα βαρυ και η οπτικη διαφορά δεν δικαιολογουσε τετοια πτωση φρειμς κλπ.

"υποστηριξη" μαλλον εννοεις απ την μικρομαλακη, lucinos. δεν με ενδιαφερει καθολου. τοσα χρονια με τα 7 καθομουνα, που δεν παιρνανε υποστηριξη απο πουθενα. η μονη υποστηριξη που με αφορα και με καιει ειναι απ τους γκειμ ντεβς. η στιγμη που καποια παιχνιδια που μ ενδιεφεραν δεν ετρεχαν στα 7, ηταν κι η στιγμη που αρχισα να σκεφτομαι την αλλαγη.

ειμαι στην πολυ ευχαριστη θεση να χρησιμοποιω το πιτσί μονο για κέιμινγκ, οπότε οτιδηποτε αλλο με αφηνει παγερα αδιαφορο.

"υποστηριξη" μαλλον εννοεις απ την μικρομαλακη, lucinos. δεν με ενδιαφερει καθολου.
Τεχνικά ναι, αλλά πρέπει να σε ενδιαφέρει. Αν τον έχεις offline και απλά παίζεις τα ίδια παιχνίδια που έπαιζες πάντα που τα πήρες σε CD μια χαρά είναι και τα winXP ακόμα και τα win98. Αν συνδέεσαι στο δίκτυο όμως όσο έχει μείνει πίσω το λειτουργικό ανεβαίνει όλο και περισσότερο το πρόβλημα ασφαλείας. Αργά ή γρήγορα ακόμα και το Steam θα σταματήσει την υποστήριξη όπως συμβαίνει με τα win7. Οπότε θα έχεις πρόβλημα να παίζεις παιχνίδια. Ένα σύγχρονο λίνουξ ακόμα θα υποστηρίζει χειριστήρια που απαρχαιωμένα windows θα
έχουν θέμα. Όλα αυτά δεν θα συμβούν από την μια μέρα στην άλλη αλλά η λήξη υποστήριξης είναι η αρχή.

Το ιδανικό θα ήταν να είχες εξαρχής λίνουξ. Αυτό θα σε γλύτωνε από χρόνο και κόπο καθώς είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο στην εγκατάσταση και την χρήση από τα windows. Αλλά για όποιον έχει windows, η λήξη υποστήριξης είναι μια καλή αφορμή για dual boot ώστε μαζί με το παγωμένο στον χρόνο λειτουργικό του να έχει και ένα σύγχρονο λειτουργικό.

ενταξει, εβαλα την βλαχαρα γιατι θεωρειται σχετικα "βαρυ" παιχνιδι κι ηθελα να τεσταρω την καρτα.

η πραγματικη Ευδαιμονια θα ειναι οταν θα ξαναβαλω τον Γουίτσορα τον Τρίτο τον Μεγαλοπρεπή και θα ξεχυθω στην white orchard και στα λιβαδοδάση της τεμέρια να ξαναζησω το Επος.
τι εννοείς όλα φουλ έτρεχαν με την ταπεινή 5500ΧΤ, τι είχες πριν; :p

τι εννοείς όλα φουλ έτρεχαν με την ταπεινή 5500ΧΤ, τι είχες πριν; :p
Σε QHD δεν νομίζω να τρέχει φουλ η 5500ΧΤ. Αλήθεια τι είχε πριν; Πολύ πιθανό να ήταν αρκετά παλιό και κατώτερο και από την 5500ΧΤ.

Last edited:
το "ετρεχαν ολα φουλ" ειναι μια μεγαλη κουβεντα νιτρε :p. μου θυμισες τωρα τα "1440P ultra 30 fps" που εγραφε καποτε γνωστος συμφορουμιτης.

μια ταπεινη 1650 4gb ειχα, oc απ το κουτι της και καλα.

Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν μια μικρή βόλτα στα Skellige.

ναι, ειναι ενας Ομορφος κυκλος το οτι αλλαξα πισι πριν καμμια οχταετια, ουσιαστικα για να παιξω την Γουιτσεριάδα3, και περιμενα επιτηδες τοσο καιρο να κανω το δευτερο πλειθρου εχοντας παλι καινουριο συστημα.

αντε να βγαλουν το γουιτσε 4 σε καμμια πενταετια ν αλλαξουμε παλι πισι :cool: (οχι πιο συντομα, παντως. δεν το σηκωνουν τα οικονομικα μας...)

Τωρα καταλαβαινει και ο χειρομαλακτης τι σημαινει ΓΡΑΦΙΚΑΡΕΣ! Και οταν λεμε γραφικαρεσ δεν εννουομε μονο τα παιχνιδια αλλα και σε ταινιες και σειρες οπως και στο youtube. Και ναι σε συγκριση με την GTX που ειχες πριν ειναι τεραστια η διαφορα οπως ειπες. Τωρα στα φορουμ στα email και σε αλλες σελιδς που χρησιμοποιουμε συχνα οπως το skroutz εκει δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα. Το assasin creed valhala το επαιξα περσι επισης σε ultra 1440p 60 fps χωρις fsr και εχει απο τα καλυτερα γραφικα που εχω δει μεχρι τωρα σε παιχνδι!! Ομως λες οτι τρεχει στα 110 fps ενω εδω λεει 64 fps AMD Radeon RX 6700 XT Review Πως γινεται αυτο? Και φετος θα παιξω το assasin creed mirrage το οποιο εχει το διιο καλα γραφικα και αποδοση οπως βλεπουμε εδω

δε θα τα χαλασουμε τωρα σρεντερ μου για λιγες δεκαδες ψωροfps.
επισης να πω καπου εδω οτι η καρτα μου ειναι η rx 6750 xt, ειναι οβερκλοκαρισμενη ηδη απ το κουτι της, οτι εχω μαλλον καλυτερο επεξεργαστη απ αυτον στον οποιο εγινε η μετρηση, καλυτερη μαδερμπορντ, περισοτερη μνημη κι εχουν βγει και πολυ καλυτεροι drivers για την amd (ειδικα οι τελευταιοι που βγηκαν πριν μια βδομαδα ειναι σπουδαιοι).

να παρεις κι εσυ amd (α, τωρα μολις ειδα οτι ηδη εχεις. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!). επισης ακουσα οτι οπου ναναι θα κανει κι ο νιτρος αναβαθμιση. περιμενε να κανει κι αυτος και μετα παιρνεις ενα πολυ καλυτερο συστημα για να χεις το καλυτερο εδω μεσα!!! (y)

Last edited:
Η 6750xt ειναι λιγο καλυτερη απο την 6700χτ αλλα και παλι οταν στο benchmakrk λεει 67 fps πως γινεται εσυ να πιανεις 110 fps χωρις fsr? Αν βαλεις fsr τοτε ναι αλλα ειπες οτι το παιζεις χωρις fsr οπως και το benchmark στο techsopot, Ναι τους τελευταιους εβαλα και εγω πριν 1 εβδομαδα. Διαβαζα ενας με 6700χτ οτι στο red dead redemtpion 2 επιανε 90 fps maxed 1440p με τους προγγουμενους και οτι με αυτους πιανει 147 που ειναι τεραστια διαφορα.

ναι, οπως σου γραφω και πιο πανω, αν πας στην σελιδα 5 του ρηβιου που λες, θα δεις οτι το συστημα που γινεται η δοκιμη ειναι παλιοτερο απ αυτο που εχω εγω. ειναι 3 χρονων το αρθρο. κι οπως λες κι εσυ, δεν υπηρχαν τοτε αυτοι οι γαματοι ντραιβερς που ωφελησαν και τον φιλο σου κι εμενα.

ναι, θα μπορουσα να λεω ψεμματα, αλλά γιατι να το κανω? αφου σ ενα μηνα θα εχεις παλι το καλυτερο συστημα εδω μεσα, τι θα κερδισω?

Η 6750xt ειναι λιγο καλυτερη απο την 6700χτ αλλα και παλι οταν στο benchmakrk λεει 67 fps πως γινεται εσυ να πιανεις 110 fps χωρις fsr?

Σρέδερ, ξέρεις τι είναι το CPU bottleneck?

Επειδη βγηκαν πριν 1 εβδομαδα οι χ870 μητρικες πρεπει να δοκιμαστουν πρωτα αρα δεν θα παρω τωρα. Βλεπω οτι ολοι οι ryzen 9000 που εχουν βγει μεχρι τωρα θελουν ανεμιστηρακι. Το ιδιο ειχε γινει και με τους 7000 που το 2022 οταν βγηκαν οι πρωτοι οι χ ηθελαν ανεμιστηρακι και μετα το 2023 βγηκαν οι απλοι που εουν ηδη δικο τους και δεν χρειαζεται να το παρεις ξεχωριστσ. Ενα απο αυτα που προτεινουν ειναι αυτοhttps://www.skroutz.gr/s/51031768/T...istira-gia-Socket-AM4-AM5-1200-115x-1700.html Εκτος αν περιμενω να βγουν και οι υπολοιποι επεξεργαστες που θα εχουν το ανεμιστηρακι.

Να πω και εγώ κάτι που με ταλαιπώρησε τελευταία,
Είπα να περάσω το Μπαζιτε σε ένα δίσκο που είχα μέχρι τώρα μιντ. Συνήθως όταν κάνω τέτοια βγάζω τελείως τον δίσκο με τα γουινδοους, έλα που τώρα είπα δεν γαμιετε. Το πλήρωσα ακριβά
Με είπε στην εγκατάσταση ότι δεν θα πειράξει κανέναν άλλο δίσκο. Μια χαρά γίνεται η εγκατάσταση
μπουταρω και φυσικά δεν βλέπω τα γουινδοους στο γκραμπ. Οκ λέω σύνηθες αυτό με έχει συμβεί αρκετές φορές και λύνεται με απντειτ του γκραμπ.
Έλα που αυτήν την φορά δεν.
Δεν ξέρω πως έγινε αλλά διαγράφτηκε το παρτισιο των γουινδοους που είναι υπεύθυνο για το μπουταρισμα τους...
Εντάξει με την κονσόλα και βοηθό το καλό ίντερνετ βρήκα την άκρη αλλά με ταλαιπώρησε

Είπα να περάσω το Μπαζιτε σε ένα δίσκο που είχα μέχρι τώρα μιντ. Συνήθως όταν κάνω τέτοια βγάζω τελείως τον δίσκο με τα γουινδοους, έλα που τώρα είπα δεν γαμιετε. Το πλήρωσα ακριβά
Νιώθω αρκετά άνετα ότι δεν θα γίνει βλακεία μόνο αν βλέπω Calamares σαν πρόγραμμα εγκατάαστασης. Ή φυσικά αν η εγκατάσταση είναι εντελώς χειροκίνητη (Arch Linux). Το Linux Mint θυμάμαι έχει επίσης καλό σύστημα, O Calamares όσο κατάλαβα δημιουργήθηκε αρχικά για το Manjaro (είναι ανεξάρτητος από διανομή) μιμούμενος το Linux Mint. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν το εμπιστεύομαι.

Last edited:
Μα γιατί να πάρεις new CPU αφού ο 1700 σου "τα φορτώνει όλα σε ένα δευτερόλεπτο". Δεν είναι καιροί για έξοδα.
Αυτο λεω και εγω. Τον προηγουμενο επεξεργαστη τον κρατησα μεχρι που καηκε η μητρικη δηλαδη απο το 2011 μεχρι το 2017. Αυτον τον εχω απο το 2017 αρα ηδη τον εχω κρατησει περισσοτερο. Μπορω να τον κρατησω μεχρι να καει η μητρικη η ο επεξεργαστης η μνημη και τοτε να τον αλλαξω. Γιατι αν τωρα ολοι παρουμε καινουργιο επεξεργαστη μνημη και μητρικη αντι να βαλουμε τα 11 με το rufus μπορει μετα να αρχισει η microsoft να βγαζει καθε χρονο νεα windows με πολυ πιο υψηλες απαιτησεις. Στα 28 χρονια που εχω pc απο το 1996 δεν εχει ξανανυμβει κατι τετοιο να βγουν τα επομενα windows με πολυ πιο υψηλες απαιτησεις και να μην τις καλυπτει. Αυτο σημαινει οτι το κανει επιτηδες για να αναβαθμισουμε !

Back