What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Λίγα λόγια για τα τροφοδοτικά.

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328


Sith_Ari wrote:


Pain wrote:
Όσο για την εγγύηση, όντως, δεν καταλαβαίνω γιατί το eshop δεν το αναφέρει, τη στιγμή που είναι ίσως η καλύτερη εγγύηση που παρέχεται από άποψη ετών. (απλή παράλειψη ή απλά έμμεση προώθηση κάποιας άλλης εταιρείας; οεο<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Με είχε "φάει" η περιέργεια για το θέμα που ανέφερες και ρώτησα στο eshop για να ξεκαθαριστεί. Ιδού τι ειπώθηκε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> :
<blockquote>Καλημέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω για κάποια προϊόντα στα οποία δεν αναγράφεται για το αν έχουν εγγύηση από το e-shop, (π.χ. http://www.e-shop.gr/evga-supernova-850-g2-power-supply-850w-p-PER.641446 ), τι καθεστώς ισχύει σχετικά με τις εγγυήσεις τους.
Το eshop μεσολαβεί στο θέμα των εγγυήσεων ή παραπέμπει κατευθείαν στην εταιρεία;
Ευχαριστώ</blockquote>

<blockquote>Αγαπητέ κύριε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το προϊόν έχει 10 χρόνια εγγύηση.
Η εγγύηση του προϊόντος καλύπτεται από εμάς.
Για προϊόντα που δεν αναγράφουμε την εγγύηση τους, μπορείτε να μας ρωτήσετε με e-mail, ή τηλεφωνικά.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 211 500 0 500 ή στο e-mail [email protected].</blockquote></blockquote>

Perfect! Thanks!!!



 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
<b><span style="color:#ff0000"><u><span style="color:#00ff00"><u>LEPA MX F1 600W Power Supply Review</u></span></u></span></b>
( http://www.hardocp.com/article/2015/02/03/lepa_mx_f1_600w_power_supply_review#.VNHGLS4ghgw )

To παραπάνω τροφοδοτικό πρέπει να αποτελέσει μια <b><span style="color:#00ff00"><u><span style="color:#ff0000"><u>αιώνια προειδοποίηση </u></span></u></span></b>σε όσους πιστεύουν ότι είναι σωστό να χρησιμοποιούν φθηνά τροφοδοτικά στο PC τους!!! (* Και δεν μιλάμε για τυχαία εταιρεία, μιλάμε για την Lepa/ Enermax, και με κατασκευάστρια του PSU την CWT !!! :eek:hmy: )
Παραθέτω ενδεικτικό απόσπασμα, το οποίο ΔΕΝ ενδείκνυται για καρδιακούς!!
<blockquote>No, the loaded 12v rail posted a peak drop of 790mV. That is 0.79v! It was so far out of specification it isn't even funny and then things got worse as, when the 5v load was applied to the 5v rail, the 5v rail dropped by 300mV and then rose by 150mV putting that rail out of specification too! This unit literally could not do one thing right in this test and I don't think any unit we have ever had has done that before! </blockquote>
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
Μια ενημέρωση για όσους τους άρεσε να διαβάζουν Reviews τροφοδοτικών από τον συμπατριώτη μας Άρη Μπιτζιόπουλο, που μέχρι πρότινος αρθρογραφούσε στο Techpowerup ( http://www.techpowerup.com/ )
Πλέον o Άρης "μετακόμισε" και αρθρογραφεί για το Tom's Hardware ( http://www.tomshardware.co.uk/silverstone-sx600-g-sfx-power-supply,review-33128.html )

<u><b>EDIT</b></u>: Τελικά όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, θα αρθρογραφεί και στο Techpowerup & στο Tom's Hardware ( http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=12174 ).
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Ένα μήνα μετά: Το Supernova είναι άψογο, αθόρυβο, απόλυτα stable και δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάτι ενδιαφέρον που παρατήρησα (θετικό):

Με το παλιό PSU, πολλές φορές, ειδικά αν το PC είχε να κλείσει πάνω από 1-2 ημέρες, όταν έκανα shutdown, έβγαινε από τα windows μεν, αλλά αργούσε να "σβήσει" το PC. Με το νέο PSU, σβήνει με το που βγει από τα windows, ασχέτως με το πόσο χρόνο έχει παραμείνει ανοικτό (είτε 1 ημέρα, είτε 5, ο χρόνος είναι ο ίδιος). Σε τι θα μπορούσε να οφείλεται κάτι τέτοιο; Για εμένα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αλλά ίσως δώσω σε φίλο το παλιό τροφοδοτικό, οπότε εάν υπάρχει περίπτωση δυσλειτουργίας του, καλύτερα τουλάχιστον να τον προειδοποιήσω, αν θέλει να πάρει το ρίσκο.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Pain wrote:
Ένα μήνα μετά: Το Supernova είναι άψογο, αθόρυβο, απόλυτα stable και δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάτι ενδιαφέρον που παρατήρησα (θετικό):

Με το παλιό PSU, πολλές φορές, ειδικά αν το PC είχε να κλείσει πάνω από 1-2 ημέρες, όταν έκανα shutdown, έβγαινε από τα windows μεν, αλλά αργούσε να "σβήσει" το PC. Με το νέο PSU, σβήνει με το που βγει από τα windows, ασχέτως με το πόσο χρόνο έχει παραμείνει ανοικτό (είτε 1 ημέρα, είτε 5, ο χρόνος είναι ο ίδιος). Σε τι θα μπορούσε να οφείλεται κάτι τέτοιο; Για εμένα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αλλά ίσως δώσω σε φίλο το παλιό τροφοδοτικό, οπότε εάν υπάρχει περίπτωση δυσλειτουργίας του, καλύτερα τουλάχιστον να τον προειδοποιήσω, αν θέλει να πάρει το ρίσκο.</blockquote>

Δεν μεσολάβησε τίποτα άλλο στο μεσοδιάστημα; π.χ αλλάγή μητρικής/προσθήκη UPS/ format κτλ. ?
Το μόνο που άλλαξες ήταν το τροφοδοτικό;
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, θα με ενδιέφερε και εμένα η απάντηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με την πάροδο των ετών τα τροφοδοτικά χάνουν σε απόδοση, οπότε ίσως η μητρική σου να μην τροφοδοτείτω όπως θα έπρεπε.
Πρόσφατα στο Hardocp, έκαναν 2o review, 7 χρόνια αργότερα, σε τροφοδοτικό της Silverstone που είχαν τεστάρει στο παρελθόν. Το συμπέρασμα ήταν πως το τροφοδοτικό είχε απωλέσει κάποιο μέρος της αρχικής του ισχύος, τόσο σε ποσότητα watt, όσο και στην ποιότητα του ρεύματος που παρείχε ( http://www.hardocp.com/article/2015/03/09/silverstone_olympia_1000w_power_supply_7_year_redux#.VQFnf-Eghgw ).

 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Τίποτα απολύτως δεν άλλαξα, ούτε από θέμα hardware (πέραν του τροφοδοτικού προφανώς <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ), ούτε OS/Software. Λογικά υποτροφοδοτούνταν η CPU ή η ΜOBO με αποτέλεσμα κάποια από τις διαδικασίες που εκτελούνται κατά το shutdown να μην γίνεται ορθά/γρήγορα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,316
Το νέο μου case παίρνει το PSU κάτω. Οπότε, πως θα βρω τροφοδοτικό που να ρουφάει αέρα?
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Chronomancy wrote:
Το νέο μου case παίρνει το PSU κάτω. Οπότε, πως θα βρω τροφοδοτικό που να ρουφάει αέρα?</blockquote>

Τα τροφοδοτικά ρουφάνε αέρα από τον ανεμιστήρα και τον αποβάλουν από τις εξατμίσεις στα πλάγια.
( https://www.google.gr/search?q=psu+fan+airflow&biw=1280&bih=913&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=FmUQVeuDFejnywPjtYDoBQ&ved=0CDYQsAQ )
Αν το case που θα πάρεις έχει άνοιγμα στο κάτω μέρος του, -ώστε το τροφοδοτικό να μπορεί να τραβάει αέρα-, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,316
Για να καταλάβω επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι με τη ροή των τροφοδοτικών. Απλά θα ρουφάει αέρα το τροφοδοτικό για την πάρτη του από το περιβάλλον και όχι από το κουτί?
Είχα δημιουργήσει τη φαντασίωση ότι θα μπορεί να ρουφάει κρύο αέρα και για το PSU αλλά και να τον σπρώχνει μέσα στο κουτί.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
Εξαρτάται που είναι τοποθετημένο. Πλέον η προσέγγιση είναι να τοποθετείται το τροφοδοτικό στο κάτω μέρος του κουτιού και να ρουφάει αέρα από το περιβάλλον από μόνο του. Οδηγεί σε καλύτερη θερμική αυτονομία στο κουτί. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δεν είναι ποιά κρύος ο αέρας αν έχει περάσει από κυκλωματα που ειναι 50+ βαθμούς.

Το τροφοδοτικό στη βαση του κουτιού παίρνει αέρα από έξω και τον βγάζει ... έξω. Μπορείς να το βάλεις ανάποδα και να τραβάει αέρα απο μέσα αλλά πρέπει να ευνοούν οι συνθήκες, π.χ. με υδροψυξη ο αέρας μέσα είναι εμφανώς ποιό κρυος οπότε ίσως βολευει τη ροή.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,316
Κάπως http://technologyx.com/wp-content/uploads/2013/04/enermax-coenus-2.jpg" class="bbcode_url">έτσι το είχα φανταστεί.
Αυτό που λέει ο Βόρειος ακούγεται σωστό αφού λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών φαντάζει ορθότερο το PSU να παίζει μπάλα μόνο του.

@SolΣυμφωνώ στο ότι δεν είναι κρύος, αλλά σκέφτομαι ότι επειδή έχει πάρει ήδη ώθηση προς τα πάνω και επειδή είναι πιο ζεστός από αυτόν των υπόλοιπων υποσυστημάτων, λόγω της απευθείας ροής, θα βοηθήσει σε μια "εξαναγκασμένη" ροή του ζεστού προς τους πάνω ανεμιστήρες.

Το καλοκαίρι λέω να ξεκινήσω DIY project υδρόψυξης
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,316
Πέρασε το καλοκαίρι και μόνο τους σωλήνες πήρα...

Για το τροφοδοτικό τώρα. 2 φορές που έχει χρειαστεί να κλείσω το κουμπί του τροφοδοτικού όταν μετά το άνοιξα έπεσε η ασφάλεια στην οποία είναι το δωμάτιό μου. Άμα την σηκώσω όλα εντάξει. Να δώσω σημασία ή μπααα
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
Μάλλον η ασφάλεια του δωματίου σου, δεν σηκώνει και το pc μαζί με οτιδήποτε άλλο έχει το δωμάτιο. Θα μπορούσες να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά κινδυνεύεις να κάψεις την καλωδίωση του δωματίου, αν δεν υπάρχει προδιαγραφή.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι απλά να σηκώνεις τον διακόπτη, όταν συμβαίνει και να έχεις και καμιά ασφάλεια καβάτζα :side:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,442
Πόσα A είναι η ασφάλεια, και πόσα A τραβά το τροφοδοτικό από την μπρίζα;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,316
Δεν ξέρω τίποτα για την ασφάλεια γαιτί λόγω παλαιότητας το σπίτι έχει σχετικά παλιό πίνακα οπότε δεν έχω βάλει χέρι.

Τώρα το πόσο τραβάει το τροφοδοτικό κυμαινόμενο δεν είναι;
Δγηλαδή σε φάση όταν πρωτοσυνδέεται το τροφοδτικό τραβάει ένα 100%;
Από την ασφάλεια αυτή λογικά περνάει το δικό μου δωμάτιο και του ΠΕ. Αλλά έχει τύχει να παίζουμε κα ιοι 2 ταυτόχρονα και αν μην έχει γίνει τίποτα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,442
Πιθανώς δεν αντέχει το αμπεράζ της εκκίνησης. Στην θέση σου, θα ξεκαθάριζα αν όντως είναι θέμα ασφαλειοδιακόπτη, και θα έβαζα έναν κινήσεως στην θέση του. Αντέχουν λίγο παραπάνω στην εκκίνηση, και παρέχουν την ίδια ανοχή σε κανονική λειτουργία, οπότε δεν θα έχεις θέμα με τα καλώδια.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353


vtheofilis wrote:
Στην θέση σου, θα ξεκαθάριζα αν όντως είναι θέμα ασφαλειοδιακόπτη, και θα έβαζα έναν κινήσεως στην θέση του.
</blockquote>
Λογικά και ένας σταθεροποιητής servo με delay δεν θα έκανε την ίδια δουλειά; Για να μην πειράζει τον πίνακα;

 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,442
Αν η ασφάλεια πέφτει λόγω των amperage της εκκίνησης, πως θα βοηθήσει ο σταθεροποιητής; Απ' όσο ξέρω, σταθεροποιούν την τάση, δεν αυξάνουν την ανοχή της ασφάλειας σε amperage.
Μετά έχουμε τον παράγοντα κόστος. Σαν εξάρτημα η ασφάλεια δεν έχει μεγάλο κόστος, σε αντίθεση, υποθέτω, με τον σταθεροποιητή. Όμως, όπως είπες, πρέπει να βάλει χέρι στον πίνακα, για να την αλλάξει, ή να φωνάξει ηλεκτρολόγο, οπότε κάτι θα δώσει και εκεί. Εγώ θα μιλούσα με τον σπιτονοικοκύρη, θα του έλεγα να φέρει ηλεκτρολόγο, και να αποφανθεί εκείνος. Ας τα βάλουν και 50-50 τα έξοδα, αφού θα του μείνει προίκα του σπιτονοικοκύρη.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
Κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό, δεν το βρίσκω τώρα. Αν το βρω θα επανέλθω.
 
Top Bottom