Linux corner

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Στο Libre έγραψα διπλωματική και master thesis, τι οπτικό θέμα έχεις στις 800-900 λέξεις;
 
Πολυ λευκο φιλαρακι. Απο ενα σημειο και μετα νοιωθω λες και κανω ηλεκτροσυγκολληση. Η αληθεια ειναι οτι ποτε μου δεν τσεκαρα αν μπορω να αλλαξω το χρωμα του background.
 
Πολυ λευκο φιλαρακι.
Η ίδια η σελίδα σε όλα είναι λευκή. Τώρα για τα υπόλοιπα στοιχεία σε μένα (KDE) ακολουθεί την σύμβαση που έχει το desktop, επειδή είμαι dark, είναι dark.

Ένα άλλο προγραμματάκι, παλιό και καλό: abiword.
 
Μπηκα στο libreoffice και κοιταξα για την αλλαγη στο χρωμα του background. Μια φορα και ενα καιρο, ειχα κανει την ιδια προσπαθεια. Καποιες οδηγιες ειχαν σκοπο να με μπερδεψουν περισσοτερο και τα παρατησα.
Σημερα, που το κοιταξα σοβαρα, βρηκα σωστες οδηγιες. Τελικα ηταν πολυ απλο και εγω ημουν απλα τεμπελης.
βεβαια, Η ρυθμιση δεν επιανε και λιγο πριν τα παρατησω, ανακαλυψα οτι πρεπει να σβησω το κειμενο για να γινει η αλλαγη στο χρωμα. κριμα τις μπαναγιες που εριξα.

Θα δοκιμασω και το abiword.

Θενξ παιδες.

Η εμπειρια μου απο τους κειμενογραφους ειναι ελαχιστη επειδη δεν τους πολυχρειαζομαι. καμια επιπληξη, κανενα warning καθαρματα, κανενα fake κειμενο για να δειχνω οτι εργαζομαι. Προσθετω στο βιογραφικο μου οτι ξερω να πληκτρολογω σε κειμενογραφο, μονο για να φαινονται πολλα αυτα που ξερω. Λογικο να μου διαφευγουν τα αυτονοητα.
 
Μην προσπαθείς να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό που δεν υπάρχει.

Wine + σπασμένο MS Office.
 
@Eaglos, φιλαρακι, τοσο στεγνη και αναρχια λεμε - απαντηση δεν την περιμενα. Μου βγηκε ο αφρος της μπυρας απο την μυτη. Αν με εβλεπε κανενας θα νομιζε οτι ειμαι λυσσασμενος.
 

Σημαντικό, αν και δύσκολα exploitable, κενό ασφαλείας. Δεν αφορά άμεσα τη συντριπτική πλειοψηφία των desktop χρηστών, αλλά δεδομένου πως απειλεί servers, εν δυνάμει αφορά τους πάντες.
 
Γι'αυτό καλό είναι να επιλέγουμε πάντα update servers με https, ακόμη και αν χάσουμε 3-4ms και περιμένουμε ένα δύο δευτερόλεπτα παραπάνω στα updates
 
“An attacker would need to be able to coerce a system into booting from HTTP if it's not already doing so, and either be in a position to run the HTTP server in question or MITM traffic to it,” Matthew Garrett, a security developer and one of the original shim authors, wrote in an online interview. “An attacker (physically present or who has already compromised root on the system) could use this to subvert secure boot (add a new boot entry to a server they control, compromise shim, execute arbitrary code).”
Δεν αφορά τον φυσιολογικό κόσμο. Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει φυσική πρόσβαση ή ο root χρήστης είναι ήδη στα χέρια τού «εισβολέα» έχουμε ήδη game over από πλευράς ασφάλειας. Μού θυμίζει λιγάκι το παλιό κενό ασφάλειας στον grub. Το κλείδωμα τού grub ήταν εντελώς ασόβαρο, αλλά από την άλλη κανείς, απολύτως κανείς δεν κλειδώνει ποτέ τον grub. Για την ακρίβεια κανείς δεν γνώριζε ότι υπάρχει κάπου αυτή η επιλογή.
 
Γενικά για privacy/secure distro έχετε κάποια πρόταση; από casual searches είχα καταλήξει στα Kodachi. Έχει integrated vpn, encryption tools, tor, meta data anonymization και to panic room για ινστα wipe ram ή ακόμα και OS wipe.

Προτιμάτε κάποιο άλλο για secure setups? Διαβάζω για qubes, tails, whonix κτλ

Δεν έχω χρόνο για προσωπικά audit.
 
Με το qubes ειχα ασχοληθει παλαιοτερα. Ενδιαφερον concept.
 
Να προσθέσω ότι δεν πρέπει να είναι άμεσα συγκρίσιμα. Το Qubes είναι πρακτικά ένα Hupervisor για να στήσεις το OS. Τα εξτραδάκια τύπου Tor κλπ έρχονται μέσω του OS το οποίο θα επιλέξεις.


Τα Kodachi και Tails ίσως να είναι κάτι πιο εύπεπτο όταν θες απλά να στήσεις κάτι στα γρήγορα και απλά (στη λογική του linux).
 
tbh έχω τελείως χρηστική σχέση με τα linux δεν έχω εμβαθύνει καθόλου.

Δεν θυμάμαι τι διάβαζα ακριβώς, αλλά κάτι τέτοιο είχα πετύχει σε ύφος:


Το qubes μάλλον από tweet του snowden το πρωτο-άκουσα κάποτε.
 
σχέση με τα linux
Αν ποτέ γράψω το δικό μου «λάθη που κάνουν οι καινούργιοι στο λίνουξ» το νούμερο ΕΝΑ λάθος είναι ότι ρωτάνε σε φόρουμ, «τι διανομή να βάλω;». Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ φυσικό ερώτημα αλλά όποιος το κάνει έχει φάει γκωλ από τα αποδητήρια.
 
Δεκτό, φαντάζομαι το λες από άποψη έκθεσης; ή και λόγο εξειδικευμένης χρηστικότητας;
 
Βρες μια σταθερη διανομη και μετα την φερνεις στα μετρα σου. Δεν θα ειναι κοπος. Εγω το μονο που εχω να πω ειναι να MHN βαλεις καποια απο αυτες.


Highlight

ubuntu satanic edition. παιζει και η ρατσιστικη edition. Μη βαλεις την διανομη justin bieber και linuXXX.
 
Τρέχω διάφορα μπλιμπλίκια ήδη σε linux. raspiblitz, homebridge, έχω και ένα lapitop με kali + fedora. Απλά παίζω δεν έχω μπει στο νόημα. Είχα ξεκινήσει και ένα ethical hacking tutorial (επειδή με ενδιαφέρει το cybersecurity). Κουβέντα να γίνεται.
 
Αν ποτέ γράψω το δικό μου «λάθη που κάνουν οι καινούργιοι στο λίνουξ» το νούμερο ΕΝΑ λάθος είναι ότι ρωτάνε σε φόρουμ, «τι διανομή να βάλω;». Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ φυσικό ερώτημα αλλά όποιος το κάνει έχει φάει γκωλ από τα αποδητήρια.
είναι αστείο γιατί ακριβώς αυτό ρώταγα και τελικά πήγα και έβαλα το elementary που δεν μου πρότεινε κανείς, ή μου πρότεινε; γερνάω...
 
Back
Top