What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Linux corner

lucinos

Death Knight
Το ασφαλέστερο για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει μαλακία είναι να αποσυνδέσεις τον δίσκο με τα windows. Εγκαθιστάς το λίνουξ στον δίσκο που θες και κσι ξανασυνδέεις τον δίσκο με τα windows. Σε αυτό το σημείο έχεις ήδη αυτό που θες αλλά μπορείς να το βελτιώσεις καθώς ο grub με το os-prober μπορεί να δει τα windows και να έχεις έτσι και αυτήν την επιλογή για να εκκινείς όποιο λειτουργικό θες (παρατήρησε ότι έτσι δεν πειράζεις καθόλου τον δίσκο με τα windows. Ο grub είναι στον δίσκο με το λίνουξ. ο bootloader των windows συνεχίζει να υπάρχει κανονικά στον δίσκο τών windows. Απλά είναι χρήσιμο ότι ο grub μπορεί να βλέπει και τα windows οπότε δεν χρειάζεσαι να διαλέγεις από το bios.

Ναι γίνεται το ίδιο και χωρίς να βγάλεις τον δίσκο με τα windows αλλά πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός να βάλεις τον grub στον σωστό δίσκο. Νομίζω καλό θα είναι πρώτα να μπεις στο bios και να αλλάξεις την σειρά με τον δίσκο για το λίνουξ πρώτο γιατί ανάλογα με την διανομή που θα εγκαταστήσεις μπορεί να θεωρήσει καλό να πάει εκεί τον grub.

Γενικά ο ακριβής τρόπος εγκατάστασης εξαρτάται από την διανομή. Θα έλεγα να προτιμήσεις μια διανομή που χρησιμοποιεί τον calamares (πχ Manjaro, Mint) edit: τώρα που το κοιτούσα σχετικά με το σύστημα εγκατάστασης για το mint μοιάζει με τον calamares αλλά δεν είναι, θυμάμαι ότι είναι καλό πάντως.

Last edited:

Dark Archon

Mind-flayer
Εγώ επειδή βαριέμαι σε τέτοιες περιπτώσεις να πατάω το F8, χρησιμοποιώ το EasyBCD και φτιάχνω/τροποποιώ το boot menu των windows. Απο εκεί διαλέγω σε ποιο Os θέλω να bootάρει.
Προσοχή με το EasyBCD. 'Όσο εύχρηστο και βολικό είναι, τόσο εύκολο είναι να τα κάνει όλα πτνα αν δεν προσέχεις τι πατάς.

ebon page

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral PCMaster Veteran
Νομίζω πως πλέον τελείωσε η αναζήτηση μου για τον καλυτερο music player/music library organizer. To musicbee ήταν το μοναδικό windows πρόγραμμα που πραγματικά μου έλλειψε και δεν μπορούσα να βρω εναν αξιο αντικαταστάτη του στο λινουξ, Νομιζω όμως πως πλέον το βρήκα.

fooyin

Θα το βρείτε λογικά και στο store της διανομής σας. Όσοι έχουν πολύ μεγαλη συλλογή από .mp3 αρχεία δωστε του μια ευκαιρία. Ποτέ δεν καταλάβα για ενώ υπάρχουν δεκάδες λινουξ music players, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι μόνο playlist focused και σχεδόν όλοι αγνοούν και δεν έχουν απλές βασικές επιλογές να διαχειριστεί κανείς την μουσική του συλλογή. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τρώνε τρελή ραμ και δεν μπορούν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο μουσικής.

Ο fooyin player είναι πιο κοντά στον foobar2000, αλλά είναι ο μοναδικός ο οποίος μου έδωσε την δυνατότητα να φτιάξω το layout όπως το είχα στο musicbee και να απολαμβάνω την μουσική μου συλλογή. Rock and Roll!!🎸🎸🎸

Top Bottom