το ειδα. διακρινετε ενα πατερν? κι εγω. τα ειδα τα προσφατα, συμφωνα με το γουωρντ οβ μαουθ απ το χειροτερο προς το καλυτερο. πρωτα το μπλαντόριτζι (παναγια μου, ζεχνει), μετα το ρινγκζοφπαουερ και θ ακολουθησει το γαμωδρακόσπιτο..
λοιπον. σημαντικοτατη δηλωση: δεν εχω διαβασει τα βιβλια, περα απ την τριλογια του αρχόντου. οπότε δεν μπορω να κρινω μικρο- ή τερατοαλλαγές απ τα βιβλια. δεν εχω καν διαβασει ρηβιους, σχολια κλπ. μονο το θρεντ, τωρα, μετα το τελος της θεασης, εδω στο ρεηκουί. οπότε "what you don't know, doesn't hurt you" που λεει και το εξαίρετο αμερικανικο γνωμικο. το κρινω με παρθενο ματι λοιπον, εχοντας λατρεψει ασφαλως την τριλογια του pj.
δεν μου φανηκε τερας. θα του το δωκω το 5 στα 10. η εικονα μετραει και το σετινγκ ηταν προσεγμενο. οι πολεις, οι εξοχες, τα ρουχα (οκ, εκτος απ τις στολες των νούμερων, νουμενοριανών, πως τουςε λενε τελοσπαντων) ηταν ομορφα. τα ορκς, που φαγωθηκατε, μια χαρα. το πολυ μελανο σημειο (παλι) ηταν το καστινγκ. δευτερο καπακι σηριαλ μετα το μπλαντοριτζι που μενω μαλακας με το ποσο κακοι ηθοποιοι παιζουν σε τετοιες υπερπαραγωγες κατα τ αλλα. πιστευα οτι το πιο ευκολο πραγμα στην αμερικη ηταν να βρεις σχετικα αγνωστους, αλλά πολυ καλους ηθοποιους. χαιρομαι που ολοι και δω μεσα και κει εξω συμφωνουν για την γκαλάντριε. κι επιτηδες να το κανανε, θα πρεπει να ψαχνανε μηνες ολοκληρους για να βρουνε τετοιον συνδυασμο υποκριτικης ανεπαρκειας (ειδες ποσο μαλακά το ειπα?) και ασυμπαθιστης φατσας. μ ελαχιστη αποσταση πισω της, και με τα ιδια χαρακτηριστικα ο λεβιές που επαιζε τον ελροντ. οταν ητανε μαζι στην σκηνη, θυμομαντε το αξεπεραστο διδυμο-καταστροφη τομπυ και κιρστεν στον αραχναθρωπο. ολο το υπολοιπο καστ κακο εως μετριο μ εξαιρεση στα ματακια μου μονο τον ντουριν, τον σαντοκ και τον ανταρ. ενταξει, υπηρχαν στιγμες που κριντζαρα την ζωη μου, οπως τοτε που η κοπελια αποφασισε να κολυμπησει εναν ωκεανο, γιατι αλλαξε γνωμουλα τελευταια στιγμη ή οταν πηγανε 3 καραβια νούμερων να σωσουν τον κοσμο, αλλά οκ, να κατσεις να μαλωσεις?
παντως δεν με χαλασαν οι "ανατροπες" στο φιναλε και χτιζουν ομορφα το εδαφος για την συνεχεια. επισης σε σχεση με οσα εχω δει τελευταια, και με οσα σχολιαζατε στο θρέ, δεν ηταν τοσο μεσα στα μουτρα σου η ινκλουσιβνες και το woke οσο σε αλλες σειρες. νταξει, το χρωμα κανα δυο χαρακτηρων το συνηθιζεις, λες κατσανε λιγο παραπανω στον ηλιο, τι να κανουμε τωρα? και, οκ, εχουμε 5-6 παραπανω βασιλισες απ οτι παλιοτερα και δημαρχίνες επισης, δεν εγινε κατι. ασε που μ αρεζε το μιριελάκι... καλα, το τυφλωσε ο μαλαξ ο σενάριος και δεν βλεπουμε τις ματαρες της, αλλά οκ, θα περιοριστούμε σε άλλα ασετς. (α, τωρα που ψαξα, καταλαβα που το ξερα το γλυκο μου. επαιζε το δουλικό και συνάμα κορίτσι του κριξου στην ΣΕΙΡΑΡΑ (ειδικα με οσα βλεπουμε τελευταια... ΡΕ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!!) σπαρτακο)...
λοιπον, τουλουντουρού: δεν τρελλαθηκα, δεν αυτοκτονησα απο ανία. θα δω και τον επομενο κυκλο και βλεπουμε. αν αλλάξουνε λιγο το καστ, θα παει καλυτερα γενικως.