What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Lord of the Rings: The Rings of Power

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Εμένα με ενοχλεί ΚΑΙ το φυλετικό του πράγματος (για 2 λόγους - και είναι φανερό ήδη από το τρέηλερ ότι το γαμήσανε) ΚΑΙ το κακό γράψιμο (που θα το δούμε όταν αρχίσει η σειρά αν ισχύει και σε τι βαθμό).
Οι 2 λόγοι που με ενοχλεί το φυλετικό, είναι ότι ο ένας γίνεται για λόγους «ψευτοισότητας» σε φάση «κοιτάξτε έχουμε πολυπολιτισμικό καστ, είμεθα προοδευτίκ». Αν αναδειχθεί κάνας καλός ηθοποιός οκ , χαλάλι, αλλά σχεδόν ποτέ δεν το χουμε δει αυτό.
Ο 2ος λόγος είναι ο ΠΡΟΦΑΝΗΣ και ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΟΣ. Δεν γίνεται ρε φίλε να δίνεις ρόλους αυστηρά φυλετικά καθορισμένους σε όποιον να ναι.
Είναι σαν να γράφω τον Blade (που όλοι τον έχουμε συνδέσει με μαύρο και στις ταινίες με τον ΘΕΟ Wesley Snipes) να τον πάρει λευκός. Μπορεί να βγει καλός ο ρόλος, αλλά βλασφημείς στο ορίτζιναλ έργο.
Και οκ πες χέστηκες για την βλασφημία. Λες οκ, εδώ «βάλαμε ρόλους δευτερεύοντες που δεν υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες». Οκ δεκτό, όμως από την άλλη καλώς ή κακώς τις ταινίες και γενικότερα τα έργα που παρουσιάζουν μεσαίωνα τα χουμε συνδέσει κυρίως με την Ευρωπαική ιστορία. Εννοείται μάχες γίνονταν και στην Ασία (Μέση/Άπω Ανατολή), αλλά σκοπός του Τόλκιν ήταν να δημιουργήσει μια «προΐστορία» για το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνδυάζοντας τα προυπάρχοντα παγανιστικά στοιχεία της Ευρωπαικής παράδοσης, έφτιαξε ένα έργο που μιλάει για την πατρίδα του συμβολικά.
Η βασική ένσταση, όμως είναι ότι χαλάει η ατμόσφαιρα με αυτά και η παραμικρή πιθανότητα για να γίνει immersive ο κόσμος για κάποιον που έχει διαβάσει τα βιβλία και θέλει να χαθεί οπτικά σε ένα τέτοιο μεγαλεπηβολο έργο, συρρικνώνεται.

Αυτές οι πανέμορφες μεν, σκατόφατσες για LOTR δε (τώρα μιλάω για όλες τις φυλές), και αυτά τα κουρέματα είναι ανυπόφορα... Λες και μπαίνω σε συναυλία Μπίλι Άηλις. Τι μαλακίες είναι αυτές; Δεν λέω να ναι όλοι σαν να τους διάλεξε ο Σέρτζιο Λεόνε, αλλά το κάστινγκ της πρώτης τριλογίας του Jackson ήταν κορυφαίο. Στο Hobbit ήπιανε αρκετά - νάνος με ελαφρά γένια wtf- και το γράψιμο ακόμα περισσότερο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,328
Δεν νοιώθω ότι μου κόβει με κάποιον τρόπο από την ιστορία ότι ο τάδε είναι μαύρος, εκτός αν με κάποιο τρόπο αλλοιώνει την ιστορία για να βγει σόνι και ντε αυτό ή αν ας πούμε για λόγους Inclusivness ο Άραγκορν τα είχε με το Λέγκολας αντί για την Άργουεν.

Βιβλια, Τριλογια Lord of the rings και τριλογια Hobit... Δεν ειχαν ιχνος απο αυτα που ειδαμε να ανακοινωνονται για το rings of power και δεν μπορουν να εξηγηθουν γιατι ειναι εντελως αυθαιρετα

Τα μαυρα ξωτικα και οι παχυσαρκες νανες εξαφανιζονται στην πορεια, χωρις εξηγηση. Εαν αυτο δεν αλλοιωνει την ιστορια τοτε τι;
ετοιμαστειτε για την ιστορια των 300, πριν την μαχη των Θερμοπυλων, οπου θα παιζουν χοντρες γυναικες με πλειοψηφια τις μαυρες γιατι αυτο κανουν τωρα με το νεο δαχτυλιδι.
Οποιος γυρισει ταινια με θεμα την ζωη του καποιου μαυρου αλλα ο ηθοποιος ειναι ασιατης, ισως και γυναικα, θα ανοιξουν ταφους για ολο το κινηματογραφικο συνεργειο.
Οπως ειπα, βαδιζουμε προς την δυστοπια. Βασικα εχουμε φτασει εκει αλλα δεν το εχουμε καταλαβει. Δεν θα μπω με σεντονι, ακυρωνουν βιβλια και ολες οι χοντραδες ξεκινανε απο την Αμερικη.

Δεν ξερω τι γινεται στην Ελλαδα, αδιαφορο θεμα, αλλα απο αυτα που διαβαζω σε ειδησεις απο το εξωτερικο, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι η κατασταση ειναι εκτος ελεγχου. Οταν διαβαζω μια ειδηση για το "θεμα" πρεπει να την διασταυρωσω οσες φορες μπορω γιατι αυτο που διαβαζω ειναι σαν τρολια. Καθε μερα ξεφυτρωνει κατι καινουργιο.

Προσωπικα, την συγκεκριμενη μεταλλαξη δεν θα την δω, ουτε απο περιεργεια. Με το witcher εβαλα νερο στο κρασι μου αλλα αυτο εδω ειναι ενα βημα παραπερα. Η απουσια μου δεν θα τους κανει να κλαψουν και ουτε θα αλλαξει κατι αλλα το θεμα ειναι οτι δεν θελω να κανω κακο στην λογικη μου και στην αισθητικη μου.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Η καλύτερη αντίδραση απέναντι σε τέτοιες ανοησίες παιδιά, είναι η πλήρης αδιαφορία. Σαν να μην υπάρχουν.

Και το αποτέλεσμα όπως έχουμε ξαναπεί θα είναι αυτό:



Χέστηκαν πατόκορφα οι χολιγουντιανοί executives αν μια χούφτα μποράτσοι το αγνοήσουν επιδεικτικά ενώ ο υπόλοιπος πλανήτης θα καρφώνεται κάθε βδομάδα στην τηλεόρασή του. Όλοι μας ξέρουμε ότι η προοδευτικότητα του Χόλιγουντ είναι προσποιητή και υποκριτική αλλά προσελκύει περισσότερους πελάτες, οπότε...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Όσον αφορά το inclusiveness, είδατε κανείς να γκρινιάζει για τα έργα του Jordan Peele; Ο τύπος έχει πει ότι στις ταινίες του θέλει κυρίως cast μαύρων και το σέβομαι, καθώς ακόμα κι αν επέλεγε ό,τι να' ναι ηθοποιούς, πρόκειται για δικό του πρωτότυπο υλικό.

Στο τρέιλερ τώρα... Από άποψη στάνταρ παραγωγής φαίνεται καλό, κατά τ' άλλα... meh. Πλαστικότητα και νιάτα για το κοινό του mtv or sam shiet (είδες τι έκανα εκεί),

Μικρό καλάθι, όπως και όλοι εδώ από όσο κατάλαβα.
Άντε εκτός του Nitro που εκτός από μεγάλο καλάθι κρατάει και την καρέκλα του Σκελετίδη ζεστή και τον Admiral που ελπίζει πως στο τελευταίο επεισόδιο θα ξεπηδήσει από κάποιο multiverse ο κουνιάδος του Thanos και θα οδηγήσει στα γεγονότα του Revengers: Post game.
 

m00nspell

Commoner
Joined
Jul 15, 2019
Messages
35
Προφανώς και ενδιαφέρει τους executives τι είδους και μεγέθους είναι οι αντιδράσεις που δημιουργούνται με κάθε μικρή και μεγάλη ανακοίνωση, μια "χούφτα μπορατσοι" αγνόησαν επιδεικτικά και το Dark Tower και ναυάγησαν τα σχέδια (έστω και εφήμερα ) για συνέχεια του franchise και μια Odetta Holmes με καταγωγή από Νορβηγία ίσως...


Ως αναφορά το Rings of Power αν η δήλωση των σεναριογράφων ισχύει και έχουν πάρει όντως τα παραρτήματα ως σκαρίφημα και χορέψουν πάνω σε αυτά, τότε θα έχουμε και την κάκιστη ποιότητα γραφής και σεναρίου να τραγουδάνε πάνω από το κουφάρι της καινούργιας ναυαρχίδας της Amazon μαζί με την υπόλοιπη all inclusive μπάντα .
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Όσον αφορά το inclusiveness, είδατε κανείς να γκρινιάζει για τα έργα του Jordan Peele;

Ναι, στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους και τον λένε ρατσιστή επειδή κάνει ταινίες με μαύρο καστ.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ελπίζω να είδατε όλοι τι σπαμ πέφτει στα σχόλια του teaser. Δεν ξέρω αν είναι hired bots η ότι απλά όταν είδα το τιζερ, και σαν άνθρωπος που ασχολείται με τα έργα του Tolkien εδώ και 20 χρόνια, με έπιασε σπαστικό γέλιο απελπισίας (μάλλον). Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό αλλά ήλπιζα ρε γαμώτο.

Αν θες να είσαι politically correct, write your own shit και μη ξεσκίζεις το lore. End of story.

Also, nice watch:

 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,178
Αν έβγαζε κάποιος μια σειρά με λευκό ηθοποιό για Malcolm X, θα είχαν όλοι την ίδια ουδετερότητα;;
ετοιμαστειτε για την ιστορια των 300, πριν την μαχη των Θερμοπυλων, οπου θα παιζουν χοντρες γυναικες με πλειοψηφια τις μαυρες γιατι αυτο κανουν τωρα με το νεο δαχτυλιδι.
Άλλο η αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων για τα οποία κανένας πιστεύω δε θα συμφωνούσε να αλλοιωθούν και άλλο τα elves και οι dwarves που ήταν δημιουργήματα της φαντασίας του συγγραφέα και που ο ίδιος κιόλας δεν ήταν και εξαιρετικά λετπομερής για χρώματα ύψη, βάρη κτλ.
Δεν γίνεται ρε φίλε να δίνεις ρόλους αυστηρά φυλετικά καθορισμένους σε όποιον να ναι.
Είναι σαν να γράφω τον Blade (που όλοι τον έχουμε συνδέσει με μαύρο και στις ταινίες με τον ΘΕΟ Wesley Snipes) να τον πάρει λευκός. Μπορεί να βγει καλός ο ρόλος, αλλά βλασφημείς στο ορίτζιναλ έργο.
Διαφωνώ με το "αυστηρά φυλετικά καθορισμένος ρόλος". Προσωπικά δεν θεώρησα ότι ισχύει κάτι τέτοιο ούτε με τον spider-man που έγινε ο μαύρος έφηβος miles morales, ούτε με τον λευκό στα κόμικ Nick Fury που τον έπαιξε φοβερά ο samuel jackson κτλ.
Όσον αφορά το lore, δεν έχουν τα δικαιώματα ούτε του Silmarillion ούτε από τις ατελείωτες ιστορίες, οπότε αυτή η σειρά δε νομίζω να χει καμία σχέση με tolkien γενικά στο τέλος. Τώρα αν θα είναι καλή θα δείξει.
 
Last edited:

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Really-activates-ones-almonds.jpg
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Να πω κι εγώ τη μλκία μου, όχι ότι θα τη διαβάσει κανείς αλλά για να την πω.

Για μένα το θεμελιώδες ζήτημα είναι ότι προσπαθούν με το ζόρι να σφηνώσουν ζητήματα που προκύπτουν από τον ατομικό δικαιωματισμό (ευρύτερη μετάφραση του ρεύματος identity politics) σε ένα είδος που δεν προσφέρεται για αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μία κάκιστη καρικατούρα. Μπήκαν ωραία παραδείγματα στη συζήτηση (π.χ. Jordan Peele) όπου μπορείς να είσαι και inclusive και να έχεις και ατζέντα.

Το High Fantasy ως είδος το έχω σχηματοποιήσει ως εκφραστή εξιδανικευμένων μορφών αλλά και απόλυτων αντιφάσεων. Είναι και ο λόγος που π.χ. πολλοί το θεωρούν ξεπερασμένο για τα γούστα τους, αφού δεν έχει κάποιο αποκούμπι στην καθημερινότητα και σε ένα πιο ρεαλιστικό (γκρίζο και ρευστό) σύστημα αξιών. Οι χαρακτήρες συνήθως στήνονται σε έναν άξονα αξιών που σχηματίζει δίπολο "καλό-κακό". Η πορεία της ιστορίας είναι πώς ο εκάστοτε πρωταγωνιστής θα υπερκεράσει τα εμπόδια του Ανταγωνιστή για να βγει κερδισμένος. Σε ένα τέτοιο αφηγηματικό πλαίσιο, τα προβλήματα της εκάστοτε Μοναδικής Χιονονιφάδας δεν μπορούν να μεγιστοποιηθούν και να αναδειχθούν. Με απλά λόγια, δεν μπορείς να πεις ο Σάουρον θα κάψει η Μέση Γη και εμείς θα ασχολούμαστε αν μπορούμε να βάψουμε το μαλλί μας μωβ για Αλληλεγγύη στα Ασεξουαλικά Pixies. Ο Tolkien απάντησε πάνω στο θέμα εμμέσως στο ίδιο το Lord of the Rings: όταν το διακύβευμα είναι τόσο εξαιρετικά μεγάλο αλλά παράλληλα εμείς πετάμε αετό για άσχετα πράγματα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φάμε πακέτο για την Ύβρι που διαπράτουμε (βλ. καταστροφή του Hobbiton). Με βάση τα παραπάνω το να βάλεις σφήνα, κάθε διαφορετική ατζέντα είναι εξόθφαλμη κακοφωνία. Προσοχή: δεν με νοιάζει το χρώμα της νανίνας ή αν τα αυτιά του ξωτικού δεν είναι αρκετά μυτερά. Επίσης κάθε ανάλυση για το έργο του Tolkien και το τι ήθελε να πει, τη βρίσκω εξαιρετικά αστεία. Το έργο του το παρέδωσε, το τι μορφή και ερμηνείες θα πάρει στο πέρασμα των αιώνων θα είναι αντανάκλαση της εκάστοτε εποχής. Σε δύο αιώνες ο Α' ΠΠ θα είναι μία υποσημείωση στα βιβλία της ιστορίας, πιθανώς και το έργο του Tolkien.

Ξεφεύγουμε όμως. Αν θα ήθελαν να θίξουν ζητήματα εκπροσώπευσης αλλά και μεταφοράς των επί μέρους κοινωνικών ζητημάτων της σύγχρονης εποχής (κακά τα ψέμματα, κανείς δεν θα θίξει το status quo ό,τι και να λέμε) θα μπορούσε να τα διοχετεύσει σε avant garde fantasy που είναι εξ ορισμού νεωτεριστικό και πειραματικό είδος. Για μένα το Shadow and Bone που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix και συνενώνει δύο τριλογίες βιβλίων (αν θυμάμαι καλά) δούλεψε εξαιρετικά πάνω σε αυτό το μονοπάτι.

Κάτι τελευταίο. Αυτή η με-το-ζόρι αντιπροσώπευση δεν γίνεται διότι η Amazon ενδιαφέρεται να εμπνεύσει τον δύσμοιρο μαύρο στη Βαλτιμόρη που από το πρωί που θα ξυπνήσει απορεί αν θα γυρίσει στο κρεβάτι του ζωντανός, επειδή έκανε γύρα στις γωνίες. Μην το βλέπουν δηλαδή ότι και καλά προωθήθηκε η ατζέντα του Resetera. Στη διαστημική φαλλική μπάμια του Μπέζος τι σκέφτονται και αν θα εμπνεύσει νέες γενιές. Η "αντιπροσώπευση" γίνεται μόνο και μόνο επειδή λογίζεται ως εμπόρευμα, ως άνοιγμα σε μεγαλύτερη αγορά. Ξεκάθαρα πράγματα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,328
Άλλο η αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων για τα οποία κανένας πιστεύω δε θα συμφωνούσε να αλλιωθούν
Ο Αχιλλεας μπορει να ειναι μυθικο προσωπο αλλα τον εκαναν μαυρο και το δικαιολογησαν μια χαρα.
Απο την μαυρη moneypenny Φτασαμε στους μαυρους Βικινγκς ρε γμτ.
Οι εταιριες βγαζουν λεφτα και ο πινοκιο απο το Λεσοτο φερνει συζητησεις και δωρεαν διαφημιση για το προτζεκτ.
Αυτοι που χανουν ειναι οι υπολοιποι που θελουν μια ποιοτητα και μια λογικη.

Να πω οτι αλλαγες στο χρωμα του ρολου ή προσθηκες τους με το στανιο γινονται για να ανεβει η ποιοτητα.... Αυτος που παιζει το μαυρο ξωτικο στο Witcher, εσκασε απο εφηβικη σειρα του nickelodeon. Η υποκριτικη του δεν ανεβηκε σκαλοπατι.
Η πρωταγωνιστρια απο την ταινια NOPE που το trailer της ποσταρε ο βορειος, επισης απο nickelodeon. Οποιος δει το trailer και καπακι δει καποιο αποσπασμα απο την σειρα που επαιζε, δεν θα δει καμια διαφορα. Ουτε ενα μαθημα υποκριτικης δεν εκανε απο τοτε.
Κανει ακριβως τις ιδιες κινησεις, εχει τις ιδιες εκφρασεις στο προσωπο.
Αυτη ομως ΔΕΝ με ενοχλει, δεν την φυτεψαν με το στανιο με αποτελεσμα να πεταχτει στα σκουπιδια ολοκληρο lore, για να παρει διαστημικες καποτες ο αμαζονιος καραφλας. 99% αν εχω την ευκαιρια θα το δω και παιζει το ολικο αποτελεσμα να ειναι πολυ καλο.
Τα υπολοιπα καραγκιοζιλικια οχι, δεν θα τα δω. Οχι για να κανω δηθεν ζημια στους γιγαντες της οθονης, για μενα δεν θα τα δω, γιατι εχω και μια αξιοπρεπεια, δεν τρωω οτι μου πετανε στα μουτρα.

Αν (οχι χλωμο) δουμε τον μαυρο Κοναν τον Κιμμεριο, δεν θα εχουν ακυρωσει ολοκληρο lore; χωρις λογο. Οι Κιμμεριοι ειναι αρχαιος λαος που που ηταν πιο πανω απο τον Καυκασο. Αυτα ειναι καραγκιοζιλικια. Να εχεις περασει στην κυριολεξια ολη σου την ζωη να διαβαζεις για τον λευκο Κοναν και μια μερα να δεις τον Κοναν απο το Τζιμπουτι. δεν θα αυτοπυρποληθεις; τι σκατα διαβαζες τοσα χρονια;

Προσθετω οτι δεν ειναι μονο οι ταινιες/σειρες. Το οτι αλλαζουν ρολους ειναι ενα μικρο σημειο παρεμβασης γιατι αυτοι που χειροκροτανε τον μαυρο Αχιλλεα ειναι οι ιδιοι που ζητανε να εξαφανιστουν βιβλια και συμβαινει, ζητανε να ακυρωθουν stand up comedians και συμβαινει.
Ειναι αυτοι που οι εταιριες/διαφημιστες πονταρουν πανω τους γιατι χρημα και μεχρι τωρα τους εχουν καλομαθει. Αυτο σημαινει οτι τα πραγματα θα γινουν πολυ χειροτερα, μεχρι καποια παραγωγη να παει απατη πχ ο μαυρος Αμουνσδεν. Μετα θα το σκεφτονται δυο φορες.
Εως τοτε δεν θα μεινει τριχα στο κεφαλι μας.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Μπήκα να δώσω τα σεντς μου αλλά τα έδωσε μπροστιάρικα ήδη ο Βόρειος. Τώρα το να καθόμαστε να ασχολούμαστε για το πνεύμα του νόμου στις ιερές γραφέςΤΜ του κ. Καθηγητή είναι κάπως φαιδρό. Μιλάμε για φάνταζι, για μπαρμπαδάκια και χάνουμε το νόημα με τόση υπερανάλυση και δη αντιδραστική. Οι θεματικές του πρωτότυπου έργου μια χαρά αταίριαστες είναι με το τι θα συνέβαινε σε έναν "μεσαιωνικό" κόσμο όταν βλέπουμε κύριοι ήρωες να αναδεικνύονται τα μπασμένα χόμπιτ ή μια γυναίκα να παρακούει τις εντολές του Βασιλιά της και να νικά στο πεδίο της μάχης, μη μιλήσουμε καν για τα interracial ζευγάρια και την ύπαρξή τους στα γραφτά του.
Φυσικά και σε έναν κόσμο αχανή τόσο σε χώρο όσο και στο χρόνο θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά πράγματα. Το θέμα είναι αν οι χαρακτήρες της σειράς θα είναι fleshed out, ζωντανοί και θα πείθουν με διάλογο και ερμηνείες ή αν θα βρίσκονται εκεί μόνο για να πιάσει η Amazon πιθανές αγορές που υποδεικνύουν οι αναλύσεις του τμήματος marketing.
Εκεί έρχεται η αδιαφορία που είπε ο Μποράτσος. Υπάρχει περίπτωση να βγει πρωτότυπο και αξιόλογο υλικό σε ένα IP χιλιοτραβηγμένο, σε μια γαλακτοφόρο αγελάδα του θεάματος; Υπάρχει περίπτωση να δείτε ξανά καλό Star Wars ή Jurrassic Park; Το μόνο που υπάρχει εκεί είναι το eye candy και το δόλωμα της νοσταλγίας.
Σίγουρα θα το χαζέψω όταν βγει αλλά προς Θεού, δεν θα χάσω και την ηρεμία μου για το πως διαχειρίζεται ένας κολοσσός τα δικαιώματα στο έργο του Τόλκιν.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Εντωμεταξύ, ο παρδαλός και υπεραστείος ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι το ίδιο το διακύβευμα : αφού κόπτεσθε παιδιά να αναδείξετε έτσι τη σημασία του να έχεις μώβ μαλλί και να πηδάς μαξιλάρια ντυμένα σιχ-τζού ανενόχλητος (τί φυσικότερο άλλωστε, δεν είμεθα τίποτε οπισθοδρομικοί) γράψτε μια πρωτότυπη σειρά με νέους και λογικούς εντός πλαισίου χαρακτήρες, κάντε την καλή και μαζέψτε όλο το χαρτί, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πώς είπατε; Δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε πρόκειται; Ας βιάσουμε καταξιωμένα έργα προσπαθώντας να τα φέρουμε στα μέτρα του εκάστοτε ανεκδοτικού συγγραφίσκου; Μα τί έξυπνο, τί χαριτωμένο, διάβολε, πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Πώς είπατε; Δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε πρόκειται; Ας βιάσουμε καταξιωμένα έργα προσπαθώντας να τα φέρουμε στα μέτρα του εκάστοτε ανεκδοτικού συγγραφίσκου; Μα τί έξυπνο, τί χαριτωμένο, διάβολε, πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;!

Αυτό συμβαίνει γιατί τα πρωτότυπα έργα θα τα δουν μια χούφτα άνθρωποι ενώ τα καταξιωμένα έργα θα τα δει εκατομμύρια κόσμος. Το ευρύ κοινό έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτιμά franchises και νοσταλγία.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
It just works!
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Αυτό συμβαίνει γιατί τα πρωτότυπα έργα θα τα δουν μια χούφτα άνθρωποι ενώ τα καταξιωμένα έργα θα τα δει εκατομμύρια κόσμος. Το ευρύ κοινό έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτιμά franchises και νοσταλγία.
Προτιμά franchises και νοσταλγία που του το προσφέρουν όμως παραμορφωμένο σε βαθμό να μην αναγνωρίζεται. Αποτέλεσμα να πατώνει και να κατηγορούν τους fans για αυτό.
Μέχρι το επόμενο reboot, remake etc που θα γίνουν πάλι τα ίδια
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Προτιμά franchises και νοσταλγία που του το προσφέρουν όμως παραμορφωμένο σε βαθμό να μην αναγνωρίζεται. Αποτέλεσμα να πατώνει και να κατηγορούν τους fans για αυτό.
Μέχρι το επόμενο reboot, remake etc που θα γίνουν πάλι τα ίδια

Εν πολλοίς ναι. Η ιστορία δείχνει ότι αρκετά από τα reboots/remakes/reimaginings πάτωσαν (κάτι Robocop, Total Recall, Ghostbusters 2016 κλπ). Υπάρχουν βεβαίως και παραδείγματα όπως το Jurassic World που έσπασαν ταμεία. Μόνο η νοσταλγία δεν σε σώζει όπως φαίνεται, πρέπει να βλέπεται και η ταινία.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Eνταξει, μωρε, εδω μας σερβιρανε οτι ο Ομηρος ειταν Τουρκος, ο Λεωνιδας Αλβανος κι ενα σωρο αλλες συνταγες. Αλλα το να βλεπω μαυρο Αχχιλεα η μαυρο Ορφεα μου προκαλει γελια, οπως και να βλεπω λευκο στον ρολο του Σαφτ. Δεν εχω προβλημα με μαυρους, ασπρους, κοκκινους κιτρινους, αλλα τελικα "ποστηδες και παληκαρια γιναμε μαλλια κουβαρια" Ενδιαφερον, θα ειχε να βλεπαμε τον ρολο του Gimli να ενσαρκωνεται απο 2μετρο Σκανδιναβο ηθοποιο. Εξαλλου, ιστορια και παραδωση, σχετικες ειναι. Οχι ποιος μου δινει, ενυπογραφη βεβαιωση, εμενα οτι ειταν ο Εβραιος Αβρααμ κι οχι ο Ιαπων Σουγαμοτο Τακατακα που πηρε τις 10 εντολες απο τον Θεουλη?
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Eνταξει, μωρε, εδω μας σερβιρανε οτι ο Ομηρος ειταν Τουρκος, ο Λεωνιδας Αλβανος κι ενα σωρο αλλες συνταγες. Αλλα το να βλεπω μαυρο Αχχιλεα η μαυρο Ορφεα μου προκαλει γελια, οπως και να βλεπω λευκο στον ρολο του Σαφτ. Δεν εχω προβλημα με μαυρους, ασπρους, κοκκινους κιτρινους, αλλα τελικα "ποστηδες και παληκαρια γιναμε μαλλια κουβαρια" Ενδιαφερον, θα ειχε να βλεπαμε τον ρολο του Gimli να ενσαρκωνεται απο 2μετρο Σκανδιναβο ηθοποιο. Εξαλλου, ιστορια και παραδωση, σχετικες ειναι. Οχι ποιος μου δινει, ενυπογραφη βεβαιωση, εμενα οτι ειταν ο Εβραιος Αβρααμ κι οχι ο Ιαπων Σουγαμοτο Τακατακα που πηρε τις 10 εντολες απο τον Θεουλη?

Δεν θα διαφωνήσω ότι ο τρόπος που υλοποιείται είναι συχνά αστείος, κυρίως γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι η στάση αυτή είναι εντελώς υποκριτική. Στην επιφάνεια το Χόλιγουντ θέλει να δείξει ότι νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πίσω από την κουρτίνα υπάρχει απύθμενη δυσωδία.
 
Top Bottom