What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
3. ειναι ο λογος που σημερα εχουμε blockbuster ταινιες με σουπερ ηρωες (star wars συνταγη).
Διαφωνώ με αυτό το σημείο. Είχαμε ταινίες και αρκετά πετυχημένες, παρά την ποιότητά τους πριν το Star Wars. Το Flash Gordon (από το οποίο ξεπήδησε το SW, επειδή ο Lucas δεν πήρε τη δουλειά να το σκηνοθετήσει) ήταν προγενέστερο. Στην πάροδο δεκαετιών από την πρώτη τριλογία βγήκαν αρκετές ταινίες με ηπερήρωες που ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέτριες (π.χ. Spawn).

Η ταινία που όργωσε το χωράφι ήταν το Blade, ενώ το μεγάλο breakthrough έγινε με τα Raimi Spiderman. Αυτές οι ταινίες α) είχαν πολύ μεγάλο χρονικο περιθώριο από τη αρχική τριλογία, β) ήταν αρκετά σύγχρονες των SW prequels, για να ισχυριστεί κανείς ότι τα SW επηρέασαν τη συνείδηση του κόσμου για περισσότερο προϊόν μαζικής κατανάλωσης. Αν μη τι άλλο το Iron Man έκανε το μεγάλο μπαμ αφού δεν ήταν σοβαροφανές, έβαλε λίγο AC/DC - Black Sabbath και έπιασε τον παλμό του κοινού των 20+ χατζιμεταλλαδων που ζούσαν για αυτό απο λύκειο και ξαφνικά είδαν ότι μπορεί και να είσαι κουλ αν ξέρεις τα Άπαντα της Silver Age και τα κορίτσα δεν σε κοροϊδεύουν που είσαι ταπί για αυτό ενώ παράλληλα ασθμαίνεις αν τρέξεις 10 μέτρα σπριντ. Το ίδιο περίπου κοινό που γιγάντωσε και το Stranger Things.

Κάθε εποχή έχει κάποια διακριτά στοιχεία παρά την οποιαδήποτε συνέχεια στο χώρο, αλλά η επιτυχία του MCU δεν οφείλεται καθολικά στο Star Wars. Υπάρχει συνέχεια, αλλά εν προκειμένω τα δύο blockbuster franchises είναι αρκετά ασύνδετα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
ενώ το μεγάλο breakthrough έγινε με τα Raimi Spiderman
Θα πρόσθετα και τα Xmen, που προηγηθήκαν ελαφρώς του Spidey (και κατά πολύ του MCU εγχειρήματος). Τριλογία κι αυτή παρεμπιπτόντως, για τους λάτρεις των facts.
Μέχρι τότε δεν είχαμε δει κάποια καλή μεταφορά από comics, άντε με εξαίρεση τα 2 Batman του Burton.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Agree, αν και μετά το τρίτο μέρος που ήταν αισθητά κατώτερο από όλες τις απόψεις οι περισσότεροι τα έχουν ξεγράψει/ξεχάσει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Φήμες λένε ότι ετοίμαζε μπάντα με όνομα Ace of Based για τη Γιουροβίζο, αλλά το ντημπέη Marvel εναντίον Star Wars, τον απασχόλησε πλήρως. Next year.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Ο Κουνελος δεν μασαει απο ορδες λυσασμενων nerd απο την κολαση.
Κουνελος - Εμπορια παγκων για κατεργαρηδες.

Το Flash Gordon (από το οποίο ξεπήδησε το SW, επειδή ο Lucas δεν πήρε τη δουλειά να το σκηνοθετήσει)
Το star wars δεν ξεπηδησε απο το Flash Gordon. Ο Lucas εφαγε ακυρο και ακολουθησε αλλο μονοπατι. Μην μπερδευομαστε.
Η ραχοκοκκαλια του star wars ξεκινησε απο το The Hidden Fortress του Κουροσαβα.



Η ταινία που όργωσε το χωράφι ήταν το Blade

Με $131 μυρια εισπραξεις δεν οργωσε ουτε τον αφρο απο τον φραπε του Lucas. Ειναι μια ταινια που ηρθε το 1989. ενω το star wars εδινε ακομα μαθηματα στην Marvel. Αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να το αναιρεσει καμια αποψη. Το λενε οι ανθρωποι της Marvel, να τους βγαλουμε ψευτες; Το ιδιο ισχυει και για τον Spiderman.


ήταν αρκετά σύγχρονες των SW prequels, για να ισχυριστεί κανείς ότι τα SW επηρέασαν τη συνείδηση του κόσμου για περισσότερο προϊόν μαζικής κατανάλωσης.


αλλά η επιτυχία του MCU δεν οφείλεται καθολικά στο Star Wars. Υπάρχει συνέχεια, αλλά εν προκειμένω τα δύο blockbuster franchises είναι αρκετά ασύνδετα

Ρε Norhman, πλακα μας κανεις; χθες ποσταρα link οπου η Marvel παραδεχεται, επισημα, οτι περασε απο το μικροσκοπιο το star wars και οτι ειναι το σημειο μηδεν στο θεμα επηρεασμος και how to.
Σημερα εχουμε ασυνδετες καταστασεις;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ρε μπρο, για ποιο λόγο πιστεύεις ότι κάθομαι και διαβάζω links που ανεβάζεις?

:trollface:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ωπ, δεν ήξερα ότι είσαι φίλος του Σρέντερ. Χοντρός με γυαλιά που κουνάει το κεφάλι του πάνω-κάτω. Δεν μπλέκω με κουνελονιντζα
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Καλο ειναι να προσεχεις. Τον σημερινο καιρο πρεπει να τον εβγαλε ο φιλος του Σρεντερ, ο μετεωρολογος.
Εχει ηλιο αλλα βρεχει.
Αν και βρεχει, δεν δροσιζει.
Ο ουρανος ειναι συννεφιασμενος αλλα και καθαρος.
Σε στιγμες που μαζευονται συννεφα, ουτε σταγονα βροχης.
Οταν καθαριζει ο ουρανος, ψιχαλιζει και μπουμπουνιζει.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Καταρχας να πω πως ταυτίζομαι πλήρως με την τελευταία τοποθέτηση του @Admiral. Δεν θα μπορούσα να τα διατυπώσω καλύτερα.

Βάζω σε spoiler την απάντηση μου λόγω έκτασης, got carried away.

@lelos kounelos

Ναι, αλλα μιλαμε για ταινιες.

Στην περίπτωση της Marvel και του superhero genre (διαφορετικό από το sci-fi) δεν μπορείς να μιλάς για ταινία και να αγνοείς το source material, τη στιγμή που μιλάμε για ταινίες που είναι διασκευές κόμιξ και οι χαρακτήρες υπάρχουν από πριν.

Αν κάποιος δει SW και μετά δει Ironman μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως ο "δεύτερος" έχει χρυσό κεφάλι επειδή έχει και ο C3PO. To συμπέρασμα αυτό είναι παντελώς λάθος γιατί το κεφάλι του Ironman επί της οθόνης είναι χρυσό γιατί έτσι σχεδιάστηκε από τον Jack Kirby το 1963. Η ταινία το κόμιξ διασκευάζει.


Εγω δεν ειπα οτι ο Groot ηταν εμπνευση απο το star wars.

Όχι έγραψες αυτό που δεν ισχύει

Εφερε και τα χαριτωμενα τερατακια που δεν λενε κουβεντα αλλα δεν χρειαζεται να πουν κατι και ετσι, απο τον Chewbacca φτασαμε στον Groot στο Guardians of the Galaxy που, ειναι και αυτο τριλογια;
Το χαριτωμένο τερατάκι που δεν λέει κουβέντα δεν δημιουργήθηκε για να καλύψει τον ρόλο του Chewbacca, υπήρχε ήδη.

Αυτο που λεω ειναι οτι ο Lucas καλλιεργησε την αγαπη του κοσμου για το ειδος και ετσι, ο κοσμος, που δεν ειχε σχεση με τα κομικ, πηγε να δει και τις ταινιες της Marvel. Εκτος και αν καποιος θελησει να με πεισει οτι τα εισιτηρια που εκοψε η Marvel ηταν 80% απο ατομα που λατρευουν τα κομικ, 10% απο περιεργους και 10% απο ατομα που εκαναν λαθος οταν αγορασαν το εισιτηριο τους.

Superman 1978 μία χρονιά μετά το SW έκοψε 300 εκ. $ παγκοσμίως, ο κόμος πήγε να το δει επειδή έμαθε τον Luke Skywalker; Όσοι είδαν την ταινία δεν ήξεραν το Brand από πριν; Μόνο όσοι διάβαζαν κόμιξ πήγαν και την είδαν.

Το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες ταινίες Superman και Batman που ακολούθησαν και άρχισαν να στήνουν το superhero είδος που είναι διαφορετικό από το sci-fi, μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι.

Η απορια μου ειναι ποσοι απο αυτους που πηγαν να δουν το Guardians ηξεραν τον Groot απο τον Νοεμβριο του 1963.
Κανείς δεν ήξερε τους Guardians, ούτε αυτοί που διαβάζουν κόμιξ αφού αποδεδειγμένα βασίστηκε σε αποτυχημένο κόμιξ. H Disney πήρε ρίσκο και επιβραβεύτηκε.

To 1977 η Marvel πηγαινε για λουκετο και σωθηκε εξαιτιας του star wars.

Πάμε να πούμε μερικά γεγονότα.

Η Marvel comics ιδρύθηκε το 1939. Η Μarvel είναι εκδοτικός οίκος κόμιξ και αυτό που την ενδιαφέρει είναι η Αμερικάνικη αγορά κόμιξ την οποία και μοιράζεται με την DC.

1977 - 1980- 1983 Βγήκαν οι πρώτες ταινίες SW. Η Marvel δεν ασχολήθηκε διότι πολύ απλά δεν έχει κανένα κινηματογραφικό στούντιο και δεν βγάζει καμιά ταινία, έχει άλλο αντικέιμενο επιχηρήσεων.

Ιανουάριος 1996 Η Marvel απολύει 275 εγαζομένους, η επιτυχία του SW δεν έχει καμία επίδραση στην εταιρία
Δεκέμβρης 1996 Η Marvel μπαίνει σε bankruptcy protection, η επιτυχία του SW δεν έχει καμία επίδραση στην εταιρία

Ιούνιος 1998 Η Marvel συγχωνεύεται με την ToyBiz (εταιρία με action figures) με απώτερο στόχο να βγει η Marvel από την κατάσταση χρεωκοπίας.

1999-2002-2005 Βγήκε η prequel τριλογία SW, Η Marvel δεν επωφελήθηκε διότι πολύ απλά δεν έχει κανένα κινηματογραφικό στούντιο και δεν βγάζει καμιά ταινία, έχει άλλο αντικέιμενο επιχηρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει τη μια μήνυση μετά την άλλη για δικαιώματα ενώ τα οικονομικά της παραμένουν άθλια.

Αύγουστος 2009 η Marvel πωλήθηκε στο 100% σε άλλη εταιρία. Δεν σώθηκε από κανένα.

Η Disney οργάνωσε τα Marvel Studios, έριξε λεφτά, έφερε οσκαρικούς ηθοποιούς και έβγαλε ταινίες με τριτο-τέταρους χαρακτήρες επειδή η Marvel Comics είχε ξεπουλήσει τα δικαιώματα των δημοφιλέστερων ηρώων/IP της (Spiderman, X-Men, F4) σε άλλα κινηματογραφικά studio. H Disney έστησε το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel με ό,τι είχε στη διάθεσή της και ακολουθώντας τη Disney συνταγή. Η Disney επέβελε το PG-13 rating και την κωμική σαχλαμαρίτσα γιατί αυτό ταιριάζει καλύτερα στον όμιλο.

2012 Το SW franchise που άλλαξε το sci-fi πωλήθηκε στην ίδια τιμή με έναν παρηκμάζον εκδοτικό οίκο κόμιξ. Από τότε Disney κερνάει, Disney πίνει. To κινηματογραφικό σκέλος της Marvel έχει τα ίδια αφεντικά με το SW. Οι πορείες και των δυο franchise είναι αλληλένδετες αφού ανήκουν στον ίδιο όμιλο πια.

Γεγονότα τέλος,

Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορείς να μιλήσεις για ταινίες Marvel και να αφήσεις απέξω τα κόμιξ, είναι τουλάχιστον ελλειπής η ανάλυση. Όπως και δεν μπορείς να μιλήσεις για ταινίες Marvel και να αφήσεις απέξω την Disney αφού εξαιτίας της στήθηκε το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, πρωτύτερα υπήρχαν ταινίες με ήρωες της Marvel χωρίς να εμπλέκεται η εταιρία.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Τωρα θα μιλαμε με facts ή θα κενταμε;

1977 - 1980- 1983 Βγήκαν οι πρώτες ταινίες SW. Η Marvel δεν ασχολήθηκε διότι πολύ απλά δεν έχει κανένα κινηματογραφικό στούντιο και δεν βγάζει καμιά ταινία, έχει άλλο αντικέιμενο επιχηρήσεων.

Ιανουάριος 1996 Η Marvel απολύει 275 εγαζομένους, η επιτυχία του SW δεν έχει καμία επίδραση στην εταιρία

According to former Marvel editor-in-chief Jim Shooter, the strong sales of Star Wars comics saved Marvel financially in 1977 and 1978. The series began featuring original stories with issue #7 (January 1978). Writer Archie Goodwin and artist Carmine Infantino took over the series as of #11 (May 1978). The series was one of the industry's top selling titles in 1979 and 1980. The 100,000 copy sales quota was surpassed quickly, allowing Lippincott to renegotiate the royalty arrangements.

Οπως βλεπεις, το Star Wars ειχε επιδραση στην εταιρια και μαλιστα σημαντικη. Η μελετη του star wars universe απο την Marvel ειναι επισης σημαντικη. Απο που το εβγαλες οτι η επιτυχια του Star Wars δεν ειχε καμια επιδραση στην εταιρια; επειδη σχεδον 20 χρονια μετα απελυσαν 275 εργαζομενους;


Κανείς δεν ήξερε του Guardians, ούτε αυτοί που διαβάζουν κόμιξ αφού αποδεδειγμένα βασίστηκε σε αποτυχημένο κόμιξ. H Disney πήρε ρίσκο και επιβραβεύτηκε.

Η Disney, εχεις τσεκαρει τα budget των ταινων της; Πηρε ενα αποτυχημενο κομικ και επενδυσε πανω του $170 μυρια.
Ποιος επιχειρηματιας επενδυει τοσα πολλα χρηματα σε μια εμπορικη αποτυχια; σε ενα κομικ που δεν το ηθελαν ουτε οι φαν των κομικ;
Ισως ενας τυπος που πιλοταρει ενα διαστημοπλοιο. Εχει τριχωτη εξωγηινη παρεα, μπλεκει σε διαστημικες περιπετειες και κανει βολτες σε αλλους κοσμους ειναι εγγυημενη επιτυχια.
Για τον Han Solo μιλαω οχι για το Guardians.

2012 Το SW franchise που άλλαξε το sci-fi πωλήθηκε στην ίδια τιμή με έναν παρηκμάζον εκδοτικό οίκο κόμιξ. Από τότε Disney κερνάει, Disney πίνει. To κινηματογραφικό σκέλος της Marvel έχει τα ίδια αφεντικά με το SW. Οι πορείες και των δυο franchise είναι αλληλένδετες αφού ανήκουν στον ίδιο όμιλο πια.

Το λες και εσυ η ιδια. Η Disney κερναει τα ποτα που φτιαχνει το πληρωμα του Star Wars. Χωρις αυτους, ακομα γοργονες θα γυριζαν.

Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορείς να μιλήσεις για ταινίες Marvel και να αφήσεις απέξω τα κόμιξ, είναι τουλάχιστον ελλειπής η ανάλυση. Όπως και δεν μπορείς να μιλήσεις για ταινίες Marvel και να αφήσεις απέξω την Disney αφού εξαιτίας της στήθηκε το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, πρωτύτερα υπήρχαν ταινίες με ήρωες της Marvel χωρίς να εμπλέκεται η εταιρία

Δεν μπορεις να μιλας για ταινιες της Marvel χωρις να αναφερεις την επιδραση του Star Wars. η Disney δεν εστησε τιποτα για την Marvel, το πηρε ετοιμο απο το star wars και ακολουθει την συνταγη του Star Wars. Αν ηθελε δικια της συνταγη, θα χρησιμοποιουσε τους δικους της ανθρωπους.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Απο που το εβγαλες οτι η επιτυχια του Star Wars δεν ειχε καμια επιδραση στην εταιρια; επειδη σχεδον 20 χρονια μετα απελυσαν 275 εργαζομενους;

Μίλησες για το πόσο επιτυχημένο είναι το SW και το πως όλα αυτά τα χρόνια άνοιξε την πόρτα και έφερε κόσμο μη nerd στο sci-fi. Μίλησες για τις πωλήσεις και τα κουκλάκια και την απήχηση που είχε. Πως έσωσε τη Marvel όταν η ίδια χρεωκόπησε και εξαγοράστηκε; Πως η δημοτικότητα του SW έσωσε τη Marvel όταν δεν μπορούσε να πωλήσει κόμιξ (ούτε αυτά που γράφανε SW πάνω) και είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα; Τι καρπώθηκε από το SW η Marvel μέχρι το 2009?

Η Disney, εχεις τσεκαρει τα budget των ταινων της; Πηρε ενα αποτυχημενο κομικ και επενδυσε πανω του $170 μυρια.
Ποιος επιχειρηματιας επενδυει τοσα πολλα χρηματα σε μια εμπορικη αποτυχια; σε ενα κομικ που δεν το ηθελαν ουτε οι φαν των κομικ;

H Disney. Αμφισβητείς πως το Guardians ήταν τέρμα αποτυχημένο κόμιξ; Σε αυτό απαντησέ μου. Κάνε λίγη καλύτερη έρευνα.

Το άρθρο που έβαλες για το πως το SW έχει επηρεάσει έχει μια τεράστια τρύπα στην ανάλυσή του. Πως ήταν οι χαρ/ρες αρχικά στο κόμιξ τι παιρνει η ταινία από το source material; Btw o Groot είναι δέντρο, ξύλινος, όχι τριχωτός. Αλλά δεν βλέπεις καμιά διαφορά με τον Chewbacca για σένα είναι ίδιοι και επειδή γνώρισες τον μαλιαρό πρώτα νομίζεις πως ο ξύλινος βασίστηκε σε αυτόν.

Δεν αμφισβητεί κανείς την συμβολή του SW. Μιλάς σε SW fans έτσι κι αλλιώς -πλήν του Admiral. Όμως παραβλέπεις εντελώς την επίδραση της Disney που είναι κολοσσός στην ψυχαγία πριν ο Lucas γεννηθεί, βλέπουμε το αντίπαλο στρατόπεδο και πόσο ωραία έχει καταστρέψει το DCEU δεν διάβασαν αυτοί τη συνταγή Lucas. Στην τελική στην τέχνη ο κλέψας του κλέψαντος είναι και το βαφτίζουν "έμπνευση". Η διαφωνία μας είναι αν υπάχουν 10 κιλά SW στο MCU ή 100 κιλά; Λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν μπορείς να το μετρήσεις με γεγονότα και να βγάλεις πόρισμα. Δεν είναι κάτι μετρήσιμο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Μίλησες για το πόσο επιτυχημένο είναι το SW και το πως όλα αυτά τα χρόνια άνοιξε την πόρτα και έφερε κόσμο μη nerd στο sci-fi. Μίλησες για τις πωλήσεις και τα κουκλάκια και την απήχηση που είχε. Πως έσωσε τη Marvel όταν η ίδια χρεωκόπησε και εξαγοράστηκε; Πως η δημοτικότητα του SW έσωσε τη Marvel όταν δεν μπορούσε να πωλήσει κόμιξ (ούτε αυτά που γράφανε SW πάνω) και είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα; Τι καρπώθηκε από το SW η Marvel μέχρι το 2009?

Ενα κομικ, που δεν ανηκει στην Marvel, εκανε καλες τοσο καλες πωλησεις ωστε της εδωσε πνοη για να ζησει λιγο ακομα.
Το βαζουμε στην ακρη επειδη πολυ αργοτερα, Η Marvel χρεοκοπησε;


H Disney. Αμφισβητείς πως το Guardians ήταν τέρμα αποτυχημένο κόμιξ; Σε αυτό απαντησέ μου. Κάνε λίγη καλύτερη έρευνα.
Εσυ ειπες οτι ηταν αποτυχημενο. Μετα την απαντηση μου επαψε να ειναι αποτυχημενο;
και ρωταω, με, οχι το φτωχο μου το μυαλο αλλα με εμπειρια στον καπιταλισμο. Εχω κλεψει πολυ κοσμο, με τροπο τιμιο.
Ποιος θα κανει ταινια και θα επενδυσει σοβαρα, σε ενα παλιο κομικ που απετυχε; Αυτο δεν ειναι ρισκο αλλα αυτοκτονια.
κατι αλλο επαιξε ρολο στην αποφαση αυτη. Μηπως ο οδηγος του διαστημοπλοιου με τον τριχωτο εξωγηινο φιλου του.

Οπως ειπα και αρκετα ποστ πισω, αρκει να ριξεις μια ματια στις ταινιες που εβγαζε η Disney, οταν εβγαζε star wars ο Lucas.
Τι ταινιες εβγαζε, τι budget ειχαν και τι εσοδα ειχαν. Η Disney εχει την φημη αλλα ο Lucas εβγαζε τα λεφτα.
Ωραιος ο Μικυ αλλα ο Han Solo ανοιγε τις σαμπανιες. Oι σαμπανιες που ανοιγει τωρα η Disney, ειναι απο την καβα του Lucas.

Εχεις να μου δειξεις μια ταινια της Disney, την περιοδο της τριλογιας, που να πλησιασε τα κερδη της τριλογιας;
Θα σου δωσω εγω μια χρονια 1983
Return of the Jedi. budget 32-42 εκατομυρια. Εβγαλε 475 εκατομμυρια.

Το 1983, η Disney κυκλοφορησε 5 ταινιες.
Trenchcoat. bugdet αγνωστο αλλα με κερδη 4 εκατομμυρια, σιγουρα τα εβγαλε τα λεφτα της.
Something Wicked this way comes. bugdet 20 εκατομμυρια και τα κερδη ηταν 8.4 εκατομμυρια.
Never cry wolf. bugdet 11 εκατομμυρια και τα κερδη ηταν 27.6 εκατομμυρια.
Return to Oz. bugdet 28 εκατομμυρια και η ταινια ηταν κλωτσια στο γονατο. 11 εκατομμυρια κερδος.
The Black Cauldron bugdet 44 εκατομμυρια και τα κερδη τα πηραν απο το φιλοπτωχο αφου πηραν πισω μολις 21.3 εκατομμυρια.
Αν δεν ξερει να βγαζει λεφτα η Disney, ποιος ξερει; ο Lucas με τα ρομποτακια του;
Με 5 ταινιες εβγαλαν 72 εκατομμυρια. Ποιος ειχε καλυτερη συνταγη; Ποτε αλλαξε αυτο;

Ας δωσω και ενα παραδειγμα απο το 1977, το ετος που ξεκινησαν ολα.
Episode IV A New Hope. Budget 11 εκατομμυρια. Κερδος 775 εκατομμυρια.
Την ιδια χρονια, η Disney κυκλοφορησε τον πασιγνωστο σε μικρους και μεγαλους χερμπι. τον σκαραβαιο της καρδιας μας. Το αμαξακι που το γνωριζουν και οι φυλες του Αμαζονιου.
Herby goes to Monte Carlo. Budget αγνωστο. Κερδη 29 εκατομμυρια.

Ευτηχως που η Disney ηξερε να κανει πολλα λεφτα γιατι εχει καλη συνταγη.
Την συνταγη την ειχε ο Lucas, αποδεδειγμενα, και την πηρε η Disney. Οπως ειπα και πολλα ποστ πριν, Η Disney κανει μνημοσυνα με ξενα κολυβα.
Οπως ειπες και εσυ, οι ανθρωποι του star wars δουλευουν για την Disney. Αυτοι ξερουν πως βγαινει το χρημα γιατι αυτοι το ξεκινησαν αυτο το θεαμα.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
τελικά το ότι η nerd κουλτούρα έγινε mainstream είναι κακό ή καλό;

μλκ τι κουβέρτες και σεντόνια είναι τούτα;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Καλό ή κακό δεν έχει σημασία, η ανθρωπότητα πορεύεται. Είναι το νέο status quo ("κατεστημένο") μέχρι να βγει το καινούργιο "άκρο" στις παρυφές της που θα είναι το αντίστοιχο "nerd". Με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς το νέρωμα του προϊόντος για να είναι αρεστό στις ευρύτερες μάζες.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Κανείς δε λέει όμως για το πως οι super heroes επηρέασαν το Star Wars και κάναμε πλήρες κύκλο.




:trollface:


Πάντως, ένα δίκιο το Κουνέλι για το Guardians το έχει. Νομίζω ο βασικότερος λόγος που ήταν ευχάριστη θέαση (τουλάχιστον το πρώτο) ήταν πως μου θύμιζε περισσότερο Star Wars περιπέτεια, παρά τυπική Μαρβελοταινία. Δεν ξέρω αν είναι δική μου εντύπωση μόνο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Ο μόνος λόγος που μάμησε το Guardians ήταν γιατί είχε ένα Ρακούν με πολυβόλα. Τέλος.
 
Top Bottom