What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Μπα λέω να βάλω και τα Windows 10 τώρα πριν λήξει η δωρεάν αναβάθμιση οπότε δεν προβλέπεται να περιμένω τόσο.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Έχετε να προτείνετε κάποια καλή και οικονομική βάση για laptop;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Τι laptop; Το μέγεθος μετράει ξέρεις... :lol:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
15.6 είναι, ξέχασα να το πω. Οπότε από τέτοιο μέγεθος και πάνω.<br><br>Επίσης, αναφέρομαι για βάση ψύξης (με ανεμιστήρα).
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br>Είχα πρόσφατα πρόβλημα με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με αυτό που περιγράφεις http://ragequit.gr/Forum/index.php/topic,6503.0.html<br>Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να τεστάρεις για αρχή κατά πόσο ασκώντας πίεση στα διάφορα σημεία του καλωδίου προκαλεί αποσυνδέσεις. Σε εμένα π.χ διαπίστωσα ότι όταν το ζόριζα κοντά στο σημείο που μπαίνει μέσα στο ποντίκι έχανε συνέχεια επαφή και το εμφάνιζε να αποσυνδέεται ενώ όταν έκανα το ίδιο σε ένα σημείο 10-15 πόντους παραπέρα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τελικά έκοψα την άκρη που είχα καταλήξει ότι είχε πάθει ζημιά και ξανασυνέδεσα το υπόλοιπο και τώρα παίζει κανονικά το mouse :cool:<br></blockquote><br><br>Επανέρχομαι μετά από μήνες σε αυτό το θέμα καθώς επιστρέφοντας Ελλάδα για το καλοκαίρι και έχοντας λίγο χρόνο στη διάθεση μου, είπα να ασχοληθώ επιτέλους με την αποσκευή του RAT 7 MMO αν και πλέον, έχω αγοράσει και χρησιμοποιώ ως βασικό μου ποντίκι το Logitech MX Anywhere 2 (που είναι σούπερ)! Ξεκινάω λοιπόν με το ξεβίδωμα το οποίο παίζει να διήρκεσε κανά 30λεπτο, από τις πιο λεπτοδουλειές που έχω κάνει μέχρι τώρα σε ηλεκτρονική συσκευή. Το έκανα κυριολεκτικά βίδες το ποντίκι και έχω αφαιρέσει πλέον το καλώδιο. <br><br>- Για τους περίεργους θα ανεβάσω και φωτογραφίες!  :pP<br><br>Ωστόσο παρατήρησα ότι προς το τέλος του καλωδίου - από τη μεριά που συνδέεται με την πλακέτα - υπάρχει ένα τετράγωνο κομμάτι από καουτσούκ το οποίο το στερεώνει στην τρύπα του καλωδίου πάνω στο σασί του ποντικιού και η οποία μόνο με κόψιμο μπορεί να αφαιρεθεί. Επιπλέον το καλώδιο είναι braided που σημαίνει ότι και αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί/κοπεί προτού κόψω το ελαττωματικό κομμάτι του καλώδιο και το ξανακολλήσω. Προκειμένου να αποφύγω όλη αυτή τη φασαρία του κόψε/ράψε πιστεύετε ότι άμα τυχόν χρησιμοποιήσω άλλο καλώδιο από ποντίκι καβάτζα και το συνδέσω πάνω στην πλακέτα του RAT 7 MMO θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα ή θα μου κάψει τυχόν το ποντίκι;<br><br><br><br><br><br>Επίσης @jimmy: Θα πρότεινα αυτές τις 2 βάσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά και καλές κριτικές σε (amazon,newegg):<br><br>1η: http://www.skroutz.gr/s/3267878/Deepcool-M3.html με έξτρα ηχεία<br>2η: http://www.skroutz.gr/s/3902736/Deepcool-MultiCore-X8.html με εξτρα ανεμιστήρες<br><br>Και οι δυο παίζουν στα 28 ευρώ. Επειδή έχω παλαιότερα αγοράσει βάση ψύξης κάτω από 20 ευρώ να αναφέρω πως είχα απογοητευτεί ιδιαίτερα από εκείνη την αγορά, λόγω ανεπαρκούς ανεμιστήρα, χαμηλής ποιότητας κατασκευής, πέρα από τα υλικά αναφέρομαι στο γεγονός πως το λάπτοπ αντί να ήταν απόλυτα σταθερό γλιστρούσε ενίοτε, και προβληματικής θύρας USB. Οπότε δεν θα πρότεινα κάποια πολύ φθηνότερη λύση...
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Δεν θα έχεις πρόβλημα με άλλο καλώδιο καθώς το ίδιο ρεύμα και data θα μεταφέρει με αυτό που έχει τώρα. Αλλά στη θέση σου θα δοκίμαζα να φτιάξω το δικό του καλώδιο και αφού χρησιμοποιείς άλλο ποντίκι πλέον, την κάνεις και σιγά σιγά την επισκευή χωρίς βιασύνη.<br><br>Επίσης, thanks για τα pads. Γενικά, γίνεται δουλειά με χρήση τέτοιων βάσεων ή είναι απλώς της τάξης των 2-3°C;
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br>Δεν θα έχεις πρόβλημα με άλλο καλώδιο καθώς το ίδιο ρεύμα και data θα μεταφέρει με αυτό που έχει τώρα. Αλλά στη θέση σου θα δοκίμαζα να φτιάξω το δικό του καλώδιο και αφού χρησιμοποιείς άλλο ποντίκι πλέον, την κάνεις και σιγά σιγά την επισκευή χωρίς βιασύνη.<br><br>Επίσης, thanks για τα pads. Γενικά, γίνεται δουλειά με χρήση τέτοιων βάσεων ή είναι απλώς της τάξης των 2-3°C;<br></blockquote><br><br>Νιώθω ότι είναι πολύ αγγαρεία και με αμφίβολο αποτέλεσμα, αλλά όπως είπες δεν υπάρχει πίεση. Ωστόσο θα προσπαθήσω να βρω πρώτα το άλλο ποντίκι (ένα Sapphira) και να κάνω τράμπα το δικό του καλώδιο που μου φαίνεται πολύ πιο γρήγορο/εύκολο και σαν εναλλακτική την ολική επέμβαση...<br><br><br><br>Για τις βάσεις τώρα, με την δικιά μου και την οποία δεν είχα μείνει και ευχαριστημένος κιόλας, μέτρησα διαφορές περίπου 5 βαθμούς Κελσίου από ότι θυμάμαι. Με τις βάσεις που σου παρέθεσα νομίζω ότι διάβασα για διαφορές 7+ βαθμών Κελσίου και σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω κάποια μιας και πλησιάζει το ελληνικό καλοκαίρι...
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
τα φωτα σας παρακαλω....κατεβαζω διαφορα κλιπς απο  το youtube<br>επειδη σε καποια απο αυτα η ποιοτητα του ηχου ειναι οικτρη . πχ οτιδηποτε απο ΤΟΤΟ , θελω : <br>να διαχωρισω εικονα κ ηχο απο το βιντεο που κατεβαζω κ να αφαιρεσω τον τελευταιο .<br>Στη συνεχεια να ντουμπλαρω κατοπιν το βιντεακι με ενα 320αρι  mp3 kκ να εχω εκ νεου το βιντεο με σωστο ηχο . <br><br>και ενα δευτερο ερωτημα αν κ λιγο πιο δυσκολο...εναν οδηγο της προκοπης να σεταρω το kodi?<br>να βαλω κανα visualization plug in στο στυλ του παλιου geiss...<br>anyone??? :drinks: :drinks:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
https://mkvtoolnix.download/downloads.html" class="bbcode_url">mkvtoolnix (για τα windows κάνε scroll στον πάτο). Πετάς το βίντεο μέσα, πετάς και το 320άρι mp3, ξετικάρεις τον ήχο του βίντεο, muxάρεις και τέλος. Κι αν για κάποιο περίεργο λόγο δεν σου αρέσει το matroska κουτάκι, κάνεις κι ένα convert με το handbrake σε mp4.<br><br>Για το kodi δεν έχω να προτείνω κάτι. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να του αλλάξω όψη.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<blockquote><br>https://mkvtoolnix.download/downloads.html" class="bbcode_url">mkvtoolnix (για τα windows κάνε scroll στον πάτο). Πετάς το βίντεο μέσα, πετάς και το 320άρι mp3, ξετικάρεις τον ήχο του βίντεο, muxάρεις και τέλος. Κι αν για κάποιο περίεργο λόγο δεν σου αρέσει το matroska κουτάκι, κάνεις κι ένα convert με το handbrake σε mp4.<br><br>Για το kodi δεν έχω να προτείνω κάτι. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να του αλλάξω όψη.<br></blockquote><br>το προγραμματακι αυτο σου επιτρεπει να κανεις εντιτιν στο βιντεο?...πχ να κοψεις κατι ανοητες εισαγωγικες οθονες ή τιτλους τελους...ή να κανεις σωστο συγχρονισμο του βιντεο με το mp3..το λεω γιατι το πιο πιθανο ειναι το βιντεο κ το mp3 να μην εχουν την ιδια διαρκεια οποτε το εντιτ ειναι μονοδρομος..
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
windows movie maker<br>Το έκανα συνέχεια όταν δούλευα dj
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Όχι, δεν κάνει για τέτοια δουλειά. Για editing βίντεο έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποιο που να με βολεύει. Οπότε δεν έχει νόημα να τα αραδιάσω όλα εδώ.<br><br>Μπορεί να ξέρει κανένας άλλος για κάποια all-around λύση.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Κάτσε ρε Μήτσο, αφού αυτό ακριβώς έκανα, πώς δεν το κάνει; Μήπως το είχες δοκιμάσει σε καμιά παλιότερη έκδοση;
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Αυτό που είπα αφορά το post του devil από πάνω σου. Απλώς ήσουν πιο γρήγορος :pP
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br><blockquote><br>https://mkvtoolnix.download/downloads.html" class="bbcode_url">mkvtoolnix (για τα windows κάνε scroll στον πάτο). Πετάς το βίντεο μέσα, πετάς και το 320άρι mp3, ξετικάρεις τον ήχο του βίντεο, muxάρεις και τέλος. Κι αν για κάποιο περίεργο λόγο δεν σου αρέσει το matroska κουτάκι, κάνεις κι ένα convert με το handbrake σε mp4.<br><br>Για το kodi δεν έχω να προτείνω κάτι. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να του αλλάξω όψη.<br></blockquote><br>το προγραμματακι αυτο σου επιτρεπει να κανεις εντιτιν στο βιντεο?...πχ να κοψεις κατι ανοητες εισαγωγικες οθονες ή τιτλους τελους...ή να κανεις σωστο συγχρονισμο του βιντεο με το mp3..το λεω γιατι το πιο πιθανο ειναι το βιντεο κ το mp3 να μην εχουν την ιδια διαρκεια οποτε το εντιτ ειναι μονοδρομος..<br></blockquote><br><br>Άμα θέλεις μόνο να κόψεις σκηνές από βίντεο, η πιο εύκολη και γρήγορη λύση που έχω βρει είναι το machette. Για το κόντι ρωτάς γενικά ή ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο; Δεν πάει πολύς καιρός από την πρώτη φορά που το σέταρα! (είχα καθυστερήσει να το χρησιμοποιήσω)
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
βασικα τωρα το μαθαινω κ εγω...<br>τη δουλεια τη κανει το movie maker που θελω μια χαρα (ειδες η MS?? :w00t: )<br>με το kodi ψαχνομαι...<br>θελω ενα visualization plug in αλλα δε βρισκω τπτ...<br>απο την αλλη το shuffling που  κανει σε βιντεο - κ οχι σε μουσικη - ειναι ΑΘΛΙΟ(!)<br>μονιμως πεταει την ιδια ανακατεμενη λιστα!(στη μουσικη τα ανακατεβει καθε φορα εκ νεου!!...πως διαολο το κανει αυτο δε ξερω)<br>γενικα ειναι πολυ ωραιο , ελαφρυ κ ευκολο αλλα οταν ειναι να το παραμετροποιησεις κατεβαζοντας πραγματακια απο το νετ γινεται εξαιρετικα στριφνο κ δυστροπο κ δεν καταλαβαινω το λογο..
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Δοκίμασε αν θες και το https://www.shotcut.org/" class="bbcode_url">Shotcut, πρέπει να κάνει ότι χρειάζεσαι, και αρκετά ακόμα.
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Τελικά τζίφος η προσπάθεια μεταμόσχευσης καλωδίου στο RAT7 mmo καθώς δεν ήταν συμβατά τα μεγέθη των υποδοχέων. Οπότε αναγκαστικά προς το παρόν γύρισα στο Logitech G9 laser που καλούτσικο είναι και η δουλειά γίνεται, τουλάχιστον να μην κουράζω το MX Anywhere 2...
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Μπορεί κάποιος να μου πει ποιες είναι οι διαφορές των 2 παρακάτω κουτιών; <br><br>http://www.skroutz.gr/s/346899/BitFenix-Shinobi.html<br><br>http://www.skroutz.gr/s/4119876/BitFenix-Shinobi-Core.html<br><br>
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,967
<blockquote><br>Μπορεί κάποιος να μου πει ποιες είναι οι διαφορές των 2 παρακάτω κουτιών; <br><br>http://www.skroutz.gr/s/346899/BitFenix-Shinobi.html<br><br>http://www.skroutz.gr/s/4119876/BitFenix-Shinobi-Core.html<br></blockquote><br><br>Κερδάμε κάτι;  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom