What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
9,682
Λεπόν αδέρφια, πάω να ανοίξω το άλλο μου μισό σήμερα και δεν άνοιγε με τίποτα. Επειδή χθες χτύπαγε το αμόνι του ο Θορ είχα κλείσει το τροφοδοτικό και τον είχα βγάλει από την μπρίζα. Οπότε σήμερα με το που τον συνέδεσα ακούω κάτι τσικ τσικ τσικ από το τροφοδοτικό. Σκύβω να δω και βλέπω από το καστομ ανεμιστηράκι της GPU μικρές σπίθες και τον ίδιο θόρυβο.
Το αποσυνδέω και ο ήχος από τις σπίθες συνέχισε. Το πετάω όπως είναι? Παίζει να τα έκαψε όλα?
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
9,682
Πειραματισμοι μέρος βου. Πήγα να βγάλω τους σκληρούς να δω αν δουλεύουν και αποφάσισα να παίξω με το ρεύμα. Συνέδεσα το τροφοδοτικό, περίμενα να ακουστεί πάλι εκείνος ο θόρυβος και άρχισα να αποσυνδεω παρτς. Παρατήρησα ότι όταν έβγαλα το 24πινο ο ήχος σταματησε ενώ όταν το ξανά κάρφωσα επανήλθε. Επειδή με τρώει η περιέργεια αν ξέρει κάποιος τι παίζει ας ποσταρει.
Δίνω thank you
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
My bet on [strike]μητρική[/strike] psu που παραδίδει πνεύμα... Ή πρόβλημα με το 24πινο...
Έχεις άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις;
Δώσε μου λαγάνα καλύτερα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

:huh: :huh: :huh:
Μητρική έγραψα το γίδι... :facepalm:
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


techNIK wrote:
2. Το overclocking <<σπάει>> την εγγύηση?</blockquote>

Πανω σε αυτο θελω να κανω και εγω μια quickie (αχεμ...) ερωτηση:

"Σπαει" η εγγυηση με OC. Κανουμε σαματα με τα ρολογια, βαζοντας τα να τρεχουν απο 3.2ghz stock, στα 4.5ghz 24/7.

Γινεται μια στραβη και αρχιζει τα αυτιστικα ο επεξεργαστης, αλλα μπορουμε να μπουμε BIOS και να γυρισουμε τις ρυθμισεις στα factory defaults ,απενεργοποιοντας οποιασδηποτε μορφης overclock.

Μπορουν να μας παρουν πρεφα στο service; Λογικα εδω στο Ελλαδισταν υπαρχει η πιθανοτητα να την σκαπουλαρουμε, αλλα σε γενικες γραμμες, φαινεται καπου στη CPU μονο, οτι εχει γινει overclock?

 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


Ser wrote:
Πανεφορμα παιδια του Ρειτζκουικ θελω τα φωτα και τις συμβουλες σας.
Ενα φιλαρακι κουραστηκε απο τα λαπτοπ και τις κονσολες (αν και κραταει PS3/4/vita για το Plus και μονο) και θελει να μπει στο αντρικιο πιτσι κινημα.

Μεχρι στιγμης εχουμε στησει τουτο δω το θεριο. Αποφασισε να φτιαξει κατι καλο τωρα ωστε να αντεξει πολυ καιρο. Το μηχανημα δεν θα αγοραστει τωρα αλλα περιπου στις αρχες του καλοκαιριου, οποτε ελπιζουμε πως θα εχουν πεσει λιγακι οι τιμες σε 2,3 κομματια.

Απο εσας θελω, οποιος εχει χρονο και ορεξη, να μας πειτε αν η συνθεση ειναι καλη, αν τα κομματια βοηθουν το ενα το αλλο, που εχουμε φανει υπερβολικοι και απο που θα μπορουσαμε να κοψουμε. Προσωπικα βλεπω πως απο mobo κατι μπορουμε να γλυτωσουμε.

Η συνθεση εγινε στο Msystems και μαλλον απο εκει θα αγοραστει το πακετο. Ξερεις κανεις πως τα παει αυτο το καταστημα απο στησιμο πυργων και service?

<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i2.minus.com/jmKb939S6utH2.png" alt="jmKb939S6utH2.png" class="bbcode_img" /> </span></blockquote>

Το μονο που θα προτεινα να αλλαξει ειναι οι RAM. CL10 ειναι αρκετα ψηλα. Ας κοιταξει κατι σε CL9 η CL8 και ας ειναι και στα 1600mhz. Μεγαλυτερο αντικτυπο σε performance εχουν τα clock cycles απο την ταχυτητα της RAM. Ας με διορθωσει καποιος εαν κανω λαθος (Λελο και Νιτρο, im looking at you!)

*edit* God damn double post! Excusez-moi!

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Βίσκοβιτς, τρελό γελάδι, http://www.ragequit.gr/forum/hardware-forum/1821-ram" class="bbcode_url">βλέφαρο εδώ.

Δεν είμαι ο Λέλος. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


Grmadness wrote:
Βίσκοβιτς, τρελό γελάδι, http://www.ragequit.gr/forum/hardware-forum/1821-ram" class="bbcode_url">βλέφαρο εδώ.

Δεν είμαι ο Λέλος. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Σε παρακαλω πολυ, οχι τρελο, απλα απεθαντο!

Επεσα και εγω στη παγιδα... :facepalm: Ποσο ειναι τωρα? 300/300 επεσαν στη φακα?

<blockquote>Νομίζω πως είναι απόλυτα κατανοητό για ποιό λόγο θεωρείται (και είναι) το πιο σημαντικό από τα timings.</blockquote>

Ειχα δικιο :evil:

 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
να ρωτησω κ εγω κατι...αν κ γνωριζω πως δεν κινουμαι σε καθ'ολα νομιμα ορια :trollface: :pope:
θελω να κατεβασω τη καινουργια σαιζον στο supernatural...
εχω ενα λογαριασμο στο kryve-AKA GRT...αλλα δεν εχει κατι ολοκληρωμενο...
ιδεες για το που μπορω να τα αναζητησω?
:cheers:
 

Bathory

Lich
Joined
Dec 5, 2012
Messages
6,399
Ολοκληρωμένα τα επεισόδια δεν νομίζω να βρεις, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ακόμα. Αν δεν έχεις πρόβλημα με το ένα-ένα επ, θα σου έρθει πμ σε λίγο.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Κυριε, κυριε, κυριε! Εχω αλλη μια ερωτηση!

Δεν ξερω εαν αξιζει να ριξω λεφτα για καρτα ηχου. Οι περισσοτερες μητρικες εχουν φτασει να υποστηριζουν 7.1 out of the box, αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν εχουν ξεχωριστο sound processor και χρησιμοποιουν τον πολυτιμο επεξεργαστη για οτιδηποτε εχει να κανει με τον ηχο. Εχοντας προβει σε αγορα των Audio Technica M50x, ποια πιστευετε οτι ειναι καλυτερη λυση για να αξιοποιησω τα ακουστηκα στο επακρο? Η ενσωματωμενη καρτα ηχου ειναι αρκετη η να αρχισω να ψαχνω για dedicated καρτα ηχου, ωστε να ελαφρυνω και τον επεξεργαστη?

Σημειωση: Εχω ενισχυτη της TEAC συνδεδεμενο στη καρτα ηχου στον οποιο εχω συνδεσει δυο ηχεια, δυο δρομων της Sony και τα M50x. Η μητρικη μου ειναι http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4970#ov" class="bbcode_url">αυτη
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,114
Είναι θέμα του chipset που χρησιμοποιεί η κάθε μητρική, δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή μια m/b είναι τελευταίο μοντέλο, θα έχει καλύτερο chipset από μία m/b 5ετίας. Π.χ η δικιά σου έχει http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=284" class="bbcode_url">αυτό ενώ η δικιά μου (P35-DS3) έχει http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=173" class="bbcode_url">αυτό το οποίο είναι ελαφρώς καλύτερο.
Επίσης, απ' όσο ξέρω, είναι ελάχιστη η χρήση πόρων του επεξεργαστή, οπότε μην σε ανησυχεί αυτό.

Τώρα, γενικά ψιλοαρκετή είναι η εσωτερική σου για 38Ohm ακουστικά. Αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα αυτιά σου και τι απαιτήσεις έχεις.

Υ.Γ.: Αν θες δες κι http://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-audio,3733-2.html" class="bbcode_url">αυτό το άρθρο.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Το προβλημα μου ειναι μην κανει "bottleneck" η built-in καρτα, γιατι ολοι ξερουμε πως οι ενσωματωμενες ειναι για κλαματα γενικα. Μαλλον πρεπει να παω σε κανενα φιλο που να εχει dedicated καρτα ηχου να τα τεσταρω. Thanks Jimmy!
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Οι ψύκτρες επεξεργαστή τύπου low end, που φυσάνε απευθείας πάνω στον επεξεργαστή, δημιουργούν πρόβλημα στη θερμοκρασία του κουτιού; Εγκλωβίζουν τη θερμότητα; Αν υπάρχει exaust ανεμιστήρας πίσω, φτιάχνει η δουλειά;
 

ccwr

Mind-flayer
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,067
^ Μην σκέφτεσαι τις ροές αέρα τόσο πολύ. Δεν παίζει τόσο σημασία νομίζω. Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά αλλά μάλλον θα είναι αμελητέα με ή χωρίς ανεμιστήρα εξάτμιση.

Δεν έχει τόσο σημασία πώς φυσάει μια αερόψυξη τον επεξεργαστή, όσο έχει σημασία η επιφάνεια της παθητικής ψύχτρας και κατά πόσο αυτή ψύχεται αποτελασματικά. Οι high end ψύξεις αέρα δεν είναι αποτελεσματικές λόγο του προσανατολισμού των ανεμιστήρων αλλά λόγο του μεγάλου όγκου παθητικής που επιτρέπει πολύ μεγάλη επιφάνεια αλουμινίου.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
9,682
Η ραμ που πήρα ήταν στα 1866 CL9 αλλά στο BIOS βλέπω 1600 CL11. Ή με κλέψανε ή είμαι τραχανάς.

Επειδή δεν θέλω να μπω σε διασδικασία να πειράξω to BIOS υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω πριν από αυτό?
 

lelos kounelos

Ancient Red Dragon
Joined
Dec 9, 2012
Messages
13,099


Chronomancy wrote:
Η ραμ που πήρα ήταν στα 1866 CL9 αλλά στο BIOS βλέπω 1600 CL11. Ή με κλέψανε ή είμαι τραχανάς.

Επειδή δεν θέλω να μπω σε διασδικασία να πειράξω to BIOS υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω πριν από αυτό?</blockquote>

με κλανιες δεν βαφονται τα αυγα

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Aπό 2 στικάκια και πάνω, οι AMD υποχρονίζουν την RAM στον αμέσως προηγούμενο Divider για να μην ζορίζεται ο IMC.
Μπορώ να γράψω και πιο δυσνόητα πράγματα αν θέλεις. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

edit

Το multi της RAM (divider) μόνο μέσα από το BIOS το αλλάζεις αγορίνα. Καθόλου δύσκολη διαδικασία, εξάλλου δεν πας για OC. Απλά αν δείς αστάθεια ίσως να χρειαστεί να ανεβάσεις το RAM voltage ένα κλίκ. Αν έχεις θέματα, ενημέρωσε. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
9,682
Εκτός και φας πατζάρια

Πείραγμα εννοώ να το κάνω φλας update ή ότι άλλο. Για κάποιο διαολεμένο λόγο μοιάζει να έχει κλειδώσει στα 1600 και δεν με αφήνει να το πειράξω. Το που μπόρεσα να κάνω ήταν να βάλω XMP προφιλ και να ρίξω τα timings στο 9.

Η μητρική είναι αυτή που λέγαμε
gigabyte 970a-ud3p
Και ραμ έχω ενα στικάκι 8αρι που το έβαλα στην υποδοχή του πρώτου καναλιού η οποία είναι πιο κοντά στον επεξεργαστή
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,983


Chronomancy wrote:
Η μητρική είναι αυτή που λέγαμε
gigabyte 970a-ud3p
</blockquote>
Εγώ έχω την 970ad3 και τις 1600αρες τις έβλεπε 1333,αλλά από το bios άλλαξε αρκετά εύκολα από ότι θυμάμαι

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
To BIOS να το φλασάρεις από το utility της Gigabyte.
Kανονικά θα έπρεπε να την βλέπει την RAM απευθείας, ή να αλλάζεις το Divider και να είσαι οκ.... Δεν βλέπω κάποιο λόγο να αρχίσεις να αλλάζεις θέσεις, άλλαξε την μόνο μια φορά, για το ονόρε. Και δες αν υποστηρίζεται η συγκεκριμένη. Τσέκαρε το http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-970a-ud3p.pdf" class="bbcode_url">QVL <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom