lelos kounelos wrote:
το αινιγμα της σφιγγας.
εχουμε ενα παλιο υπολογιστακι με μητρικη 865PE Neo2. μια ωραια πρωια πατησαν το power button και ξεκινησαν οι ανεμιστηρες........ αυτο.
Η μητρικη δεν εκανε τιποτα αλλο.
με την μεθοδο του τεμπελη, τραβηξα τα βασικα καλωδια απο το τροφοδοτικο του υπολογιστη μου στο αινιγματικο υπολογιστακι.
τα ιδια.
χωρις την μεθοδο του τεμπελη.
καποτε μου ειχαν δωσει μια σκονισμενη μητρικη MSI 648F Neo. δεν ηξεβρα αν λειτουργει. socket ιδιο με του υπολογιστακου.
αλλαζω cpu. τα ιδια. λεω ετσι εισαι; αλλαζω ολοκληρη την μητρικη. τα ιδια.
η διαφορα ειναι οτι η δευτερη μητρικη δεν ξεκινουσε. αλλαξα το jumper του cmos και ξεκινησε. εννοειται μονο οι ανεμιστηρες.
εχω να κανω με δυο μητρικες που εχουν το ιδιο προβλημα; msi και οι δυο.
εχω να κανω με συνομωσια πρακτορων του κθουλου;
φταιει κατι αλλο; πχ το case;
hint
καποια στιγμη ξεχασα να βαλω τροφοδοσια στην καρτα γραφικων και επεσαν τα μπιπ του σφαλματος.</blockquote>
Δεν κατάλαβα, τροφοδοτικό άλλαξες;
Πάντως εμένα μου είχε τύχει το απόλυτο "κουλό". Σε αλλαγή μητρικής, είχα το ίδιο πρόβλημα, δεν εκκινούσε.
Άλλαξα <b><span style="color:#00ff00">τα πάντα</span></b> στο κουτί και αποτέλεσμα το ίδιο!!
Απελπίστηκα και κάλεσα τεχνικό από το Πλαίσιο, ο οποίος μετά από ψάξιμο διαπίστωσε πως δημιουργούταν κάποιου είδους βραχυκύκλωμα από μία από τις βίδες της μητρικής πάνω στο tower (*ένα παλιό turbo-x tower).
Αφαιρέσαμε την βίδα και τα πάντα λειτούργησαν !!

:smash: