What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,669
δεν φταίνε τα 7άρια,
Το πρόβλημα με τα μη υποστηριζόμενα λειτουργικά είναι ότι δεν ξέρεις τι σού λείπει. Είμαι βέβαιος ότι αν το βρει θα φτιάξει.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,275
κάνε ρε εκεί πέρα ένα cache clear να πούμε να στρώσει :p
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Ακολουθησα τις οδηγιες.... μπετσες.
Το εκανα παλι uninstall και εγκατασταση με την διαφορα οτι αυτη τη φορα δεν βαρεθηκα, αλλαξα την γλωσσα στα αγγλικα.
Καιρος ηταν επειδη δεν καταλαβαινα τιποτα αλλα βαριομουν να αλλαξω την γλωσσα.
Εκανε το update και ξεκινησε τις κλασσικες διαδικασιες. Ανοιξε το μαραφετι και το library κομπλε, εδω ειμαστε λεω. High five στον εαυτο μου που τα καταφερε. Κανω κλικ στο store και πηρα html για σκληρους καργιοληδες. Παλι τα ιδια.
Μονο το library λειτουργει σωστα.
Αυτη η αποκοπη ειναι που με προβληματιζει. ειμαι offline αλλα οχι εντελως. Δεν με αφηνει να πεθανω αλλα ουτε και να ζησω.

stm3.jpg
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,275
restart το ρουτερ το έκανες;

αν δεν πιάσει το ρουτερ δες εδω
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Πιστευω οτι πρεπει να εχω δοκιμασει τα παντα. Οταν λεω τα παντα, εννοω και αυτα που δεν θα δοκιμαζα ποτε επειδη δεν ειμαι ηλιθιος πχ κανε run το attachment απο την Λουντμιλα που δεν την ξερεις και ειναι ενα email για καποιον Steve, που επισης δεν γνωριζεις..
Επειδη τα δοκιμασα δεν με κανουν ηλιθιο αλλα καποιον που βαριοταν υπερβολικα. Ενταξει, αυτοι που βαριουνται πολυ κανουν τις μεγαλυτερες ηλιθιοτητες αλλα ουτε αυτο με κανει ηλιθιο... οκ ισως λιγο, ωραιοπαθης δεν ειμαι.

Μπηκα σε ενα random site και μεσα στον σωρο με τις λυσεις εριχνε το φταιξιμο και σε ενα πρωτοκολο των windows. (SRG Root X1).
Πατησα το λινκ και πηγα σε ενα αλλο random site, ισως ρωσικο ή κινεζικο αλλα μαλλον Ινδικο γιατι οταν μπηκα μου ηρθε ορεξη να φαω τσικεν μασαλα. Κατεβασα το αρχειο και αντικατεστησα αυτο των windows. Το steam δεν λειτουργησε αλλα ισως στο πολυ κοντινο μελλον το pc μου θα εγερθει με τα αλλα ζομπι για να επιτεθει σε καποιον στοχο. Για να ειναι undeground η επιθεση ο σκοπος θα ειναι σωστος.
Ισως στο επομενο δευτερολεπτο το pc μου να εγινε φωλια χακερ, εγω αφιλοξενος δεν ειμαι και ουτε εχω πραγματα που αξιζουν να κλαπουν.
Αυτο που με σκοτιζει ειναι οτι ξεχασα γιατι μπηκα στο Steam, κατι ηθελα να παιξω.

Alphanumeric Care Level @@ 2
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Αυτο που με σκοτιζει ειναι οτι ξεχασα γιατι μπηκα στο Steam, κατι ηθελα να παιξω.
Σε καταλαβαινω. Εμενα μερικες φορες οταν λογκαρω, μου λει οτι το φρεντ λιστ μου ειναι καινο, παολλο που εχω δηλωσει τον Σρεντερ σαν φιλο. Μαλλον θαταν σε στεαλθ κατασταση οταν το εκανα. Αλλες φορες παλι πετιεται ενα παραθυρακι κατω δεξια στην οθονη και με πληροφορει οτι ο Σρεντερ ειναι μεσα και παιζει Αστεριξ-Οβελιξ. Θα μου πεις, Νιντζα ειναι αυτος φανερονεται οποτε γουσταρει.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Επειδη ο κουνελος δεν μπορει να εχει φυσιολογικα πραγματα στην ζωη του.

Ειχα ενα προγραμμα το οποιο συνεργαζοταν με καποιες αλλες εφαρμογες. Οι μερες κυλουσαν ησυχα μεχρι που ειδα μια νεωτερη εκδοση, 3.000 χρονια πριν. Κρατησα τον installer της παλιας εκδοσης και εγκατεστησα την καινουργια. Καποια στιγμη ανακαλυψα οτι 1-2 απο τις εφαρμογες σταματησαν την συνεργασια. Με ενοχλησε αλλα δεν εκανα τιποτα για αυτο. Περασαν τα χρονια και προχθες ειπα ειπα, γιατι οχι;
Εβγαλα την νεοτερη εκδοση και εβαλα την αρχαια.
Στο restart και λιγο πριν μπει στην πρωτη εικονα των windows, τα ηχεια εκαναν ενα ηχο σαν να εκλεισε ο υπολογιστης, μαυρισε και η οθονη αλλα μετα απο λιγο συνεχισε κανονικα. Η παλια εκδοση δουλεψε αλλα με δυσκολια στην αρχη, μετα εστρωσε.
Επαθα και ενα πολιτισμικο σοκ με την επιθεση των pixel και ανακαλυψα οτι η συνεργασια δεν αποκατασταθηκε. Ξηλωσα ολες τις εφαρμογες που δεν θελουν να συνεργαστουν και εκανα εγκατασταση απο την αρχη.
Καμια προοδος, η κατασταση παρεμεινε οπως οι σχεσεις Αμερικης Κινας. Μετα απο πολυ καιρο, εβαλα το μυαλο μου να δουλεψει και βρηκα την λυση, πολυ απλη και ευκολη. Οχι εγκατασταση απο το backup αλλα απο το desktop.
Ωραια λεω, αυτο σημαινει οτι τωρα θα παιξουν και με την νεοτερη εκδοση. Εκανα την εγκατασταση σωστα (πρωτα καθαρισα, restart κτλ) και μολις μπηκα στα windows παρατηρησα οτι το shortcut στην επιφανεια εργασιας ειχε ενα (2) στην ονομασια.... δεφακ ειν τουτο;
κανω rename και σβηνω το (2) και πεταγεται μηνυμα, αυτη η ονομασια υπαρχει ηδη, θελετε αντικατασταση; κτλ κτλ και τοτε βλεπω οτι λεει αυτο το αρχειο .INK.... τι .ινκ ρε μαγκα; ινκαμινγκ; παταω κανε δουλεια και αντικατεστησε το και το (2) εγινε (3)....

65trrx.jpg


Παω να κανω εγκατασταση το malware bytes αλλα η εγκατασταση κοβοταν στην μεση με καποιο error που δεν ελεγε τιποτα για τον λογο.
Αν και ειχε παει 4.30 το πρωι, κανω restart και ξεκιναω Kaspersky boot disk. Εφαγα ενα πακετο για να συνδεθει στο ιντερνετ αλλα συνδεθηκε, εκανε το update και πατησα το scan και το κουμπι του υπνου, ειχε παει 5.30 το πρωι. Σημερα που τσεκαρα τα αποτελεσματα ειδα οτι βρηκε 254 adware και μερικα αρχεια υψηλου κινδυνου αλλα κανενα δεν σχετιζοταν με το προγραμμα που με ενδιεφερε. καθαρισα τα παντα και μπηκα στα windows. Το .ΙΝΚ με περιμενε στο desktop. κανω rename και εφτασα στο name(4).
παω και κατεβαζω φρεσκο malware bytes, στα μισα της εγκαταστασης πεταει error. κατεβαζω μια αλλη εκδοση, την offline? τα ιδια και καπου ειχε και μια αλλη εκδοση που ηταν για αυτους που κλαινε. Εγκατασταθηκε και εκανα scan, βρηκε 4-5 αδιαφορα προβληματα. κανω Scan το προγραμμα και το βρηκε κομπλε.

Τωρα παρατηρησα οτι ο firefox ειναι λιγο χλωμος, το drag and drop δεν λειτουργει και το κουμπι με τα download εχει μεινει πατημενο και ανενεργο.
btn.jpg


Εχω να κανω με αρχαιο ιο που δεν τον πιανει το Kaspersky και το malware bytes που ειναι απο τα ελαχιστα προγραμματα που εμπιστευομαι; Εχει κλασει κατι με τοσα μποφωρ που εχει χαθει το νοημα των αρχειων;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Αν κρινω απο τις αντιδρασεις και τις μηδενικες απαντησεις, ειμαι να ριχνω εναν κουβα θαλασσινο νερο στον υπολογιστη, για να μην την γλυτωσει ουτε με ενα φορτηγο ρυζι.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Για κατεβασε και τρεχα κανα δυο φορες Glary Utilities. Λιγο χρονο λιγο χωρο κι αν δεν σαρεσει το πετας πανευκολα. Εμενα μουχει κανει καμποσες δουλιτσες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Το κατεβασα και το σκαλιζω αλλα τι εννοει με αυτο; να βαλω Glary utilities για να γινει αργο οπως των χρηστων του Glary?
Περισσοτερο = καλυτερο;

timer.jpg
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,275
έβαλα ένα πρόγραμμα που έβαλα ένα πρόγραμμα, αλλά μετά το πρόγραμμα που είχα βάλει άλλο πρόγραμμα και κωλοτριβώταν με το πρόγραμμα γκαστρώθηκε
Ίσως να βοήθαγε αν μας έλεγες τι προγράμματα είναι αυτά και πως δουλεύουν συνεργατικά, αν και αμφιβάλω αν θα βρεις λύση ξανά :p
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
ε, μα ρε λελο, καλα σου λεει τωρα. κουραζομαι μονο που διαβαζω ποσες λεξεις χρησιμοποιεις για να μην γραψεις μία.
μηπως εχει καποια σχεση με το corel draw το θεμα σου? αν το εχεις εγκατεστημενο, καμε του κει χαμω ενα ανινστώ να δεις τι θα παιξει με τα αρχεια στο ντέσκτο και βλεπουμε.
παντως οτι δε σ αφηνει να καμεις κανονικα την εγκατασταση malwarebytes δεν ειναι καλο νεο, να ειπωθει κι αυτο.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Βαθυ καθαρισμο/επιδιορθοση μητροου. Τρεξε μετα συντηρηση με 1 κλικ να δεις αν διορθωθει κατι κι αν νομιζεις οτι σου βαρενει το συστημα κανε απεγγατασταση
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Μου αρεσουν οι πολλες λεξεις, εινα σαν σαν δασος που περιμενει να το καψεις ή να καεις.... βασικα επαιζε ενας εκνευρισμος και οι λεξεις ηταν πυραυλοι.
Θα τα επαναλαβω, με απλο τροπο, γιατι ΗΤΑΝ ενα μεγαλο μυστηριο.
Δεν αναφερα το προγραμμα επειδη θα μπαιναμε σε αλλα μονοπατια.

1.Ειχα το προγραμμα Χ εκδοση 5 και για λογους συμβατοτητας εκανα downgrade στην εκδοση 4.
2. Και οι δυο εκδοσεις (installers) βρισκονται σε ενα back up που διατηρω με ευλαβεια και ειναι virus Free. Δηλαδη, τα χρησιμοποιουσα στο παρελθον, χωρις προβληματα.
3. Αποδειχτηκε οτι η κινηση downgrade ηταν λαθος επειδη τα βοηθητικα προγραμματα με το προβλημα ειχαν απλα ενα καπριτσιο, να κανουν εγκατασταση απο το desktop.
4. Επεστρεψα στην εκδοση 5 και εμφανιστηκαν σημαδια μολυνσης με την συντομευση στο desktop να μεταμορφωνεται σε αρχειο .ΙΝΚ και με αδυναμια να του κανω rename.

Το kaspersky rescue disk δεν βρηκε τιποτα. Το malware bytes, αν και γανιασα για να το εγκαταστησω δεν βρηκε τιποτα. ουτε με solo scan το προγραμμα αλλα ουτε με scan ολοκληρου του δισκου.
τα ξηλωσα ολα αλλα αυτο που με ενοχλουσε ηταν οτι στο πρωτο restart, μετα την εγκατασταση της εκδοσης 5 και λιγο πριν μπω στα windows, τα ηχεια εκαναν τον ηχο του shut down.
Τσεκαρα το καλωδιο τροφοδοσιας και κρεμοταν σαν το χερι του νεκρου. Μολις το ακουμπησα με το δαχτυλο επεσε κατω (στην κυριολεξια).
Το εβαλα στην θεση του και ξεκινησα την εγκατασταση της εκδοσης 5 και ολα καλα, οπως πρεπει να ειναι. Δεν γινεται ενα προγραμμα χωρις ιο να δειχνει σημαδια μολυνσης απο το πουθενα. Αυτος ηταν και λογος του εκνευρισμου και της συγχυσης μου.

Το προβλημα ηταν το καλωδιο. Η χαλαρη επαφη ισως να δημιουργουσε ηλεκτρικα προβληματα που γινοντουσαν software σχιζοφρενειες.
Το malware bytes υποφερει απο καποιο θεμα που λυνεται εαν μπω σε safe mode κτλ (official οδηγιες) πραγμα που δεν θα το κανω, προτιμω να το πεταξω. Εφαγα χοντρη ταλαιπωρια αυτες τις μερες και δεν βγαζω γουστα για safe mode και δουλεψε με το ζορι μωρη μπαμια.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,223
Ψάχνω για ένα επαγγελματικό mic. Ομολογώ αν και έχω ασχολυθεί με μουσική, αυτο το χάος που παίζει στα μικροφωνα δε το είχα συνατήσει. Πραγματικά υπάρχουν άπειρες επιλογες για XLR μικρόφωνα..

Δεν ψάχνω για entry tier USB mic(έχω τέτοιο). Έχω πάρει ήδη το ΑΙ από Focusrite (Scarlett SOLO) και σκάβω την αγορά για ένα καλό pro mic.

Έχω κάνει thin το heard στα παρακάτω:

Pro entry tier
AT2040 - 100$
Audio technica AT2020 - 100$
Rode Podmic - 100$

Mid tier
Rode procaster - 200$

High end tier
Shure SM7b - 360€
Electro Voice RE20 - 500€


Τείνω να αποκλύσω τα high end μιας και μου φαίνεται υπερβολικό σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.

Αν έχει κανείς κάποιο σχόλιο για τα παραπάνω να με βοηθήσει να αποκλήσω κάποιο ή ακόμα και κάποια πρόταση για το πιο γμτο μικρόφωνο του κόσμου, που μου διέφυγε θα ήμουν ευγνώμον. merci







Edit: Επίσης το δίλλημα μεταξύ condenser kai dynamic mics. Γενικά αν διαβάσει κανείς online όλοι λένε για podcasting καλύτερα είναι τα dynamic και για στούντιο δουλειές τα condenser. Αλλά βλέποντας το AT2020 τα πράγματα δεν είναι τόσο binary.. Αν έχει κανείς άποψη επίσης θα βοηθούσε.
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Εσείς που γνωρίζετε περισσότερο από τεχνικά θέματα σε games, θα ήθελα να ρωτήσω πώς λέγεται το εξής: παίζω για δεύτερη φορά το Amnesia: A Machine for Pigs και παρατήρησα ότι κάποιοι ήχοι ακούγονται κανονικά όταν βλέπεις την πηγή του ήχου (π.χ. καταρράκτες λυμάτων στους υπονόμους του παιχνιδιού), ενώ αν γυρίσεις το ποντίκι ακόμα και 40 μοίρες (και ενώ μέρος του καταρράκτη φαίνεται ακόμα στην άκρη της οθόνης) δεν ακούς τίποτα από τον ήχο του καταρράκτη (τελείως)! Ενώ το τηλέφωνο (όταν σε καλεί...) ακούγεται κανονικά όπως και να είσαι στραμμένος. Το ίδιο είχα παρατηρήσει και στο Pariah, που έπαιξα πρόσφατα.
Υπάρχει κάποια ονομασία γι' αυτό (το μάλλον σχεδιαστικό λάθος); Ξέρετε πώς λέγεται;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,275
Εσείς που γνωρίζετε περισσότερο από τεχνικά θέματα σε games, θα ήθελα να ρωτήσω πώς λέγεται το εξής: παίζω για δεύτερη φορά το Amnesia: A Machine for Pigs και παρατήρησα ότι κάποιοι ήχοι ακούγονται κανονικά όταν βλέπεις την πηγή του ήχου (π.χ. καταρράκτες λυμάτων στους υπονόμους του παιχνιδιού), ενώ αν γυρίσεις το ποντίκι ακόμα και 40 μοίρες (και ενώ μέρος του καταρράκτη φαίνεται ακόμα στην άκρη της οθόνης) δεν ακούς τίποτα από τον ήχο του καταρράκτη (τελείως)! Ενώ το τηλέφωνο (όταν σε καλεί...) ακούγεται κανονικά όπως και να είσαι στραμμένος. Το ίδιο είχα παρατηρήσει και στο Pariah, που έπαιξα πρόσφατα.
Υπάρχει κάποια ονομασία γι' αυτό (το μάλλον σχεδιαστικό λάθος); Ξέρετε πώς λέγεται;
Τι ρυθμίσεις και τι ηχεία έχεις; Μην έχεις βάλει 5.1 και προσπαθεί να στείλει ήχο στα πίσω ηχεία που δεν έχεις;
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Εδώ και ένα 6μηνο περίπου (με συμβουλή φίλου gamer) όλα τα παιχνίδια τα παίζω με ακουστικά. Ο ήχος είναι εντελώς διαφορετικός στα αυτιά και στον εγκέφαλο (...) απ' ό,τι τον καταλάβαινα με ηχεία. Οπότε αυτό φταίει λοιπόν, ότι τα ακουστικά δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Έχεις να προτείνεις καλύτερα ακουστικά;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,275
Εδώ και ένα 6μηνο περίπου (με συμβουλή φίλου gamer) όλα τα παιχνίδια τα παίζω με ακουστικά. Ο ήχος είναι εντελώς διαφορετικός στα αυτιά και στον εγκέφαλο (...) απ' ό,τι τον καταλάβαινα με ηχεία. Οπότε αυτό φταίει λοιπόν, ότι τα ακουστικά δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Έχεις να προτείνεις καλύτερα ακουστικά;
όχι απλά έχω να προτείνω να πας στο realtek control panel και να βάλεις headphones
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Εγω εχω την απορια πως γινεται να εχουμε 5.1 στα ακουστικα. Ναι, πολλα ηχεια κτλ αλλα ολα αυτα ειναι μεσα στο αυτι σου.
Μπορουμε να εχουμε συγκριση μεταξυ ηχειων και ακουστικων για ηχο πχ που ερχεται απο πισω;
Στα ηχεια ο ηχος ερχεται στην κυριολεξια απο πισω και στα ακουστικα, πισω απο το αυτι σου;
Και στις δυο περιπτωσεις ο ηχος ερχεται πισω απο το αυτι σου αλλα δεν ειναι το ιδιο. Απο προσωπικη εμπειρια, οταν ειχα το volume στο 11, ο ηχος που ερχοταν απο τα πισω ηχεια μου εδινε και την αισθηση του χωρου και τα ηχητικα κυματα μου γαργαλουσαν και το συκωτι.
Μπορει να λεω και βλακειες αλλα αφου ειναι απορια, ισως να βοηθησει μια εξηγηση απο καποιον που εχει την εμπειρια με τα ακουστικα.
προσωπικα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να παιξω με ακουστικα, δεν με βολευει να εχω εναν φαρο στο κεφαλι μου.
 
Top Bottom