What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Με την όπισθεν

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Δίνω για δίπλωμα αυτοκινήτου την Παρασκευή (ξέρω άργησα, αλλά θα πάω για Σοφέρ).
Τιμόνι δεν είχα ξαναπιάσει στη ζωή μου πριν 3 βδομάδες που άρχισα τα μαθήματα και δυσκολεύομαι στην οπισθοπορεία και το παρκάρισμα (λιγότερο εκεί).

Αληθεύει ότι δεν μπορείς να κοιτάς από τους καθρέφτες όταν πηγαίνεις με όπισθεν (πρέπει να γυρνάς να κοιτάς μόνο πίσω δηλαδή), την ώρα της εξέτασης;
Πόσα πρέπει να λαδώσω για να μου δώσουν δίπλωμα;
Καμιά άλλη συμβουλή;
Δυστυχώς δεν μπορώ να παίρνω αμάξι καθημερινα για να κάνω εξάσκηση. Έτσι κι αλλιώς ο δάσκαλος έχει Yaris και μεις έχουμε Golf. Και τα σημάδια αλλάζουν, και λιγότερη ορατότητα έχω από το Golf.
Need your halp <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Μπορείς να κοιτάζεις όσο γουστάρεις από τους καθρέφτες, μην ακούς βλάκιες που λένε. Τώρα για το λάδωμα πρέπει να είναι γύρω στα 200 ευρώ για Θεσ/νίκη (τουλάχιστον τόσο ήταν πριν 4-5 χρόνια).

Μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά, σε λίγο καιρό θα γελάς με πράγματα που σε αγχώνουν τώρα. Άσε που τα 70% που πρέπει να κανεις δε θα τα ξανά κάνεις ποτέ σου.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138


Epitaph wrote:
Πόσα πρέπει να λαδώσω για να μου δώσουν δίπλωμα;</blockquote>

Θα πας στην εξέταση ή θα στο στείλουν στο σπίτι; Γιατί η ταρίφα αλλάζει.

<blockquote>Καμιά άλλη συμβουλή;</blockquote>

Χέσε το αυτοκίνητο και πάρε μια βέσπα 300cc να κάνεις τη δουλειά σου. Σαν να πηγαίνεις ποδήλατο είναι. Προϋποθέτει να ξέρεις ισοροπία (υπάρχουν και αναβάτες που δεν ξέρουν εκεί εξω).

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
βλεπω ανοιξε συζητηση για την ελαιουργικη.

<blockquote>Δίνω για δίπλωμα αυτοκινήτου την Παρασκευή (ξέρω άργησα, αλλά θα πάω για Σοφέρ).
Τιμόνι δεν είχα ξαναπιάσει στη ζωή μου πριν 3 βδομάδες που άρχισα τα μαθήματα και δυσκολεύομαι στην οπισθοπορεία και το παρκάρισμα (λιγότερο εκεί).
</blockquote>
δεν αργησες αλλα βιαστηκες. ο δασκαλακος πρεπει να ξερει που να αφιερωσει χρονο. πρεπει να σε λειωσει στο παρκαρισμα. αν το κανει αυτο, τι μερτικο θα παρει απο το λαδι;

<blockquote>Αληθεύει ότι δεν μπορείς να κοιτάς από τους καθρέφτες όταν πηγαίνεις με όπισθεν (πρέπει να γυρνάς να κοιτάς μόνο πίσω δηλαδή), την ώρα της εξέτασης;</blockquote>
την <u>δευτερη</u> φορα που πηγα να δωσω, εγινε ολοκληρη συζητηση μεταξυ εξεταστων και δασκαλου για το πως πρεπει να γινεται. ακρη δεν εβγαλαν.

εγω λεω να μην λαδωσεις και να πας με μαγκια. δες το ρεαλιστικα. αν σε κοψουν σημαινει (εκτος του οτι δεν λαδωσες) οτι δεν εισαι ικανος να οδηγησεις. αυτο σημαινει οτι θα γλυτωσεις υλικες ζημιες και χτυπα ξυλο ποτε δεν ξερεις. εκτος και αν θελεις να γινεις αποδεκτης εκφρασεων, τι κανει ο μακακας;;;
αυτα που λες και εσυ οταν τρεχεις να σωθεις απο λαδωμενο οδηγο.

FYI 1&2
<span class="bbcode_spoiler">δεν ηθελα να παω για διπλωμα αυτοκινητου, δεν με ενδιαφερε. επειδη η μανα μου λυσαξε να βγαλω, πηγα με το ζορι. ηρθε η μερα της εξετασης η οποια ειχε σημειο εκκινησης ενα καφενειο. οι εξεταστες καθοντουσαν και επιναν ουζακια μεχρι να ξεκινησει η διαδικασια καρατομησης.

στεκομουν 5 μετρα απο τους εξεταστες, οταν με πλησιασε ο δασκαλος με την προταση-κλειδι. πρεπει να λαδωσεις τα γραναζια. κοιταζω τους εξεταστες και ειναι δυο λαιμεγκουρες και μια γρια της λεκανης. (σκτγρια)
απαντω και χωρις διαθεση να ειμαι διακριτικος. να δωσω λεφτα σε αυτους τους; γιατι; να πανε να γμθουν οι κοπριτες. κοπηκα.

πως κοπηκα;
με αφησαν τελευταιο στην εξεταση. η καθε εξεταση ηταν ο γυρος του τετραγωνου (για τους αλλους)
παω να μπω στο αυτοκινητο και μου λεει η γρια, αντε αγορι μου τελειωνε εχω να παω να ψωνισω.
ανεβηκε αισθητα η πιεση αλλα ηταν ελεγχομενη η κατασταση.
ξεκιναω και ολα καλα. πορεια, παρκαρισμα αριστερα, δεξια και ξανα πορεια και αρχισανε τα bug. παρκαρε εδω. αριστερα; δεξια; ρωταω, και πεταγεται γκρινια απο την γρια. ανεβαζω πιεση εξτρα.

μου λενε στριψε δεξια και κανε οπισθογωνια. μολις φτανω στην γωνια του δρομου σκαει αυτοκινητο και κολαει πισω απο εμενα. του κανω νοημα να φυγει αλλα ο τυπος δεν πιανει το νοημα. παω να πω οτι ο τυπος δεν φευγει και η γρια ανοιγει την πορτα. κοπηκες, εισαι μακρια απο το πεζοδρομιο.

βγαινω απο το αυτοκινητο και μολις με χτυπαει το αερακι, σπαει η ντιζα αποσυμπιεσης. μπαινω απο το παραθυρο του οδηγου και προσπαθω να πιασω την γρια στο πισω καθισμα. οι δυο λαιμεγκουρες ανοιξαν την πορτα και εφυγαν. η γρια εχει παραλυσει απο τον φοβο της.
ο δασκαλος κοιταει εμενα, κοιταει την γρια και παλι εμενα. θεωρει οτι δεν πρεπει να μπει αναμεσα απο μενα και την γρια και το παει διπλωματικα.

το παιδι εχει δικιο, αφου δεν τελειωσε η οπισθογωνια. να την ξανακανουμε; την ιδια ωρα που τα χερια μου απειχαν δυο ποντους απο τον λαιμο της.

εχω ξεκινησει απειλες για game over ζωης και διαμελισμου ψυχης και αφου δεν εφτανα την γρια, αφου ημουν σαν αγριεμενο κοπαδι απο ταυρους που πανε μονο ευθεια. τελειωσε το θεμα. γλυτωσε γιατι το πηρα κλειδωμενος ευθεια και δεν ανοιξα την πορτα. ειχα μπει απο το παραθυρο του οδηγου και το τζαμι ηταν ψιλοανεβασμενο. δεν χωραγε ολο το γυμνασμενο μου κορμι.

γυρισαν οι αλλοι δυο και πηραν την καρτελα μου απο τα χερια του δασκαλου. την παιρνει η γρια και ανεβαζει στροφες γιατι τωρα ειναι 4 ατομα. δεν θα ξαναβγαλεις ποτε διπλωμα.
ανεβαζω πιεση και της λεω θα παιρνω ταξι, οποτε θελω να σου κατουραω τον ταφο. η τετραδα γινεται δυαδα παλι.

πιανει ο δασκαλος την γρια και της λεει ελατε, παμε και την πιανει στο μπουρου μπουρου και απομακρυνονται. δεν ξερω πως τα καταφερε αλλα σε δεκα λεπτα επεστρεψε με την καρτελα μου. μου λεει εισαι πολυ τυχερος, ουτε που καταλαβε πως την πηρα την καρτελα. παμε να φυγουμε.

την δευτερη φορα και χωρις λαδωμα, το πηρα.

FYI 2
<span class="bbcode_spoiler">αυτο εγινε μολις τελειωσα με το φανταριλικι. στο στρατο ειχα δυο διπλωματα καταλληλοτητας για ερπυστριοφορα και μαλιστα στο τελος εγινα και εκπαιδευτης. περνουσα οχηματα 10 και 13 τονων αναμεσα απο δεντρα. τα ανεβαζα σε ραμπες, παρκαρισμα με την οπισθεν και σταματουσα στην τριχα. αν περναγα την τριχα επεφτε ολος ο τοιχος.
γενικα εκανα ακροβατικες κινησεις με οχηματα που δεν φημιζονται για τα συστηματα οδηγικης συμπεριφορας. οποτε η γρια μου φανηκε σαν σκουλικι, που επρεπε να τελειωσει την λαδεμπορικη της καριερα.</span>

</span>
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Σωστοτατος Λελο! Λαμογια εξεταστες.

Epitaph και εγω θα συμφωνησω με Λελο. Μη λαδωσεις εαν δεν το παρεις με τη πρωτη. Μιας και εισαι καινουργιος "τιμονιερο", καλυτερα να το παρεις με τη δευτερη και να τα εχεις μαθει ολα τα "κολπα" καλα, παρα να λαδωσεις και να βγεις στους δρομους ανετοιμος.

<blockquote>θα παιρνω ταξι, οποτε θελω να σου κατουραω τον ταφο</blockquote> BEST :rofl:
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
Eγω πάλι λεω οτι με τα μαθήματα δεν θα μάθεις σχεδόν τίποτα. Δεν σημαίνει οτι αν πάρεις το δίπλωμα περνώντας την εξέταση "ξέρεις" και να οδηγείς.

Το αν θα λαδώσεις είναι δικό σου ηθικό ζήτημα. Αν είναι να αποφύγεις τη ταλαιπωρία (κοινώς να μη σου γίνουν κλωστές τα νευρα απο τις πολλές οπισθογωνιοπορείες) είναι και παραείναι ηθικό.


lelos kounelos wrote:
βλεπω ανοιξε συζητηση για την ελαιουργικη.</blockquote>

Μη τα πετάς έτσι, χτυπιόμουνα στο πάτωμα για κάνα πεντάλεπτο με αυτή την ατάκα. :worship:

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εγώ προτείνω να έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στο δάσκαλό σου, άσε τα "κόλπα" που θα σου πουν φίλοι, ό,τι πει αυτός. Δεν θα σε βοηθήσει να μάθεις να οδηγάς, θα περάσεις την εξέταση μόνο.
Τα μαθήματα που έκανα κατά 97% έγιναν εκεί που έγινε η εξέταση, μια οπισθογωνία έμαθα στο σημείο που εξετάστηκα και μάλιστα την ώρα της εξέτασης ήταν άλλα εκπαιδευτικά που μας παραχώρησαν προτεραιότητα. Ο δάσκαλος μου είχε μάθει την "πίστα" και τι να προσέξω.

Δε λάδωσα, ούτε έπεσα σε περίεργους εξεταστές, μάλιστα ήταν δυο γυναίκες οπότε πριν αρχίσετε για τις γυναίκες οδηγούς σκεφτείτε ότι γυναίκες δίνουν και τις άδειες πλέον.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


kara wrote:
Δε λάδωσα, ούτε έπεσα σε περίεργους εξεταστές, μάλιστα ήταν δυο γυναίκες οπότε πριν αρχίσετε για τις γυναίκες οδηγούς σκεφτείτε ότι γυναίκες δίνουν και τις άδειες πλέον.</blockquote>

Αυτο με τρομαζει ταμαλα, για οταν με το καλο δωσω και γω :trollface:

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν οδηγω, αλλα τοσα χρονια που εχω κατσει στη διπλα θεση, εχω γινει και μαμω τους συνοδηγους. i kid you not, ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καλο συνοδηγο, μπορει να σε γλυτωσει απο μεγαλα προβληματα.

αμα δε σ αρεσει να οδηγεις, άστο, μην πας με το ζορι. απλα προσεξε αυτο που θα σου πω.
ασε τα ζωδια και τους ωροσκοπους και τις παπαριες, και οταν πλευριζεις το αντικειμενο του ποθου σου, ρωτα θαρρετά: "οδηγεις?"
στην αρχη νιωθεις λιγο καπως, αλλα μετά το συνηθάς κι εισαι μια χαρα.
κι αλλο τιπ: η γυναικα δεν αντεχει τη συγκοινωνια. α-ρω-σται-νει. ακομα κι αν δεν οδηγει λοιπον, αν σε θελει οσο πρεπει, θα παει να μαθει εκεινη. (εκτος αν επεσα στην εξαιρεση. παιζει.)
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
Τα μαθήματα είναι λίγα για να μάθεις. Χρειάζεσαι εξάσκηση κάνα μήνα να πάρεις το κολλάει.

Όταν πας όπισθεν κοιτάς πίσω, αν χρειάζεται ρίχνεις γρήγορη ματιά μπροστά. Την ώρα της εξέτασης κοίτα μόνο πίσω.

50 ανά άτομο είναι η τιμή από παλιά που ήξερα. 200 ή 250 όλα δεν θυμάμαι ακριβώς.

Το φανάρι, η λωρίδα και το στοπ είναι τα πιο σημαντικά. Μην παραβιάζεις ποτέ αυτούς τους τρεις κανόνες
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Καλά να πάθουμε σαν κράτος γιατί είμαστε λακαμάδες. Γιατί ξεκινάς να κάνεις κάτι και σκέφτεσαι εξ αρχής το λάδωμα. ΌΧΙ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ. Δηλαδή τι θα τους κόβουνε όλους πεειδή δεν θα ξαναλαδώσει κανείς. Για κάτι τέτοια και για πολλά άλλα προτιμώ να είμαι συνοδηγός. Άμα φύγω από το Ελλάντα θα το ξανασκεφτώ. Μέχρι τότε χωρίς δίπλωμα με το μηχανάκι κανενός φίλου ή το αγροτικό του παππού για έκτακτες περιπτώσεις αλλιώς ποδαράτο και ΜΜΜ.
Δίπλωμα? Σαπίλα
Διόδια και δρόμοι? Καλύτερα ελεύθερη πτώση στην Αίτνα
Υποχρεωτική ασφάλεια και ένα κάρο λεφτά χωρίς αποτέλεσμα + φόρους στα καύσιμα, Ρε δεν πάτε στον διάλο? Από τα 3 το μακρύτερο θα πάρετε.

Επιταφ αν θες τη γνώμη μου μην δώσεις φράγκο, κι αν σου κάνουν νούμερα ακολούθα τον δρόμο που χάραξε ο λέλος

ΕΝΤΙΤ: Παπάδες, γιατροί και λοιποί που θέλουν το λαδωτήρι τους μοιράστε τους καρπαζιές για να μην πω τίποτα πιο χοντρό. Ειδικά θυμάμαι περιστατικό με παπά που αρνιόταν να κάνει βάφτιση επειδή λέεει ότι παίρνει 500αρι στην χειρότερη. Με το που του βάλανε το κουμποούρι στο κεφάλι τα θυμήθηκε απέξω τα λόγια του
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Aν είσαι σωστός στην οδήγηση ούτε να λαδώσεις θα χρειαστεί ούτε τίποτα, το παίρνεις άνετα και ωραία το δίπλωμα. Έχει περιοριστεί αρκετά αυτό το φαινόμενο, στο βαθμό της εκμηδένισης.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Αληθεύει αυτό. Πάντως από προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι οδήγηση μαθαίνεις μόνο όταν πάρεις το αυτοκίνητο εντελώς μόνος σου και αρχίσεις να κυκλοφορείς. Οσο έχεις συνοδηγούς δίπλα σου (ιδιαίτερα άτομα που οδηγούν και αυτά), δύσκολα θα καταφέρεις να του πάρεις τον αέρα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Ισχύει. Για να 'σαι ήσυχος, δίνεις 100 εξτρά για λάδωμα στους εξεταστές (ρωτάς το δάσκαλο/δασκάλα σου από πιο πριν ώστε να κανονιστεί) για να μην έχεις ρε παιδί μου μανούρες, αλλά θα μάθεις κανονικά όταν αρχίσεις να το παίρνεις μόνος σου. Θα δεις το Χάρο με τα μάτια σου καμιά-δυο φορές στην αρχή, αλλά στην φωτιά ψήνεται το ατσάλι και άλλα γκέι και ηρωϊκο-μεταλλικά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
με την λογικη σας, δεν χρειαζεται να κανεις μαθηματα. πληρωνεις και το παιρνεις.
ξεχνατε ομως οτι ετσι παιρνουν διπλωμα και καποιοι τυποι που δεν θα επρεπε να οδηγανε ουτε ποδηλατο.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488


Chronomancy wrote:
Καλά να πάθουμε σαν κράτος γιατί είμαστε λακαμάδες. Γιατί ξεκινάς να κάνεις κάτι και σκέφτεσαι εξ αρχής το λάδωμα. ΌΧΙ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.</blockquote>

TI ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΛΟΥΚΟΥΜΑ ΛΕΓΕ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΓΚΟ

<span style="font-size:2">α, δεν τα λες σε μένα, οκ!</span>

Που λέτε, ντάξει δεν πρόκειται να λαδώσω, αλλά ρε πούστη μου, δεν το χω πολύ με την όπισθεν. Έκανα βέβαια 3 ώρες χωρίς δάσκαλο τώρα το τριήμερο, αλλά δεν βελτιώθηκα και πάρα πολύ.
Κατα τ'άλλα καλά τα πάω αν και ακόμα χέζομαι να πάω πάνω από 60. Έτσι κι αλλιώς μου λένε ότι δεν πρέπει να πας πάνω από 50χιλιόμετρα/ώρα στην εξέταση.
Οπότε πάμε για σφάξιμο και βλέπουμε...χοχοχο!

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
δεν χρειαζεται λαδωμα....
το να παρεις διπλωμα ειναι κατι υπευθυνο.
αρα το μαθαινεις καλα, οποτε ειναι αδυνατον να σε κοψουν οποιος και να σε εξετασει....
τα λαδωματα σε τοσο υπευθυνο πραμα δεν θα επρεπε να τα κουβεντιαζουμε και να τα ενθαρυνουμε.
αν εγω σημερα ενθαρυνω τον επιταπ να λαδωσει αντι να γινει 'και το πρωτο τιμονι', τοτε ειμαι συνυπευθυνος αυριο που θα προκαλεσει ατυχημα λογω αμπαλωσυνης.

η οδηγηση μαθαινεται απο ενα καλο δασκαλο.
μονοι μας δεν μαθαινουμε τιποτα, απλα βελτιωνουμε την τεχνικη μας. η οποια ειναι ομως ενα τραγικο μικρο κεφαλαιο μπροστα το βιβλιο 'ξερω να οδηγαω'.

edit: επισης αν δεν μπορει να παρει καποιος διπλωμα γιατι ΔΕΝ μαθαινει, προφανως ΔΕΝ κανει για οδηγηση (βλεπε chrononancy). ετσι ειναι... δεν κανουν ολοι για ολα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Infamous αν θες το κάνεις προσωπικό βάρα άφοβα γιατί έχει δαιφορά το τα έχω στάξει και κόπηκα και το δεν τα στάζω γιατί είμαι ενάντια στον τρόπο λειτουργίας ενός ολόκληρου αλισβωερισίου.
Έπιταφ, γαμώ ρε αδερφέ, μπες μέσα και άμα είναι καμιά γρια ξεκίνσα τα μπαντηλίκια να παέι από ανακο΄΄η :trollface:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Συνυπογράφω το περί ευθύνης αδέρφια, μην παρεξηγάτε την Βασική Επικρατούσα Θεωρία του Λαδώματος που μου έχει καταφάει τον εγκέφαλο. Απλά σ'αυτό τον καταραμένο τόπο, έχει γίνει καθεστώς αν θέλεις να γίνει η οποιαδήποτε δουλειά, να λαδώνεις προκαταβολικά, για γούρι και τα παίρνει όλα η μπάλα.

Στο τιμόνι πράγματι θέλει τεράστια προσοχή, γι'αυτό φροντίζω να οδηγώ μονάχα στο χωριό, σε έρημους δρόμους. Αν με βάλεις στην κίνηση, είμαι δημόσιος κίνδυνος και γι'αυτό, μακράν ο καλύτερος πελάτης του ταρίφα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Πραγματι υπάρχουν περιβαλλοντα που η οδηγηση ειναι δυσκολη, τοσο απο πλευρας μας, οσο και απο εκτιμηση των αλλων οδηγων.
εκει υπαρχουν ενα ματσο μεθοδοι για ασφαλη μετακινηση... ταξι, μμμ, ποδηλατο, ποδια, κλπ κλπ κλπ
Chronomancy, δεν εχω σκοπο για τρολατακ. σε αγαπαω πολυ και μου θυμιζεις εμενα 20 χρονια πριν. thats all!
 
Top Bottom