By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Έχω την εντύπωση πως όπως η πρωτογενής επαφή σου με τα θεωρητικά κείμενα του φεμινισμού είναι αναιμική και το ίδιο συμβαίνει και με το φιλοσοφικό ρεύμα του μεταμοντερνισμού, αυτό που γράφεις εδώ πραγματικά δεν ξέρω από που προκύπτει.βλέπουμε μια άλλη κοινωνική μεροληψία, αν θεωρήσουμε ότι τα φίλα έχουν ακριβώς ίδια skillsets kai traits όπως μας προτείνει ιδεοληπτικά ο μεταμοντερνισμός, θέλοντας να εξομοιώσει τα πάντα.
Αυτά είναι ευχάριστα μόνο που οι αλλαγές δεν έρχονται από τα πάνω. Κάθε αίτημα για ισότητα έχει έρθει μέσω πίεσης από τα κάτω και έχει πραγματωθεί σε διαφορετικούς βαθμούς ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτό που σου λέμε εδώ και κάτι σελίδες είναι πως δεν θεραπεύτηκε η ανισότητα των φύλων και η λογική "Εγώ βλέπω πως όλοι είναι ίσοι" δε λαμβάνει υπόψιν τα ταξικά και κοινωνικά στεγανά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.Δεν είμαστε ίδιοι σε καμία περίπτωση, πρέπει να είμαστε ίσοι όμως, αναμφίβολα.
Δεν είναι απαραίτητο πως όσον αφορά το επίπεδο εκμετάλλευσης και ευζωίας η οικονομική εξέλιξη των κοινωνιών φέρνει τις καλύτερες συνθήκες όπως λες και σε άλλο σημείο. Η ίδια η πατριαρχία έχει τη βάση της στην αγροτική επανάσταση και τον σχηματισμό συνθετότερων κοινωνιών από τις προηγούμενες που έφεραν οστόσο τη δουλοκτησία και τον υποβιβασμό των γυναικών στη θέση των υποτεταγμένων συζύγων-τροφών-οικιακών φροντιστών. Γι' αυτό σου λέω πως χρειάζεται θέαση των ιστορικών κοινωνικών συνθηκών που μας φέρνουν στο σήμερα για να ξεφύγεις από την ουσιοκρατία και την απόδοση σε βιολογικά χαρακτηριστικά. Σκέψου μονάχα πως η επιστήμη ως ιδεολογία ελέγχου και δικαιολόγησης της αποικιοκρατίας όχι και τόσο παλιά απέδιδε φυλετικά χαρακτηριστικά στους λόγους που ένας πολιτισμός εξελίχθηκε και ένας άλλος όχι.Αναμφίβολλά και η κοινωνία σε κάποιο βαθμό ακόμα βρίσκεται σε μετάβαση από πιο πρωτόγονες μορφές
Πιάστηκες στο θέμα της στελέχωσης των διοικητικών θέσεων. Μιλάμε εδώ για συστημική εκμετάλλευση που κρατάει ακόμα γερά στο σήμερα. Στο επίπεδο εξάρτησης που έχει μια υπάλληλος/ ανειδίκευτη αντιμετωπίζει μονίμως το πρόβλημα της δημιουργίας οικογένειας, με απουσία δομών υποστήριξης, με ερωτήσεις σε συνεντεύξεις για το αν σκοπεύει να κάνει παιδιά κτλ. Ακόμα και το ίδιο το θέμα τεκνοποίησης όμως δείχνει περίτρανα την κυρίαρχη σκέψη για το γυναικείο σώμα προσπαθώντας να το αστυνομεύσει παράλληλα στο θέμα των εκτρώσεων. Αρκεί να μιλήσεις με θυληκότητες γύρω σου για να συνειδητοποιήσεις το εύρος της φυσικής και λεκτικής κακοποίησης. Αν για εσένα είναι πιθανό να σε σκοτώσει ένας ληστής ή ένα πιάνο που πέφτει από τον 8ο για μια γυναίκα πιθανό είναι να τη σκοτώσει κάποιος που ήδη γνωρίζει, πολλές φορές ο σύντροφός της.ΟΚ. Λες ότι καταλαβαίνεις τι λέω ενώ παράλληλα με κατηγορείς για τα ασύνδετα δεδομένα... Στο ποστ σου δε γράφεις ούτε μιση γραμμή γιατί τα δεδομένα είναι ασύνδετα, ούτε και αναφέρεις το σχετικό επιχείρημα....
Έχω την εντύπωση πως όπως η πρωτογενής επαφή σου με τα θεωρητικά κείμενα του φεμινισμού είναι αναιμική και το ίδιο συμβαίνει και με το φιλοσοφικό ρεύμα του μεταμοντερνισμού, αυτό που γράφεις εδώ πραγματικά δεν ξέρω από που προκύπτει.
Αυτό που σου λέμε εδώ και κάτι σελίδες είναι πως δεν θεραπεύτηκε η ανισότητα των φύλων και η λογική "Εγώ βλέπω πως όλοι είναι ίσοι" δε λαμβάνει υπόψιν τα ταξικά και κοινωνικά στεγανά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.
Δεν είναι απαραίτητο πως όσον αφορά το επίπεδο εκμετάλλευσης και ευζωίας η οικονομική εξέλιξη των κοινωνιών φέρνει τις καλύτερες συνθήκες όπως λες και σε άλλο σημείο.
σ εχασα τ ομολογω γκροτεφρο στις "θηλυκοτητες". εγω ειμαι και γερος αθρωπος, δεν σκαμπαζω πολυ απ αυτα.
καταλαβαινω οτι ειναι κατι φρεσκο και σιγουρα απαραιτητο. απλα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει αντιστοιχος ορος για τους αντιπροσωπους του αλλου φυλου (τρεμω μην πω τιποτα λαθος) για να μπορεσω και γω να αυτοπροσδιοριστω συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα.
έφυγα διακοπές στην σελίδα 5, δεν παίζει να διαβάσω τα σεντόνια μέχρι σελίδα 10+Περιμένω στωικά το ισαποστάκικο ποστ @nitro912gr, που θα συσπειρώσει άπαντες υπό την ομπρέλα μιας βροχής από.
Είναι ενδιαφέροντα τα outlook poy b;azei o mruseyourbrain, αλλά είναι λίγο σούπα να συγκρίνεις αραβικές κοινωνίες στην βαθιά μέση ανατολή με δυτικές κοινωνίες όσον αφορά τις αγορές εργασίας.
![]()
Education
When looking at the level of education completed, there are hardly any differences between women and men in the EU at lower education level. However, for the higher levels different patterns can be seen.ec.europa.eu
Όχι αλλά σε συνδυασμό με το επόμενο στατιστικό βγαίνει το συμπέρασμα ότι στην ΚΑΙ Ευρωπαίκή Ένωση παρ' όλο που περισσότερες γυναίκες αποκτούν τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι άντρες εξακολουθούν να κατέχουν υψηλότερες θέσεις στην εργασία. Αυτό σαν απάντηση σε αυτόΑΠό αυτό τι καταλαβαίνεις; Μεροληψία προς τις γυναίκες;
Επίσης απ' ότι κατάλαβα δεν εξετάζουμε γενικά τις αγορές εργασίας αλλά την θέση των γυναικών σ' αυτές οπότε δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό σε δυτικές και μη κοινωνίες. Γυναίκες υπάρχουν παντού. Και φυσικά το παραπάνω δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στην ΕΕ σχετικά με την θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας.Είναι ενδιαφέροντα τα outlook poy b;azei o mruseyourbrain, αλλά είναι λίγο σούπα να συγκρίνεις αραβικές κοινωνίες στην βαθιά μέση ανατολή με δυτικές κοινωνίες όσον αφορά τις αγορές εργασίας.
ΟΚ, Απλά νομίζω ότι την εξαντλήσαμε την ανισοκατανομή στην αγορά εργασίας. Αν θέλεις και έχεις όρεξη εξήγησέ μου ποια είναι η παρατήρησή σου για το paper. Αν διαβάσεις λίγο πιο κάτω θα δεις πως δικαιολογούν τα self reported earnings. Η πιθανολογία μου ως προς την αγορά εργασίας στηρικτικε σε δύο papers. Και καταλήξαμε αν τα εγγενή αυτά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στα φύλα προκύπτουν από κοινωνική μεροληψία ή βιολογία με τον Ναύαρχο.Όχι αλλά σε συνδυασμό με το επόμενο στατιστικό βγαίνει το συμπέρασμα ότι στην ΚΑΙ Ευρωπαίκή Ένωση παρ' όλο που περισσότερες γυναίκες αποκτούν τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι άντρες εξακολουθούν να κατέχουν υψηλότερες θέσεις στην εργασία. Αυτό σαν απάντηση σε αυτό
Narcissism, psychopathy, extraversion, conscientiousness, and limited neuroticism predicted self-reported higher earnings; associations that differed little by participant's sex,
Επίσης απ' ότι κατάλαβα δεν εξετάζουμε γενικά τις αγορές εργασίας αλλά την θέση των γυναικών σ' αυτές οπότε δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό σε δυτικές και μη κοινωνίες.
Τέλος να πω ότι η παράθεση απόψεων από την πλευρά μου είναι τελείως καλοπροαίρετη με σεβασμό στον αντίλογο και σέβομαι τις προσωπικές εμπειρίες του καθένα μας πάνω στο θέμα τις οποίες θεωρώ το ίδιο σημαντικές με τις έρευνες και τα στατιστικά.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Κι έχουν μετά όλους εμάς τους φουκαράδες μεροκαματιάρηδες, αντί να συσπειρωνόμαστε και να διεκδικούμε ένα ανθρώπινο μίνιμουμ για ΟΛΟΥΣ, να νομίζουμε ότι είμαστε πιο μάγκες γιατί στο κελί μας έχει μεγαλύτερη τιβί.
Σε ευχαριστώ για την εξήγηση, το αντιλήφθηκα λάθος.Εδώ σου λέει με απλά λόγια ότι 5 drivers(traits) (Narcissism, psychopathy, extraversion, conscientiousness, and limited neuroticism ) είναι συσχετίσεις που προβλέπουν υψηλότερα εισοδήματα ανεξάρτητα από το φύλο. Σε αντίθεση δλδ με το ισχύων αφήγημα ότι το φύλο είναι κύριος παράγοντας για εισόδημα.
Συμφωνώ, γι αυτό και τα links που παρέθεσα από τον ilo αναφέρονται σε μεγάλο εύρος οικονομιών ώστε να υπάρχει μια διακριτή εικόνα για το θέμα της ανισοκατανομής γυναικών ανδρών στην αγορά εργασίας παγκόσμια. Το θέμα θεωρώ είναι πολυπαραγοντικό και η έρευνα για τα εγγενή χαρακτηριστικά των φύλων σε σχέση με το εισόδημα σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία που παρουσίασες βάζει το λιθαράκι της αλλά όπως έγραψεςΚατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός αυτός. Γιατί η φύση των οικονομιών είναι πολύ διαφορετικός (είναι κυρίως αγροτικές ή πρωτογενής οικονομίες), αλλά και φυσικά και τα κοινωνικά στάνταρ δεν έχουν ακόμα περάσει το διαφωτισμό (λόγω ακραίας θρησκοληψίας ίσως) γεγονότα που δημιουργούν εξαιρετικά διαφορετικές κοινωνίες και αγορές εργασίας.
Χρειάζεται παραπάνω ψάξιμο
Καμιά φορά τα απλά και αυτονόητα πράματα, τα κάνουμε αλγοριθμικά πολύπλοκα στο μικρό μας το κεφάλι.
Κάτσε να σε πω και γω πτωχευμένο ποντίκι και μίζερο μαλάκα για να μοιραστούμε την ίδια ευγένεια. Ανέκδοτο παράδειγμα και αυτό,Όλα γυρίζουν στον βασικό πνευματικό νόμο : Μην είσαι μαλάκας, να σέβεσαι όπως θα 'θελες να σε σέβονται.
Σαφώς. Αν και εδώ έγκειται και ο τρόπος που θα μεταλαμπαδεύσεις την εκάστοτε πληροφορία. Στη προκειμένη περίπτωση όμως συζητάμε για ένα θέμα που κατεμέ (μιας και είναι η άποψη μου, όπως είχε πει και ο επιθεωρητής Κάλαχαν), θα μπορούσε να "απλουστευθεί" και να υπογραμμιστούν τα καίρια ζητήματα.Είδες εσύ εδώ πουθενά κανέναν αλγόριθμο στο μικρό σου κεφάλι; ή κάτι περίπλοκο;
Αυτονόητα που εχούν αποδειχτεί πανηγυρικά βλακώδη έχουν υπάρξει χιλιάδες παραδείγματα στην ιστορία. Η επιστήμη έρχεται και βγάζει την εγγενή ανθρώπινή βλακεία του αυτονόητου και της αμπελοφιλοσοφίας από την εξίσωση.