What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Metro Exodus

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,179
Το σύστημα των review στο steam νομίζω μόνο ως θετικό feature μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει. Ειδικά απ την στιγμή που review μπορεί να ανεβάσει μόνο κάποιος που έχει αγοράσει και παίξει το κάθε παιχνίδι. Από και και πέρα πρακτικές όπως το review bombing ή τα πρόχειρα χωρίς εμβάνθυση reviews περισσότερο πρέπει να προβληματίσει εμάς σαν gamers και καταναλωτές. Δεν φταίει το μέσο αν εμείς κάνουμε λάθος χρήση. Τώρα όσον αφορά το ολιγοπώλια νομίζω ότι το καλύτερο είναι να υπάρχουν πολλές επιλογές οπότε δεν είναι κακό να υπάρχει άλλο ένα store, αλλά όταν επιβάλει στη συμφωνία με τους developers αποκλειστικότητες τότε αυτό είναι τακτική ολιγοπωλίου.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
[quote quote=510572]
<blockquote class="gdbbx-bbcode-quote">
<div class="gdbbx-quote-title">https://ragequit.gr/forums/topic/metro-exodus/page/3/#post-510528">Mogrey665 wrote:
δεν διαφωνώ οτι υπάρχει και μερίδα φαν κλαμπ φάση. αλλά το ολο θέμα με το epic games store στην παρούσα φάση ειναι οτι του λείπουν τα μισά και βάλε πράγματα. ούτε ασφαλές είναι κάθε τρεις και λιγο ακούς για hackαρισμενους λογαριασμούς. και το κερασάκι στην τούρτα για εμένα είναι οτι παρόλο που θέλω όντως ανταγωνισμό δεν το κάνεις με exclusives.</blockquote>
και το στιμ το χουν χακαρει πολλες φορες,θυμαμαι προπερσυ (η περσυ ηταν?) που χαν μπλεξει οι λογαριασμοι των χρηστων.

το μονο ουσιαστικο feature που λειπει ειναι τα ρεβιους,για μενα παντελως αχρηστο.δες τα ρεβιου μπομπινγκ των προηγουμενων μετρο παιχνιδιων απο μπατχερτ τυπους για ενα θεμα παντελως ασχετο με τα παιχνιδια.η τα χαμηλα ρεβιου που ειχαν ομολογουμενος καλα παιχνιδια οπως το pathfinder kingmaker οταν πρωτοβγηκαν, του στυλ “ερχομαι απο αρχαια γενια dungeon master οποτε το ταδε μονστερ δεν πρεπει να χει +5 dmg 1/10” η τα αρνητικα ρεβιου γιατι δεν καταδεχοταν να ριξουν την δυσκολια και αρα εφταιγε το παιχνιδι που ειναι γιωταδες κτλπ. η το ρεβιου μπομπιγκ του rome 2 απο τα γνωστα νεκμπιαρντς γιατι βαλανε γυναικες στρατηγους κτλπ.

τα ολιγοπωλια βλαπτουν.



[/quote]

το epic store δεν εχει το βασικοτερο. cloud save....rest my case.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Εγώ την έπικ την σιχαίνομαι από τότε που έπαιξα το remastered του Shadow Complex, το οποίο ακόμα προσπαθώ να διαγράψω απ' το πισί μου αλλά δεν τα έχω καταφέρει, τα υπολείμματα που έχει αφήσει πίσω παίζει να επιβιώσουν και από φορμάτ. Η σχέση σιχαμερής αντιπάθειας που είχα αναπτύξει προς την εταιρεία πλέον αρχίζει και γιγαντώνεται με τις κονσολοτακτικές που εφαρμόζει τελευταία και πλησιάζει επίπεδα αντιπάθειας με γνωστούς κολοσσούς του χώρου. Το μόνο καλό είναι ότι πλέον ξεμπροστιάζονται διάφοροι publishers/developers, οπότε γνωρίζουμε τι μπορούμε να αποφεύγουμε από εδώ και πέρα.

Και μην ακούω μαλακίες του στυλ "α κλάιν, το metro timed είναι, το operencia επίσης, το πρώτο θα βγει το 2020, το δεύτερο το 2021 σε steam/gog/insertotherclient θα το παίξω τότε εκεί που θέλω εγώ, ούτως ή άλλως τόσο μπακλογκ έχουμε". Μαύρο από εδώ και πέρα σε παρόμοιες τακτικές, να περιορίσουμε τον καρκίνο θέλουμε, όχι να τον βοηθήσουμε να εξαπλωθεί.

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Δεν θα σχολιάσω καν το θέμα του Epic Store εδώ, αλλά κάτι άλλο που διαπιστώνω :

Τελικά φεύγει η κουβέντα και το ενδιαφέρον από το ίδιο το παιχνίδι, κανείς δεν ασχολείται με το τί θα προσφέρει (ή όχι) και πηγαίνει καθαρά στο μαρκετίστικο/μπίζνες κομμάτι της φάσης, στο οποίο κανείς μας δεν έχει μετοχές.

Καθώς ως γνωστόν ψηφίζουμε όλοι με το πορτοφόλι και όχι το πληκτρολόγιό μας, είμαι περίεργος να δω πώς θα εξελιχθεί η φάση.

Προφανώς θα έρθει για ρηβιού κωδικός για το Epic Store. Θα αγόραζα όμως το παιχνίδι ως Σόλο Ποράτσο από το Έπικ Στορ; Η απάντηση είναι μάλλον όχι και ΣΙΓΟΥΡΑ όχι την πρώτη ημέρα. Αν και μου άρεσαν πολύ τα δυο προηγούμενα Metro, δεν έχω την παραμικρή προσδοκία, θετική ή αρνητική από το Exodus. Σκέφτομαι πως μάλλον θα είναι καλό, αλλά δεν νιώθω κάποιο συναισθηματικό δέσιμο, κάποια έλξη μεταφυσική προς το παιχνίδι.

Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πάντως αν θα είναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ που θα κάνει τον κόσμο να παραβλέψει τα πάντα, προκειμένου να το παίξει. Προσωπικά εκτιμώ πως όχι. Σίγουρα θα έρθει με χοντρά θέματα στο optimization και μια γερή μερίδα launch bugs. Αυτά είναι τα αναμενόμενα. Τώρα αν το στόρι και η παρουσίαση είναι τόσο φοβερά που να μας κάνουν να χάσουμε το μυαλό μας, κοντός ψαλμός αλληλούια, δίπλα είναι η κυκλοφορία.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,684
Από τότε που μπήκαμε στο λούκι και αρχίσαμε να παίζουμε μπάλα σε κάτι Instant Gaming και Green Man κτλ κτλ, και συνεπώς πρακτικά σταματήσαμε να αγοράζουμε (ψηφιακά τουλάχιστον) απευθείας Day-One από τις ορίτζιναλ πλατφόρμες γιατί οι τιμές είναι τουλάχιστον 10-15 ευρώ υψηλότερες (εξαιρείται η Ubi που μας λούζει στις εκπτώσεις 20%, να είναι καλά οι άνθρωποι παρά την εμετική πολιτική ορθότητά τους), το Επικ είναι στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Αν το Exodus ή το οποιοδήποτε άλλο γκεημ προσφέρεται σε μειωμένη τιμή στο Instant Gaming ή άλλα κλειδάδικα, η πλειοψηφία θαρρώ πως θα το πάρει είτε ο κωδικός που αγοράζουν ενεργοποιείται στο Στημ είτε στο Uplay είτε στο Origin, είτε ο κωδικός είναι αποκλειστικά για Επικ, χωρίς να πεταρίσει καν τα ματοτσίνορά του για να αναλογιστεί το business/marketing/ethics σκέλος του πράγματος.

Έχει ειπωθεί αρκετές φορές αλλά δεν παύει να ισχύει πως το όλο πράγμα έχει ενδιαφέρον και από καθαρά ιστορική/κοινωνιολογική άποψη, μιας και πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό challenge προς το Steam από ιδρύσεώς του (το GoG, όσο αγαπητό κι αν είναι, παραμένει αρκετά μη-mainstream σε σχέση με το Steam και παίζει μπάλα σε χαμηλότερη δυναμική). Οι προεκτάσεις αυτής της "κόντρας" έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον του τομέα.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
[quote quote=510602] Αν το Exodus ή το οποιοδήποτε άλλο γκεημ προσφέρεται σε μειωμένη τιμή στο Instant Gaming ή άλλα κλειδάδικα, η πλειοψηφία θαρρώ πως θα το πάρει είτε ο κωδικός που αγοράζουν ενεργοποιείται στο Στημ είτε στο Uplay είτε στο Origin, είτε ο κωδικός είναι αποκλειστικά για Επικ, χωρίς να πεταρίσει καν τα ματοτσίνορά του για να αναλογιστεί το business/marketing/ethics σκέλος του πράγματος.
[/quote]

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν έχω βρει επιλογή στο Epic Store να εισάγω κλειδί. Έτσι μιας και μιλάγαμε ότι ψωνίζουμε με το πορτοφόλι, το Epic Store μας το χτυπάει αρκετά καλά γιατί πλέον βασιζόμαστε μόνο στις τιμές του και στο αν θα θελήσει να κάνει κάπια έκπτωση. Βέβαια με αυτόν τον απλό τρόπο να αχρηστευτεί το instant και το κάθε instant είναι μόνο καλό για τον εκάστοτε developer.



[quote quote=510599]
Τελικά φεύγει η κουβέντα και το ενδιαφέρον από το ίδιο το παιχνίδι, κανείς δεν ασχολείται με το τί θα προσφέρει (ή όχι) και πηγαίνει καθαρά στο μαρκετίστικο/μπίζνες κομμάτι της φάσης, στο οποίο κανείς μας δεν έχει μετοχές.
[/quote]

Φαντάσου ξενέρωμα που έχει φάει ο κόσμος που σταμάτησε να ασχολείται για το παιχνίδι που βγαίνει και ασχολείται με το που βγαίνει. Γιατί δεν μιλάμε για κανένα underground παιχνίδι, αλλά για κάτι μεγάλο που έρχεται. (Ασχέτως που δεν έχω παίξει κανένα της σειράς . Φατσούλι που σφυρίζει )

Ντάξει κάποια ποστς πίσω έχω πει ότι δεν με ενοχλεί το Epic Store , γιατί πρώτων δεν σκόπευα να παίξω σύντομα το παιχνίδι και δεύτερον ανταγωνισμός και μπλα μπλα μπλα. Αλλά που να πάρει αυτός δεν είναι υγιής ανταγωνισμός. Δεν μπορώ καν να απολαύσω το παιχνίδι το ίδιο με τις άλλες πλατφόρμες. Για τους εξής λόγους:

οκ Cloud save δεν έχει. Δεν μας πειράζει τόσο. Όταν θα κάνω format θα μεταφέρω χειροκίνητα τα αρχεία . Pc master race ρε. Δεν μπορείτε να τα κρύψετε.....

Που να είναι όμως; Αμαν αυτή η μανία το κάθε παιχνίδι να τα κρυβει όπου θέλει. Θα ψάξω στο forum του παιχνιδιού το οποίο βρίσκεται ένα κουμπί μακρυά. Oh wait..... google is your friend και c'est la vie.....

Πολύ ωραία στιγμή. Να βγάλω ένα Screenshot να το θυμάμαι και να το βάλω και στην βιβλιοθήκε μου. Α δεν έχει ε; Κάτσε να δεις πως λεγόταν το πρόγραμμα που έχω μαζί με την κάρτα γραφικών . Geforce experiance ... κάαατι τέτοιο. Πως βγάζει print screen ετούτο πάλι; google is your friend κλπ κλπ κλπ.

Όλα τα παραπάνω έχουν συμβεί με το subnautica. ΔΙΑΟΛΕ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ GAMEPLAY. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ;;;; Πάλι καλά γράφουν τα saves.....

Οπότε ναι. Είναι άθλιο. Και πάλι, ο σκοπός ήταν να γίνει ανταγωνισμός με τυράκια που θα έδινε το κάθε κατάστημα στον καταναλωτή , όχι με τυράκια που θα δώσει στον Developer. Σκοτίστικα τι θα πάρει ο Dev. Εγώ θα αγοράσω από όπου είναι πιο φτηνό ή θα μου προσφέρει περισσότερα. Το Steam ένας από τους λόγους που μονοπωλεί πολλές φορές είναι γιατί έχει εδραιωθεί και τα έχουμε όλα μαζεμένα στο ίδιο μέρος.

Τέλος έχει αρχίσει και γίνεται γελοίο. Θα καταλλήξει η ερώτηση του που παίζεις να πάρει αυτή τη μορφή: Για πες . Που παίζεις; Ps4, xbox one, switch, steam , gog ή Epic Store ;

Random σκέψεις tag  closing



 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,684
[quote quote=510609]
<blockquote class="gdbbx-bbcode-quote">
<div class="gdbbx-quote-title">https://ragequit.gr/forums/topic/metro-exodus/page/3/#post-510602">Κώστας Καλλιανιώτης wrote:
Αν το Exodus ή το οποιοδήποτε άλλο γκεημ προσφέρεται σε μειωμένη τιμή στο Instant Gaming ή άλλα κλειδάδικα, η πλειοψηφία θαρρώ πως θα το πάρει είτε ο κωδικός που αγοράζουν ενεργοποιείται στο Στημ είτε στο Uplay είτε στο Origin, είτε ο κωδικός είναι αποκλειστικά για Επικ, χωρίς να πεταρίσει καν τα ματοτσίνορά του για να αναλογιστεί το business/marketing/ethics σκέλος του πράγματος.</blockquote>
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν έχω βρει επιλογή στο Epic Store να εισάγω κλειδί. Έτσι μιας και μιλάγαμε ότι ψωνίζουμε με το πορτοφόλι, το Epic Store μας το χτυπάει αρκετά καλά γιατί πλέον βασιζόμαστε μόνο στις τιμές του και στο αν θα θελήσει να κάνει κάπια έκπτωση. Βέβαια με αυτόν τον απλό τρόπο να αχρηστευτεί το instant και το κάθε instant είναι μόνο καλό για τον εκάστοτε developer.
[/quote]

Πατώντας στο όνομά σου κάτω αριστερά μέσα στο Έπικ Λώντσερ, εμφανίζεται επιλογή Ρηντήμ Κόουντ.

Δεδομένου ότι θα πρέπει να παρέχονται κάπως κωδικοί και στον Τύπο, δεν γίνεται να μην υπήρχε τέτοια επιλογή.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
προσωπικά το cloud saves το θεωρώ must. είχα την λογική ναι νταξ όποτε κάνω φορματ θα τα μεταφέρω αλλά μου έτυχε να μου χτυπήσουν τα windows. οπότε αναγκάστηκα να κάνω φορματ και το cloud saving με έσωσε. μιλάμε για μηχανήματα του διαβόλου ποτέ δεν ξέρεις πότε και τι θα σου τύχει.

για την ποιότητα του τίτλου δεν αμφιβάλω. διασκέδασα πάρα πολύ με τους δυο προηγουμενους τίτλους και το ημερσιον πήγε στο θεό μιας και ήθελα να φοράω ushanka να έχω δίπλα το kvass (η την βότκα ωρε) και να λέω oh cyka idi nahui στον φίλτατο
boris
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Nαι ρε, το ίνσταντ το πουλάει κανονικά, απλά το άλλαξε πριν μέρες από ατμοκλειδί σε οφίσιαλ κλειδί κάτι. Οπότε δεν υπάρχει θέμα όσον αφορά αυτό έστω. Και σε τιμή χώμα που συνήθως πουλάει τις μπλοκμπαστερικές κυκλοφορίες, μία 40άρα.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,960
Πρώτα-πρώτα να συμφωνήσω ότι ο dev του Metro που έγραψε τον πόνο του στα Ρώσικα προφανώς και δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι οι τακτικές της Epic και κατ'επέκταση η προθυμία συγκεκριμένων publisher να τη βοηθήσουν να εδραιωθεί. Η εγκατάσταση του επιπλέον client είναι μεν ανεπιθύμητη παρενέργεια της όλης φάσης αλλά όχι το ζουμί.

Καλώς ή κακώς, το "τυράκι" της Epic δεν είναι απλώς το 12% έναντι 30% επί των κερδών. Αυτό είναι γενικά καλή πρακτική και καταλαβαίνω γιατί οι devs/publishers τσιμπάνε. Προς το παρόν, όμως, δεν αρκεί. Το user base που έχει το Steam και η marketing δυναμική του είναι τέτοια που τα διαφυγόντα κέρδη δεν καλύπτονται από αυτό το ποσοστό.

Οπότε βγαίνει το (σχεδόν βέβαιο) συμπέρασμα: η Epic για να "φάει" πελατεία από το Steam δίνει λεφτά "μπροστά". Υπάρχει σε αυτές τις συμφωνίες το λεγόμενο MG (Minimum Guarantee), ένα ποσό "στο χέρι" που (πιθανότατα) έδωσε η Epic στην Deep Silver ώστε να διασφαλίσει ότι και άπατο να παει το παιχνίδι η δεύτερη θα έχει βγάλει έστω τα σπασμένα. Για παιχνίδια με φουσκωμένο budget και προοπτικές, όπως το Metro και το The Division 2, τα ποσά αυτά λογικά είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Η Epic, βέβαια, λόγω Fortnite έχει χρήμα με ουρά αυτή την περίοδο, οπότε την παίρνει να παίξει το long game, δηλαδή να ρισκάρει μερικά εκατομμύρια σε αμφιβόλου επιτυχίας projects που θα φέρουν στο κατάστημα φρέσκια πελατεία (οι παίκτες του Metro πιθανότατα ούτε να το φτύσουν το Fortnite) η οποία με τη σειρά της ίσως προσελκύσει κι άλλους devs που διστάζουν να γυρίσουν την πλάτη στο Steam. Ο στόχος σαφής: σταδιακά να φτιάξει μια βιβλιοθήκη και μια βάση χρηστών που θα είναι από μόνες τους ελκυστικές για μελλοντικές κυκλοφορίες και να μη χρειάζεται να τα ακουμπάει χοντρά κάθε φορά για να πείσει τον εκάστοτε developer να έρθει στο μαγαζί της.

Φυσικά τέτοιου είδους πυροτεχνήματα εμπεριέχουν ρίσκο. Στην παρούσα φάση η Epic είναι πρόθυμη να επωμιστεί μεγάλο μέρος αυτού του ρίσκου ώστε τα στούντιο που της δίνουν αποκλειστικότητες να μην κινδυνέψουν άμεσα λόγω χαμηλών πωλήσεων (πράγμα που σχεδόν δεδομένα θα συμβεί). Μακροπρόθεσμα, το ρίσκο μεταφέρεται και στους developers/publishers και από πλευράς αρνητικού PR αλλά και γιατί ενδεχόμενη συρρίκνωση της user base ίσως αποδειχτεί επιβλαβής για το επόμενο τους project (ειδικά αν είναι direct sequel). Από την άλλη, multiplatform παιχνίδια όπως το Metro ίσως δεν χτυπηθούν τόσο. Δύσκολο να προβλεφθούν οι επιπτώσεις στην παρούσα φάση.

Όπως και να'χει, το πρόβλημα για μένα είναι ότι η Epic με τα φανταστικομμύρια που έχει βγάλει από το Fortnite, εφαρμόζει ανοιχτά τακτικές κονσολών που, δυστυχώς, αποδεδειγμένα έχουν αποτέλεσμα (π.χ. πόσοι δεν αγόρασαν PS4 μόνο και μόνο για να παίξουν τα Uncharted, Spider-man, God of War κτλ;). Το θέμα είναι αν παράλληλα επενδύει λεφτά και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών features στον client (και κυρίως πόσο γρήγορα θα τα δούμε) και φυσικά τι οφέλη θα έχει ο καταναλωτής αν εγκαθιδρυθεί ισχυρό δίπολο Steam - Epic στην PC αγορά.

Πάντως, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο μέλλον, η κίνηση της Deep Silver είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη γιατί μόνο και μόνο που το Steam είχε το Metro: Exodus πρώτη μούρη στο Καβουρι τόσο καιρό λόγω pre-orders, το παιχνίδι το είδαν πολλέεεεεεες χιλιάδες μάτια που προηγουμένως δεν είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Και μετά έφυγε νύχτα, αφήνοντας το Steam με την gas mask στο χέρι. Not cool.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,516
Δεν κατακάθεται η σκόνη με τίποτα φαίνεται, κάθε φορά που πάμε να ηρεμήσουμε με την σκέψη στο μυαλό μας "οκ πάει τώρα, του χρόνου" κάτι θα γίνει να ανακινήσει την γυάλα μας. Πραγματικά τόσο καταστροφική damage control δεν έχω ξανά δει, άνετα πάει για case study για το πως να μην κάνεις damage control.

Δηλαδή οκ το έβαλαν αποκλειστικούρα στο επικ, μαλακία οκ, έχουμε και 2-3 τυπάκια μας βρίζουν που ζητάμε τα αυτονοήτα δεν τρέχει κάτι οκ κονσολάδες θα είναι και αυτοί έχουν ιντερνετς και κοιτάνε τι παίζει στα λημέρια του μάστερρέις, ο κόσμος κατά πλειοψηφία όμως αντέδρασε αρνητικά. Αν δεν είναι πλειοψηφία τότε όσοι το είδαν θετικά δεν το είδαν και τόσο θετικά ώστε να κάτσουν να το υπερασπιστούν κιόλας.

Αντί τώρα να βγουν να πουν "οκ ρε παιδιά κοιτάξτε κάναμε ένα καλό deal δεν περιμέναμε ότι θα σας δημιουργήσει τόσο αρνητικά συναισθήματα στην τελική πάλι στο pc σας θα το παίξετε, αλλά τώρα πάει δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, συγνώμη για αυτό", και να το παίξει όποιος θέλει στο έπικ και οι υπόλοιποι να περιμένουμε να βγει στο gog/steam. Πάνε και γράφει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και εξαγριώνουν ακόμα περισσότερο τους φανς, γιατί οι φανς αντιδρούν όχι όσοι θα το έπαιζαν σαν ένα ακόμα καλό παιχνίδι.

Όσο για το ίδιο το epic store όπως είπα και στο άλλο thread δίνει καλύτερα ποσοστά μεν, είναι εντελώς barebone δε.
<div>

Δηλαδή το θέμα είναι τι πληρώνεις και τι παίρνεις, δηλαδή ας πούμε αν πούλαγα κάποιο game που έφτιαξα, το να έχω όλα αυτά που προσφέρει το steam ή το gog νομίζω είναι τίμιο deal. Ειδικά στην περίπτωση του steam που αυτόματα έχω πρόσβαση σε εργαλεία όπως steamworks, workshops, forum, promos κτλ νομίζω πως αξίζει τον κόπο και είναι φθηνότερο από το να στήσω εγώ όλο αυτό το infrastructure για το κάθε παιχνίδι, ειδικά αν είσαι μικρός παίκτης.

Το epic store από την άλλη αφού είναι τόσο barebones μπορεί και χρεώνει λιγότερα αφού και τα δικά του λειτουργικά έξοδα είναι σαφώς μικρότερα και δεν έχει τόσες ανάγκες σε αποθήκευση και διακίνηση δεδομένων στους servers του.

Και στην τελική και σαν παίκτης ψηφίζω με το πορτοφόλι μου όχι μόνο για το παιχνίδι, αλλά την συνολική εμπειρία που θα λάβω από το παιχνίδι και σε αυτή την εμπειρία συμπεριλαμβάνεται και η πλατφόρμα που θα το αγοράσω. Δεν είναι ηλίθιοι στην valve το είδανε το παιχνίδι πως πάει, οκ έκαναν πρώτοι μια καλή αρχή και πήραν φόρα αλλά νέτο σκέτο δεν θα κέρδιζε το κοινό του το steam για αυτό και πλέον δεν είναι ένα ακόμα store αλλά μια συνολική και προσεγμένη εμπειρία που έχει αξία από μόνη της ως community.

Για αυτό και το gog παρά που για χρόνια το έπαιζε καθαρό store τελικά έβαλε όλα όσα θα το έφερναν δίπλα στο steam με ότι social καλούδια κτλ, για να ξεχωρίσεις πρέπει να είσαι εμπειρία όχι ένα ξερό store.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,818
https://www.youtube.com/watch?v=eiQv32imK2g
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Επιβεβαιώνω. Και χωρίς RTX, το παιχνίδι είναι ένας φωτορεαλιστικός οργασμός, νομίζεις πως πρωταγωνιστείς σε ταινία, κανονικά και με το νόμο. Στα μεγάλα συν το γεγονός πως σκεηλάρει, δεν έχει αυταπάτες αναφορικά με το hardware στο οποίο θα το τρέξει ο περισσότερος κόσμος.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
To στημ γιολάρει πάντως, το έχει κανονικά στα νιου ρηλήσες ακόμα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Στο Στήμ είναι λογικό ρε, από τη στιγμή που όσοι το προπαρήγγειλαν εκεί, το παίζουν στην πλατφόρμα, έχουν ατσίβμεντς, κοινότητα κτλ. Ο τίτλος δηλαδή, υφίσταται κανονικά και με το νόμο στο κατάστημα. Παιδιάστικο θα ήταν να πήγαιναν να το εξαφανίσουν σαν φτηνά 'αντίποινα' στην Epic και τους παίκτες.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,424
Πως τρεχει σε max settings 4k? Δεν υπαρχει περιπτωση να το παρω απο epic store. Σε ποιο επιπεδο δυσκολιας παιζεις? Θα πρεπει να το ξαναπαιξουμε και με RTX μολις αλλαξουμε καρτες.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Δεν είναι θέμα παιδιάστικου ή να την πουν κάπου. Στο στημ ναι είναι λογικό, στις νέες κυκλοφορίες όχι. Καλώς ή κακώς αποφασίστηκε το γκέημ να μη κυκλοφορήσει εκεί, ή καλύτερα να κυκλοφορήσει το 2020. Οπότε μια χαρά θέση έχει στο στημ, αλλά στις επερχόμενες κυκλοφορίες θαμμένο με όλα τα υπόλοιπα που απέχουν τόσο μακριά από την κυκλοφορία τους.

Το ότι άφησαν όσους το είχαν ήδη πάρει να το κρατήσουν και να το παίζουν, προφανώς έγινε για να μετριαστεί λίγο η μλκ ολκής που συνέβη ελάχιστες μέρες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Αλλά και πάλι, ελάχιστη σχέση έχει με αυτό. Όσοι το έχουν ήδη και το παίζουν είναι οι τελευταίοι που αφορά η εμφάνιση ενός τίτλου σε αυτή τη κατηγορία όπου ο κόσμος πάει για να δει τι νέο κυκλοφορεί στο μαγαζάκι που επέλεξε, όχι γενικά στο ίντερνετ. Και κάποιοι έχουν αυτές τις καρτέλες στα στορ σαν μοναδική πηγή ενημέρωσης όταν ψάχνονται για αγορά, δεν είναι όλοι σκληροί γαμιόληδες σαν εμάς να ξέρουν τα πάντα.
 

argaliad

Gelatinous Cube
Joined
Oct 17, 2016
Messages
61
Θελω πολυ να το παιξω αλλα το γερασμενο πλεον pc μου δεν ξερω αμα το βασταει σε ικανοποιητικο βαθμο δεν θελω να το παιξω και σε χαλια settings. Εχω ενα Build του 12 με [email protected] και 7950@1100/1500 με 8gbram σκεφτομαι να παω σε 16gb γιατι πλεον τα 8 ειναι και για ελαφρυ multitasking λιγα. Λετε να παιζει κομπλε σε medium settings 1080p πχ? Ειδα απαιτησεις μου φανηκαν αρκετα ψηλες και πραγματικα απο video φαινεται απιστευτα ομορφο.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,897
[quote quote=511426]Θελω πολυ να το παιξω αλλα το γερασμενο πλεον pc μου δεν ξερω αμα το βασταει σε ικανοποιητικο βαθμο δεν θελω να το παιξω και σε χαλια settings. Εχω ενα Build του 12 με mailto:[email protected]" rel="nofollow">[email protected] και 7950@1100/1500 με 8gbram σκεφτομαι να παω σε 16gb γιατι πλεον τα 8 ειναι και για ελαφρυ multitasking λιγα. Λετε να παιζει κομπλε σε medium settings 1080p πχ? Ειδα απαιτησεις μου φανηκαν αρκετα ψηλες και πραγματικα απο video φαινεται απιστευτα ομορφο.

[/quote]

Κάνε οικονομιες μέχρι του χρόνου, πούλα το πισι σου κ παρε καινουργιο που θα το σηκώνει. Θα έχουν βγει μέχρι τότε πατσις,    dlcs κ θα το παιξεις κ στη μαμά πλατφορμα.

:cool:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Είναι φοβερά optimized βασικά για το οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρει. Έπαιζα ψυχωτικά σε 4K Ultra/High με i5 4.5Ghz/32GB Ram/1080 και το V sync κλειστό, μεταξύ 27-36 FPS. Ενώ το σετάπ μου ήταν για 1440p/High. Και καθώς μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού τα πας στέλθ, δεν χτύπαγε καθόλου άσχημα. Δεν είναι δηλαδή πως έχει το παιχνίδι διαρκώς γρήγορες μάχες και πιστολίδια να χτυπάει άσχημα το κονσολάδικο 30άρι.

Μόνο για την κάρτα γραφικών σου είμαι σκεπτικός Theodor, αλλά όπως και να 'χει, 1080p/Medium, θα το σηκώσεις.

Σρέδερα, δεν είναι για σένα το παιχνίδι, καθώς αν μακελεύεις αδιακρίτως, αφενός θα χάσεις από την πρώτη αποστολή και αφ'ετέρου θα λάβεις ένα ανατριχιαστικό κακό και φουλ Σοβιετικό φινάλε.
 
Top Bottom