What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Microsoft Flight Simulator

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω ακούσει ότι έχει και άλλο ένα Bug στο Save. Αν κάνεις load, σου μετράει χρόνο πτήσης από το Load και έπειτα. Χάνει ότι έχεις κάνει μέχρι να φτάσεις εκεί.

Ψιλό άρχισα και εγώ Tour. Θέλω να καταλήξω προς την Ιαπωνία. Για την ώρα το έχω αφήσει Μάλτα και με την πρώτη ευκαιρία θα ανέβω Βενετία. Το Citation χρησιμοποιώ που είναι γρήγορο και μικρό. Εσύ με τι πετάς;
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω ακούσει ότι έχει και άλλο ένα Bug στο Save. Αν κάνεις load, σου μετράει χρόνο πτήσης από το Load και έπειτα. Χάνει ότι έχεις κάνει μέχρι να φτάσεις εκεί.

Ψιλό άρχισα και εγώ Tour. Θέλω να καταλήξω προς την Ιαπωνία. Για την ώρα το έχω αφήσει Μάλτα και με την πρώτη ευκαιρία θα ανέβω Βενετία. Το Citation χρησιμοποιώ που είναι γρήγορο και μικρό. Εσύ με τι πετάς;

Με τo Ιcon A5 πετάω που έχει και μεγάλη ευανάγνωστη οθόνη gps συν τα όργανα που είναι και αυτά μια χαρά.
Aν και δεν τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά που έχω δει είτε θα είχαν μικρά παράθυρα ειτε θα είχαν όργανα πλοήγησης που δεν μπορείς να δεις εύκολα.
To Cessna Citation CJ4 είχα δοκιμάσει και αυτό ήταν σχετικά καλο για τα γούστα μου αν και όλα τα όργανα του είναι τελείως ψηφιακά.
To κακό με το Icon είναι ότι είναι πολύ αργό... :p

 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
Και εμένα μου αρέσει πολύ το icon. Το άλλο κακό που έχει είναι ότι δεν έχει καθόλου αυτόματο πιλότο, έστω για να πάω μια ευθεία και με κουράζει λίγο. Βέβαια μπορεί να είμαι τόσο στραβός και να μην το έχω δει, όπως με το citation που χτες βρήκα πως ανάβεις τα φώτα στους διακόπτες για να τους βλέπεις το βράδυ, ενώ ήταν μπροστά στα μάτια μου. Ακριβώς πάνω από τους διακόπτες για να ανάβεις τα εξωτερικά φώτα. Έχω αρχίσει και συνηθίζω τα ψηφιακά όργανα.

Το κακό είναι ότι μάλλον έχει πρόβλημα ο Live καιρός σε έμένα. Τις τελευταίες μέρες μου βγάζει συνέχεια 0 αέρα, ενώ ξεκάθαρα φυσάει έξω.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
έχει αυτόματο πιλότo και το Icon και κανόνικά ενεργοποιείτε με το ctrl+alt+x
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ;;;;
Μπορείς να τον ενεργοποιήσεις και μέσα από το αεροπλάνο με κάποιο κουμπί ή είναι προσθήκη του flight simulator.
Επίσης με Ctrl + alt +x ακολουθάει το gps ή μπορείς να το κάνεις απλώς να πετάει ευθεία;
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
ακολουθεί κανονκά την διαδρομή που του ορίζεις. Δεν ξέρω που είναι στα κουμπιά πάνω στο αεροπλάνο αλλά ενεργοποιείτε κανονικάμε το ctrl+alt+x
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.

Θα παρατηρήσετε ότι όταν κινείστε γρήγορα στα taxiways του αεροδρομίου, το παιχνίδι σπαμάρει ότι πρέπει να κρατάτε ταχύτητα μικρότερη των 20kn..... ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ..... Υποτίθεται ότι κινείσαι με μικρή ταχύτητα ώστε να έχεις χρόνο να φρενάρεις αν κάτι συμβεί μπροστά σου ή αν βρεις σε κάποια λακκούβα να μην πάθουν ζημιά οι ρόδες.

Παρίσι.... 2 ώρες περίπου πτήση με το citation. τροχοδρομώ και χαζεύω το περιβάλλον γύρω μου. Καθώς περνάω μια γέφυρα και χαζεύω τα αυτοκίνητα που περνάνε από κάτω, νιώθω ένα τράνταγμα στο αεροσκάφος και ΜΠΑΜ.... Μαύρη οθόνη με το μήνυμα ότι τράκαρα με κάποιο αντικείμενο και έκανα ζημιά στο αεροπλάνο.

Έχουν κάνει αυτή τη βλακεία στο Flight Simulator και σε κάποια σημεία ο τροχόδρομος δεν είναι καθόλου επίπεδος, λες και περνάς σαμαράκια. Αρχικά το είχα πετύχει στο Ηράκλειο και νόμιζα ότι συμβαίνει αυτό επειδή είναι αεροδρόμιο που έχει φτιαχτεί αυτόματα, οπότε ο αλγόριθμος θεώρησε ότι το έδαφος σε αυτό το σημείο ήταν ανώμαλο. Το θέμα είναι ότι το Παρίσι είναι μέσα στα Handcrafted αεροδρόμια, οπότε δεν θα έπρεπε να είχε τέτοιο θέμα. Οπότε προσοχή, και χαμηλές ταχύτητες... Δεν είναι Eurotruck εδώ πέρα....
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.

Θα παρατηρήσετε ότι όταν κινείστε γρήγορα στα taxiways του αεροδρομίου, το παιχνίδι σπαμάρει ότι πρέπει να κρατάτε ταχύτητα μικρότερη των 20kn..... ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ..... Υποτίθεται ότι κινείσαι με μικρή ταχύτητα ώστε να έχεις χρόνο να φρενάρεις αν κάτι συμβεί μπροστά σου ή αν βρεις σε κάποια λακκούβα να μην πάθουν ζημιά οι ρόδες.

Παρίσι.... 2 ώρες περίπου πτήση με το citation. τροχοδρομώ και χαζεύω το περιβάλλον γύρω μου. Καθώς περνάω μια γέφυρα και χαζεύω τα αυτοκίνητα που περνάνε από κάτω, νιώθω ένα τράνταγμα στο αεροσκάφος και ΜΠΑΜ.... Μαύρη οθόνη με το μήνυμα ότι τράκαρα με κάποιο αντικείμενο και έκανα ζημιά στο αεροπλάνο.

Έχουν κάνει αυτή τη βλακεία στο Flight Simulator και σε κάποια σημεία ο τροχόδρομος δεν είναι καθόλου επίπεδος, λες και περνάς σαμαράκια. Αρχικά το είχα πετύχει στο Ηράκλειο και νόμιζα ότι συμβαίνει αυτό επειδή είναι αεροδρόμιο που έχει φτιαχτεί αυτόματα, οπότε ο αλγόριθμος θεώρησε ότι το έδαφος σε αυτό το σημείο ήταν ανώμαλο. Το θέμα είναι ότι το Παρίσι είναι μέσα στα Handcrafted αεροδρόμια, οπότε δεν θα έπρεπε να είχε τέτοιο θέμα. Οπότε προσοχή, και χαμηλές ταχύτητες... Δεν είναι Eurotruck εδώ πέρα....

και στην πραγματικότητα όταν βγαίνεις από τους διαδρόμους η πίστα μετά επειδή είναι πλάκες τσιμέντο ως συνήθως έχεις ένα μικρό κραδασμό στις ενώσεις τους
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
Ναι. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπερβάλω στα σαμαράκια. Μία βλέπεις έδαφος μία ουρανό :p
 

Hank Chinnaski

Half-Ogre
Joined
Jan 22, 2020
Messages
611
ακολουθεί κανονκά την διαδρομή που του ορίζεις. Δεν ξέρω που είναι στα κουμπιά πάνω στο αεροπλάνο αλλά ενεργοποιείτε κανονικάμε το ctrl+alt+x

Το shortcut που δίνεις δεν είναι αυτόματος πιλότος, αλλά δίνει τον έλεγχο του αεροσκάφους στον συγκυβερνήτη, κάτι που μπορεί να γίνει και από το overhead menu. Αν δεν κάνω λάθος ο λύγκας θέλει αεροσκάφος που θα του ορίζει αυτός την πορεία και όχι να το πετάει η ΑΙ.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
Το shortcut που δίνεις δεν είναι αυτόματος πιλότος, αλλά δίνει τον έλεγχο του αεροσκάφους στον συγκυβερνήτη, κάτι που μπορεί να γίνει και από το overhead menu. Αν δεν κάνω λάθος ο λύγκας θέλει αεροσκάφος που θα του ορίζει αυτός την πορεία και όχι να το πετάει η ΑΙ.

Όντως ο co pilot παίρνει τον έλεγχο. Αυτόματο ψάχνω όπως έχουν τα υπόλοιπα όπου μπορείς να του ρυθμίσεις εσύ σε πιο ύψος να πετάξει ή έστω να του βάλεις μια πορεία και να πηγαίνει ευθεία. Δεν ξέρω μην είναι πουθενά χωμένος μέσα στο gps στο Icon. Δεν το έχω ψάξει ακόμα τόσο πολύ. Λίαν συντόμως θα το ξεψαχνίσω .
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
o συνοδηγός που όπως λέτε ενεργοποιείτε με το ctrl_alt_x μου έβγαλε και άλλο bug χθές. Εκανα load μια διαδρομή που είχα αφήσει στην μέση και κάποια στιγμή πάνω να τον ενεργοποιήσω και αυτός αλλάζει πορεία 90 μοίρες και το αεροπλάνο φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο gps υπήρχε κανονικά και η πορεία και το αεροδρόμιο.
Αφού σκέφτομαι να κάνω load ξανά εκεί και να τον αφήσω να δω που θα πάει :D
 

Hank Chinnaski

Half-Ogre
Joined
Jan 22, 2020
Messages
611
o συνοδηγός που όπως λέτε ενεργοποιείτε με το ctrl_alt_x μου έβγαλε και άλλο bug χθές. Εκανα load μια διαδρομή που είχα αφήσει στην μέση και κάποια στιγμή πάνω να τον ενεργοποιήσω και αυτός αλλάζει πορεία 90 μοίρες και το αεροπλάνο φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο gps υπήρχε κανονικά και η πορεία και το αεροδρόμιο.
Αφού σκέφτομαι να κάνω load ξανά εκεί και να τον αφήσω να δω που θα πάει :D

Μου το έχει κάνει πολλές φορές αυτό και όχι μετά από load. Μια φορά μάλιστα με προσγείωσε στο αεροδρόμιο από όπου είχα απογειωθεί. Σκέφτομαι μήπως δεν ακολούθησα σωστά την διαδικασία απογείωσης και τρώει OCD η Σβετλάνα δίπλα μου.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
βγάζει και ένα άλλο μικρό bug. Oταν ολοκληρώνεις την διαδρομή δλδ σβήσεις φώτα παρκάρεις στο χώρο του αεροδρομίου και σου βγάλει την οθόνη με τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σου δημιουργεί και ένα save αυτόματα.
Aν κάνεις load αυτό το save σε βγάζει κανονικά στην πίστα και στην θέση του αεροδρομίου αλλά με τελείως διαφορετικό αεροπλάνο.
Mπορεί να είναι και χαρακτηριστικό του game αυτό ώστε να πετάς με διάφορα αεροπλάνα. Δεν το γνωρίζω.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
Έχει τα θέματα του με τα saves. Εμένα παράδειγμα μου χτύπαγε και error στο load. Παίζει να είχα δοκιμάσει 5 φορές για να δουλέψει.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
πάντως έχουν κάνει απίστευτη δουλειά. Εκανα μια διαδρομή που είχε ένα μεγάλο πέρασμα ακόμα και στα 10.000 πόδια μέσα σε πυκνό νέφος. Κάποια στιγμή ο χώρος άνοιξε για κάποια χιλιόμετρα πάντα στα νέφη αλλά μιλάμε ήταν ανεπανάληπτη εμπειρία στο πόσο πιστά το έχουν φτιάξει.
Ξέρει κανείς πως τραβάς screenshoot in game?
 

Hank Chinnaski

Half-Ogre
Joined
Jan 22, 2020
Messages
611
Ξέρει κανείς πως τραβάς screenshoot in game?

Με το Pause στο πληκτρολόγιο ενεργοποιείς το Active Pause. Μέσα από εκεί μπορείς να φτιάξεις την λήψη που θες, μπορείς ακόμα και να αλλάξεις την ώρα ή τον καιρό και μάλιστα να συνεχίσεις να πετάς με τα νέα δεδομένα. Εκεί πρέπει να έχει για screenshot, εκτός αν χρησιμοποιεί το Game Bar (Win+G).

Προσοχή όμως γιατί στο Active Pause, αν αρχίσεις να παίζεις με τον μοχλό κατεύθυνσης του αεροπλάνου, μπορεί και να το στουκάρεις.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,117
Έχε το νου σου, γιατί με το active pause έχω ακούσει διάφορα να γίνονται.
Υποτίθεται ότι βγάζεις φωτογραφίες και με το drone camera, αλλά θέλει αυστηρά autopilot. Χάνεις τον έλεγχο του αεροπλάνου έτσι και την ενεργοποιήσεις. Εμένα μάλιστα δεν δουλεύει ούτε η κάμερα σωστά. Υποτίθεται ότι την ελέγχεις με το joystick, αλλά σε εμένα δεν κουνάει.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,566
τελικά screenshoots με το κλασικό winkey+prtscn χωρις πολλά προβλήματα.
Eδώ μερικές φώτο πάνω από Ηοkadο στα 20 χιλιάδες πόδια και με κάθοδο για προσγείωση σε ένα νησάκι που έχει απέναντι.





 
Top Bottom