What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Might & Magic X: Legacy official thread

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Τετάρτη βγαίνει το game. Για να δούμε <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Βγήκε σήμερα! το απογευματάκι γίνετε install <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Γύρισα από την δουλειά, βιαστικά μπήκα Uplay (ναι, μέχρι εκεί ξέπεσα...) και έγινε η απαραίτητη προετοιμασία. 1 ώρα μετά 4 adventurers κοιτάν την οθόνη μου έτοιμοι να με συντροφεύσουν στο επόμενο ταξίδι μου. Θα είναι όνειρο ή εφιάλτης? Το ταξίδι θα δείξει...

<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i41.tinypic.com/wwjfp4.jpg" alt="wwjfp4.jpg" class="bbcode_img" /></span>
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
http://s1246.photobucket.com/user/Matakias/media/2014-01-24_00001_zpsb554d555.jpg.html" class="bbcode_url"><img src="http://i1246.photobucket.com/albums/gg617/Matakias/2014-01-24_00001_zpsb554d555.jpg" alt="2014-01-24_00001_zpsb554d555.jpg" class="bbcode_img" />

Onwards and upwards!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Απλά το game είναι απίστευτο! Μιλάμε έχω πάθει τρελή πόρωση και είναι ακριβώς αυτό που περίμενα. Από που να πρωτοξεκινήσεις να γράφεις για τα dungeon του, για τον κόσμο του, για το lore του με τα διάσπαρτα βιβλία για τους διάφορους trainer και γενικά για τους κανόνες που μας είχαν λείψει στα rpg.
Ναι το game είναι old school rpg και δεν φοβάται να το κρύψει. Δεν έχει βελάκια να σε καθοδηγούν στα quest αλλά επιτέλους έχει να γράψεις ότι σημείωση θέλεις πάνω στον χάρτη.
Απλά πόρωση! Μπήκα και δεν μπορούσα να ξεκολήσω <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Εχω φτιάξει ένα κλασικό team με 2 warrior o ένας tank έναν wizard και έναν ranger.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Ποιος θα το περίμενε οτι θα βλέπαμε ένα τέτοιο παιχνίδι από την Ubisoft! Με αυτά που λέτε θα με ψήσετε να το αγοράσω ενώ έχω ήδη το Blackguards να με περιμένει <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Εχτές έριξα 6ωρο λιώσιμο! Πραγματικά το γουστάρω το παιχνίδι, έχει τα συν και τα πλην του σίγουρα, απλά δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι σε αυτό το είδος εν έτη 2014, κάτι που το κάνει μοναδικό. Θα πετάξω μερικές (πρώτες) εντυπώσεις στα πολύ γρήγορα :

-Uplay σε μισώ, αν δεν ήταν οι λέξεις Might n Magic ανάμεσα μας δεν πρόκειτα να σου έδινα 1 σεντ, ένα θα πώ, κάθε φορά που πάω να τρέξω το παιχνίδι το Uplay σκαλώνει για 2-3 λεπτά (γκρρ!), ο μόνος λόγος που δεν το κρακάρω είναι γιατί μέσω Uplay αν το τερματίσεις ξεκλειδώνεις κάποια in-game πράματα (π.χ. ένα dungeon) τα οποία θα είναι χρήσιμα στο 2ο Hard playthrough.

-Σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα World of Xeen της εποχής μας! Είναι παλιομοδίτικο σε αρκετούς τομείς (ξεχάσε quest markers, θέλει διάβασμα, tile based κίνηση, χάρτης με σημειώσεις, open world με αρκετή εξερεύνηση και ψάξιμο, ήδη σκάσανε μύτη και κάποια puzzles κτλ.).

-Οι μάχες είναι αρκετά προσεγμένες, δεν πάς βουρ στον πατσά, καταστρώνεις σχέδιο, θέλει προσοχή το rotation των skill/spell σου, 1-2 λαθάκια και θα δείς τα κυπαρίσια ανάποδα εύκολα. Παρόλο αυτά έχει την χαλαρότητα του turn based (είχαμε πήξει στα αντανακλαστικά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />) κάτι το οποίο το γουστάρω πολύ!

-Υπάρχει αρκετό βάθος στο "χτήσιμο" των χαρακτήρων, αρκετά skills,spells και πλούσια γκάμα εξοπλισμού, φυσικά αυτό απαιτεί κάποιο σχεδιασμό από μέρους μας στο πως θα κινηθούμε, πέρασα μπόλικη ώρα διαβάζωντας όλα τα skills/spells/attributes για να καταστρόσω στο μυαλό μου ένα σχέδιο ανάπτυξης των χαρακτήρων μου.

-Έχουν κάνει καλή δουλειά στο lore, δεν το περίμενα! Από το πλούσιο Journal που γεμίζει με ιστοριούλες που βρίσκεις, το beastiary που καταγράφει τους εχθρούς μέχρι και τα διάφορα "gossip" που μαθαίνεις από NPCs.

-Το χάλασαν σε κάποιες λεπτομέρειες! Π.χ. ηχητικός τομέας, δεν λέω, είναι αξιοπρεπέστατος, αλλά ρε παιδιά, άλλο είναι να μπαίνεις στον blacksmith και να βλέπεις απλά έναν νάνο να σε κοιτάει άλλο είναι να συνοδεύεται όπως παλιά από voice acting μεθυσμένου Ιρλανδού "Only the finest dwarven armors here...". Επίσης κάπως φτωχό σε επιλογές appearance/voices των χαρακτήρων μας.

Καλά έχω πολλά ακόμα που θέλω να γράψω αλλά ας τα αφήσουμε για όταν έχω κλείσει ένα ποιο σεβαστό χρόνο παιχνιδιού που θα υπάρχει ποιο σφαιρική άποψη. Πάντως, όσοι γουστάρετε cRPG του στυλ Might n Magic και Wizardry (το θυμίζει πολύ!) θα καραγουστάρετε!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Σε Warrior mode, τα πράγματα είναι αρκετά ζόρικα στις μάχες... I like!

Αναμένω βέβαια πως όταν ανέβουν level οι μάγοι της παρέας, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα.

Ναι, σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες ομιλίες.

Και γενικά, μου δίνεται η εντύπωση πως έπεσε πολύ περισσότερη δουλειά στα dungeons και τα τέρατα σε ό,τι αφορά γραφικά και animations, από τις πόλεις και τους NPC. Ένα close-up σε οποιοδήποτε τοίχο στο Sorpigal, και μπορείς να μετρήσεις τα textures με γυμνό μάτι, με τους χαρακτήρες να είναι σε ελάχιστα καλύτερη κατάσταση.

Αυτά, με τα graphics settings, που είναι πραγματικά εντυπωσιακά άφθονα και λεπτομερή, στο μέγιστο δυνατό.

Αντίθετα το Spider's Lair και οι ίδιες οι αράχνες είναι πολύ προσεγμένα.

Πάντως, από ό,τι έχω δει (που ακόμα δεν είναι πολλά), ο τεχνικός τομέας δε μπορεί να δικαιολογήσει με τίποτα τα 9GB που απαιτεί το παιχνίδι για το install, εκτός κι αν το Might and Magic X: Legacy αποδειχτεί το ίδιο αχανές σε έκταση και ποικιλλία τοποθεσιών και εχθρών με το World of Xeen.

Edit: Θέλω να γρινιάξω λίγο.

1. Τα loading times ανάμεσα στις τοποθεσίες είναι κάπως μεγάλα.

2. Δε καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει η επιλογή Exit στο conversation menu, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις κλικ στην μπλε πόρτα δίπλα του όταν θέλεις να σταματήσεις μια συζήτηση. Αρκετά ενοχλητικό.

3. Το F12 είναι το πλήκτρο με το οποίο κάνεις capture screenshot στο Steam. Είναι επίσης το πλήκτρο με το οποίο κάνεις capture screenshot στο Uplay. Και είναι επίσης το πλήκτρο με το οποίο κάνεις enable/disable UI στο Might and Magic X. Κάτι που επηρεάζει τα screenshots.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε rebind το UI toggle στο F10, που δεν χρησιμοποιείται από Steam/Uplay.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Καλά αυτό με το exit στα NPC μενού είναι μικρή λεπρομέρεια που σου κάνει τα νεύρα τσατάλια ώρες ώρες (έχω συλλάβει τον εαυτό μου να σπαμάρει το Esc και να κοιτά σαν χάνος την οθόνη με βλέμα "κλείσεεεεε")!

Σήμερα που είχα σκοπό να το κάψω γαμήθηκε ο δίας, τελειώνουν κάτι προθεσμίες στην δουλειά και καιγόμαστε στο γραφείο, άτιμη κοινωνία! Καλά το Σ/Κ θα πέσει κάψιμο μέχρι να βγάλει φωτιές ο εγκέφαλος <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
To έχει κανείς σε retail? Αν ναι, από που και σε τι τιμή? Manual περιείχε? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
...παλιοφετιχιστή <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Από όσο ξέρω δεν έχει manual, έχει το dvd case, cloth map και κάτι μίνι αφίσες με artwork , α και το soundtrack. Καλά, η Ubisoft τα έκανε σκ.... με τα pre-order των retail, σε κάποιους το άλλαξε από μόνη της σε digital version χωρίς να πεί κουβέντα (!!). Εγώ τελικά το ακύρωσα, με όσα είχα διαβάσει είχα τσαντιστεί και τελικά πήγα σε digital deluxe (για να το παίξω και day 1 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) και για να γλιτώσω μεταφορικά και φυσικά πιθανή καφρίλα σαν αυτά που διάβαζα στα φόρουμ. Βλέπω πάντως ότι εχει έρθει και Ελλάδα σε dvd-case, μια αναζήτηση στο skroutz δείχνει καλές τιμές (για φρέσκο παιχνιδάκι). Στο μέλλον μάλλον θα το τσιμπίσω για την συλλογή.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Εγώ που νόμιζα ότι είχα κάνει preorder την retail ήμουν σίγουρος δλδ αλλά τελικά μου έδωσε η ubisoft την digital <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> Εδώ λέω να πάρω και το κουτάκι του γιατί γράφουν ότι είναι και αυτό old school κουτί τεράστιο δλδ με καλούδια μέσα.
Ενα άλλο σημέιο που μου αρέσει είναι τα companion που παίρνεις εκτός από την ομάδα σου στο party και σου δίνουν κάποια bonus. Το ποιο γέλιο από όλους έχει ο μάγειρας goblin που βρίσκεις σε ταβέρνα. Κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες σε πωρώνουν ακόμα ποιο πολύ με το game.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Τα panda όλα έχει μέσα τελικά (και έγχρωμο manual)! Και απ΄ότι βλέπω η retail υπάρχει μόνο σε deluxe (προς αποφυγή μπερδέματος με τη digital που υπάρχει και σε απλή).
http://www.youtube.com/watch?v=4NnzLmAweZY
Νομίζω ότι στα 22-23 ευρώ που το βρίσκεις εδώ (δεν έχω κοιτάξει εξωτερικό ακόμα) δεν αξίζει να πάει κάποιος για την digital (που έχει και λίγο παραπάνω... η απλή :rofl: )

EDIT: Α, ναι και το λανσάρισμα...
http://www.youtube.com/watch?v=7_B35iwLU_s
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Απλά να τονίσω άλλη μια φορά ότι το game είναι απίστευτο! Οποιος που του αρέσει και το είδος δεν το δει απλά χάνει μια ιστορική στιγμή <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Συμφωνώ chek2fire, έχοντας παίξει πάνω 12 ώρες ποια έχω την ασφάλεια να γράψω πως το παιχνίδι είναι διαμάντι για τους λάτρες των παλιών first person party based rpg. Δεν λέω πως είναι το καλύτερο rpg, ούτε πως μιλάμε για καμιά υπερπαραγωγή, αλλά στέκεται πανάξια σαν εκπρόσωπος ενός ιδιαίτερου και ξεχασμένου είδους, και αξιοπρεπέστατα φέρει τον τίτλο Might n Magic (από το 9 είναι πολύυυυ καλύτερο!)

εδιτ : Α, και μην ξεχνάμε ότι μας έχουν τάξει ModKit, που αυτό σημαίνει πως η αντοχή του τίτλου θα εκτοξευθεί!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Το Identify είναι για τα πανυγήρια.

300 gold για να κάνεις identify σε vendor οποιαδήποτε χαζομάρα βρίσκεις πεταμένη χάμω, είναι στεγνό τρολάρισμα από τους devs.

Κάτι που απλά σημαίνει, πως ένας χαρακτήρας στην ομάδα με primordial magic σε expert επίπεδο είναι απολύτως απαραίτητος.

Θα έπρεπε το κόστος στους vendor να είναι κυμαινόμενο ανάλογα με την ποιότητα του loot (με αρχική τιμή να είναι βαριά 50 gold), και να υπάρχει και χωριστό skill για όποιον θέλει...
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Αν και λόγο δουλειάς δεν έχω παίξει αρκετά μέχρι στιγμής η ranger μου έχει βγει μεγάλο παλτό σαν χαρακτήρας.. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Δεν ξέρω αν στρώνει αργότερα σε αντίθεση με τον wizard που με το fireball κάνει τρελό dmg. Νομίζω θα έπρεπε να έφτιαχνα team με δύο wizard και δύο warrior. Τώρα έχω έναν wizard που και κάνει healing και ξελασπώνει όλη την ομάδα σε dmg
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Από balance καλά μου έχει βγει εμένα. Τα "κρέατα" Barbarian - Crusader αντέχουν αρκετό ξύλο, ειδικά η Crusader μου (βέβαια ο Barbarian έχει αρχίσει και κάνει σεβαστό damage). Η Druid μου έχει αποδειχτεί αξιοπρεπέστατο damage dealer (κυρίως με τα poison spray) αλλά και πολύ καλή στο να "ενοχλεί" τους αντιπάλους (π.χ. να ρίχνει τα attacks με το frostbolt, να τους σκαλώνει με frozen ground κτλ.). Το main damage dealer είναι ο Runepriest μου, καθώς η fire magic είναι με διαφορά ως τώρα η ποιο επιθετική μαγεία, αν και τον χρειάζομαι στα ζόρικα fights για την ασπίδα που κάνει στο party (light magic, δεν θυμάμαι το όνομα του spell, άμα δεν ποιάσουν taunt τα ντούκια μπροστά πρέπει να την ανάψω αλλιώς η druid θα φύγει μονόχιτη <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) Καλά νωρίς είναι ακόμα (level 13-14) και μην ξεχνάμε πως με τα promotion quests μετά "τουμπανιάζουν" και άλλο με έξτρα skills η κάθε κλάση.

edit : έχουν γίνει αρκετά auto-update , αλλά δεν το καταλαβαίνεις καν (να ναι καλά το εξαιρετικό Uplay που δεν σου βγάζει καν ένα μνμ ότι κάνει update κάποιο παιχνίδι...). Τέσπα, έχουν διωρθοδεί αρκετές μικρολεπτομέριες (π.χ. το Esc στα μενού διαλόγων ποιάνει τώρα, ή κάτι bugs με τον ήχο κτλ.) αλλά θα εκτιμούσαμε και κάνα patch note να ξέρουμε τι γίνετε...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Οι rangers είναι όντως μεγάλα παλτά, και δεν είναι παράξενο μιας και γενικά η ranged μάχη είναι ψιλοάκυρη. Τουλάχιστον μπορεί να περνάει τα perception tests στα secret walls που τα απαιτούν.

Το πρώτο πρώτο light spell που λέει και ο Savatar, (νομίζω λέγεται Blessed Armor) είναι απλά απαραίτητο, δε θα μπορούσα να κάνω ούτε βήμα χωρίς αυτό. Κάνει και scale καθώς ανεβάζεις light skill, οπότε δε χάνει ποτέ τη χρησιμοτητά του.

Ο Barbarian μου με το two-handed mace είναι το ξεκάθαρο damage dealer μου για την ώρα, ενώ ο dwarven defender δεν είναι όσο αποτελεσματικός θα ήθελα στο να πέρνει το aggro (ή όπως το λεν οι ΜΜΟάκηδες) αν και ίσως δε θα έπρεπε να μιλάω, μιας και επικεντρώθηκα σε axe, shield, heavy armor, και το warfare skill το έχω ψιλοαγνοήσει.

H Druid απλά σπέρνει για Buff/heals, ενώ έχει και κανά-δυο καλά offensive spells.

Η Freemage... δεν με έχει εντυπωσιάσει ακόμα, μέχρι στιγμής το πιο χρήσιμο spell της είναι το Identify...
 
Top Bottom