What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Might & Magic X: Legacy official thread

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Η μαγεία όντος κάνει τρελό dmg και μιλάμε τα fireball θερίζουν. Βλέπω να τρώει κανά nerf ο wizard σε κανα μελοντικό update
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Είναι μέχρι να βρείς / αγοράσεις καλά melee weapons. Αυτή την στιγμή (Level 17 το πάρτυ) ο Barbarian μου θα κόψει 50-70 (χωρίς critical) ενώ ο Runepriest με το Firebolt γύρω στο 85. Ναι μεν έχει διαφορά, αλλά ο Runepriest δεν θα το πετάει κάθε γύρο (λόγο άλλων..υποχρεώσεων) και φυσικά λόγο mana, ε και φυσικά υπολογίζουμε ότι τα melee μου έχουν διπλάσιες αντοχές (hp,block,dodge) από τους casters <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Έχω διαβάσει και σε άλλα forum, πως γενικά το παιχνίδι φέρνει ανάποδα το DnD κλισέ των μάγων που σέρνονται στα χαμηλά level, και θερίζουν στα υψηλά.

Στο MnMX:L, οι melee κλάσεις υστερούν στην αρχή, αλλά μετά το Act III, ειδικά ορισμένες (bladedancer με daggers) είναι φονικές μηχανές.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Βρήκα και το πρώτο μου μικρό puzzle ενδιαφέρων είχε. Να ρωτήσω κάτι στο elemental forge έχει καταφέρει κανείς να φάει αυτά τα spirit που βρίσκονται στο εξωτερικό χώρο και αν αξίζει να προσπαθίσω γιατί δεν έχω καταλάβει τι φυλάνε εκεί. Αυτά που είναι δυο δύο μαζί.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Για την ώρα αγνόησε τα, θα ξαναγυρίσεις πολλές φορές στο Elemental Forge. Το βάζω σε spoiler, αν και πολυ minor, για όποιον δεν θέλει να ξέρει την παραμικρή λεπτομέρεια:
<span class="bbcode_spoiler">Στο elemental forge θα ξαναπάς πολλές φορές, κάθε φορά που βρίσκεις κάποιο elemental key για να ανοίξεις όλες τις πόρτες εκεί και να πάρεις τα αντίστοιχα Blessings (αυτά που είναι στην ροδέλα στο inventory σου)</span>

20 Level το πάρτυ μου ποια, και τα ντούκια μου (Barbarian, Crusader) τελικά έχουν γίνει τα main damage dealers μου, καθώς οι casters είναι απασχολυμένοι κυρίως σε βοηθητικούς ρόλους (ασπίδες, heals, buffs, να κάνουν remove conditions κτλ.) και που κ που θα πετάξουν και κάνα spell επιθετικό για καθάρισμα. Μου αρέσει που έχει καταλήξει έτσι, έχει αρκετή στρατηγική! Τα gold πλέον δεν είναι καθόλου πρόβλημα, αλλά θέλει καλή δειαχείρηση των consumables γιατί δεν βρίσκεις άπειρα στα μαγαζιά (π.χ. τα υπερ-χρήσιμα σε ζόρικες μάχες scrolls) Γενικά είναι πόρωση το παιχνίδι, άμα συνηθήσεις την φιλοσοφία του και τα τις ατέλειες του προσφέρει τίμια oldschool διασκέδαση!
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Εγώ κατάφερα να φάω τα δύο που είναι αριστερά μπαίνοντας στο χώρο, τα δύο δεξιά με χώνανε άνετα, αλλά δεν είχε κανένα νόημα, οπότε αγνόησέ τα που είπε και ο Savatar.

Μεγάλος χάος γύρω απ' το Seahaven ρε παιδιά. Πριν προλάβεις να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι, στην πορεία σου βγαίνουν άλλα 50 πράγματα που κάνεις...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ρε παιδιά, σοβαρά, υπάρχει κανείς που μπορεί να μου πει ξεκάθαρα που κρατάει το Might and Magic X: Legacy τα saves γιατί κοντεύω να τρελαθώ;

Προχτές έκανα εκ νέου format και install τα Win7 SP1 x64, για λόγους που δεν είναι σημαντικοί επί του παρόντος.

Μιας και δεν ήταν ξαφνικό, είχα κάνει backup τόσο το φάκελο του παιχνιδιού στο My Documents, όσο και στο user\appdata\local\ubisoft game launcher.

Ό,τι και να κάνω, η νέα εγκατάσταση του παιχνιδιού αυτά τα saves δε τα αναγνωρίζει. Μη πείτε για Uplay cloud, ανέκδοτο, ούτε αυτό βρίσκει τα παλιά saves παρόλο που το είχα ενεργοποιημένο και θα έπρεπε να τα κατεβασει αυτόματα.

Επίσης, δε μπορώ να βρω σε πιο φάκελο βάζει τα νέα saves που κάνω, αυτό άλλωστε θα μου έλυνε και το πρόβλημα.

Να αρχίσω πάντως από την αρχή δε πρόκειται, αν δε βγάλω άκρη θα φάει rage uninstall και άμα ξαναδεί ευρώ από μένα η Ubisoft, να με φτύσετε.

<i><u>EDIT</u></i>: Ευχαριστώ που διαβάσατε το ξέσπασμά μου. Τελικά, με τη βοήθεια του φίλου Soad667, που κατέχει τα μυστικά του Uplay σε Grandmaster επίπεδο, βρέθηκε η λύση: Τα saves του παιχνιδιού αναγνωρίστηκαν κανονικά όταν τα έκανα copy στο c:\program files(x86)\ubisoft\ubisoft game launcher, παρόλο που δεν ήταν αυτό το folder από το οποίο τα είχα κάνει backup :malakas: :malakas: :malakas: ...

In other news, τα loading times παραμένουν το ίδιο τραγικά και τώρα που έκανα εγκατάσταση το παιχνίδι στο νεό μου SSD (εκείνο το format και install Win7 που λέγαμε) Crucial M500 240GB, οπότε είναι επίσημα αποτέλεσμα άθλιου optimisation.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Yπάρχει, αλλά φαίνεται πως τον έγραψες στα @@ σου. Γι'αυτό σε αγαπάω όμως. :blush:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Level 22 ποια το πάρτυ και θερίζει! Επιτέλους αυτή η αίσθηση ότι αποκτάς δύναμη, εκεί που ήσουν "τα παιδιά της φάπας" πλέον μπουκάρω σε κατακόμβες και σπέρνω πανικό (κύκλωπες και αηδίες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) Εντάξει, αν και στο normal επίπεδο δυσκολίας, αν δεν πολυπροσέχεις πάλι ψοφάς αλλά χαλάρωσε κάπως η δυσκολία. Τα gold ρέουν άφθονα, και πάντα τριγυρνάω στις πόλεις πριν ξαναχωθώ στα μπουντρούμια για να μαζέψω τα χρήσιμα σκρολάκια! Btw, τα melee classes γράφουν το κυρίως damage, ειδικά ο Barbarian ανοίγει κεφάλια με κριτικαλιές 300ρια, ενώ οι casters "φροντίζουν" το πάρτυ μας με τα υπερχρήσιμα spells. Μου έχει κάνει εντύπωση η έκταση του παιχνιδιού, είναι πολύ μεγάλο τελικά (δεν έχω τελειώσει ακόμα το act 3, έχω 1 μόλις blessing, και 1/4 promotion quests, οπότε έχει πολύ ψωμί η δουλειά!) ενώ με ενθουσίασε το open world feeling ακόμα και στα dungeon, πολλά από τα οποία συνδέονται με μυστικά περάσματα κτλ. Κυνηγάω πλέον όλα τα promotion quests και μετά βλέπουμε, πώρωση το παίγνιο! Highlight ως τώρα η μάχη με την Crystal Spider, πολύ όμορφη boss μάχη με αρκετή στρατηγική για να βγει (τουλάχιστον στα λέβελ που ήμουνα).
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Eγώ λέβελ 19 και μόλις μπήκα Karthal Slums! :lol:

Το παιχνίδι είναι πιουρ λιώσιμο, ξέρετε, σε φάση αργείς να κοιμηθείς το βράδυ γιατί κλείνεις τα μάτια και βλέπεις το πάρτυ σου να πολεμάει, να κερδίζει λέβελς κλπ. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Γενικότερα τα είπε καλά ο Savatar σε προηγούμενο ποστ και συμφωνώ μαζί του. Το όλο ζουμί είναι να κάνεις υπομονή μόλις βγεις απ' το Seahaven, με τις στροφές δεξιά και αριστερά που δεν πρέπει να πάρεις ακόμα. Όταν βρεις το επόμενο μέιν κουέστ που πρέπει να πάρεις (κι έψαξα πολύ για να το βρω δυστυχώς) τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και απολαμβάνεις.

1) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βρήκα ότι στους διαλόγους, ενώ δεν βγαίνει με το πρώτο escape, βγαίνει με το δεύτερο, κι έτσι δεν χρειάζεται να κλικάρεις στην μπλε πορτούλα κάτω δεξιά για να βγεις.

2)Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ψάχνω Axe και Warfare Master trainers. Μπορώ να εκπαιδεύσω 2 άτομα του πάρτυ με αυτά (το warfare master και στους δύο), έχω καμιά 10αριά λέβελς ξέρω 'γω που τα έχω πάει στο τέρμα και δεν υπάρχει trainer ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ. Αν δεν είναι και στα slums που είμαι, νταξ, το παιχνίδι γαμιέται.

3)Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γκαύλα από το να χαλάς το 70% του gold σε items για το πάρτυ, και σε 30 tiles μετά να βρίσκεις shop με καλύτερα items από αυτά που μόλις πήρες, και πλέον να μην σου φτάνει το χρυσό να τα πάρεις. :throw:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Έπεσα θύμα σατανικού σκαθαριού (bug ντε!) . Λοιπόν , δείτε τι παίχτηκε! Με το που βγαίνω από πόλη / dungeon στον ανοικτό κόσμο το παιχνίδι λέει ότι είμαι σε combat, αλλά δεν είμαι (κανείς εχθρός τριγύρω). Ύστερα από αναζήτηση στο νετ λένε ότι αυτό έγινε γιατί χρησιμοποίησα teleport (τα spirit beacons scrolls) ενώ κάποιος εχθρός ήταν κοντά και έχει κολλήσει το σύστημα! Λύση : να πάω να τον βρώ να τον σκοτώσω και θα ξεκολλήσει. Το ζήτημα είναι ότι δεν θυμάμαι καν που ήμουν! Σιγά μην κάθομαι να ψάχνω όλο το χάρτη για 1 enemy που ίσως να είναι αυτός! Το ποιο αστείο : είναι γνωστό το bug από το Early Access! Απλά αδικαιολόγητο, και ούτε καν δεν ενημέρωσαν για το τι να προσέχουμε μέχρι το fix, βλέπεις το Uplay το έχουμε απλά για να μας σπάνε τα νεύρα και όχι να ποστάρουν κάνα νέο. Σιχτίρια, και τα προηγούμενα save μου είναι 2-3 ώρες παιχνιδιού πίσω, οπότε απλά αναμένω λύση (ή το ξαναξεκινάω σε hard δυσκολία <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) Γενικά να ξέρετε : πριν κάνετε teleport με σκρολάκι πάντα SAVE! μέχρι να αξιωθούν να το φτιάξουν...

edit : Βρήκα λύση τελικά μέσα από Hex Editor (!!). Ανοίγεις το save με ένα hex editor , βγάζεις τα μάτια σου και πειράζεις κάτι μεταβλητές. Αίσχος απλά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
To ξεκίνησα και εγώ χθες και έχω παίξει γύρω στις 6 ώρες. Το παιχνίδι είναι όντως πάρα πολύ καλό με αποκορύφωμα το σύστημα ανάπτυξης χαρακτήρα το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ.
Έφτιαξα ένα party με ένα mercenary, ένα barbarian, μια druid και μια Rune Priest (ναι γυναίκα dwarf <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />). Ελπίζω να μου βγει του party. Από τη στιγμή που δεν έχω ranger πώς μπορώ να βλέπω τα μυστικά περάσματα;
Όσον αφορά τα bugs εμένα μου έχει τύχει 3-4 φορές μετά από αλλαγή περιοχής να μην μπορώ να κινηθώ καθόλου ούτε να γυρίσω και να πρέπει να κάνω load για να επανέλθει.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Για τα μυστικά θα βασιστείς στα Whispering Shadows scrolls (τα πουλάν τα shops που κάνουν indentify). Γενικά συχνά και πολλά saves, λόγω των ζουζουνιών.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Υπάρχει ένα spell που μπορείς να δεις για κάποιο χρόνο τα μυστικά περάσματα. Πάντως και με ranger δεν τα βλέπεις μόνο με ένα companion που σου έρχετε για μια αποστολή και μετά φεύγει. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιον αλλο που να κάνει την ίδια δουλειά.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Δηλαδή το συγκεκριμένο spell κρατά για κάποιο χρονικό διάστημα; Οκ θα το δοκιμάσω.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Arwindan, Whispering Shadows ονομάζεται το spell, είναι novice dark magic και κρατά 72 turns. Ή αλλιώς αγοράζεις scrolls. Όταν το έχεις επιλεγμένο, ένα tile πριν το secret spot κάποιος απ' το πάρτυ αναφωνεί "what is that" ή "i sense something" κλπ. και μετά ψάχνεις τοίχο να το βρεις. Το πιο σπαστικό είναι όμως ότι συνεχίζουν να φωνάζουν οι ήρωες του πάρτυ ακόμα και όταν το έχεις πάρει/βρει το μυστικό πέρασμα. Οπότε φαντάζεσαι, σε ένα dungeon με πολλά μυστικά, σου σπαν τα νεύρα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Φοβερά χρήσιμο. Αυτό και τα torchlight και clairvoyance για traps. Προσωπικά, δεν θα πήγαινα πουθενά χωρίς αυτά.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Γενικά προσοχή με το Spirit Beacon, ενώ είναι από τα πιο χρήσιμα spell για να μη χάνεις χρόνο, υπάρχουν πολλά bug που σχετίζονται με αυτό, όπως αυτό του Savatar, ή το να βρίσκεις τέρατα respawned όταν επιστρέφεις (αυτό μπορεί να είναι και καλό για τους λυσασμένους power gamers που διψάν για xp, πάντως είναι bug).
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
Παρασκευή απόγευμα πήρα κι εγώ το παιχνίδι στα χέρια μου και η αλήθεια είναι ότι ψιλοέλιωσα μέσα στο Σ/Κ. Έχοντας πλέον ένα party level 15 (Barbarian, Crusader, Runepriest, Druid) νομίζω πως πλέον μπορώ κι εγώ να εκφέρω την άποψή μου.

Το παιχνίδι βρωμάει old schoolιά από χιλιόμετρα. Το λάτρεψα ήδη από τα πρώτα μου λεπτά ενασχόλησης με αυτό. Δεν ξέρω κατά πόσο σε τέτοιου είδους παιχνίδια ταιριάζει η open world αισθητική (στο Act 2 απλά γυρνάω σαν χαμένος και γεμίζω τον χάρτη με notes του στυλ "ΞΥΛΟ!", "ΜΕ ΨΟΦΑΝΕ", "WTF" και τέτοια όμορφα), αλλά anyway. Προσωπικά προτιμώ τη φάση Dungeon Master / Eye of Beholder / Legend of Grimrock και δε συμμαζεύεται, με το ένα dungeon να διαδέχεται το άλλο.

Έχω απογοητευτεί από τον Barbarian αφού βαράει ελάχιστα dmg. Δεν ξέρω τι φταίει. Build; Κακό όπλο; H Crusader μου δεν πέφτει με τίποτα και κόβει αρκετά καλά. Main dmg dealer είναι ο Runepriest που βαράει επικά Fireballs ενώ τα Restoration και Cure Poison της Druid είναι τα MVS (most valuable spells, ντε :p) του party.

Α! Και μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κανένα bug! \,,/

Συνεχίζουμε αν και δεν ξέρω πόσο μακριά θα φτάσω με τόσο απογοητευτικό Barbarian <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Ο Barbarian εμένα (24 level πλέον) είναι πραγματικά οδοστρωτήρας! Γενικά τα melee ανεβάζουν κατακόρυφα απόδοση αν τους βρείς κάνα καλό όπλο από τα μαγαζιά (οι casters από την άλλη τα σκορπάν σε potions), ενώ κάνουν καλό scale σε βάθος χρόνου. Καλά η Paladin (promotion από Crusader) επίσης γράφει πολλά χάρη στα Master Sword + Master Shield (άμα κάνει block κάνει retaliation hit) + ένα relic sword level 4 που κρατάει!

Με το που πας act 2 είναι λίγο άχαρο το πως σε συνδέει με τον άλλο κόσμο, το ξαναέγραψα. Χάος γύρω γύρω και μέχρι να βρείς που είναι το dungeon για το main quest νιώθεις το παιδί της φάπας. Όταν βρείς τον δρόμο σου όμως φτιάχνει και ξεκινάει η προετοιμασία για την μελλοντική εκδίκηση <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Καλά εκεί που έπαθα πλάκα το πόσο....oldschool παρέμεινε (ψιλο-ειρωνικά το λέω κιόλας) είναι με το main quest του act 3 , δεν spoil-άρω αλλά μου πήρε κάνα 2ωρο για να καταλάβω που να πάω και σε ποιον να μιλήσω γιατί δεν είχα προσέξει ένα διάλογο με έναν NPC (που μετά έφυγε λόγο στόρυ) και φυσικά το Journal δεν σου λέει και πολλά. Γενικά έχω αρχίσει και κρατάω σημειώσεις και σε χαρτί σαν τις καλές παλιές μέρες (με συντεταγμένες, ονόματα κτλ.) <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820


Savatar wrote:
Με το που πας act 2 είναι λίγο άχαρο το πως σε συνδέει με τον άλλο κόσμο, το ξαναέγραψα. Χάος γύρω γύρω και μέχρι να βρείς που είναι το dungeon για το main quest νιώθεις το παιδί της φάπας. Όταν βρείς τον δρόμο σου όμως φτιάχνει και ξεκινάει η προετοιμασία για την μελλοντική εκδίκηση <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> </blockquote>

Το main dungeon για το Act 2 το βρήκα αλλά τρώω άπειρο ξύλο απ' έξω και δε μπορώ να μπω :p :p :p

 
Top Bottom