What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Might & Magic X: Legacy official thread

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Mάλλον εννοείτε το Celestial Armor. Και ναι, φοβερά χρήσιμο μέχρι τώρα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
Ο ranger τελικά θέλει dual blade για κοντινές αποστάσεις και κανονικά το τόξο του για τα μακριά που εκεί κάνει καλό dmg. Μλκ που δεν πήρα druid αλλά τώρα θα πάω με την ranger . Λέω μήπως τις βάλω και earth magic που έχει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο χρήσιμο θα είναι.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431


chek2fire wrote:
Λέω μήπως τις βάλω και earth magic που έχει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο χρήσιμο θα είναι.</blockquote>

Καλά, πως μπορείς και παίζεις χωρίς Regeneration? :blink: :blink: :blink:

Μαζί με το Celestial Armor (σωστός ο Bathory), μακράν το πιο χρήσιμο spell.

Και μπορείς να το έχεις με μόλις ένα skill point στο Earth magic, όπως και το Cure Poison.

Άμα το πας σε Expert rank, μπορείς να έχεις και το πολύ καλό poison spray, καθώς και το Stone Skin, το οποίο όμως μάλλον δε πιάνει μια μπροστά στο Celestial Armor.

 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
εχω σε regen τον wizard με το δικό του spell. Πριν από κάθε συμαντική μάχη ρίχνω ένα armor και regen. Να φανταστείς το πρώτο boss στο lighthouse το έβγαλα ουσιαστικά με τον wizard να κάνει μόνο support αλλά και με πολύ κατανάλωση σε μπουκαλάκια.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Όπως τα λέει ο goo, η ηλίθια η ranged μου έγινε ξαφνικά χρήσιμη με μόλις ένα ποντάκι σε Earth Magic με τα Regeneration και Cure Poison (είχα φάει μια περιουσία σε antidotes).

Επίσης, εγω πες δικαιολογούμαι, νουμπάς στα MnM γαρ, ο έμπειρος chek γιατί προτίμησε ranged αντί για druid; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Μουτζώστε με ελεύθερα, καθώς προτίμησα το προτεινόμενο πάρτυ αντί να φτιάκω εγώ κανένα... :blush:
Και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι θα βγει μάπα η ranged ρε πούστη μου... Και το έχω ψιλοπροχωρήσει για να αρχίσω απ' την αρχή πάλι... :throw:

Πείτε καμιά ιδέα εσείς που ξέρετε πώς να γίνει περισσότερο χρήσιμη η ηλίθια μην έχουμε κλάματα πιο μετά.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
http://www.mightandmagicx.acidcave.net/skills.html" class="bbcode_url">Πινακάκι με τα skills που μπορεί να μάθει η κάθε κλάση (και μέχρι τι λέβελ φυσικά). Στο ίδιο site έχει και που μπορείς να βρείς τους trainers αλλά δεν το προτείνω (η χαρά της εξερεύνησης είναι καλύτερη <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).

Από ότι βλέπω ranger πάει Master σε Swords + Dual weild άρα λογικά θα είναι αξιοπρεπέστατο damage dealer σε melee range! Το grand master σε Bows εγγυάται ένα καλό bonus damage πριν έρθει ο εχθρός κοντά (αν συνδυαστεί και με λίγο crowd control από κάνα caster η φάση θα χαρίσει έξτρα bonus ζημιά), το Expert σε Earth magic σίγουρα βοηθάει λόγο Regenaration + Cure Poison αν μη τι άλλο, και επίσης ένα Grandmaster σε dodge ίσως το κάνει και μια χαρά για να τανκάρει και τίποτα στα ζόρια (να μπορεί να κάνει taunts (challenge όπως το λέει και το παιχνίδι) με κάποια ασφάλεια δηλαδή). Αυτά στην θεωρία βέβαια , δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα, και όπως το βλέπω μάλλον θα προτιμούσα Bladedancer (το ίδιο, απλά χωρίς το GM σε Bow και καλύτερος στα melee skills). Α, μην ξεχνάμε και το advanced class, ο Ranger γίνετε Warden που αν θυμάμαι καλά βαράει με τόξο και σε melee range χωρίς να τρώει το penalty (-50% νομίζω είναι).
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Αν μπορεί να γίνει expert στο Earth magic, κάντο asap και πάρε το Poison Spray, μαμεί.

Δες μετά αν μπορεί να γίνει τίποτα με dual wield, είτε daggers είτε σπαθιά.

Τη ranged μάχη, και άρα όπλα, ψιλοξέχνατα, δεν αξίζει με την καμία να κάνεις spec χαρακτήρα επικεντρωμένο σε αυτά.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Double post, αλλά το θέμα είναι σοβαρό και του αρμόζει χωριστό Post.

Μου έχουν κοπεί τα γόνατα με αυτά που διάβασα στο άρθρο του Sephir περί Uplay cloud saving.

Ξέρουμε που κρατάει τα saves στο σκληρό το M&MX για να κρατάω manual backup?

Υπάρχει στο my documents φάκελος mightandmagicXlegacy, που έχει .png αρχεία με τα ονόματα των saves μου, αλλά όχι κάτι άλλο... μπορεί να είναι μόνο αυτά;
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Εγώ απλά έκλεισα το cloud saving από τα settings του Uplay, θέλω να πιστεύω πως αυτό αρκεί! Αν κάποιος ξέρει στα σίγουρα ας γράψει.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Σίγουρα αφαιρείς το cloud saving από τα settings. Εκτός αν γουστάρεις να ζεις επικίνδυνα. Κι αν θες backup για οποιαδήποτε χρήση, στον φάκελο του Uplay, πχ...

C:\Program Files\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher

...έχει έναν φάκελο <span style="color:#ff0000">savegames</span>. Eκεί είναι τα αρχεία που ανεβάζει στο Uplay αν του δώσεις το ok. Εγώ πάντα κρατάω αυτό σε μια άκρη όποτε παίζω κάποιο Uplay game.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
Πάντως με το cloud save μια και έχω παίξει αρκετά game της ubi ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
Εντάξει έκανα μλκ που πήρα μάλλον ranger μια και ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και σε druid αλλά δεν πειράζει. Λέω να πάω για dual sword και για earth συν το τόξο για τις μακρινές αποστάσεις είναι ότι πρέπει.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Έχει κοπάσει πλέον ο αρχικός ενθουσιασμός, και πρέπει να πούμε και 2-3 κουβέντες και για τα στραβά του παιχνιδιού, αν μη τι άλλο να ξέρουν οι συνgamers μας! Ας σφίξω την καρδιά λοιπόν και ας αναφέρω μερικά ελατώματα (ε αφού ξέρετε, είμαι κολημένος <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) :
-Η μηχανή του παιχνιδιού / optimization. Το παιχνίδι είναι αδικαιολόγητα βαρύ για το τι προσφέρει σε γραφικά και τεχνικό τομέα. Δεν λέω ότι έχει τρελές απαιτήσεις, αλλά γιατί να θέλει σώνει και καλά 64 bit λειτουργικο για να το χαρείς? (τρέχει και σε 32 αλλά με τρελούς περιορισμούς). Και δεν μιλάμε για τίποτα γραφικάρες, μέτρια τα λες. Δεν με ενδιαφέρουν τα γραφικά γενικά στα παιχνίδια (από πλευράς ποιότητας, η ατμόσφαιρα του artwork είναι άλλο θέμα), αλλά εφόσον προσφέρεις Χ ποιότητα να έχεις και τις Χ απαιτήσεις σε σύστημα.
-Ναι, είναι open world (ειδικά μετά το act 1 ανοίγει ο κόσμος τελείως), ναι είπαμε να μην έχει level scaled εχθρούς και να πρέπει να βρείς την άκρη μόνο σου, αλλά έχω βαρεθεί να "παίρνω λάθος στροφές" και να πετυχένω τούμπανα εχθρούς για 5 level πάνω από εμένα. Οι επιλογές δε που έχεις δεν είναι και πολλές (να έχω δηλαδή για το level μου 3-4 διαφορετικά μέρη να κάνω quests, explore κτλ.) οπότε καταλήγει θα λέγαμε "μασκαρεμένα" γραμμικό (δεν σε ποιάνει από το χέρι, αλλά και πάλι δεν έχεις πολλές επιλογές). Σίγουρα δεν το λές γραμμικό, υστερεί πολύ όμως από την ελευθερία των παλαιότερων τίτλων της σειράς.
-Οι μάχες είναι πολύ καλές, το ξανάπαμε, θέλουν στρατηγική κτλ. Αλλά κάποιες τους ξέφυγαν, κρατάν πολύ ώρα και η μη επιλογή υποχώρησης σημαίνει ότι αν δεν σου βγεί ξανα load-save. Είναι κάπως σπάσιμο μετά από 10+ λεπτά μάχης να βλέπεις ότι δεν βγαίνει όπως το πήγες και πάμε πάλι load. Επίσης έπρεπε να σε προετιμάζει καλύτερα για το τι ακολουθεί. Ναι, φοβερή αίσθηση ότι βρήσκεις μέρη και εχθρούς που ακόμα δεν τους έχεις αλλά δείξε το λίγο κλιμακοτά βρε αδερφέ. βάλε για αρχή 1 εχθρό ντούμπανο και μετά να φένονται μακριά άλλοι 2-3 να ξέρεις ότι "δεν είμαι ακόμα για εδώ", όχι με το που πήρα λάθος στροφή σκάνε 3-4 μαζί! (Άρα load πάλι...α και το load αργεί κάπως, αδικαιολόγητα).

Αυτά τα αρνητικά από μένα, όχι πως δεν το γουστάρω το παιχνίδι (το αντίθετο) και φυσικά το προτείνω στους φανς του είδους! Βέβαια κάτι τα updates που σχεδόν καθημερινά κάνει, κάτι τα μελλοντικά mods σίγουρα θα βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς. Αν δεν ήταν η Ubisoft δε στην μέση θα είχα πολλές ελπίδες για αναβίωση της σειράς, αλλά τώρα με την Ubi δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότηα στου devs να αφοσιωθούν σε μια ακόμη καλύτερη και βελτιωμένη συνέχεια.

Θα σας πρήξω και με άλλες εντυπώσεις ενώ προχοράω στο game, δεν γλιτώνετε! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
Αυτά που αναφέρεις για αρνητικά ιδίως για το επίπεδο δυσκολίας των εχθρών είναι αυτό που αγαπούσα από τα παλιά rpg ιδίως από τα gothic. Ηξερες δλδ ότι καπου στην αρχική περιοχή υπήρχε ένα τέρας τούμπανο που φύλαγε ένα σεντούκι και έπρεπε να ξαναπάς να το φάς.
Με τον ranger βρήκα άκρη νομίζω. Με dual σε dagger κάνει αξιοπρεπέστατο dmg σύν ότι του έβαλα και ένα earth magic και ψάχνω τώρα να βρω και πως θα κάνω poison τους εχθρούς. Θα γίνει έτσι δολοφονική μηχανή.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
Γαμάει αυτό ρε, ο χάρτης είναι κάπως έτσι: Εγώ στη μέση και γύρω γύρω notes που γράφουν [onoma exthrou, palouki-asto gia argotera, klama, ffs] κλπ κλπ. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Κι εγώ για την άχρηστη την ranged μου την έχωσα expert Earth και πήρα poison spray, όντως μαμεί, και πλέον χτίζω dual και might και sword και κάτι πάει να κάνει.

Τελείωσα τα αρχικά quests (lighthouse, thieves, portmeyron) και αφού βρήκα άκρη επιτέλους πώς να πάω στο elemental forge (κρακαρισμένο-μπαγκιά που δεν σε άφηνε να πας αν δεν άλλαζες κάτι γραμμές στο levdialog .xml, είδα ότι κάποιοι το είχανε και σε αγορασμένο γκέιμ, έλεος) η φάση πλέον έχει ως εξής: 9 supplies, ανά 10 tiles και rest=90 tiles και πίσω στον μάστορα για buy supplies. :mosh:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Ναι βρε σεις, και μένα μου αρέσει που ο κόσμος είναι άναρχα άγριος (και εγώ σαν το Bathory έχω γεμίσει notes τον χάρτη!) αλλά αυτό που έγραψα είναι ότι η υλοποίηση του έγινε κάπως άγαρμπα, θα μπορούσε να παρουσιαστεί ποιο σωστά, όπως π.χ. στην αρχή με την σπηλιά στον κύκλωπα <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

εδιτ: Bathory το game κάνει συχνά updates (σχεδόν καθημερινά) και διωρθόνει bugs, και η βλακεία είναι ότι δεν βγάζουν ένα change log να ξέρουμε, οπότε υπομονή <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
737
Πάντως εντάξει το θέμα με τις 16:10 αναλύσεις είναι τραγικό. Ναι μέν μπορεί αν τη βάλεις αλλάζοντας ένα .ini αρχείο αλλά χαλάνε κάποια μένου και κάποια κουμπιά βγαίνουν περίεργα.

Τόσο δύσκολο να τις συμπεριλάβουν πια?
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,646
Noob Moment of the Year:

Επηρρεαζόμενος από τα Μight and Magic από το 6 και μετά, υπέθετα ο καψερός πως για να κάνεις Train κάποιο Skill έπρεπε απλά να έχεις αρκετά χρήματα αλλά και να έχεις φτάσει στο κατάλληλο Level (πράγμα που είχε νόημα στο μυαλό μου - γιατί να μπορεί κάποιος να γίνει Expert Swordfighter από το level 2-3 ξέρω'γω).

Φτάνω level 5, επισκέπτομαι τους Trainers, τίποτα.

Τότε αντιλαμβάνομαι κάτι μικρά τόσα-δα σημαδάκια πάνω από τα πορτρέτα των χαρακτήρων μου. Πατάω πάνω, και σκάω στην οθονάρα "SKILL POINTS TO DISTRIBUTE: 12".

Ωραία. Πολύ ωραία.


ΥΓ. Κάποιος από τους Lore-masters της σχολής του Ρεηκουή ας μου πει αν θυμάται, είχαμε ανοίξει ποτέ thread για αντίστοιχες noob moments κατά το gaming μας? Έχει προοπτική σαν ιδέα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,152
απορίας άξιο πως την πάλεψες με χαμηλά skill... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Bah, real men do it with starting skills only.

(Όχι πως έκανα ακριβώς την ίδια νουμπιά με τον Ελλιόν, απαπαπαπαπαπαπαπαπα)
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,646


chek2fire wrote:
απορίας άξιο πως την πάλεψες με χαμηλά skill... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Άσε, ουσιαστικά ως το level 5 μπορούσα να σκοτώνω μόνο λύκους και αράχνες, και αυτά σε μάχες εναντίον 4 εχθρών το πολύ. Άντε ανέβηκα και ως τον 3ο όροφο του Lighthouse, αλλά σε εκείνο το σημείο που σου την πέφτουν Nagas από 2 πλευρές με πετσόκοψαν συνοπτικά.

Λέω κι εγώ "νταξ απλά το game είναι challenging, θα τρώω λύκους στο δάσος μέχρι να ανεβάσω level και μόλις εκπαιδευτώ θα γυρίσω να τους σπάσω στο ξύλο". Αμ δε.

Πάντως είναι ιδέα μου ή η μαγεία είναι γενικά τρελά imba? Ο runepriest μου με Fire Magic ρίχνει περισσότερο ξύλο απ'ότι όλο το υπόλοιπο πάρτι μαζί, κάτι 80άρια criticals ενώ ο Crusader με Expert mastery στο Sword ρίχνει το πολύ 20.

 
Top Bottom