What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Might & Magic X: Legacy official thread

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Kαλά μη μασάς, σε κάποια φάση οι Ranger και Crusader μου ήταν σταθερά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 level πίσω από τον Rune Priest.

Ευτυχώς όσο προχωρούσε το game άρχισαν να γίνονται σταθερά πιο αξιόμαχοι λόγω skills και εξοπλισμού οπότε άρχισε να γίνεται ο Priest knocked-out αντί για αυτούς, και ισορρόπησαν κάπως τα πράματα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Καλά μόλις τώρα είδα ότι υπάρχει στις ρυθμίσεις των γραφικών pixel mode για να βλέπεις το game όπως θα ήταν την δεκαετία του 90. Φοβερό! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Και μιλάμε το tower of enigma απλά ήταν ένα geek έπος.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Αυτό το ΠΣΚ έχω κυριολεκτικά λιώσει με Might and Might X, πρέπει να έχω κλείσει άνετα 30 ώρες παιχνιδιού, ενώ το εικονίδιο του Thief με κοιτάει με παράπονο.

Έχω βρει ό,τι χρειάζομαι για να ελευθερώσω το Falagar για το main quest, αλλά το έχω αφήσει στην άκρη για side quests, shards, dragon shrines, obelisks και promotion quests.

Μια και είπα promotion quest, έγινα εύκολα Druid Elder, και σχετικά δύσκολα Shield Guard, μιας και πρέπει να φας αρκετούς Cyclops. Αλλά το γαμήσι που τρώει η level 25 ομάδα μου μέσα στο Pao Kai cave (εκεί είμαι τώρα, στο Level 2) για το promotion του Barbarian σε Warmonger είναι απλά ανεπανάληπτο. Και η πλάκα είναι πως όταν μπαίνουν στο dungeon πετάνε την ατάκα που λεν όταν το θεωρούν εύκολο, "ha, easy money" ή κάπως έτσι :malakas: :malakas: :malakas: .

Είμαι τραγικά απογοητευμένος από το random loot σύστημα, μιας και η επιλογή να ειδικεύσω τον Dwarven Defender στα axes (σα defender, μόνο one-handed weapons έχει νόημα να χρησιμοποιεί), απλά δε μου βγήκε. Από drops και loot μηδέν, με κάνει να αναρωτιέμαι αν ξεχάσαν να τα βάλουν στα loot tables. Αλλά και οι weapon vendors φαίνεται να είναι μαλωμένοι μαζί τους, έχουν κυριολεκτικά τα πάντα εκτός από one-handed axe της προκοπής. Τόσες ώρες παιχνιδιού, και μόλις πριν καμιά ωρίτσα βρήκα στον Karthal Harbor weapon merchant ένα one-handed axe απλά αξιοπρεπές για το level μου και άλλαξα την οδοντογλυφίδα που κουβαλούσε ολόκληρος Axe Grandmaster. Από την άλλη, το Inventory κοντεύει να ξεχειλίσει από weapon relics (που ΔΕΝ είναι random) που η ομάδα μου δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αλλά δε μου κάνει καρδιά να τα πουλήσω, έτσι ωραία χρυσαφιά που είναι (και μιας και unleveled relic πουλιέται για ψίχουλα έτσι κι αλλιώς).

Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα.

EDIT: Μιας και έχουν αρχίσει να πέφτουν υπερβολικά εύκολα, σκεφτούμουν να κάνω και τους δύο casters μου Bodybuilding Experts (η Druid φτάνει μέχρι και master!) Το έχει δοκιμάσει κανείς; Αξίζει; Για Warrior επίπεδο δυσκολίας πάντα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Με το axe κάτι συμβαίνει ρε γμτ. Και εγώ τον νάνο τον έχω με ένα τελείως άκυρο και δυστηχώς δεν μπορώ να του βρώ κάτι καλό.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Σα να άκουσε τη γκρίνια μου το παιχνίδι, και πάλι ο Karthal weapons merchant έβγαλε ξαφνικά ένα Seismic Golden Axe of Ylath's Breath, επιτέλους αντάξιο του Dwarf Shield Guard μου, και μάλιστα σχετικά φτηνά, 8500 gold που δεν είναι τίποτα σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού.

Check2fire, μόνο να τσεκάρεις συχνά στο συγκεκριμένο merchant - το μαγαζί λέγετε The Deathmatch :silly: στο Karthlal Harbor District - μπορώ να σου προτείνω, αργά ή γρήγορα θα πετύχεις κάτι καλό.

Επίσης, ο κατάπτυστος δεν είχα καταλάβει πως το Forbidden Saga αναφέρεται στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, μέχρι που είδα φάτσα-κάρτα το εξώφυλλο από το κουτί του Might and Magic 6 που είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μου, και χαμπάριασα.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Εγώ είχα βρει και ένα relic axe, αλλά δεν το λεβέλιασα γιατί δεν χρησιμοποιούσε κανένας (συνήθως πάντως τα relic όταν τα πας λέβελ 4 μετράνε). Γενικά για items βασίστικα στους έμπορους κυρίως και λιγότερο στο loot (εκτός των relic). Θέλω πολύ τώρα που βγήκε το patch να ξεκινήσω σε hard (warrior) αλλά με έχει ρουφήξει το Dark souls αυτές τις μέρες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Έπεσα πάνω σε ένα ενδιαφέρον ποστ στα φόρουμ του Celestial Heaves. Μέσα στα άλλα γράφει :

Tim Lang, founder of Brrapp Games has confirmed today that yes, we are definitely making a game that will look and feel like the Might and Magic that we all remember. In case you don't know, Tim Lang was involved with the development of MM6, 7, and 9.

Με λίγο ψάξιμο βρήκαν ότι υπάρχει στα σκαριά νέο cRPG που θα είναι (έτσι λένε τουλάχιστον) στα καλούπια του Might n Magic 6, το οποίο θα αναλάβει η BrappGames (δεν έχω ιδέα για τι μιλάμε). Φυσικά μιλάμε για απλά φήμες και φόρουμ ποστς, οπότε δεν σημαίνει και τίποτα επίσημα, πολύ ενδιαφέρον πάντως αν ισχύει!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Πάντως με τα χίλια ζόρια μετά από μια σκληρή μάχη με ένα αρκετά δυνατό boss σε μια σπηλειά μου πέφτει ένα κίτρινη axe! Ολό χαρά πάω να το βάλω στον νάνο μου και βλέπω ότι είναι two hand :malakas:
Δεν έχει γμτ κανα axe αυτό το game γμτ.
Κάτι άλλο είναι θέμα που έχω με τον caster που στα δύσκολα τέρατα πέφτει αρκετά εύκολα. Ιδίως αυτά τα ghost με διαλύουν στην κυριολεξία και ποιο πολύ λόγο του paralyse που ρίχνουν και βγάζουν τον κάστερ με την μια off. Νομίζω έχω κάνει μέγα λάθος που δεν έχω πάρει ακόμα το burnig determination. Πρόβλημα έχω και με τους skeletal spearman και ghoul που σκάνε πολλά μαζί με αρκετά elite και να κι ρίχνω ward έχουν ένα critical που τον caster τον καθαρίζουν. Δεν ξέρω μήπως αρχίσω και του ανεβάζω το dodge για να μπορεί να έχει την δυνατότητα να αποφεύγει τα χτυπήματα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Επιτέλους τέλος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το main quest. Καλά, μιλάμε για τρομερό ξύλο στο τελευταίο dungeon.

Δεν έχω αφήσει και πολλά πράγματα, το μoναδικό side-quest που δεν ολοκλήρωσα ακόμα είναι το Forbidden Saga, και δεν έχω μπει σε 2 dungeon που είναι για promotion από class που δεν έχω στην ομάδα, Cursed Ruins και Sudgerd, καθώς και το Limbo που μπήκε με το τελευταίο patch και είναι έτσι κι αλλιώς για μετά το main quest.

Party level 34, και απορώ πώς μπορεί κανείς να φτάσει στο level cap 40. Δε φαίνεται να υπάρχει αρκετό content.

Τελειώνοντας είχα γύρω στα 200.000 gold, αλλά τα περισσότερα τα μάζεψα προς το τέλος, πουλώντας ακριβή σαβούρα. Γενικά μέχρι προς το τέλος της Act III δεν ένιωθα πως είχα οικονομική άνεση, πολλά λεφτά για training, πανάκριβα potions, ακριβά όπλα στους merchants στις σπάνιες φoρές που είχαν κάτι της προκοπής για πούλημα, νομίζω πως το warrior επίπεδο δυσκολίας είναι αρκετά καλά balanced στο οικονομικό, ακόμα κι αν στο τέλος κλασικά έχεις αρκετό χρήμα για να αγοράσεις δικό σου κάστρο - αλλά αυτό άλλωστε δεν είναι και το ζουμί του κλασικού adventuring, δόξα και χρήμα;


Αν ήξερα ό,τι ξέρω τώρα όταν έφτιαχνα το party, σίγουρα θα άλλαζα την Freemage με ένα Rune Priest, για να μπορώ να γίνω Grandmaster στο Fire Magic και Master στο Air αντί για το ανάποδο. Το Grandmaster tier Fire Breath βοηθάει πολύ προς το τέλος και εγώ το είχα μόνο σε scroll, ενώ από Air αρκεί το Master tier Cyclones, που είναι στεγνά το πιο overpowered spell στο παιχνίδι.

Druid θα κρατούσα οπωσδήποτε, ενώ και ο defender τελικά αποδείχτηκε φοβερά χρήσιμος μόλις πήρε αρκετά level και άρχισε να κάνει block τα πάντα. Και από το Orc Barbarian έμεινα ευχαριστημένος, αν και μάλλον θα τον άλλαζα με ένα bladedancer για καθαρό dps.


Check2fire, ξέχνα το για relic one-handed axe, μόνο στο προτελευταίο dungeon υπάρχει ένα και δεν είναι και τίποτα καταπληκτικό, αλλά νταξ, από το τίποτα... και αν αυτό σου φαίνεται μαλακία, σκέψου πως 2-handed mace relic βρίσκεις μόνο λίγο πριν το τέλος του main quest. Και φυσικά εγώ είχα για weapons, one-handed axe στον dwarf defender και two-handed mace στον orc barbarian :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: :malakas: .

Το burning determination είναι από τα πιο χρήσιμα spell του παιχνιδίου από τα μισά περίπου που αρχίζουν τα μαζίκα stun και paralyze μέχρι και το τέλος. Δε θα την παλέψεις χωρίς αυτό, φρόντισε να το μάθεις asap. Επίσης απαραίτητα ενάντια σε όλους τους undead casters είναι τα Arcane Ward και Darkness Ward, κατά προτίμηση ταυτόχρονα για να ανεβάσουν τα resistances. Εγώ χρησιμοποιούσα και τα Warfare skills του defender για να τραβάω το aggro των εχθρικών melee fighters (δυστυχώς δε πιάνει στους undead), και να αφήνουν τους μάγoυς μου ήσυχους, αλλά δε ξέρω αν έχεις στην ομάδα σου.

Ακόμα κι έτσι, οι caster θα γίνονται unconscious εύκολα, οπότε active regeneration είναι επίσης πολύτιμο.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Πάντως είναι φοβερό game. Και εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει ότι παίζω αρκετά εύκολα και υπάρχουν αρκετά σημεία που με έχουν δυσκολέψει. Θυμάσαι που είναι το grandmaster axe promotion quest γιατί δεν βρίσκω τπτ. τον trainer γνωρίζω που βρίσκετε.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το παιχνίδι το καταευχαριστήθηκα, αν εξαιρέσεις πως θεωρώ πως στην αρχή του Act II χρειαζόταν λίγο πιο ξεκάθαρο direction για το πως να συνεχίσεις. Είπαμε πως δε γουστάρουμε hand-holding, quest compasses και waypoints που γεμίζουν τη μισή οθόνη, αλλά όχι κι έτσι.

Για αυτό που ρωτάς: αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει Axe Grandmaster quest (όπως πχ υπάρχει για να γίνεις grandmaster σε Warfare, Crossbow, Water Magic, Arcane Discipline, μπορεί να ξεχνάω άλλα), απλά πρέπει να κάνεις πρώτα το Promotion Quest για το χαρακτήρα σου (αν μου πεις τι χαρακτήρα έχεις με axe skill, μπορώ να σε κατευθύνω). Αυτά γενικά αργούν, σίγουρα πρέπει να είσαι πάνω από level 20, μη σου πω και 25 για να τα κάνεις.

Αν κάνω λάθος και υπάρχει quest που δε θυμάμαι, πες μου να το κοιτάξω ξανά.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Οντος δεν υπάρχει κάποιο quest γιττί το έψαξα και στο intenet και δεν βρήκα και τίποτα. Σαν χαρακτήρα έχω έναν νανο defender.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Α, το ίδιο με μένα.

Λοιπόν, το Shield Defender promotion quest (το παίρνεις από μια τύπισσα στο Inn που βρίσκεται ξεκάρφωτο λίγο έξω από το Karthal, αυτό που πουλάει μέχρι 20 food) γίνεται στο Vantyr Range, μια βραχώδη περιοχή ακριβώς βόρεια από το Castle Portmeyron. Στην περιοχή για να φτάσεις, χρειάζεσαι ή το Blessing of Shalassa για να περπατάς στο νερό (οπότε πας ανατολικά ακριβώς από την έξοδο του Seahaven) ή το Blessing of Ylath για να μπορείς να μπαίνεις στα ειδικά teleports, οπότε πας μέσω του teleport πίσω ακριβώς από το Castle Portmeyron.

Αλλά και να πας στην περιοχή, το cave όπου κάνεις την αποστολή δε μπορείς να το φτάσεις χωρίς το Blessing of Ylath (το παίρνεις στο Elemental Forge, αφου βρεις το Shard of Air και νικήσεις τον Lord of Air) οπότε είναι απαραίτητο.

Γενικά είναι high-level περιοχή, γεμάτη griffins, elementals και cyclops. Ειδικά cyclops πρέπει να σκοτώσεις 3, εκ των οποίων 2 στην ίδια μάχη, πριν ολοκληρώσεις το quest. Με λίγα λόγια, ειδικά αν παίζεις σε master επίπεδο δυσκολίας, αν δεν είναι η ομάδα level 25, μη προσπαθείς καν.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
ok thx. Ετσι και αλλιώς τώρα καθαρίζω γενικά ότι quest και περιοχές μου έχουν μείνει και έχω αφήσει για λίγο στην άκρη το main quest. Μόλις πήρα και το shalassa. Τα υπόλοιπα πως τα παίρνω δλδ αυτό που είπες για το air τι πρέπει να κάνω για να το πάρω?
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Πρέπει να βρεις το Shard of Air, το οποίο είναι σε ένα dungeon (Skull Rock) στο οποίο πρέπει κάποια στιγμή να πας και για το main quest, αλλά και για το Bow Grandmaster quest. Εκεί έχει και ένα boss που απλά θα σου βγάλει το λάδι αν δεν έχεις το Burning Determination που λέγαμε. Αφού το νικήσεις, σε chest εκεί κοντά θα βρεις και το Shard of Air. Αφού πάρεις το Shard, πας στο Elemental Forge, βρίσκεις το Air Shrine και πολεμάς τον Lord of Air για να σου δώσει το Blessing.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
thx για τις πληροφορίες <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Απλά το game μπορώ να δηλώσω ότι είναι απίστευτο και ένα από τα καλύτερα rpg που έχω παίξει. Φοβερή δουλειά έχουν κάνει και ηδη του έχω βάλει ένα 10αρη στο mteacritic.
Σήμερα μπήκα και στο fortress of the crow και νομίζω είναι ένα από τα καλύτερα dungeon που υπάρχουν στο game.
Θέλω να δω τώρα τι μπορώ να κάνω με το mercenary γιατί δεν μου κάνει πολύ dmg ενώ του έχω βάλει μια χαρά τα skill του.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το Fortress of Crows έχει ένα πολύ έξυπνο γρίφο, αλλά και ένα κλασικό "δοκίμασε όλους τους πιθανούς 384 συνδυασμούς με τα levers μέχρι να βρεις το σωστό", έτσι, για να χαλάσει την καλή εντύπωση.

Από εκεί και πέρα είναι σίγουρα ατμοσφαιρικό, με πολύ ξύλο (το ambush λίγο πριν το τέλος είναι για πολύ γερά νεύρα) και μπόλικα teleports που προσωπικά δε γουστάρω, αλλά περί ορέξεως.

Έχω πλέον καθαρίσει τα πάντα στο παιχνίδι. Unistall μέχρι να βγουν τα πρώτα καλά mods.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Και όμως τα lever δεν ήταν random καθόλου και είχαν την λογική ότι έπρεπε να βρεις τον συνδιασμό ώστε να μείνουν ανοιχτές όλες οι πόρτες και τότε άνοιγε και αυτή με τον άλλο lever.
Εμένα αυτές οι δύσκολες μάχες στα rpg μου αρέσουν αρκετά και είναι από τις ποιο ενδιαφέρων που βρήκα σε αυτό το κάστρο. Μου άρεσε και το άλλο puzzle με τα pad, αρκετά έξυπνο σε εκτέλεση.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
ρε παιδιά τι έχω χάσει με τα grandmaster και γιατί δεν μπορώ σε κανέναν να τον αναβαθμίσω αν και βρίσκω τους trainer?
 
Top Bottom