What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μυθοσπάστες

vlasis_borachos

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
91
Θα θελα στα μετρα του δυνατου να επιπεβαιώνουμε εδώ ή να καταρρίπτουμε δημοφιλείς (ή και οχι και τόσο δημοφιλείς) φάσεις.
Βεβαια ειναι δυσκολο να κάνουμε πειράματα γιαυτό ας πεί ο καθενας αν εχει καποια προσωπική εμεπιρία με τον εκαστοτε μύθο.


Κεφάλαιο πρώτο:
Πρέπει να περιμένεις 2-3 ώρες αφού φάς πρίν πάς να κολυμπήσεις.
Μύθος ή αλήθεια; Discuss.

<b>Εως τώρα έχουμε:
Μπάνιο μετά από το φαγητό --> <span style="color:#00ff00">Confirmed</span>
Το πετσάκι που κόβεται μετά τη πρώτη φορά --> <span style="color:#ff0000">Busted</span></b>
 

vlasis_borachos

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
91
Ξανθούλη είσαι οφτόπικ.Πάρε τις μεταφυσικές πολιτικές ανησυχίες σου και πήγαινε στο φορουμ των ΕΑΑΚ.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933


Σκηνοθέτης wrote:
Κάποτε μας έλεγαν για μεταπολίτευση...
Κάποτε μας έλεγαν για σοσιαλισμό...
Κάποτε μας έλεγαν για πρόοδο...

Να, ορίστε ένας μύθος. Ο πιο πονεμένος από όλους.</blockquote>

http://www.youtube.com/watch?v=apMKV5ntITM

On Topic now:
Είναι μύθος ότι μπορεί να πάθεις καρδιακό αν μπεις στη θάλασσα μετά το φαγητό. Μπορείς όμως να λυποθυμίσεις λόγω μη καλής αιμάτοσης του εγκεφάλου γιατί το αίμα πάει στο στομάχι για την πέψη καθώς και στο δέρμα για να διατυρίσει τη θερμοκρασία του.

 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Αυτο με το φαι και το κολυμπι εχει βαση. Η προφανης εξηγηση που δινουν οι γιαγιαδες/θειαδες/παππουδες/ολο-το-συγγενολοι οτι και καλα θα βουλιαξεις, απλα ειναι για γελια και εννοειται πως δεν ισχυει. Αυτο που ισχυει ειναι οτι μετα τα φαγητο αρχιζει η διαδικασια της πεψης (του φαγητου). Αυτο σημαινει οτι η καρδια αφοσιωνεται στο στομαχι και τα αρμοδια οργανα (παγκρεας κλπ), στελνει ολο το αιμα εκει και στις γυρω περιοχες για να λειτουργησει και να διασπασει τα βρωμικα που του εχουμε ριξει μεσα. Οπως καταλαβαινεις ειναι μια δυσκολη εργασια και "καταπονει" την καρδια μας. Αν τωρα εσυ πας και αρχισεις το κολυμπι εκεινη την ωρα, η καρδια πρεπει να στειλει αιμα και στους μυες και στα πνευμονια για να λειτουργησουν και να μπορεις να τσαλαβουτας σαν δελφινοειδες. Αρα την ωρα που η καρδια εκτελει ενα πολυ δυσκολο εργο, ερχεσαι εσυ και την επιβαρυνεις ακομα περισσοτερο. Το αποτελεσμα ειναι να κουραζεται σε τεραστιο βαθμο και μπορει να παθεις μεχρι και ανακοπη. Οποτε κατσε 2-3 ωριτσες να χωνεψεις ομορφα και ωραια και μετα θα κανεις και το μπανακι σου (θα εχει πεσει και η κοιλια απο το φουσκωμα του φαγητου - περισσοτερες πιθανοτητες να ριξεις την γοργονα που λιαζεται στη διπλανη ομπρελα).....
 

nerdy_alhths

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
73
ρε παιδιά κάτι που ενδιαφέρει πολύ κόσμο πιστεύω, το πετσάκι που σκίζεται την πρώτη φορά είναι μύθος ή όχι τελικά;;; Έχω φτάσει στα 34, έχω υπάρξει πολλάκις ενεργός σεξουαλικά (με γυναίκες), αλλά δεν... Μήπως δεν το κάνω σωστά;
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
34 και να μην το κανεις σωστα? Δεν νομιζω.. Πρωτη φορα το ακουω αυτο παντως. Και το δικο μου στη θεση του ειναι.
 

vlasis_borachos

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
91
Για το κολύμπι αυτό που λέει ο vagelis ακούγεται λογικό.
οσο για σένα φίλε......καλά που εκανες την υποσημείωση οτι ηταν με γυναίκες (εστω και σε παρένθεση)

μα καλα 34 χρονώ κι ακόμα παλεύεις με τα παιχνίδια και τα κουπιουτεράκια;
Οχι οτι υποννοώ οτι είσαι no lifer,just sayin'
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
χαχαχαχα το είχα άγχος αυτό και εγώ γιατί μου το είχε πει ένας φίλος στο σχολείο κάποτε.
 

vlasis_borachos

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
91
αμα έχεις τέτιους φίλους....τί να τα κάνεις τα πετσάκια
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Μπάνιο μετά από το φαγητό --> <span style="color:#00ff00">Confirmed</span>
Το πετσάκι που κόβεται μετά τη πρώτη φορά --> <span style="color:#ff0000">Busted</span>

Θα έλεγα πως θα πρέπει να μπουν στο αρχικό ποστ να τα έχουμε συγκεντρωτικά
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Να βάλω και εγώ έναν... Έχω ακούσει ότι σε πολλά έτοιμα κρύα σάντουιτς (τύπου πανίνι) όταν λήξουν και επιστρέφονται τα αλλάζουν απλά την ημερομηνία από πάνω ή απλά τα αλλάζουν τη συσκευασία. Ξέρει κανείς κάτι για αυτό; Το έχει ακούσει κανείς;
 

vlasis_borachos

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
91


Tsok wrote:
Να βάλω και εγώ έναν... Έχω ακούσει ότι σε πολλά έτοιμα κρύα σάντουιτς (τύπου πανίνι) όταν λήξουν και επιστρέφονται τα αλλάζουν απλά την ημερομηνία από πάνω ή απλά τα αλλάζουν τη συσκευασία. Ξέρει κανείς κάτι για αυτό; Το έχει ακούσει κανείς;</blockquote>

Σάντουιτς με ...χαρτάκια με ποδοσφαιριστές;
Δεν έχω φάει, αλλά αδερφε μου πρέπει να 'ναι ΠΟΛΥ άνοστα,

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
όχι τα χαρτάκια ρε τρελέ

http://www.panini-group.gr/products.htm
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437


vagelis_h wrote:
Αυτο με το φαι και το κολυμπι εχει βαση. Η προφανης εξηγηση που δινουν οι γιαγιαδες/θειαδες/παππουδες/ολο-το-συγγενολοι οτι και καλα θα βουλιαξεις, απλα ειναι για γελια και εννοειται πως δεν ισχυει. Αυτο που ισχυει ειναι οτι μετα τα φαγητο αρχιζει η διαδικασια της πεψης (του φαγητου). Αυτο σημαινει οτι η καρδια αφοσιωνεται στο στομαχι και τα αρμοδια οργανα (παγκρεας κλπ), στελνει ολο το αιμα εκει και στις γυρω περιοχες για να λειτουργησει και να διασπασει τα βρωμικα που του εχουμε ριξει μεσα. Οπως καταλαβαινεις ειναι μια δυσκολη εργασια και "καταπονει" την καρδια μας. Αν τωρα εσυ πας και αρχισεις το κολυμπι εκεινη την ωρα, η καρδια πρεπει να στειλει αιμα και στους μυες και στα πνευμονια για να λειτουργησουν και να μπορεις να τσαλαβουτας σαν δελφινοειδες. Αρα την ωρα που η καρδια εκτελει ενα πολυ δυσκολο εργο, ερχεσαι εσυ και την επιβαρυνεις ακομα περισσοτερο. Το αποτελεσμα ειναι να κουραζεται σε τεραστιο βαθμο και μπορει να παθεις μεχρι και ανακοπη. Οποτε κατσε 2-3 ωριτσες να χωνεψεις ομορφα και ωραια και μετα θα κανεις και το μπανακι σου (θα εχει πεσει και η κοιλια απο το φουσκωμα του φαγητου - περισσοτερες πιθανοτητες να ριξεις την γοργονα που λιαζεται στη διπλανη ομπρελα).....</blockquote>

Να προσθέσω επίσης και κάτι που νομίζω το ακούσει στη σχολή (ή ίσως από κάποιον άλλο γνωστό γιατρό): λόγω διαφοράς πιέσεων μέσα και έξω απ'το νερό, καθώς και μέσα και έξω του οργανισμού, το φαί μπορεί να ξανανέβει απ'το στομάχι στον οισοφάγο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εισέλθει στον λάρυγγα, (καθώς συνδέονται άμεσα) οπότε καταλήγει στους πνεύμονες,.. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι πνιγμός...

 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
Μύθος I: "To πολύ κοτόπουλο θα σε κάνει να πετάξεις βυζιά"
-Nope. Το που και πόσο βάρος θα βάλεις πάνω σου εξαρτάται μόνο από τις ορμόνες σου.

Μύθος ΙΙ: "Για να φτιάξεις σώμα πρέπει να περάσεις χ χρόνο στο γυμναστήριο"
-Ναι, αλλά όχι μόνο. All things considered, στην μυική αύξηση παίζει κύριο ρόλο η σωστή διατροφή (80%) και λιγότερο η μπάρα (20%). Άμα δεν τα σκάσεις (και είναι πολλά τα τιμημένα) σε κρέας και συμπληρώματα, δεν θα δεις μεγάλο αποτέλεσμα.

Μύθος ΙΙΙ: (Κλασσικό σχόλιο κάθε γυμναστή λυκείου ever- Part 1) "Για να χάσετε κιλά πρέπει να αθλείστε καθημερινά"
-Ενδείκνυται, αλλά όχι. Όπως έγραψα πιο πάνω, κύριο ρόλο παίζει η διατροφή. Είσαι ότι τρως, που λένε. Για να το πω πιο..διατροφολογικά, θερμίδες μέσα<θερμίδες έξω. Και στο PC να κάθεσαι με τις ώρες, απ'την στιγμή που καταναλώνεις λιγότερο απ'ότι ξοδεύεις, θα χάσεις βάρος (όχι ότι είναι το πιο υγιεινό πράγμα στο κόσμο, απλά κουβέντα να κάνουμε).

Μύθος ΙΙΙ: (Κλασσικό σχόλιο κάθε γυμναστή λυκείου ever- Part 2) "Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι που θα σε κάνει να χάσει κιλά, τα αγαθά κόποις κτώνται"
- Το χάσιμο βάρους είναι πανεύκολο (απ'την στιγμή που υπάρχει θέληση και αυτοσυγκράτηση.)
Μαγικό χάπι για να χάνεις κιλά, απ'την άλλη, δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η (τοξική) ουσία δινιτροφαινόλη που είναι εξίσου "μαγική", άμα ξέρει ο χρήστης τι κάνει και είναι πρόθυμος να ρισκάρει.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Για το μύθο που ταϊζουν τα κοτόπουλα ορμόνες και βγάζεις από εκεί βυζια?
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
Δεν είμαι φαν των συνωμοσιών οπότε I call bullshit. Στην Αμερική, γνωρίζω ότι βάζουν (νόμιμα) οιστρογόνα στς αγελάδες για μεγαλύτερη παραγωγή γαλάτος και τεστοστερόνη στους ταύρους για αύξηση της μυικής τους μάζας. Εγκεκριμένα απ'την FDA, πάντα. Η χορήγηση ορμονών στα κοτόπουλα είναι απαγορευμένη στις Πολιτείες.

Στην Ευρωπαική Ένωση έχει απαγορευτεί κάθε είδους παραγωγή ζωικών και γαλακτομικών προιόντων με αυξητικές ορμόνες. Take that as you will.

Άποψή μου πάντως είναι ότι και να το ανέτρεφαν έτσι το κοτόπουλο, η κατανάλωσή του δεν θα προκαλούσε ούτε στο ελάχιστο γυναικομαστία.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Το πετσάκι που το σκεφτήκατε βρε αθεόφοβοι;;;; :lol: :lol:
Η προσωπική εμπειρία λέει busted.


Τώρα όσον αφορά τη γυμναστική eidolon,εξαρτάται τι εννοείς 'σώμα'.Το να έχεις sixpack,γράμμωση κτλ. ή να έχεις απλώς ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα (φαρδιές πλάτες π.χ. και απουσία υπερβολικού λίπους);

Για το πρώτο παίζει ρόλο και η διατροφή σίγουρα,αλλά πρέπει να φας τρομακτικά πολλές ώρες σε γυμναστήρια.

Για το δεύτερο (κι αυτό προσωπική εμπειρία,όχι μόνο δική μου,αλλά και αρκετών γνωστών) δε χρειάζεται ούτε καν να πας γυμναστήριο,αν φτιάξεις ένα δικό σου πλήρες πρόγραμμα το οποίο θα τηρείς πιστά.Θέλει όμως πολλή προσοχή στους τραυματισμούς,ειδικά στην αρχή.Αν υπάρχει κάποιος να σε συμβουλεύει είναι ευχής έργον.
Όσον αφορά τη διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κι ο μεταβολισμός κατά την άποψή μου.Εγώ π.χ. ξέρω πως όσο και ότι και αν φάω δε θα ξεφύγω ποτέ και παραμένω σχετικά αδύνατος.
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Παιζει ρολο και η ηλικια Raz. Σε καμποσα χρονια απο τωρα δεν θα μπορεις να τρως οτι θες και να παραμενεις στυλακι.
 
Top Bottom