Νέα για AI και παρεμφερείς τεχνολογίες και εφαρμογές τους

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Φιλαρακι, συζηταμε τοσα χρονια και μου δινεις την εντυπωση οτι δεν με ξερεις καθολου.

giphy.gif
Ημανε σίγουρος, το μόνο που ήθελα ήταν να θέσω το προφανές για να το δει και το κοινό σου.

Μου φαινεται οτι η ομοιοτητα στην φωνη ειναι πολυ καλη αλλα οχι αριστη. Θα μπορουσε να ειναι και συγκριτικο.
Πως μιλαω με λεξοτανιλ και χωρις.

Σωστά, αλλά αν το κάνουν οι χομπίστες για να παίξουν με θεωρίες για εξωγήινους, φαντασου τι μπορεί να γίνει στο επόμενο δελτίο ειδήσεων. Η πάλι μπορεί να βάλουν κάναν σοβαρό άνθρωπο να λέει ότι υπάρχουν οι εξωγήινοι και τρωνε μπακλαβά με τον Παλαιολόγο στην Κωνσταντινούπολη και τα αλλά περί πολιτικών σκοπιμοτήτων να ειναι δικές μου φαντασίες.

Αυτα τα λενε ηδη και ο κοσμος τα τρωει σαν τα γεμιστα της μαμας.
Πιστευω οτι δεν εχει αμεση σχεση με την ΑΙ φαση αλλα με το ποσο ειναι διατεθειμενος ο καθενας να βαλει το μυαλο του να δουλεψει.
Ειναι και καποιες κατηγοριες που το πανε αμασητο το πραμα πχ χριστιανοταλιμπαν. Δηλαδη τι περισσοτερο μπορει να κανει ενα ΑΙ παραμυθι;

Σε θεματα δικαιοσυνης, εαν και οταν υπαρχει. Πιστευω οτι ενα ΑΙ παραμυθι ειναι ακομα σε επιπεδο που μπορει να πεταχτει στα σκουπιδια.

¨The maker of ChatGPT has warned that a ban on using news and books to train chatbots would doom the development of artificial intelligence.

OpenAI has told peers that it would be “impossible” to create services such as ChatGPT if it were prevented from relying on copyrighted works, as it seeks to influence potential laws on the topic."

Χαχαχαχα...ΤΙ Ν'ΑΥΤΟΙ ΡΕ?

Πιαστηκαν στα πρασα να κλεβουν "πνευματικες ιδιοκτησιες" και τωρα ζητανε να μη τους τιμωρησουν γιατι θα καταστραφει το προιον τους! Σε φαση θα σταματησουν να παραγουν τρισεκατομυρια ευρω κερδος για τη παρτη τους αν τους απαγορευτει να τα βγαζουν εις βαρος αλλων.

Ο ορισμος της υποκρισιας του κλειστου λογισμικου στις εταιρειες

¨The maker of ChatGPT has warned that a ban on using news and books to train chatbots would doom the development of artificial intelligence.

OpenAI has told peers that it would be “impossible” to create services such as ChatGPT if it were prevented from relying on copyrighted works, as it seeks to influence potential laws on the topic."

Χαχαχαχα...ΤΙ Ν'ΑΥΤΟΙ ΡΕ?

Πιαστηκαν στα πρασα να κλεβουν "πνευματικες ιδιοκτησιες" και τωρα ζητανε να μη τους τιμωρησουν γιατι θα καταστραφει το προιον τους! Σε φαση θα σταματησουν να παραγουν τρισεκατομυρια ευρω κερδος για τη παρτη τους αν τους απαγορευτει να τα βγαζουν εις βαρος αλλων.

Ο ορισμος της υποκρισιας του κλειστου λογισμικου στις εταιρειες
ευτυχώς τα συμφέροντα στο copyright πάνε πολύ ψηλότερα από τον κομίστα στο instagram που έκαναν train με την δουλειά του και λογικά θα τους πάει πίπα κώλο από τις μηνύσεις μεγάλων κολοσσών.

Μετα το φουμπου και η αμαζον

Ώρα να γυρίσουμε στις βιβλιοθήκες μου φαίνεται. Η ποσότητα της σαβουρας online θα είναι επική.

Ώρα να γυρίσουμε στις βιβλιοθήκες μου φαίνεται. Η ποσότητα της σαβουρας online θα είναι επική.
ναι αλλά... το self publishing έχει δώσει εξαιρετικές δυνατότητες σε μικρός indy συγγραφείς να βρουν βηματισμό που δεν θα έβρισκαν αλλιώς. Μην το κάνουμε σαν τους Εγγλέζους που πονάει χέρι κόψει χέρι.
Να ασχοληθεί η amazon επιτέλους σοβαρά με το screening στο τι σαβούρα πουλάει και ποιος.

προσπαθώ ανά διαστήματα να δοκιμάζω αν μπορούν να με βοηθήσουν με τις online αναζητήσεις μου τα διάφορα ΑΙ εκεί έξω.
Προσωπικά ένα από τα πράγματα που είχα την ελπίδα να με βοηθήσουν αυτά τα πράγματα του διαβόλου ήταν ακριβώς αυτό, να λέω "ψάχνω αυτό να κάνει αυτό και αυτό και να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, δώσε μου μια λίστα από το φθηνότερο στο ακριβότερο" ή κάτι τέτοιο, ώστε να κάνει άλλος την βρώμικη δουλειά.

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα με το bing ακόμα και ως GPT 4 είναι από τραγικά μέχρι basic.
Από την άλλη το Bard της google φαίνεται να δίνει σωστές και ολοκληρωμένες απαντήσεις ακόμα και στα Ελληνικά.

προσπαθώ ανά διαστήματα να δοκιμάζω αν μπορούν να με βοηθήσουν με τις online αναζητήσεις μου τα διάφορα ΑΙ εκεί έξω.
Προσωπικά ένα από τα πράγματα που είχα την ελπίδα να με βοηθήσουν αυτά τα πράγματα του διαβόλου ήταν ακριβώς αυτό, να λέω "ψάχνω αυτό να κάνει αυτό και αυτό και να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, δώσε μου μια λίστα από το φθηνότερο στο ακριβότερο" ή κάτι τέτοιο, ώστε να κάνει άλλος την βρώμικη δουλειά.

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα με το bing ακόμα και ως GPT 4 είναι από τραγικά μέχρι basic.
Από την άλλη το Bard της google φαίνεται να δίνει σωστές και ολοκληρωμένες απαντήσεις ακόμα και στα Ελληνικά.

Μην καθεσαι και χρησιμοποιεις τα βασικα LLM μοντελα.
Πηγαινε στο ερευνητικο σαιτ του μπερκλει (εδω Chat with Open Large Language Models ) και διαλεξε το μοντελο με το οποιο θες να αλληλεπιδρασεις, ανανεωνουν συνεχως με καινουργια iterations γνωστων μοντελων αλλα και νεες προσπαθειες.

Το πρωτο tab ειναι τυφλη αλληλεπιδραση διχως να ξερεις το μοντελο με το οποιο αλληλεπιδρας

Το δευτερο tab μπορεις να επιλεξεις τα μοντελα και να βγαινουν σε ζευγη ωστε να συγκρινεις και την καλυτερη απαντηση.

Στο τριτο tab αλληλεπιδρας με ενα μοντελο της επιλογης σου

Στο τεταρτο tab μπορεις να δεις πως ιεραρχουνται απο ανθρωπινους χρηστες, απο το χρησιμοτερο εως το λιγοτερο χρησιμο.

* Καποια μοντελα εχουν πολυ καλυτερες απαντησεις στα αγγλικα. Παραδοξως το Tulu2 (ενος φοιτητη) μου βγαζει καλυτερες απαντησεις στα ελληνικα (οταν δε μου πεταει ακυρα γερμανικα)

Μην καθεσαι και χρησιμοποιεις τα βασικα LLM μοντελα.
Πηγαινε στο ερευνητικο σαιτ του μπερκλει (εδω Chat with Open Large Language Models ) και διαλεξε το μοντελο με το οποιο θες να αλληλεπιδρασεις, ανανεωνουν συνεχως με καινουργια iterations γνωστων μοντελων αλλα και νεες προσπαθειες.

Το πρωτο tab ειναι τυφλη αλληλεπιδραση διχως να ξερεις το μοντελο με το οποιο αλληλεπιδρας

Το δευτερο tab μπορεις να επιλεξεις τα μοντελα και να βγαινουν σε ζευγη ωστε να συγκρινεις και την καλυτερη απαντηση.

Στο τριτο tab αλληλεπιδρας με ενα μοντελο της επιλογης σου

Στο τεταρτο tab μπορεις να δεις πως ιεραρχουνται απο ανθρωπινους χρηστες, απο το χρησιμοτερο εως το λιγοτερο χρησιμο.

* Καποια μοντελα εχουν πολυ καλυτερες απαντησεις στα αγγλικα. Παραδοξως το Tulu2 (ενος φοιτητη) μου βγαζει καλυτερες απαντησεις στα ελληνικα (οταν δε μου πεταει ακυρα γερμανικα)
είναι online connected όμως;

Προσπαθω να καταλαβω οντως αν το εννοεις η αν κανεις πλακα. Τι εννοεις online connected? Αν τους ριξουν; εχουν παρει ακομη και απο την OpenAI ακαδημαικη ερευνητικη αδεια. Μονο η γκουγκλ τους σνομπαρει.

Αν ρωτας παντως για τη διαφορα μεταξυ αυτων των μοντελων και των ετοιμων UIs του Bard (που βασιζεται στο LaMDA) η του Bing Copilot (που βασιζεται στο GPT-4-0613), τοτε μπορω να σου πω πως αυτα τα 2 UI βασιζονται σε proprietary κωδικα και φιλτραρουν περισσοτερο "μη επιθυμητα" prompt responses.

Ολα βασιζονται σε LLM μοντελα, απλα εχουν γινει fitted πανω σε διαφορετικα datasets.

εννοώ έχουν πρόσβαση στο internet? Να τραβήξουν πληροφορία;

Προφανως και οχι!!! Ουτε τα προιοντα bard/bing copilot που εχουν δωθει στο κοινο ειναι νομιμο να εχουν προσβαση στο internet (εννοωντας, περα απο τη διασυνδεση με search engines, το να κανουν upload τα prompts σου)

Ολα τα μοντελα ειναι sandboxed για την προστασια των χρηστων τους και ετσι πρεπει να ειναι! Να ξερεις πως ακομη και τα δυο μοντελα που πανω τους εχουν υλοποιηθει ο bard και ο bing copilot διατεινονται πως ειναι sandboxed για να υλοποιουν τις απαιτησεις ιδιωτικοτητας της ΕΕ (θυμασαι την μηνυση απο το ιταλικο κρατος;)

Στο συγκεκριμενο ερευνητικο σαιτ αλλα και γενικα τα sandboxed μοντελα, δεν αποθηκευονται σε καμια βαση δεδομενων τα prompts που κανεις, υπαρχουν μονο κατα τη διαρκεια της συνεδριας επειτα εξαφανιζονται.
Ως εκ τουτου δεν δημιουργειται κανενα προφιλ, δεν γινεται καμια περαιτερω εκπαιδευση με τα prompts σου και κανενα φακελωμα. Ενα τετοιο μοντελο, αν θες να δεις το καιρο, σου λεει "φιλαρακι παενε σε αυτα τα σαιτ, βαλε τον ΤΚ σου και τσεκαρε". Αν θες να δεις σημερινες ειδησεις παλι σου προτεινει δικα του "προτεινομενα" ενημερωτικα σαιτ χωρις να σου βγαζει το πως πεθανε σημερα ο ταδε.

Αν εχει καποιος web dev γνωσεις βεβαια, μπορει να αλληλεπιδρα (μεσω API με τα tokens που δινουν αυτα τα sandboxed μοντελα) με διαφορες search engines και να "τραβα" τα realtime γεγονοτα. Αυτο καλλιστα θα μπορουσε να γινει με καποιο plugin

Ε, αυτο το "plugin" το εχουν ενσωματωμενο τα δυο προιοντα της μικροαπαλης γουγλ. Τα prompts που δινεις λενε πως απλα γινονται anonymized και δεν χρησιμοποιουνται για δημιουργια προσωπικου σου προφιλ αλλα χρησιμοποιουνται για να βελτιωνεται το προιον (ασχετα βεβαια αν αυτο δεν ισχυει, καθως μετατρεπουν τα prompts σε search keywords στην εκαστοτε μηχανη αναζητησης ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ φτιαξει δικο σου φακελο). Τωρα αν βαριεσαι να γραψεις το καιρο η να πας στο εμπιστο ενημερωτικο σαιτ για να δεις νεα και θες τα προιοντα αυτων των δυο, ε τι να πω.

Back