No Man's Sky

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-no-mans-sky-performance-analysis" class="bbcode_url">http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-no-mans-sky-performance-analysis <br><br>Μια αρχική τεχνική ανάλυση για την έκδοση του PS4, χωρίς να μπαίνει στα ενδότερα της μηχανής γραφικών. Αίσθηση μου είναι ότι, με το ζόρι χώρεσε σε PS4, και η έκδοση του PC, θα είναι πιο εξελιγμένη!!

Opening Hailing Frequencies!!!!  :w00t:<br><br>Receiving Transmission!!!! :hypetrain2:<br><br>Code Accepted!!!  :salute:<br><br>Intialising Countdown : T - 17m  :peanutbutterjellytime2:

Δέκα λεπτά παιχνιδιού και ήδη ξέρω πως να ρωτήσω έναν Gek αν έχει τίποτα καλό να μαστουρώσουμε. Αν ποτέ συναντήσω κανένα, θα γίνει χαμός  :mosh: :mosh: :mosh: :mosh:.<br><br>BEST. GAME. EVER.<br><br>Εντάξει, πάω τελείως στα τυφλά και κάποια πράγματα στον κονσολοχειρισμό είναι να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο, ξεκινώντας από το ότι στο options menu πρέπει να κρατάς πατημένο το left click για να αλλάξεις οτιδήποτε (!!!).<br><br>Προβλήματα απόδοσης ή "κακοτεχνίες" στα γραφικά με τα πάντα στο max δεν είδα ακόμα, έχοντας βέβαια μόλις προσγειωθεί στον δεύτερο πλανήτη μου.<br><br>Το παιχνίδι πάντως κατόρθωσε ήδη να μου προσφέρει μια φοβερή ανατριχίλα με ένα σκηνικό βγαλμένο <br><br><span class="bbcode_spoiler">από Alien, Event Horizon και ίσως λίγο The Thing. </span><br><br>Δεν περίμενα να έχει τέτοια πράγματα και έμεινα προς στιγμήν μαλάκας. Για αυτό ακριβώς έδωσα την εξηντάρα και βούτηξα στο άγνωστο, πριν μάθει και η κουτσή Μαρία τι γίνεται στο παιχνίδι. Color me intrigued.<br><br>Ειδική μνεία και στο πολύ ιδιαίτερο γράψιμο, που μπορεί δικαίως να κατηγορηθεί για επιτήδευση, αλλά εμένα μου θυμίζει before the golden era sci-fi σε συνδυασμό με moody Alan Moore, και γουστάρω  :cool:.<br><br>EDIT: Nvidia will release a Game Ready driver next week.<br><br>Λεπτό δεν έχασες ρε Nvidia. Next time, I&#039;ll buy AMD  :anger:.

Από χειρισμό πως πάμε? Θέλουμε pad ή το keyboard δουλευει καλα?<br><br>ΕΔΙΤ: Αμάν, πέρασα από GoG να δώ μπας και ... και το κράξιμο που τρώει για το optimization είναι μπολικο και πατώνει και στη βαθμολογία.

<blockquote><br>EDIT: Nvidia will release a Game Ready driver next week.<br><br>Λεπτό δεν έχασες ρε Nvidia. Next time, I&#039;ll buy AMD  :anger:.<br></blockquote><br><br>Μην το πεις στο Shredder αυτό και πάθει κανένα πονοκέφαλο από την πτώση από τα σύννεφα μόνο. :crazynoice:

Στην αρχή είμαι, και τα ψιλοκολλήματακια του τα έχει!! (Μάλλον από CPU , και όχι από κάρτα γραφικών). Αλλά όχι τίποτε φοβερό!!

<blockquote><br>Από χειρισμό πως πάμε? Θέλουμε pad ή το keyboard δουλευει καλα?</blockquote><br><br>Είμαι σίγουρος πως με λίγη μελέτη, μπορούν να βρεθούν καλύτερα key bindings από τα default που από τη μια πιάνουν μισό πληκτρολόγιο και από την άλλη έχουν πολλαπλές λειτουργίες σε ένα button, από εκεί και πέρα δεν βλέπω πως μπορεί να πει κανείς πως "δεν μπορεί να παίξει" με keyboard+mouse. Άλλωστε δεν είναι το παιχνίδι που απαιτεί 1.000.000 actions per minute και pixel-perfect platform skillz.<br><br><blockquote>το κράξιμο που τρώει για το optimization είναι μπολικο </blockquote><br><br>Next time, buy Nvidia.<br><br><span class="bbcode_spoiler">Or adjust the graphics options  :crazynoice: :crazynoice: :crazynoice: :gappa: :gappa: :gappa:.</span>

Μα όλοι nVidia φαίνεται να έχουν με τα προβλήματα.<br>Α ναι και ενας με μια 6450 νομίζω<br>Μάλλον δεν έπρεπε να δώσω σημασία σε κανένα από τα σχόλια τους, ε?

Έκαψα κανά τρίωρο κι έχω τις καλύτερες εντυπώσεις μέχρι τώρα. Σε μια γρήγορη δοκιμή που έκανα δεν είχα κανένα τεχνικό θέμα, αλλά είδα στο καπάκι ότι η AMD έβγαλε drivers για το NMS, οπότε τους πέρασα.<br><br>Ο χειρισμός δουλεύει άψογα με κήμπορντ/μάους, αν εξαιρέσεις αυτό με το κράτημα του κλικ στο μενού. Νόμιζα ότι κόλλησε το γκέημ αρχικά. Κάτι ιστορίες που έλεγαν για τον στατικό ουρανό όταν είσαι σε έναν πλανήτη, με χαρά διαπίστωσα ότι δεν ισχύει. Και για τα φυτά που δεν κουνιούνται, ισχύει σε περιπτώσεις. Οπότε φαίνεται πως οφείλεται περισσότερο στην απαλεψιά της κονσόλας η τραγική κατάσταση που παρουσίαζαν μέχρι τώρα.<br><br>Επίσης, είδα έναν τύπο να λέει ότι δεν έχει τίποτα να κάνεις και δύο ώρες προσπαθούσε να φτιάξει το σκάφος. Κρίμα που δεν είπε κι από κάτω τι καπνίζει. 5-10 λεπτά το πολύ να πήρε η επισκευή του σκάφους και το ρησούρς γκάδερινκ, καύσιμα ή μη, γίνεται σε χρόνο μηδέν. Αρκεί να ξέρεις τι χρειάζεσαι και να πηγαίνεις καρφί για αυτά. Το να μαζεύεις γενικά ότι βρίσκεις γιατί έτσι, είναι απλά χάσιμο χρόνου και καθαρά θέμα μαζοχισμού.<br><br>Σε άλλα νέα, έδωσα το ψαγμένο όνομα R175Q21920-GR στο πρώτο μου σύστημα, επειδή σας συμπάθησα. Συνάντησα κι ένα μονόλιθο που φαίνεται να ξέρει πολλά. Μπρρρ.. :pcmr:<br><br>ΠΟΡΩΣΗ

Ας ξεκινήσω λέγοντας πως έκατσα κατα τις 12 τα μεσάνυχτα να δω τι εστί NMS (για λίγο και καλα) και τώρα το έκλεισα καθαρά και μονο να παω για ύπνο γτ έχει πρωινό εγερτήριο! <br>Είναι πολύ όμορφο παιχνίδι και στις 4 ώρες που το παίζω εβλεπα ολο και κάτι καινούργιο και απλα με ωθούσε στο να συνεχίσω κι αλλο να δω τι άλλο θα πετύχω! Πιστεύω πως παίζεται με άνεση είτε επιλέξει κανείς πληκτρολόγιο + ποντίκι είτε χειριστήριο! Είχα περιπτώσεις frame drops/lag (οχι ομως σε σημείο αγανακτησης) παρόλο που έβαλα στις ρυθμίσεις 60fps (exw ι7, R9 270x, 8gig ram) και εαν καποιος εχει καποια λύση πειραζοντας αρχεια η τπτ τετοιο ας μας φωτίσει! <br>Καλο εξπλορινγκ στους παίζοντες!

Μας εχετε κανει ζημια, το ξερετε; Μεχρι τον οκτωβρη θα εχει πεσει η τιμη λογικα οποτε θα το παρω.

Οχι θα αντισταθώ. Θα περιμένω να βγει το Star Citizen, δεν θα αργησει και πολυ ετσι κι αλλιως  :gappa:

Το κατέβασα για να το δοκιμάσω. Πέρασε ένα τρίωρο και ούτε που το κατάλαβα...<br><br>Παίδες, το παιχνίδι είναι για την εξής φάση: Γυρνάς απ&#039;τη δουλειά, βάζεις μια μπύρα, αράζεις και αρχίζεις να εξερευνάς. Δεν είναι όσο σοβαρό είναι το Elite, ούτε τόσο υποσχόμενο όπως το SC. Πας απ&#039;τον έναν πλανήτη στον άλλον, βρίσκεις διάφορες μορφές ζωής, κάνεις Mining (πολύ Mining) για ενίσχυση της στολής, του όπλου και του πλοίου σου και... αυτό είναι σε γενικές γραμμές. Το όμορφο είναι ότι ο καθένας από μας θα δει διαφορετικά πράγματα και οκ, όσο κι αν η ποικιλία είναι περιορισμένη, μόνο που όταν ανοίγεις τον διαγαλαξιακό χάρτη και ξέρεις πως όλες αυτές οι "κουκκίδες" είναι προσβάσιμες, νιώθεις ένα αρχικό δέος.<br><br>Το παιχνίδι hypeρίστηκε πάρα πολύ, σε σημείο που οι απαιτήσεις αυξήθηκαν υπερβολικά. Σίγουρα η Hello Games, θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα (προσπάθησε λίγο τελευταία). Τελικά έχει η δεν έχει Multi; ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ; Ειλικρινά, γιατί πρέπει όλα να είναι multi; Βλέπω πολλούς στο εξωτερικό να μυξοκλαίνε. Ρε ηλίθιοι, δεν είναι όλα competitive. Κάποιοι από μας γουστάρουν να είναι μόνοι στο διάστημα και να ψολάρουν, δίχως να περιμένουν ανά πάσα στιγμή έναν 16χρονο neckbeard να φωνάζει στο μικρόφωνο ατάκες του Naruto και να με σκοτώνει λόγω MAD SKILLZZ. <br>/rant<br><br>Το optimization θα μπορούσε να είναι καλύτερο φυσικά.

<blockquote>Το κατέβασα για να το δοκιμάσω. Πέρασε ένα τρίωρο και ούτε που το κατάλαβα...<br><br>Παίδες, το παιχνίδι είναι για την εξής φάση: Γυρνάς απ&#039;τη δουλειά, βάζεις μια μπύρα, αράζεις και αρχίζεις να εξερευνάς. Δεν είναι όσο σοβαρό είναι το Elite, ούτε τόσο υποσχόμενο όπως το SC. Πας απ&#039;τον έναν πλανήτη στον άλλον, βρίσκεις διάφορες μορφές ζωής, κάνεις Mining (πολύ Mining) για ενίσχυση της στολής, του όπλου και του πλοίου σου και... αυτό είναι σε γενικές γραμμές. Το όμορφο είναι ότι ο καθένας από μας θα δει διαφορετικά πράγματα και οκ, όσο κι αν η ποικιλία είναι περιορισμένη, μόνο που όταν ανοίγεις τον διαγαλαξιακό χάρτη και ξέρεις πως όλες αυτές οι "κουκκίδες" είναι προσβάσιμες, νιώθεις ένα αρχικό δέος.<br><br>Το παιχνίδι hypeρίστηκε πάρα πολύ, σε σημείο που οι απαιτήσεις αυξήθηκαν υπερβολικά. Σίγουρα η Hello Games, θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα (προσπάθησε λίγο τελευταία). Τελικά έχει η δεν έχει Multi; ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ; Ειλικρινά, γιατί πρέπει όλα να είναι multi; Βλέπω πολλούς στο εξωτερικό να μυξοκλαίνε. Ρε ηλίθιοι, δεν είναι όλα competitive. Κάποιοι από μας γουστάρουν να είναι μόνοι στο διάστημα και να ψολάρουν, δίχως να περιμένουν ανά πάσα στιγμή έναν 16χρονο neckbeard να φωνάζει στο μικρόφωνο ατάκες του Naruto και να με σκοτώνει λόγο MAD SKILLZZ. <br>/rant<br><br>Το optimization θα μπορούσε να είναι καλύτερο φυσικά.</blockquote><br><br>Ότι ακριβώς θα έλεγα!!!!! :salute:  :drinks:<br><br>Να προσθέσω ότι, παίζεται άνετα με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι!! Και θα περάσω τους καινούργιους drivers της AMD, που αναφέρθηκαν παραπάνω!!!! (Και το τρέχω σε 1440p, High settings, στην 48" Sony το βράδυ όταν αποσυρθεί η σύζυγος!!!!!  :w00t: :lol:)

<blockquote><br>δίχως να περιμένουν ανά πάσα στιγμή έναν 16χρονο neckbeard να φωνάζει στο μικρόφωνο ατάκες του Naruto και να με σκοτώνει λόγω MAD SKILLZZ. <br></blockquote><br><br>Μπες στο Diablo ρε να σου δείξω τι σημαίνει skill, DATTEBAYO!

<blockquote><br>Μα όλοι nVidia φαίνεται να έχουν με τα προβλήματα.<br>Α ναι και ενας με μια 6450 νομίζω<br>Μάλλον δεν έπρεπε να δώσω σημασία σε κανένα από τα σχόλια τους, ε?<br></blockquote><br><br>Όση σημασία πρέπει να δίνουμε σε όλα τα σχόλια στο internet  :silly:.<br><br>Σίγουρα έχοντας την 980 δεν είμαι στον μέσο όρο GPU power, πάντως σε 2 ώρες NMS, είδα μόνο ένα στιγμιαίο frame drop ενώ ρέμβαζα ένα εξωγήινο ηλιοβασίλεμα... <br><br>Είμαι άραγε τόσο τυχερός, ενώ όλοι αυτοί με τις 980Ti και τους i7-4790K στα GoG reviews δεν μπορούν να σταυρώσουν 10fps? Δεν ξέρω, ξέρω πάντως πως πρώτον δεν έχω ακούσει κανέναν που να εμπιστεύομαι να έχει σοβαρά προβλήματα με την PC έκδοση, δεύτερον πως πολλοί ήταν αποφασισμένοι να θάψουν το παιχνίδι λόγω της τιμής του, και τρίτον πως στο gog δεν είναι ανάγκη να έχεις το παιχνίδι για να ποστάρεις review ("omg sooooooooooooooooo repetitive", ποσταρισμένο 20 λεπτά μετά το launch :rolleyes:)...

<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
Σε όλα;<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=_BsAbuD3jn8<br><br> :&#039;( :&#039;( :&#039;(

Το multiplayer δε σημαινει αυτοματα pvp και competitive. Εγω για παραδειγμα θα γουσταρα να προσπαθουσα να βρεθω με καποιον αλλον απο το rq και να γυρναγαμε μαζι το διαστημα. Ξερω οτι ειναι απιθανο αλλα θα ηταν ενα ακομα quest. "Μαγκες κινηθειτε ολοι σιγα σιγα προς τα εκει μπας και βρεθουμε ποτε" , μπορει καποιοι να ειναι σχετικα κοντα, μπορει και οχι. <br><br>Απο την αλλη δε με χαλαει καθολου. Ειμαι μεγας λατρης του exploration. Ειδικα αυτη η φαση που μαθαινεις λεξεις μ εχει αρεσει πολυ.

Και στα στημ ρηβιούζ παίζει η κλασσική μλκ, όπου κάποιοι αγοράζουν ένα γκέημ μόνο για review θάψιμο και refund στο καπάκι. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τύποι που έχουν καμιά 50-60αρα να κάθεται στο wallet μόνο γι&#039;αυτό το λόγο. Είχε γίνει σε παλιότερο γκέημ θέμα για κάτι hate legions, πως λέγονταν, μαζεύονταν σε άσχετο φόρουμ για να κάνουν ακριβώς αυτή τη μλκ. Ναι, δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.<br><br>Κι όταν βλέπω ρηβιούζ στην περίπτωση του NMS μεταξύ 0.1 και 0.3 ώρες να λένε ότι δεν έχει τίποτα να κάνεις, piece of trash κτλ, κάνει μπαμ. Τα ratings πάντως κάνουν πάρτυ για την ώρα. Ξεκίνησαν μερικές χιλιάδες mostly positive, πήγαν mostly negative σε χρόνο dt και τώρα είναι mixed.

In other news, δεκαπενταύγουστος με 25-26 βαθμούς Κελσίου, δυνατούς ανέμους και σποραδικές βροχές. Ό,τι πρέπει για να αράξεις στον υπολογιστή και να πεις φέτος πάω διακοπές στο κέντρο του Σύμπαντος...

Back