O lelos kounelos δεν είναι πια μαζί μας...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ασιχτιρ!!! Νόμιζα ότι έχει χαθεί κάπου στην Αφρική ή στην Ασία ζώντας καταστάσεις σαν αυτές που είχε γράψει ο Καβαδίας, στα ποιήματα του!!

Καλό Ταξίδι Κούνελε!!!

Μετά τα σημερινά, πικρά νέα, αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω δύο αράδες για αυτόν τον άνθρωπο. Τον Λέλο τον γνώρισα από κοντά σε κάποιο meeting που μου διαφεύγει πότε και πού ήταν ακριβώς, λογικά σε κάποιο μεγάλο φαγοπότι στο σουβλατζίδικο που πηγαίναμε τα πρώτα χρόνια, κάπου προς Νέα Χαλκηδόνα το πλέον μακρινό πλέον 2013( ? ).

Αρχικά βέβαια τον έμαθα από τα τεράστια, παραληρηματικά posts, που άλλες φορές διηγούνταν μια ιστορία, συχνά μέσα από αλληγορίες, που ήταν αρκετά δύσκολο να πιστέψεις πως είχαν όντως συμβεί, άλλες φορές είχαν έντονο ειρωνικό χαρακτήρα, άλλες φορές ούτε που καταλάβαινα που κόλλαγαν. Κάθε post ήταν ένα στοίχημα αν θα διαβάσεις κάτι τρελό, αστείο, πειραγματικό προς κάποιο άλλο μέλος ή απλά παντελώς χάσιμο χρόνου, κάτι με το οποίο πιστεύω διασκέδαζε πάρα πολύ και μόνο στην ιδέα.

Από κοντά όμως, ο Λέλος ήταν αρκετά διαφορετικός. Υπήρχε αυτή η ζωηράδα και σπιρτάδα στο βλέμμα του, αλλά αισθανόμουν ότι ένα τοίχος έπεφτε και μπορούσες να δεις τον άνθρωπο πίσω από το προφίλ, την persona. Είχαμε κάνει κάποιες τρομερά ενδιαφέρουσες συζητήσεις, για την ζωή του μεγαλώνοντας, τα ταξίδια του, τα χρόνια στην Ταϊλάνδη... Όντας 20-21 τότε, όλα αυτά φάνταζαν τρομερά.
Και ήταν πραγματικά πολύ γλυκός άνθρωπος ο Λέλος. Κοιτώντας το σήμερα, έχω την εντύπωση ότι του άρεσε να ξεγελάει τον κόσμο ότι ήταν λίγο πιο χαζούλης, λίγο πιο γελωτοποιός, ενώ στην πραγματικότητα από πίσω κρυβόταν ένα ευφυέστατο άτομο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια συνάντηση (μάλλον mini meeting) στο Τιθόρα που ήσουν και εσύ Μάνο μαζί μας και τον εξόργισες ρε μπαγάσα με την ιστορία από τα φοιτητικά χρόνια με τις διακοπές με τις μηχανές που τον έκαψε ο ήλιος τον Λέλο και είχε γίνει κόκκινος σαν αστακός. Πραγματικά από τις ελάχιστες φορές που τον είχα δει πειραγμένο (ε του άξιζε λίγο εδώ που τα λέμε!) είτε από κοντά είτε Ιντερνετικά. Μετά βέβαια τσακίσαμε τις μπύρες και γελούσαμε, πρέπει να πήγε ο καθένας 3-4 φορές για κατούρημα.

Με τα χρόνια χαθήκαμε τελείως, έχω εξαφανιστεί κι εγώ με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Έβλεπα μερικές φορές που έμπαινα κάποια ποστς. Κάποιες φορές καταλάβαινα, άλλες ούτε κατά διάνοια που το πήγαινε. Θεωρούσα ότι είτε έχω χάσει επεισόδια ή ότι έχασε την αίγλη του αυτού του είδος το post, τουλάχιστον για μένα. Αν μη τι άλλο ήταν true ο μπαγάσας.

Μάνο λυπάμαι πολύ, τον γνώριζες μάλλον καλύτερα, σίγουρα περισσότερο καιρό απ' όλους μας. Να τον θυμάσαι θερμά και με εκείνη την γλυκιά και πολλές φορές εκνευριστική, διεστραμένη δόση παράνοιας που τον χαρακτήριζε και μας έκανε όλους να τον αγαπήσουμε και να τον έχουμε πάντα κάπου στο μυαλό μας.

Και λυπάμαι και πολύ και για σένα βρε Λελάκο. Μακάρι να ηρέμησε η ψυχούλα σου ή έστω να είσαι κάπου όμορφα και ξέγνοιαστα, συνεχίζοντας κάπου το ακραιοποστάρισμα και την larger than life φιγούρα σου. Θα σε κρατάω στις σκέψεις μου και θα σε φέρνω ξανά στο νου όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Εις το επανιδείν!

Last edited:
Τον λελο τον ξέρω από το 14. Είχαμε ξεκόψει τα πολλά πάρε δώσε, because of reasons, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη θλίψη και το σοκ.

Εν τέλει, ο καθένας κουβαλάει τους δαίμονές του. Και σε στιγμές που νιώθεις ότι πνίγεσαι, είναι σημαντικό όπως είπε και ο Παύλος να ζητάς υποστήριξη και αυτό δεν είναι ταμπού. Είναι η ίδια μας καθημερινότητα.

RIP λελο και καλό ταξίδι.

Δεύτερη φορά που σοκάρομαι σε αυτό το φόρουμ με την απώλεια ενός ατόμου που νόμιζα σταθερά σαν τους πυλώνες της γης.
Δεν μπορώ να μη θυμηθώ το Λέλο ως μια εμβληματική για εμένα φιγούρα που αρνιόταν πεισματικά να καθοριστεί και να εξηγηθεί. Τον γνώρισα σε μια διαμορφωτική εποχή της ζωής όταν προσπαθούσα να εξηγήσω και να κατατάξω.
Λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη, κάθε φορά πιάνουν κάποιο άτομο τέτοιες σκέψεις δεν μπορεί να φανταστεί τις αναταράξεις που θα προκαλέσει η πράξη του.
Εύχομαι οι μεγάλοι και ατελείωτοι ποταμοί μπύρας που έχουμε πιει μαζί σε όλα τα φλας μήτινγκ που ο χρόνος καμπυλωνόταν εντός μη επαναλήψιμων συζητήσεων να πάνε τον Λέλο όπου θα ήθελε να βρίσκεται. Οι κόμπρες να μην ενοχλούν ποτέ στο μαγαζάκι που θα στήσει.

Δυστυχως σε τετοιες περιπτωσεις τα λογια ειναι περιττα, μεσα απο τα γραφομενα του γνωρισα τον λελο και του ειχα πει ποσο μου αρεσαν τα ποστς του και το στυλ γραφης του. Τελικα το τι σταυρο κουβαλαει ο καθενας μεσα του και τι βαρος εχει, μπορει να απεχει πολυ απο το τι και πως δειχνει στην καθημερινοτητα του. Ας αναπαυθει η ψυχουλα του.

Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έχει γίνει.

Είχαμε χαθεί ναι, αλλά για κάποιο λόγο νόμιζα πως θα ξαναβρεθούμε.

Έχουμε αράξει στη ταράτσα του σπιτιού μου αρκετές φορές με μπύρες, έχω πάει σπίτι του έπειτα από μια νύχτα στο καζίνο της Πάρνηθας και έχω ξεράσει στη πόρτα του αμαξιού του από τα ξύδια.

Δεν μπορώ να το πιστέψω παιδιά, είμαι σε σοκ. Κρίμα κρίμα κρίμα γιατί ξέρω ότι είχε δυσκολίες στη ζωή του.

Ελαφρύ το χώμα, τι να πω.

Διαλύθηκα και ας μην είχα ιδιαίτερη διάδραση μαζί του. Είναι μια ακόμη υπενθύμηση ότι ποτέ δε ξέρεις τι κρύβει ο άνθρωπος που συνομιλείς στην "άλλη άκρη της γραμμής." Και να μας εκνευρίζει κάτι που λέει ή το ύφος κάποιου,ας είμαστε στοιχειωδώς ευγενικοί ή έστω ας μη δίνουμε υπερβολική σημασία και αρχίζουμε επιθέσεις. Δε μπορούμε να ξέρουμε πόσο αυτά βαραίνουν την ψυχολογία ενός συνανθρώπου.
Ας είναι πια ήσυχη η ψυχή σου..

Γαμώτο, έδειχνε στοιχεία κι είχα κακό προαίσθημα από τον καιρό που χάθηκε.

Έζησε ασυμβίβαστος και λάρτζ. Δυστυχώς το τίμημα γι'αυτό είναι υψηλότατο και πήρε και τα ρέστα του Λέλου μαζί.

Στην επόμενη ζωή, Κουνέλε.

Τον Λέλο από τον τρόπο που έγραφε τον θεωρούσα μαχητή. Θυμάμαι τους τσακωμούς/συζητήσεις που είχαμε σε διάφορα θέματα εδώ.
Μπορεί να διαφωνούσαμε κάθετα σε συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά έβλεπες τη φλόγα ακόμα που ήθελε να αποδείξει το δίκιο του.

Δυστυχώς ψάχνοντας και πριν 5-6 μήνες (βλέποντας το «μέχρι στιγμής» αποχαιρετιστήριο μήνυμα του), αλλά και τώρα που διαβάζω διάφορα ποστς του από το 2024, παρατηρώ διάφορα σημάδια που δείχνουν πως άρχισε να τα παρατάει...

1763023203607.png

Rest In Peace Lelo...

Απο χτες που το διαβασα προσπαθω να το επεξεργαστω αλλα ειναι απο τις περιπτωσεις που δε χωρα αναλυση και λογικη...κριμα ρε γαμω, ο λελος φαινοταν να ηταν ατομακι απο τα λιγα και ας μην τον γνωρισα ποτε απο κοντα.

Καλο ταξιδι ρε συ, θα λειψουν τα σεντονια σου

τι λέτε ρε παιδιά... πωπω και αναρωτιόμουν προχθές τι έγινε και εξαφανίστηκε και με είχε σβήσει και στο FB.

Δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά καθώς εμφανίστηκε όταν εγώ είχα χαθεί για κάποια χρόνια από το RQ και τις συναντήσεις, αλλά μέσα από το forum και συζητήσεις ηλεκτρονικές τον είχα βάλει σε ένα κάδρο με φίλους εξωτικούς, που πάνε και μπλέκουν σε όλες τις περίεργες περιπέτειες και έρχονται να μας τις πουν με μια καλή δόση υπερβολής στα όρια του μεθυσμένου μονόλογου. Ίσως δεν είναι τυχαίο που αυτό το κάδρο φίλων έχει αδειάσει πλέον :(

RIP ρε κούνελε, δε ξέρω γιατί κάποιος φτάνει εκεί, σίγουρα είχες τους λόγους σου και δεν θα ήθελα να τους αμφισβητήσω, απλά όλοι την περνάμε την μαυρίλα μας στην ζωή, μακάρι να μπορούσε κάποιος να σου δείξει πως υπάρχου κάποια πράγματα που αξίζει να περιμένεις να δεις ένα πρωινό ακόμα, και ένα ακόμα, και ένα ακόμα :(

Από την ώρα που το διάβασα, έιμαι κομμάτια. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Έχω σοκαριστεί, δεύτερη φορά σε αυτό το φόρουμ μετά το 2017 και τον Alucard.

Tον lelo, τον Βασίλη δεν το είχα γνωρίσει δια ζώσης. Κάναμε όμως μεγάλες διαδικτυακές συζητήσεις μέσω messenger. Kαι ήταν ακριβώς αυτές οι συζητήσεις, των οποίων το περιεχόμενο δεν αφορά, που με βοήθησαν να τα βγάλω πέρα σε μία πολύ σκοτεινή περίοδο για μένα, όταν σε διάστημα λίγων μηνών έχασα και τους δύο γονείς μου. Ναι δεν ήταν η γυναίκα μου, ούτε τα αδέρφια μου, ούτε οι φίλοι που με βοήθησαν, αλλά ο Lelos ως περσόνα και ο Βασίλης ως άνθρωπος που με βοήθησε να διαχειριστώ αυτή τη μεγάλη απώλεια και να μη βυθιστώ σε περιέργα σκοτάδια.

Καμιά φορά δεν ήξερα πού σταματάει ο Lelos και πού αρχίζει ο Βασίλής και το αντίστροφο, αλλά μέσα στις απίστευτες (δεν εννοώ ψεύτικες προς Θεού) ιστορίες του, μέσα στις σουρεαλιστικές του ατάκες, μέσα στην εξιστόρηση της ζωής του ως άνθρωπος, φαινόταν όχι μόνο ένας larger than life άνθρωπος, ένα κοφτερό μυαλό, αλλά μία τρυφερή ευαίσθητη ψυχή.

Από τότε που σταμάτησε η επικοινωνία μας, καθώς και η συμμετοχή του στο φόρουμ, σκεφτόμουν συχνά πυκνά τι να κάνει, αλλά οι όποιες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του έπεσα σε τοίχο. Αν και περνούσε ζόρια γενικά, δε σκέφτηκα ούτε μία στιγμή ότι θα υπάρξει αυτή η κατάληξη. Μάλιστα τον Αύγουστο (τι τραγική ειρωνία), μιλώντας με έναν συνάδελφο από Ζάμπια, σκέφτηκα εμείς λιώνουμε στα γραφεία και ο Λέλος θα είναι αραχτός σε καμιά πισίνα στη Ζάμπια να κανονίζει την επόμενη απίθανη επιχείρησή του.

Αχ μωρέ Λέλο γιατί δε μίλησες. Γιατί τα κράτησες όλα μέσα στην ψυχούλα σου. Ας έστελνες, με τον δικό σου μοναδικό τρόπο, ένα μήνυμα εδώ στο φόρουμ για μάζωξη. Να μαζευτούμε, να τα πιούμε, να ελαφρύνει το μέσα σου. Θα ερχόμασταν μωρέ Λέλο, θα ερχόμασταν. Γαμώτο!

Ας αναπαυθεί η ψυχούλα σου. Και εκείνο το ταξίδι στην Γκάνα που σχεδιάζαμε και δεν κάναμε, θα το κάνουμε κάποια άλλη στιγμή ρε Κούνελε.

Ο Βασίλης με έκανε να εντρυφήσω στους Anathema. Αυτό ήταν το αγαπημένο του τραγούδι:

Δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπρεπε να του είχα στείλει ένα "Γεια, τι κανεις;" αλλά θεωρούσα δεδομένη την επανασύνδεση μας. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα καταλήξει έτσι. Με βοήθησε και μένα σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, μέχρι και πάμε μαζί Ζάμπια μου πρότεινε. Πόσο κοντόφθαλμος και εγωιστής ήμουν.

Δεν έχω άλλα λόγια να πω και συγγνώμη που σας ζαλίζω με τα δικά μου ενώ έχει φύγει πλέον και ότι και να λέω δεν έχει καμία σημασία.

Αυτό ήταν το αγαπημένο του τραγούδι
Ρε φίλε, ανατρίχιασα. Χθες το πρωί, μετά από πολλά χρόνια, έβαλα να ακούσω τον δίσκο. Δεν ξέρω γιατί, ούτε υπαινίσσομαι κάποια καρμική σύνδεση, προφανώς για κάποιον ουρανοκατέβατο, υποσυνείδητο λόγο. Το συγκεκριμένο έπαιξε 4-5 φορές. Πού να 'ξερα...

Οτιδήποτε βοηθάει στη συμφιλίωση με την απώλεια, έχει αξία και σημασία να ειπωθεί ή να βιωθεί. Ούτε εσύ, ούτε κανείς άλλος δεν μας ζαλίζει.

Και σταματώ εδώ!! Θα μας βρίζει από εκεί ψηλά, άμα μιξοκλαίμε σαν γκόμενες!!

Μέσα από τα σχόλια του (δεν έτυχε να τον γνωρίσω από κοντά σε κάποια συνάντηση) φαινόταν οξυδερκής, ασυμβίβαστος, ανήσυχο πνεύμα. Και αυτό είναι που το κάνει πιο αναπάντεχο και σοκαριστικό αυτό το γεγονός, καθώς έδειχνε για χαρακτήρας που σηκωνόταν ξανά μετά από κάθε πτώση, πως δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει, ακόμα και στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα.

Τα ταξιδιωτικά logs που έγραφε ήταν απόλαυση να τα διαβάζεις, το καθένα και μια διαφορετική περιπέτεια από εξωτικά μέρη, που οι περισσότεροι από εμάς δε θα βλέπαμε. Από τα μέλη της κοινότητας μας που συνείσφερε στη μοναδικότητα της, από τα σχόλια του για hardware και παιχνίδια, μέχρι εκείνα που ταλαντεύονταν μεταξύ σοβαρού και αστείου (ο μπαγάσας είχε φτιάξει μέχρι και thread για την τέχνη... του trolling).
Δυστυχώς, αρκετές φορές πίσω από πειραχτήρια και χαμογελαστούς ανθρώπους κρύβονται οι μεγαλύτεροι Γολγοθάδες.

Μένει η ανάμνηση του, ένα κρίμα κι ένα γιατί.
Καλό ταξίδι Λέλο.

Δεν ξέρω ρε σύ, κάθομαι και βλέπω ένα ένα τα μηνύματά του από το τέλος προς τα πίσω, κοιτάω και το τελευταίο του avatar, αυτό του ξυλοδαρμένου, καταβεβλημένου κούνελου και κάνω χαζούς σεινηρμους και λογικά άλματα καθώς το συγκρίνω με το προηγούμενο, αυτό του bad ass κούνελου....

Δυστυχώς όλα εκ των υστέρων...

Last edited:
Back