Great0ldOne
Kraken
- Joined
- Dec 1, 2012
- Messages
- 7,556
Αν πεινούσα και δεν είχα λεφτά, θα έκλεβα και τρία καρβέλια ψωμί. Problem?<br><br>Και αυτοκίνητο θα έκλεβα, αλλά μετά θα έπρεπε να κλέβω συνέχεια και βενζίνες και είναι μπελάς.
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Προς το παρών έχουμε επιλογή και είναι στην πράξη.
Στην Ευρώπη σύμφωνα με το Ευρωπαικό Συμβούλιο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να μπορει το κράτος να συλλέξει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα νόμιμα θα πρέπει να πληρούνται και οι 3 προυποθέσεις:
Επίσης το GDPR, όσο και να κουτσουρεύτηκε απο τους λομπίστες, έθεσε συγκεκριμένα όρια και για τις ιδιωτικές εταιρείες (και το σημαντικότερο απο αυτά είναι το Right to be Forgotten).
- Η συλλογή να είναι νόμιμη
- Η συλλογή να γίνεται για έναν δικαιολογημένο λόγο
- Η συλλογή να είναι στο πλαίσιο λειτουργίας μιας Δημοκρατικής κοινωνίας
Για περισσότερες ινφο σε Tl;dr φαση, τσέκαρε και δω
Information privacy law - Wikipedia
en.wikipedia.org
Το αν τα κράτη και οι επιχειρήσεις παρανομούν στη συλλογή των δεδομένων μας, είναι δεδομένο.
Το ότι αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα και επίσημα ως μέσο καταστολής/καταπίεσης/ελέγχου είναι και αυτό δεδομένο, διότι αυτά τα δεδομένα είναι ανθρώπινο δικαίωμά μας.
Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι το ότι γίνονται προσπάθειες απο διάφορα κράτη ώστε να καταστρατηγηθεί αυτό το δικαίωμα.
Σε αυτό χρειάζεται, σε πρώτο βαθμό, η ενημέρωση και επαγρύπνισή μας.
Δεν είχα ιδέα οτι υπήρχε αυτό το thead
Στον τρίτο άξονα συμφωνούμε, η τεχνογνωσία και το χρήμα που έχουν στη διάθεσή τους οι "αντι-κατασκοπευτικές" υπηρεσίες κάνει την όποια σκέψη για ιδιωτικότητα να μοιάζει αστεία.
Το σημαντικό όμως είναι αυτή η εισβολή των υπηρεσιών στην ιδιωτική μας ζωή να παραμείνει παράνομη και καταχρηστική στην καθημερινή μας ζωή, ωστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα εύνομο κράτος δικαίου.
Να παρεμείνουν αυτές οι υπηρεσίες στο περιθώριο και στην περιφρόνηση.
Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε οτι ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες.
Στον Δεύτερο άξονα, συμφωνώ ως προς τη ροή του επιχειρήματος, αν και τυπικά υπάρχει διάκριση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, θέλω να σου θυμήσω όμως και μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, την οποία έχεις κάνει quote...η δικαστική εξουσία τουλάχιστον στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης έχει και μια παραπάνω δικλείδα προστασίας
Οι εισαγγελείς/ανακριτές που θα κληθούν να εξετάσουν την αίτηση των μπάτσων, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους όχι μόνο την εγχώρια νομοθεσία αλλα και το Ευρωπαικό Δίκαιο. Ακόμη και να δεχθεί ένας τοπικός δικαστής με βάσει τους εγχώριους νόμους την εγκυρότητα της χρήσης των δεδομένων, ένας Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να αποταθεί στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν υπάρχει υπόννοια κατάχρησης εξουσίας.
- Η συλλογή πρέπει να είναι νόμιμη (Σύμφωνα με το Ελληνικό και Ευρωπαικό Δίκαιο)
- Η συλλογή να γίνεται για έναν δικαιολογημένο λόγο
- Η συλλογή να είναι στο πλαίσιο λειτουργίας μιας Δημοκρατικής κοινωνίας
Στον Προσωπικό άξονα τώρα, θέλω να αναφέρω οτι ο διαμοιρασμός των προσωπικών δεδομένων που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι μόδα. Και όπως όλες οι μόδες ξεπερνιέται...όπως έγραψα και στο ποστ #1,048
"Ισχύει οτι υπάρχει η μόδα της δημοσιοποίησης όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών, ισχύει όμως οτι αρκετοί πολίτες ανησυχούν για την ιδιωτικότητα τους και επιλέγουν να μη συμμετάσχουν σε αυτό, ενώ όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να απέχουν από αυτή τη μόδα δημιουργώντας ένα ρεύμα ανησυχίας και πίεσης για αυστηρότερων κριτηρίων στο νομοθετικό πλαίσιο, κυρίως οι κάτω των 40."
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν επιλέγουν να ακολουθήσουν κάποια πράγματα που είναι στη μόδα.