What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Οδηγός αγοράς GPU.

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Η καλυτερη απαντηση<br><blockquote>They should keep all the cards for themselves and start mining</blockquote><br><br>Δεν το τσεκαρα, αλλα διαβασα φρικιαστικα πραγματα, που θυμιζουν κατοχη και ελλειψη αγαθων. <br>Παιζει ενα σεναριο να αλλαξω χωρα με ανταλλαγμα χοντροτερο πορτοφολι. Σκεφτομουν οτι ηρθε η ωρα  να αγορασω επιτελους το tower of death. Δεν μπορω αλλο με laptop. Δεν μπορω λεμε! Θελω pc.<br>Τωρα βρηκαν να τα κανουν αυτα;<br><br>Ο μακαφι φταιει. Εχει λυσσαξει με το ψηφιακο χρημα. <br>Ειμαι φιλος με την γυναικα του στο fb και τρωω στην μαπα  την καθημερινη του προπαγανδα. Σε καποια φαση πηγα να τον τρολαρω αλλα δεν τσιμπησε.<br><br>Κακο το timing με την επενδυση που λογαριαζα.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,417
ΚουνελεΕνα pc σαν το δικο μου με gtx 1070 ti θα σου κοστισει 1400 ευρω αν το παρεις απο το skroutz. Εννοω pc ακριβως ιδιο με το δικο μου αλλα με 1070ti αντι για 970. Και θα τρεχει τα παντα σε ultra settings 4κ. Το λεω γιατι ειδα στο sktroutz ποσο κοστιζει το καθε εξαρτημα του pc μου τωρα και ολα μαζι ειναι εκει στα 1400 ευρω. Εκτος αν θες να περιμενεις μεχρι Απριλιο που θα βγουν οι νεοι επεξεργαστες και καρτες γραφικων των amd και nvidia ετσι ωστε να παρεις επεξεργαστη και καρτα του 2018 αντι του 2017(και αυτο σου προτεινω να κανεις) . Αλλα σε αυτη την περιπτωση θα σου κοστισει λιγο πιο ακριβα. Απριλιο βγαινουν οι ryzen 2 και καπου εκει θα βγουν gtx 1170 gtx 1180(volta). Στη θεση σου θα περιμενα μεχρι τοτε και θα επαιρνα ryzen 2700 με gtx 1170.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
ο κούνελος δεν είναι Ελλάδα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,265
Ρε μην σκατε.  Πάρτε ένα φεντερ κι ελάτε να τα βρούμε αναμεταξύ μας.<br>Ψικο άσχετο, αλλά θυμάστε κάτι αντίστοιχα blockchains για ερευνητικούς σκοπούς; Τι απέγιναν αυτά; Παίζει να έχουν μπει πουθενά αλλού ή σε κάποιο κρυπτονομισμα;
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
To ΒOINC κ.α. παρόμοια λες; Δεν χρησιμοποιούσαν blockchain, αν θυμάμαι καλά.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Ευτυχώς που κρατάει τα topic in line ο σρεντερίνος... ευτυχώς! <br><br>Σε άλλα νέα, 1080ti βρίσκει κανείς με μεγάλο κόπο, σε τιμή 850-980 ευρώ, αυτό που ΔΕΝ βρίσκεις είναι τροφοδοτικά άνω των 1000W...  Όσο περνάει ο καιρός και η κάθε κάρτα βγάζει 80 με 140 ευρώ το μήνα (ανάλογα τις τιμές και την δυσκολία) μετά το κόστος ρεύματος η βιομηχανία δεν θα μπορεί να καλύψει την ζήτηση. Ή θα αυξηθεί ικανά η παραγωγή (πράγμα δύσκολο να γίνει άμεσα, δεδομένου ότι η ζήτηση θα είναι αυξανόμενη) ή το high end gaming θα γίνει για πολύ συγκεκριμένα πορτοφόλια...
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Βλέπω να πουλάει ΠΟΛΛΕΣ APU η AMD.<br><br>Για τα τροφοδοτικά, δεν είναι παράξενο, καθώς ήταν ήδη εξεζητημένα τα τροφοδοτικά μεγάλων κυβικών. Οι τιμές για 1080Ti είναι ψηλά, αλλά ούτως ή άλλως μιλάμε για κάρτα που δεν απευθύνεται στο μέσο πορτοφόλι.<br><br>Αυτό που εγώ θεωρώ πρόβλημα είναι ότι οι κάρτες στυλοβάτες του PC gaming, οι κάρτες της μέσης κατηγορίας, είναι ακριβές. Πονάει λιγότερο αυτόν που σκάει 3 χιλιάρικα για PC να δώσει κάποια λεφτά παραπάνω για GPU από αυτόν που σκάει από 750€ για PC.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,265
<blockquote><br>To ΒOINC κ.α. παρόμοια λες; Δεν χρησιμοποιούσαν blockchain, αν θυμάμαι καλά.<br></blockquote><br><br>Θυμάμαι μόνο ένα παπάκι(@), αλλά δεν μπορώ να το βρω. Με αυτά που είχα διαβάσει τότε,  έτσι θυμόμουν ότι λειτουργούσε.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote><br>Βλέπω να πουλάει ΠΟΛΛΕΣ APU η AMD.<br></blockquote><br><br>Είτε με Vega iGPU σε Intel, είτε με δικές της APUs, το σίγουρο είναι ότι η AMD θα παίξει σημαντικό ρόλο στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, ελπίζω να πάει τις iGPUs 2 σκαλιά παραπάνω. Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, προσωπικά δε με βλέπω να ξαναπαίρνω discrete GPU ποτέ, θα υπερκαλύπτομαι από τις ενσωματωμένες.<br><br>Chrono:<br><span class="bbcode_spoiler"><br>Μάλλον αναφέρεσαι σε SETI@Home και Folding@Home, τα οποία δεν είναι blockchain-based ωστόσο.<br></span>
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
<blockquote>Ρε μην σκατε.  Πάρτε ένα φεντερ κι ελάτε να τα βρούμε αναμεταξύ μας.</blockquote><br><br>Πες χρόνο και τόπο!! Το δικό μου είναι πάντα έτοιμο!!!!!!!!!! :mosh: :mosh: :drinks: :drinks:<br><br><blockquote>Αυτό που εγώ θεωρώ πρόβλημα είναι ότι οι κάρτες στυλοβάτες του PC gaming, οι κάρτες της μέσης κατηγορίας, είναι ακριβές. Πονάει λιγότερο αυτόν που σκάει 3 χιλιάρικα για PC να δώσει κάποια λεφτά παραπάνω για GPU από αυτόν που σκάει από 750€ για PC. </blockquote><br><br>Και εκεί είναι ο μεγάλος κίνδυνος, να γυρίσουν όλοι σε κονσόλες!!. Ελπίζω να σκάσει γρήγορα και απροσδόκητα, η φούσκα έτσι ώστε...<br><br><span class="bbcode_spoiler">αυτός που πήρε 65 κάρτες, να τις βάλει εκεί που δεν φωτάει ο ήλιος!!!!!  :spiteful: :spiteful: :spiteful:</span> <br><br><blockquote>Μάλλον αναφέρεσαι σε SETI@Home και Folding@Home, τα οποία δεν είναι blockchain-based ωστόσο.</blockquote><br><br>Όντως, αυτά ακολουθούσαν αρχες κατανεμημένων συστημάτων<br>https://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_computing" class="bbcode_url">https://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_computing<br><br><br><br>
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Kαι to blockchain χρησιμοποιεί κατανομή υπολογιστικών πόρων, σε P2P δίκτυο κιόλας. Αλλά χρησιμοποιείται κυρίως για οικονομικές συναλλαγές.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote><br>Όντως, αυτά ακολουθούσαν αρχες κατανεμημένων συστημάτων<br>https://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_computing" class="bbcode_url">https://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_computing<br></blockquote><br><br>Ακόμα ακολουθούν, δεν έχουν σταματήσει ως projects. Πρακτικά είναι αξιοποίηση του Cloud για ερευνητικούς σκοπούς. Για να μη χρειάζεται να επεμβαίνει ο Σρέντερ σε εκτροχιασμούς του topic, αν υπάρχει ενδιαφέρον, ανοίγουμε ένα άλλο για Blockchain/P2P/Κατανεμημένα/Παράλληλα κλπ και τα λέμε εκεί. Κάποιος μοδεράτορ θα μπορούσε να μεταφέρει και τα σχετικά posts για να καθαρίσει το παρόν νήμα.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,417
<blockquote><br><blockquote><br>Βλέπω να πουλάει ΠΟΛΛΕΣ APU η AMD.<br></blockquote><br><br>Είτε με Vega iGPU σε Intel, είτε με δικές της APUs, το σίγουρο είναι ότι η AMD θα παίξει σημαντικό ρόλο στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, ελπίζω να πάει τις iGPUs 2 σκαλιά παραπάνω. Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, προσωπικά δε με βλέπω να ξαναπαίρνω discrete GPU ποτέ, θα υπερκαλύπτομαι από τις ενσωματωμένες.<br><br>Chrono:<br><span class="bbcode_spoiler"><br>Μάλλον αναφέρεσαι σε SETI@Home και Folding@Home, τα οποία δεν είναι blockchain-based ωστόσο.<br></span><br></blockquote><br>Αν δεν βγουν APU που να παιζουν ultra 1440p και 4κ κανεις δεν θα παρει APU.<br>Τι λεγαμε λοιπον? Ο θειος Σκρουτζ κανει παρτι  στο θησαυροφυλακιο https://www.ccn.com/nvidia-prioritizes-gamers-cryptocurrency-miners-amid-card-shortages/<br>με τοσα λεφτα που βγαζει απο τις πωλησεις των gtx. Αυτος ειναι ο ιδιοτκτητης της nvidia και της amd!
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Σρεντεράκο η μεγάλη πλειοψηφία της αγοράς υπολογιστών δεν αφορά gaming συστήματα και χρησιμοποιεί ενσωματωμένες GPU εδώ και πολλά χρόνια, το αν λέγονται on-board, iGPUs ή APUs μικρή σημασία έχει. Οι gamers είναι μειοψηφία και οι 4K HDR πίου-πίου λέιζερ χρήστες που συχνά-πυκνά αναφέρεις, είναι μικρό μονοψήφιο ποσοστό.<br><br>Edit: Last binary post μέχρι τα 10k <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
<blockquote><br>Οι gamers είναι μειοψηφία και οι 4K HDR πίου-πίου λέιζερ χρήστες που συχνά-πυκνά αναφέρεις, είναι μικρό μονοψήφιο ποσοστό.<br></blockquote><br><br>Οι 4K HDR είναι μονοψήφιο νούμερο. Παίζει μόνο ο Shredder να είναι σε όλον τον κόσμο που να έχει πειστεί ότι τα βλέπει 4Κ.<br><br>Οι 4K χρήστες είναι όντως μονοψήφιο ποσοστό, αλλά ο Shredder σίγουρα δεν είναι.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
χρησιμο αρθρακι για οσους, και μενα μαζι, δεν εχουν εμβαθυνει σ αυτα τα κρυπτοκαρενσι, δεν ξερουν τι ναι αυτα τα πραματς του διαβολου και βλεπουν τις τιμες των gpu στον θεο:<br><br>https://www.rockpapershotgun.com/2018/01/24/why-are-graphics-cards-so-expensive/<br><br>edit: the awkward moment που ο μπραδερ συνειδητοποιει οτι η r9 390 με τα 8 γκιγκα που διαθετει στο πισακι του ειναι απ τις τοπ για Ethereum μάινι.<br>βρε για ψαχτειτε κι εσεις, μηπως οι ταπεινες καρτουλες σας, που σκεφτοσασταν ν αλλαξετε συντομα, πουλιωνται στο ημπει σε τρελλες τιμες:<br><br>https://www.techspot.com/article/1438-ethereum-mining-gpu-benchmark/
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,417
Διαβασα σχολιο στο youtube σχετικα με το θεμα οτι πηγε ενας στο μαγαζι και ζητησε 24 GTX 1080TI.  Και τον ρωτησε ο υπαλληλος τι τις θελει και αυτος ειπε &#039;&#039;4κ Ultra 300 fps&#039;&#039; Και τις πηρε και τις 24. Κατι τετοια διαβαζεις και ειναι να αναρωτιεσαι ποσο ασχετοι υπαρχουν... Μα ειναι δυνατον υταλληλος σε μαγαζι που πουλαει pc να μην ξερει πως ακομα δεν υπαρχουν μητρικες που να παιρνουν παραπανω απο 4 καρτες γραφικων? Και οτι αρα δεν γινεται να βαλεις παραπανω απο 4 καρτες γραφικων σε ενα pc? Αρα οτι ΔΕΝ γινεται να τρεχει σε 4κ ultra 300 fps? Αλλα το πολλυ μεχρι 200 fps αν παρεις 4 GTX 1080 TI. Επρεπε να ειμασταν εκει να του εξηγουσαμε οτι δεν γινονται αυτα και να τον εμποδιζαμε να τις αγορασει.<br>Χμμ... 17 ευρω η 1060 3gb αρα και 970 καπου εκει θα ειναι  https://www.techspot.com/article/1438-ethereum-mining-gpu-benchmark/. Δεν αξιζει λοιπον
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
<blockquote><br>Αλλα το πολλυ μεχρι 200 fps αν παρεις 4 GTX 1080 TI. <br></blockquote><br><br>Μπορείς να μου αναλύσεις τους υπολογισμούς σου εδώ Shredder?<br><br><blockquote><br>Μα ειναι δυνατον υταλληλος σε μαγαζι που πουλαει pc να μην ξερει πως ακομα δεν υπαρχουν μητρικες που να παιρνουν παραπανω απο 4 καρτες γραφικων? <br></blockquote><br><br>Αν ο υτάλληλος νόμιζε ότι μπορείς να βάλεις 6 μητρικές σε SLI?
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Shredder: https://www.asus.com/gr/Motherboards/B250-MINING-EXPERT/<br><br>19 PCIe slots. Πόσο άσχετος είσαι, πες μου.
 
Top Bottom