What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Οδηγός αγοράς GPU.

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
<blockquote>δηλαδη ο σρεντερ που ηθελε να κανει mining με την 970 κ τον ryzen...παπαλα???<br></blockquote><br><br>Δεν ξέρω για τον σρέντερ και το mining, αλλά εγώ που ζαχάρωνα μια Vega 56, πάπαλα!!!!  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> Ευτυχώς η R9 290, που έχω, μια χαρά πάει ακόμα!!!! <br><br>(Ή να την πουλήσω κανα πεντακοσάρικο?!?!?!?  :pP :pP)
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
"Πιστοποιητικό φρονημάτων" δεν θα ζητάνε όσοι retailers ακολουθήσουν την προτροπή της Nvidia - ούτε άλλωστε η ίδια η Nvidia στο store της - καθαρά για τεχνικούς λόγους αδυναμίας εξασφάλισης αξιοπιστίας.<br><br>Αυτό που μπορούν και αν θέλουν θα κάνουν είναι να περιορίσουν τη δυνατότητα αγοράς σε 2 ανά καταναλωτή. Αυτό θα χτυπήσει κυρίως τις online αγορές που όμως χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία των miners που παραγγέλνουν τις κάρτες δέκα-δέκα. Παραμένει το παραθυράκι του miner που θα μαζέψει δέκα φιλαράκια του και θα τους στείλει με το χρήμα στο χέρι να αγοράσουν από μια-δυο GPU.<br><br>Να σημειώσω πως πολλοί retailers και e-tailers έχουν υιοθετήσει πολιτική "μέχρι δύο ανά πελάτη" για GPU, και για Nvidia και για AMD, εδώ και μήνες, και πολύ πριν βγει η Nvidia να κάνει επίσημη δήλωση. Αυτό είναι μέσα στο καπιταλιστικό παιχνίδι όταν η ζήτηση χτυπάει κόκκινο και δεν υπάρχει επαρκής προσφορά, και δεν έχει σχέση με φασισμούς.<br><br>Εν τέλει, αυτό δεν επηρεάζει τις κινέζικες κρυπτοφάρμες που παραγγέλνουν τα containers με τις GPU κατευθείαν από το εργοστάσιο της Gigabyte/ASUS/βάλε-όποια-εταιρεία-θες, οπότε και έχουμε μια τρύπα στο νερό ως προς την επίτευξη του στόχου που υποτίθεται έχει θέσει η Nvidia - αν το εννοούσε σοβαρά, θα προσπαθούσε να βάλει φρένο στους AIB manufacturers, όχι στους retailers.  <br><br>tl;dr Η Nvidia βγήκε και είπε μια παπαριά για να οικοιοποιηθεί επικοινωνιακά μια πρακτική που οι περισσότεροι μεγάλοι retailers εφαρμόζουν εδώ και καιρό χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,410
<blockquote><br>Τελικά γίνεται της κακομοίρας, με τις κάρτες γραφικών!!<br><br>http://www.pcgamer.com/its-a-terrible-time-to-buy-a-graphics-card/" class="bbcode_url">http://www.pcgamer.com/its-a-terrible-time-to-buy-a-graphics-card/<br></blockquote><br>Κατι τετοια βλεπω και λεω μακαρι να μπορεσει η 970 να συνεχισει να παιζει ultra 1440p για τα επομενα 5 χρονια και φυσικα να μην καει απο overclock!
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<blockquote><br><blockquote><br>Τελικά γίνεται της κακομοίρας, με τις κάρτες γραφικών!!<br><br>http://www.pcgamer.com/its-a-terrible-time-to-buy-a-graphics-card/" class="bbcode_url">http://www.pcgamer.com/its-a-terrible-time-to-buy-a-graphics-card/<br></blockquote><br>Κατι τετοια βλεπω και λεω μακαρι να μπορεσει η 970 να συνεχισει να παιζει ultra 1440p για τα επομενα 5 χρονια και φυσικα να μην καει απο overclock!<br></blockquote><br>ρε σρου ντου..μια gtx 680 του 2012 μπορει να παιξει σημερα full hd , ολα ultra το doom??<br>...<br>πως θα παιξει η 970 τιτλους σε ultra settings σε 5 χρονια?? :facepalm: :facepalm:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Με overclock αρκεί να μην καεί. Τι δεν καταλαβαίνεις?
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
οδηγός αγοράς gpu: πούλα κάνα νεφρό πρώτα. <br><br>η επιλογή σρεντερ είναι: καψε την κάρτα στο overclocking
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,410
Πρεπει η nvdia βαλει ειδικο τσιπακι στις καρτες γραφικων που αμα δει οτι κανεις mining να καιγονται αμεσως. Να δουμε μετα τι θα κανουν ολοι αυτοι .
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
η να βαλει ενα παρομοιο τσιπακι που να βλεπει ποιος παιζει παιχνιδια απ τον θειο.... και μετα μπουμ...<br>μη με κοιτας εμενα σρε, εγω εχω amd...  :pP :pP <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> :mosh:
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
αφηστε ησυχο τον θειο, σε στιγμες με βοηθησε να σκουπισω κανενα δακρυ. να φωναξω<br>"ΝΑΙ ΡΕ!!! υπαρχει κατι και για εμας, τους αφραγκους νεανισκους. δηλαδη με το πρωτο ζορι, να μην ζησουμε την στιγμη;"<br>υπηρξαν και στιγμες που ειπα. αμαν, παραλιγο να κατουρησω τα λεφτα μου.<br>η ζωη ειναι μια αλυσιδα απο στιγμες. μην σπας την αλυσιδα λεμε.<br><br>
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,410
Δεν γινεται να κανει κατι τετοιο για το θειο γιατι θα καουν τουλαχισιτον τα 90%+ των pc παγκοσμιως. Γιατι τωρα πια δεν υπαρχει κανεις που να μην παιρνει κατι απο τον θειο ειτε ειναι παιχνδι ειτε ταινια η προγραμμα. Ολοι κατι του ζητανε και τους φερνει. Ομως οι miners που ειναι εινα περιορισμενο κοινο αλλα καταφερε να δημιουργησει τεραστιο προβλημα τους τελευταιους μηνες στην αγορα των pc ειναι κατι για που πρεπει να αντιμετωπιστει αμεσα. Για να καταλαβετε για τι μιλαμε. Η πιο φθηνη  GTX 1080TI στο skrtoutz πριν 2 μηνες ηταν η Zotac στα 760 ευρω. Τωρα η πιο φθηνη ειναι η Gigabyte(η απλη οχι η g1 gaming) στα 900 https://www.skroutz.gr/s/12312629/Gigabyte-GeForce-GTX-1080-Ti-11GB-GV-N108TTURBO-11GD.htmlευρω. Ενω η MSI GAMING X που πηρε ο χοντρος απο Πλαισιο 900 ευρω τον Ιουλιο τωρα εχει 1000+ στο Skrtoutz  https://www.skroutz.gr/s/11862671/MSI-GeForce-GTX-1080-Ti-11GB-Gaming-X-GTX-1080-TI-GAMING-X-11G.html<br>Επισης η σουπερ μνημη 16 GB GSKILLJAWRIPPER 3200MHZCL15 που ριχνει σαγονια με την ταχυτητα της και την πηρα 185 ευρω τον Μαρτιο τωρα κανει 258  http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c15d-16gvk-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.558588  Ακριβως η ιδια μνημη πριν 10 μηνες ηταν στα 185 ευρω. Αρα δεν ειναι μονο στις καρτες γραφικων το προβλημα αλλα και στις μνημες . Αυτο ειναι τρελα! Καταστροφη! Αν ομως εβγαινε αυριο καποιο ΑΑΑ παιχνιδι που δεν θα μπορουσε να παιξει ultra η970 τοτε δεν θα δισταζα ουτε λεπτο να δωσω 1000 ευρω για gtx 1080ti(ειδικα αφου εδωσα 930 ευρω το 2017 για αναβαθμιση ολου του υπολοιπου pc).
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Το μόνο πρόβλημα που δημιούργησαν οι miners Σρεντεράκο, είναι το ότι οι κατασκευαστές hardware δεν ξέρουν πού να πρωτοβάλουν το ζεστό χρήμα που αποφέρει η ζήτηση των προϊόντων τους, καθώς και το ότι οι γραμμές παραγωγής τους δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τη ζήτηση. Η αύξηση των τιμών δεν είναι πρόβλημα, αλλά επακόλουθο του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αγορά.<br><br>Η ιδιότητα του καταναλωτή (miner/gamer/παπάς της ενορίας) δεν απασχολεί κανέναν.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
σρου ντου...ssd στη ψαροκασελα <sup>ΤΜ</sup>  σου εβαλες???
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
<blockquote>Το μόνο πρόβλημα που δημιούργησαν οι miners Σρεντεράκο, είναι το ότι οι κατασκευαστές hardware δεν ξέρουν πού να πρωτοβάλουν το ζεστό χρήμα που αποφέρει η ζήτηση των προϊόντων τους, καθώς και το ότι οι γραμμές παραγωγής τους δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τη ζήτηση. Η αύξηση των τιμών δεν είναι πρόβλημα, αλλά επακόλουθο του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αγορά.<br></blockquote><br><br>Πολύ σωστά!! Αλλά πλέον δεν μιλάμε, για έναν χρήστη επιπέδου Σρέντερ (No offence, συμφωνώ με πολλά που έγραψε για τις τιμές των GPU  :thumbsup: , αν και ακόμα μετά από τόσους μήνες, δεν έχω καταλάβει τα σχόλια για τον Χοντ... εχμ!! γεροδεμένο, όπως εγώ, ήθελα να πώ!!  :pP :pP), αλλά για επαγγελματίες σορταρίσματος, γιατί δέκα ή είκοσι κάρτες επιπέδου 1070 ή Vega μαζεμένες, δύσκολο να τις αγοράσει κοινός θνητός.  <br><br><blockquote>Η ιδιότητα του καταναλωτή (miner/gamer/παπάς της ενορίας) δεν απασχολεί κανέναν.</blockquote><br><br>Μέχρι να σου χαντακώσει, το πρόϊόν!! Μετά τρέχεις!!!<br><br><blockquote>Αν ομως εβγαινε αυριο καποιο ΑΑΑ παιχνιδι που δεν θα μπορουσε να παιξει ultra η970 τοτε δεν θα δισταζα ουτε λεπτο να δωσω 1000 ευρω για gtx 1080ti(ειδικα αφου εδωσα 930 ευρω το 2017 για αναβαθμιση ολου του υπολοιπου pc).</blockquote><br><br>Και για να το πάμε λίγο παρακάτω, αν ομως εβγαινε αυριο καποιο ΑΑΑ παιχνιδι που δεν θα μπορουσε να παιξει ultra η970 (ή η R9 290 που έχω εγώ), και πήγαινε άπατο στο PC γενικά (π.χ παιχνίδι όπως το Crysis, όταν πρωτοβγήκε),  γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο hardware, διαθέσιμο για να το τρέξει, ποιόν θα πείραζε περισσότερο? Εμένα που θα το γύριζα στην κονσόλα, και θα είχα ένα Μαναρόχρεπο <sup>(TM)</sup>  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />, για  internet και κανα indy game, ή την εκάστοτε εταιρία GPU, που θα με έχανε από πελάτη?
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Πρώτα απ&#039; όλα, μας κόφτει να βγαίνουν καλά παιχνίδια για το PC, και τα λεγόμενα AAA production values δεν αποτελούν απαραίτητα ένδειξη τίτλου ο οποίος αξίζει τις αιματηρές οικονομίες για ένα νέο μηχάνημα.<br><br>Τι θα γίνει, δεν ξέρω. Προσωπικά θεωρώ τα κρυπτονομίσματα φούσκα αντίστοιχη της Μανίας της Τουλίπας και της Εταιρείας της Nότιας Θάλασσας. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα κρυπτονομίσματα έχουν αξία λόγω του Bitcoin... και δεν το λες και νόμισμα που περνάει εύκολα παντού.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
<blockquote>Πρώτα απ&#039; όλα, μας κόφτει να βγαίνουν καλά παιχνίδια για το PC, και τα λεγόμενα AAA production values δεν αποτελούν απαραίτητα ένδειξη τίτλου ο οποίος αξίζει τις αιματηρές οικονομίες για ένα νέο μηχάνημα.<br></blockquote><br>Το πήγα το παράδειγμα λίγο στα άκρα, για να δείξω ότι, στο τέλος και παρά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη, ζημιωμένες θα βγουν οι δύο κατασκευάστριες εταιρίες GPU. Εννοείται, ότι συμφωνώ με αυτά που λές!! :thumbsup:<br><br><blockquote><br>Τι θα γίνει, δεν ξέρω. Προσωπικά θεωρώ τα κρυπτονομίσματα φούσκα αντίστοιχη της Μανίας της Τουλίπας και της Εταιρείας της Nότιας Θάλασσας. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα κρυπτονομίσματα έχουν αξία λόγω του Bitcoin... και δεν το λες και νόμισμα που περνάει εύκολα παντού.</blockquote><br><br>Και σκέψου, ότι το bitcoin, είναι και το πιο διαδεδομένο. Όλα τα  κρυπτονομίσματα, είτε λέγονται bitcoin, είτε etherium, είτε paparidium, εχουν μια αδυναμία που δεν μπορούν να αποφύγουν με τίποτα, αυτή την εποχή τουλάχιστον: Κάποια στιγμή θα πρέπει να μετατραπούν σε πραγματικά, εναλλάξιμα νομίσματα. Αν λοιπόν επειβληθεί ένα τέλος 30% επί της αξίας, της συναλλαγής να δεις για πότε θα σπάσει η φούσκα. (Και ούτε καν να επιβληθεί το τέλος. Απλά να υπονοηθεί!! Γιατί το σορτάρισμα είναι ψυχολογία!!!).
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Η ουσία δεν είναι το ΧΨ κρυπτονόμισμα. Η ουσία είναι το Blockchain. Το ότι το Blockchain σαν τεχνολογία μπορεί να αλλάξει καθολικά μέχρι και τον τρόπο που εκτελούνται κι επικυρώνονται οικονομικές συναλλαγές παγκοσμίως, είναι ΜΙΑ από τις πιθανές συνεισφορές του στη ζωή μας.<br><br>Η εφαρμογή του Βlockchain στο Ρ2Ρ μοντέλο δικτύωσης είναι το πιο σημαντικό τεχνολογικό άλμα στα δίκτυα μετά το Internet. Μη χάνετε το δάσος για το κάθε δέντρο.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
<blockquote>Η εφαρμογή του Βlockchain στο Ρ2Ρ μοντέλο δικτύωσης είναι το πιο σημαντικό τεχνολογικό άλμα στα δίκτυα μετά το Internet. Μη χάνετε το δάσος για το κάθε δέντρο.</blockquote><br><br>Μέχρι το μανάβικο της γειτονιάς μας, να εφαρμόσει το Βlockchain σε Ρ2Ρ μοντέλο δικτύωσης, ώστε να μπορείς να αγοράζεις ζαρζαβατικά (οπότε να μην χρειάζεσαι αλλαγή νομίσματος), η αδυναμία θα υπάρχει. Δεν διαφωνώ ότι, είναι τεχνολογικό άλμα, απλά την παρούσα περίοδο, δεν μπορεί να συναγωνιστεί το κλασσικό χρήμα, οπότε είναι ευάλωτο. Το sorting γίνεται πάντα σε ευάλωτες αξίες. (Κοινώς τζογάρουνε!!!!  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />).
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Άμα παίρνει κάρτες παίρνει crypto(μέχρι προσφάτως) υπάρχουν bitcoin debit-prepaid πχ. Και ξεπηδανε συνέχεια project σε επίπεδο ICO οκ, που προσπαθούν να διευκολύνουν συναλλαγές μέσω blockchain. Colu, Paycent κ.α.<br><br>Συμφωνώ με mits@ko, ζούμε μια επανάσταση, που θα μας πάει; κανείς δεν μπορεί να ξέρει... Αυτή η αγορά είναι ακόμα παιδικού μεγέθους... 550B $ (σήμερα) όταν η φούσκα του 2000 ήταν 6 τρις αν δεν κάνω λάθος..
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,410
Εχει ξεφυγει η κατασταση λεμε... Αυτος αγορασε 65 GTX 1080TI  https://www.resetera.com/threads/nvidia-tells-retailers-to-sell-to-gamers-not-cryptominers.17903/page-6  post 269<br>Τις μετρησα μια μια! Δειτε τη φωτογραφια. Ακριβως 65 ειναι!! Αρα πληρωσε σχεδον 65.000 ευρω για καρτες!!!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Ευτυχώς shredder που ήρθες και επανέφερες το thread στην ομαλότητα διότι είχε αρχίσει να ξεφεύγει.
 
Top Bottom