Οδηγός Overclocking AMD με ολίγη από Intel

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αυτο εγινε Νοεμβριο 2016. Απο τοτε δεν εχω ξανακανει κανενα overclock στον επεξεργαστη .  Οταν ομως τωρα με 280 ευρω παιρνεις 8κταπυρηνο(Ryzen 1700) ειναι καλυτετα να μαζεψετε λεφτα και να παρετε καινουργιους επεξεργαστες.

<blockquote><br>μπος επειδη και μενα με ενδιαφερει να κανω οβερκλοκινγκ στο μελλον ειδες διαφορα στην αποδοση στα παιχνιδια?υποθετω στα παλια οπως το titan quest δεν θα δες τιποτα.<br></blockquote><br><br>3.7 turbo στοκ, τον έχω πάει μέχρι 4.1 αλλά ουσιαστική διαφορά δεν βλέπεις, απλά στο BF1 ομαλοποιήθηκαν μια τριχα τα frametimes αλλά πρέπει να ανοίξεις το overlay και να κοιτάς προσεκτικά για να καταλαβεις διαφορα.

Ερώτησις. Σε ένα πολύ μικρό overclocking (2.66->2,8 πχ) οι λειτουργίες enhanced halt state καθώς enhanced intel speedstep technology στο bios τα αφήνουμε ον η οφ βρε παιδιά; το 2ο με μπερδεύει καπως...<br><br>Παλιός 4-core είναι ο σιπιγιος αλλά να μη το διαλύσω ...ακόμη  :blush2:

Κατέχω τον 6850K της Intel και κατέβασα το Intel Extreme Tuning Utility για oc.

Ενώ αλλάζω την τιμή στο processor cache ratio όταν ξαναμπαίνω την επόμενη μέρα στον υπολογιστή, αυτή (η τιμή) κάνει ρισέτ από μόνη της και επανέρχεται στα "φυσιολογικά" της επίπεδα.

Κάνω κάτι λάθος;

Νομίζω το μόνιμο oc στον επεξεργαστή, πρέπει να γίνει απ' το BIOS. Μπορεί και να μην ισχυεί αυτό βέβαια.

[quote quote=508422]Νομίζω το μόνιμο oc στον επεξεργαστή, πρέπει να γίνει απ’ το BIOS. Μπορεί και να μην ισχυεί αυτό βέβαια.

[/quote]
Thnxs Jimmy.

Ευελπιστώ ότι κάποιος τα μάλα versed θα απαντήσει σε μας τους νουμπάδες.

:-D

μόνο μέσω bios αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις μεσω desktop. πχ η msi mobo μου έχει πρόγραμμα για να αλλάζω πράγματα του bios στο desktop αλλά δεν το δοκίμασα ποτε να σου πω αν ειναι αξιόπιστα.

Άρα πρέπει κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή να αλλάζω την process cache ratio στις τιμές που θέλω;

Μου κάνει εντύπωση διότι η processor core ratio δεν αλλάζει, παραμένει σταθερή στα 4.1G.

Γενικά, υπάρχουν προγράμματα σαν κι αυτό που ανέφερε ο Mogrey, αλλά, προσωπικά, δεν τα θεωρώ και τόσο safe όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή το stability. Θα έμπαινα στο BIOS, θα έκανα ό,τι αλλαγές ήθελα και θα τις έσωζα σε ένα ξεχωριστό προφίλ.

άμα θες να έχεις μόνιμο oc και να μην το αλλάζεις εσύ κάθε φορά μπαίνεις bios και το κάνεις. καλό είναι να διαβάσεις και το πρώτο post του thread τα εξηγεί ωραία ο φραπες.

Λοιπόν ήθελε ο αδερφός μου να κάνει overclock στον intel i5-2500 που έχει. Επειδή το ψάξαμε λίγο (και το παρόν θρεντ, πως νομίζετε ότι ξέθαψα τα σημερινά διαμάντια), είδαμε πως σε s1155 και κλειδωμένο επεξεργαστή, καλύτερα να κάνεις το overclock από το Intel turbo boost technology.
Έτσι λοιπόν άφησε το ratio στο 33, το BCLK εννοείται δεν το άγγιξε (100) και πήγε στο 38 κάθε πυρήνα από τη ξεχωριστή επιλογή μέσα από το turbo boost. Το voltage όντας στο auto, από 1.260 που ήταν, πήγε 1.310-1.320. Είναι ok ή απότομη αλλαγή;

Προς το παρόν έχει τρέξει throttle test και stress test από το Cinebench (αρκετά σύντομα, tbh), τα οποία δεν έδειξαν κάτι ύποπτο. Από τη μεριά μου πάντως, του λέω να βάλει το prime95 για κάνα 8ωρο τη νύχτα πριν κοιμηθεί. Το προτείνετε κι εσείς;

Επίσης, μέσα από το task manager->performance φαίνεται αυτό:

318207019_407921814794198_6574767211868973157_n.jpg

Το 4.00 και 4.60Ghz, από που προκύπτουν; Στο CPUZ δείχνουν κανονικά στα 3.8...

Να σου πω την αλήθεια και να τον κάψει, με 50€ τσιμπάει refurbish καλύτερο :p

Να σου πω την αλήθεια και να τον κάψει, με 50€ τσιμπάει refurbish καλύτερο :p
Ναι ρε μαν, αλλά σκοπός είναι να μην φτάσει σε αυτό το σημείο γιατί θέλει κρατήσει αυτό το hardware για κάνα χρόνο ακόμα.

Γνωρίζει κανείς ή να κάνω summon τον @grmadness θυσιάζοντας τις γίδες που φυλάτε για το Πάσχα;;

Back