Επειδη το εχω μεγαλη απορια. Εχετε αλλαξει αισθητηρα λαμδα στο αυτοκινητο σας; ειδατε μεγαλη διαφορα;
Την προηγουμενη φορα που ηρθα Ελλαδα, κυκλοφορουσα με την βενζινη που ειχα βαλει μια φορα και ενα καιρο. Σε καποια στιγμη και ενω εφτανα ρεζερβα, αναψε κιτρινο λαμπακι και δεν μου αρεσε καθολου. Πηγα και εβαλα φρεσκια βενζινη, φετινης σοδειας και τιποτα. ξανα, τιποτα, εβγαλα τους πολους της μπαταριας και τιποτα και εφτασε η ωρα που εφυγα. Επεστρεψα και το λαμπακι με περιμενε.
Επειδη επρεπε να κανω σερβις, οχι για τα χιλιομετρα αλλα για τα χρονια που περασα με τα ιδια λαδια, πηγα στο συνεργειο και ανεφερα και το κιτρινο προβλημα. Ο τυπος προσπαθησε να το βγαλει απο την μνημη αλλα μπετσες. Αισθητηρας λαμδα μου λεει. Αν δεν τον αλλαξεις δεν θα φας πακετο αλλα θα εχεις μια μικρη διαφορα στην καταναλωση. Επειδη νομιζα οτι θα φυγω του ειπα κανε το σερβις και ασε το κιτρινακι για του χρονου. Δεν εφυγα και ξεκινησα να παρατηρω την καταναλωση. Με 20€ εκανα 120 χιλιομετρα και στα 130 χιλιομετρα επαιζε ενα μικρο panic για βενζιναδικο. Πριν απο δυο μηνες αποφασισα να αλλαξω το μαραφετι, γιατι δεν εφυγα και επειδη ειχα την εντυπωση οτι σαν να καιει πολυ. Μηπως το πληρωσα πολλες φορες το ανταλλακτικο;
Αλλαξα τον αισθητηρα και λαστιχα, αφου ηταν ξεφουσκωτα απο το 2013. Με 20€ κανω 160 χιλιομετρα και δεν κολαει καθολου στα λογια του μηχανικου περι μικρης διαφορας στην καταναλωση. Σημερα και σε κατασταση, πρεπει να βαλω βενζινη, εφτασα τα 167 χιλιομετρα.