What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official Off-Topic Thread

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Κουβέντα για το ποιος έχει θιγεί περισσότερο βλέποντας μόνο το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει νόημα να γίνει γιατί στον ιδιωτικό τομέα ολόκληροι κλάδοι δεν έχουν απλά παρουσιάσει μειώσεις αλλά έχουν φτάσει στα όρια του ολικού μηδενισμού ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα περάσαν κιόλας.
Ο goo σωστά τα λέει (άσχετα αν με τον τρόπο του χάνει το δίκιο του), τόσο στο ότι κάποιοι δεν δουλεύουν όσο και στο ότι κάποιοι σκίζονται για να μην καταρρεύσει το σύστημα. Δεν είναι απλά καραμέλα, είναι κάτι που το βιώνουν στο πετσί τους όσοι ασκούν επάγγελμα που μπλέκεται με υπηρεσίες του δημοσίου.
Το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το δημόσιο, ούτε και το μέγεθος του. Το θέμα είναι ότι αν δεν αρχίσει να δουλεύει όπως πρέπει δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά. Όσο από την μία πιστεύουμε από τη μία ότι το πρόβλημα θα λυθεί απολύοντας τις καθαρίστριες και τους φύλακες στα πανεπιστήμια και από την άλλη ότι όλα βαίνουν καλώς και το δημόσιο μπορεί να συνεχίσει ως έχει, τότε όλοι μαζί απλά θα κοιτάμε το δέντρο και θα χάνουμε το δάσος.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Θα συμφωνήσω, αλλά να σκεφτούμε εδώ ότι πολλοί μπήκαν τις "καλές εποχές" στις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν έχουμε δλδ νέους ανθρώπους που δεν κάνουν τη δουλειά τους. Τι θέλω να πω; Ότι η παλαιότερη γενιά έχει άτομα που έχουν μάθει να μη δουλεύουν. Τους οποίους μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν τους πείραζε κανείς. Πλέον, μπορείς να κάνεις περισσότερα από το απλά να παραπονεθείς, αν βλέπεις ότι ο άλλος σου φέρεται άσχημα ή δεν κάνει τη δουλειά του όπως θα έπρεπε. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με χειρότερες επιπτώσεις, δλδ απόλυση. Ο Δ.Υ. νομίζω μπαίνει σε διαθεσιμότητα.
Σίγουρα πάντως, αν δε λειτουργεί το δημόσιο, όπως θα έπρεπε να λειτουργει σε όλους τους τομείς, δε θα προχωρήσει η χώρα και καλό θα ήταν να νιώθουμε ότι μπορούμε να πάμε π.χ. σε μια εφορία και να μη λέμε "ωωωωωωωωωχ..."
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Πάντως όταν με ταλαιπωρούσαν σε δημόσια υπηρεσία, το πρώτο που έλεγα ήταν, "εσάς πότε σας ιδιωτικοποιούνε είπαμε?" :trollface:

Τώρα με Τσίπρα τι θα λέω ε? Ε? :cry:
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Θα τους λες για τα τρένα, Jon. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
http://youtu.be/24PZdTGSb84
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,271
Ένα σωστό που άκουσα πρόσφατα και κανείς δεν έλεγε, νομίζω ο Μπαρουφάκης το είπε, είναι το εξής. Δεν γίνεται να μας λένε πόσους ΔΥ χρειαζόμαστε συγκρίνοντας μας με τη Γερμανία πχ. όταν έχουμε τόσα νησιά που αναγκαστικά πρέπει να καλύπτεις με υπηρεσίες και υποδομές. Πριν 2 χρόνια που είχα πάει στα Κύθηρα μας είχανε πει ότι αυτοί υπάγονται στο νομό αττικής και πρέπει να θαλλασοδέρνονται για να κάνουν τις δουλειές τους.

On-topic στο off-topic αξίζει να επενδύσω σε λάμπες LED?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Για ποιο λόγο τις χρειάζεσαι? Μία λωριδούλα LED είναι λουκουμάκι σε γενικές γραμμές.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,271
Σωστά δεν διευκρίνισα. Για το σπίτι τις θέλω. Πήγα να πάρω μια λάμπα αλογόνου για το φωτιστικό του γραφείου και μου είπε ο μαγαζάτορας ότι οι LED καίνε πολύ λιγότερα watt στα ίδια lumen με τις συμβατικές πυρακτώσεως. Κρατάνε περισσότερο αλλά κοστίζουν τα 3πλα. Σύμφωνα με ον μαγαζάτορα θα κάνουν απόσβεση. Επειδή μπορεί απλά να θέλει να του τα στάξω είπα να ρωτήξω κι εδώ μήπως ξέρετε.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Είχα πάρει ένα stripe το οποίο είχα συνδέσει κάτω από το τελευταίο ράφι της βιβλιοθήκης για να φωτίζει το γραφείο μου. Πολύ καλύτερη απόδοση στο φως, λογικά θα μπορέσεις να τους συνδέσεις και ένα ροοστάτη για να ρυθμίζεις την ένταση του φωτός (στο τελευταίο δεν κόβω και το κεφάλι μου).

Σίγουρα πολύ καλή επένδυση.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αν έχεις τα λεφτά, να πάρεις λάμπες LED, ναι ! Κοστίζουν παραπάνω αλλά δεν έχουν καμία σχέση με όλες τις υπόλοιπες. Κάνε ένα πρόχειρο διάβασμα στο Wiki. Εγώ σιγά σιγά αλλάζω όλες τις λάμπες του σπιτιού με LED. Άσε που οι αλογόνου κάνουν κακό στην υγεία. Δεν ξέρω πόσο ισχύει, αλλά διάβασα και κάτι τέτοιο.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Πως και κανείς δεν έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι οι ΔΥ δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν όπως οι του ιδιωτικού τομέα; Weird, περίμενα να είναι από τα πρώτα θέματα που θα αναφερθούν.

Χρόνε, οι LED τα αξίζουν τα λεφτά τους. Επίσης αν δεν κάνω λάθος κάποιες έχουν και εγγύηση επομένως έχεις τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα το κεφάλι σου ήσυχο.

P.S. Να ρίχνουμε χρήμα για τα PC μας ξέρουμε όλοι, αν είναι να αγοράσουμε οτιδήποτε άλλο το ψειρίζουμε ε? (δεν βγάζω την ουρά μου απέξω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
νομιζω καποιος το ειπε.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Όλοι οι μισθωτοί είναι πιο δύσκολο να φοροδιαφύγουν.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
To θέμα με τους ΔΥ είναι οτι δεν φταίνε που το σύστημα στην Ελλάδα είναι έτσι, αμφιβάλλω αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες, με ενα σωστό και οργανωμένο σύστημα δεν θα είχαμε ούτε παράπονα ούτε λαμογιές, τώρα τρώμε στην μάπα την σαπίλα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
να σε διορθωσω λιγο αγαπημενε θεοφιλη:
ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φοροδιαφυγουν.
επισης πληρωνουν οχι μια φορα το χρονο, αλλα καθε μηνα φορο και ασφαλιστικες εισφορες.
ειναι καθε φορα η σιγουρη πηγη (μαζι με τους συνταξιουχους) οταν οι εκαστοτε κυβερνωντες θελουν ενα πσοσό που τους λειπει. ακριβως επειδη μπορουν να υπολογισουν μεχρι ευρω πόσα θα παρουν.

και για να σας βοηθησω λιγο εσας τους αντι-ΔΥ και να ανοιξω ισως ενα μικρο παραθυρακι στη σκεψη σας, ΑΥΤΟΣ ακριβως μπορει να ειναι κι ο λογος που ισχυει η επαρατη "μονιμοτητα" (που ο κυριακουλης απεδειξε οτι ειναι ενας μυθος βεβαιως βεβαιως...). τους κρατανε "ζωντανους" γιατι ειναι ο πιο ευκολος στοχος, μανι ιν δε μπανκ που λενε στο χωριο μου.
κοιταξτε, δε θελω να πω, ακριβως επειδη δε μ αρεσει το τσουβαλιασμα, οτι ειναι οι μονοι που πληρωνουν τους σωστους φορους και δεν μπορουν να κρυψουν ουτε ευρω. αλλά δυστυχως για τη χωρα, η προηγουμενη προταση ειναι κοντα στην αληθεια.

επισης, παρακαλω εξηγηστε μου αυτο το: "κοιτα να δεις, εγω ο ιδιωτικος υπαλληλος της μπουτικ απολυθηκα, ενω ο αλλος ο ΔΥ δουλευει και πληρωνεται.."
πως ακριβως επικοινωνουν αυτα μεταξυ τους? ποιο συγκοινωνούν δοχειο συνδεει αορατα καθε ΔΥ με την κομμωτρια, τον ταριφα, τον περιπτερα, τον μπαρμπέρη???
δηλαδη αμα κλεισει η μπουτικ "λα μπέλ κιλότ" η το σουβλατζιδικο του κυρ νωντα στη γωνια, δε φταιει η κριση και το γεγονος οτι δεν υπαρχει μια για να παρωμε σινιε φορεματα ή δίπιτα, αλλά φταιει ο ΔΥ?
πραγματικα δεν μπορω να το νιωσω αυτο. ναι, ξερω τι λετε, για συμπεριφορες, ενδεχομενως προκλητικες καμμια φορα και ακραιες, αλλά αυτες μειωνονται οσο μικραινουν οι ηλικιες και γενικα οπως ειπωθηκε και απο αλλους τωρα αρκει μια επωνυμη καταγγελια και οι ΕΔΕ στηνονται για πλακα.

τελος πειτε μου, αν συμφωνειτε με τις απολυσεις οπως εγιναν απ τον προηγουμενο υπουργο. δηλαδη: "ωπα, ξυπναω ενα πρωι, χα, ποιους θα στειλω σημερα? χμμμ, να παρω τους οργανισμους αλφαβητικα? η τις ειδικοτητες? χα, το βρηκα. περναγα ασχημα στο σχολειο, με καρπαζωνανε τ αλλα παιδακια κι ουτε ενας φυλακας δε με βοηθησε. θα διωξω λοιπον τους σχολικους φυλακες...".
πραγματικα ας πει καποιος αν εστω και μια υπονοια σοβαρου σχεδιασμου ή λογικης βρισκοταν πισω απ αυτη την καταδιωκτικη μανια.
θες να διωξεις κοσμο? ψαξε για σοβαρα πειθαρχικα παραπτωματα ή ξερω γω τραβα κανε ελεγχο και δες αν ο οδηγος π.χ. ή ο σταυλίτης κανει δουλεια γραφειου αναντιστοιχη με την ειδικοτητα του... και παλι βεβαια ο πρωτος που πρεπει να λογοδοτησει ειναι ο εκαστοτε προισταμενος κι οχι ο κακομοιρης που υπακουει σε εντολες...

ή βρες οντως αυτους που υποτιθεται οτι ειναι χιλιαδες και "που δεν πατανε στο γραφειο" ενω πληρωνονται. δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα κι απ οτι ξερω ειναι βασικο καφενειακου επιπεδου επιχειρημα εναντιον των ΔΥ. ε, βρες τους λοιπον. αν δεν μπορεις, εισαι ΤΡΟΜΠΑΣ με περικεφαλαια. ή απλα δεν υπαρχουν και το αφηνεις να σερνεται για να δημιουργεις κλιμα και εχθροτητα εναντιον των δυ. αν υπαρχουν, εννοειται ΔΙΩΞΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ.
αυτα. ο διαλογος ειναι ωραιο πραμα. και πολιτισμενο. ας τον συνεχισωμε.


εντιτ: πραγματικα ΛΑΤΡΕΥΩ, αληθεια το λεω το επιχειρημα: "ζητησα ενα χαρτι 1.30 η ωρα την τσικνοπεμπτη και δεν εξυπηρετηθηκα...". ή "πηγα 16 αυγουστου σε μια υπηρεσια για ενα πιστοποιητικο και ηταν μονο ενας υπαλληλος" κλπ... δειχνουν μενος και εμμονες ιδεες. ασε που δια της εις ατοπο απαγωγης οδηγουν στο συμπερασμα οτι τις υπολοιπες μερες ολα πηγαινουν ρολόι. αρα νομιζω πρεπει να βρεθει αλλο επιχειρημα.... :whistle:
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
εύχομαι νεφρική ανεπάρκεια σε αυτόν που είχε την φαεινή ιδέα να αλλάξει τους δρόμους του πειραιά

καιρό ήθελα να το πω. να το βγάλω από τα εντόσθια μου
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664


Brian O’Conner wrote:
είχε την φαεινή ιδέα να αλλάξει τους δρόμους του πειραιά</blockquote>

Τι εννοείς?

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797


Brother Bruce wrote:
Γουόλ οφ τεξτ....</blockquote>

Αδερφέ δεν ξέρω τι λές αλλά ελπίζω να είσαι από αυτούς που παίρνουν τα μπριζολίδια στο ταπεράκι στη δουλειά και δεν αφήνουν σύξυλους μερικούς συμφορουμίτες μας για να πάνε για κοψίδια στο γυράδικο της γωνίας ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... :woohoo:
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Brian O’Conner wrote:
εύχομαι νεφρική ανεπάρκεια σε αυτόν που είχε την φαεινή ιδέα να αλλάξει τους δρόμους του πειραιά

καιρό ήθελα να το πω. να το βγάλω από τα εντόσθια μου</blockquote>

Πες μου ότι τρολάρεις

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
πλακα κανεις? περιμενα τον ινφαμου χτες να κανει εφοδο και δεν το κουνησα ρουπι. :lol:
παραγγειλαμε κατι πιτογυρα και φαγαμε στα γραφεια μας.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Αδερφέ Μπρους ούτε εγω είμαι του τσουβαλιάσματος και των καφενεϊκών επιχειρημάτων αλλα σε βρίσκω λίγο λάθος και θέλω να χωθώ και εγώ, επειδή λες για τους φόρους και πως φορολογούνται, λογικά φορολογούνται ανάλογα με το εισόδημα που παίρνουν έτσι δεν είναι; γιατί ο σουβλατζής και η μπουτίκ πληρώνουν φόρους-ικα-τεβε κλπ έχουν δεν έχουν και γι'αυτό βλέπεις και κλείνουν ντόμινο και παρόλο που μπορούν να φοροδιαφύγουν δεν τους σώνει το να μην κόψουν απόδειξη σε δυο σουβλάκια η ενα βρακί, επίσης ουτε εμένα μου αρέσουν τα παραδείγματα "πήγα τσικνοπέμπτη-πήγα 16 αυγούστου" αλλα ο σουβλατζής θα είναι εκεί απίκο και αν κάνει και τον δύσκολο χαιρέτα τον τον πελάτη ενω στο δημόσιο θα πας θες δεν θες και όπως είπα και πριν το πρόβλημα δεν είναι οι ΔΥ αλλα στο σύστημα γενικότερα, τωρα αν εσύ βλέπεις πως καταπιέζονται και κακοπερνάνε επειδή είσαι απο μέσα ενω εγω ο πολίτης δεν βλέπω τα πράγματα σε βάθος επειδή δεν μπορώ να δω πόσο υποφέρει μέσα του ο κυρ Κώστας που εν ωρα εργασίας πάει και παίζει κινο οκ τι να πω.
 
Top Bottom