What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official Off-Topic Thread

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Για το πως κορόιδευε τους μικρούς παραγωγούς είναι θαρρώ πως είναι γνωστό.
Τώρα πάμε να τα βάλουμε σε μία σειρά.
Προαγορα των δημητριακών
Διαβάζουμε στο λινκ
" παράλληλα πραγματοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς, αλλά και επιμόρφωσης και υποστήριξης των παραγωγών που έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των στρεμματικών τους αποδόσεων."

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αθηναϊκή σου λέει ότι θα σου αγοράσω την παραγωγή ότι και να γίνει, ακόμη κι αν καταστραφει πλήρως εγώ θα σε πληρώσω. Για να μπεις όμως σε αυτό το ντιλ θα πρέπει να ακολουθήσεις τις πρακτικές που έχει θέσει παραπάνω για επιμόρφωση, αποδοτικότητα και φυσικά την ποιότηταχαχαχαχα. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΖ θα σου παρέχει πρόσβαση τα πάντα. Σπόρο, σκευάσματα, γεωπόνους και ζιζανιοκτόνα με σκοπό να πετύχεις όλα τα παραπάνω. Αρχικά ο σπόρος είναι τέτοιος που εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της εταιρείας ώστε να είσαι δέσμιος της μιας που εννοείται ότι πρόκειται για γενετικά μεταλλαγμένο ή τροποποιημένο ή όπως αλλιώς είναι ο ακριβής όρο. τα σκευάσματα και τα ζιζανιοκτόνα, εδώ μπαίνει η γλυφοσατη, είναι στα γκρίζα όρια της νομιμότητας αλλά έλα όμως που εμπλέκεται η πρώην μοσαντο νυν Μπάγερν και πρέπει να βγουν τα κέρδη χωρίς να πέσουν καμπάνες και φυσικά να πετάξουμε έξω τους ανταγωνιστές, βλέπεις δημιουργείται ένα πολύ κλειστό λόμπι. Τελευταίο, ο συνολικός τρόπος χορήγησης της γης σε μία πολυεθνική εταιρεία με στόχο να εξασφαλίσει την οικονομική του επιβίωση ο αγρότης, μιας που το κράτος είναι ανύπαρκτο σε ζητήματα αποζημίωσης και εγγύησης της τιμής των αγροτικών προϊόντων στην χώρα, σκόπιμα θα έλεγα εγώ, τείνει να δημιουργήσει μία σύγχρονη κατάσταση κολίγων, όπου θα σου πετάμε ένα ξεροκοματο για να μας έχεις για σωτήρες όσο εμείς θα υπερπλουτιζουμε.

Για το κομμάτι της καλλιεργητικής διαδικασίας δεν μπορώ να βρω κάποιο λινκ, οπότε θα πρέπει να πεισθείς από το μου το είπε ένας παραγωγός και μία γεωπόνος συνεργαζόμενη με την εταιρεία. Ο γεωργός το θεωρούσε κατάρα αλλά αναγκαίο κακό μέσα στην κρίση, η δε γεωπόνος ευκαιρία για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας.

Η συγκεκριμένη πρακτική λέγεται συμβολαιακη γεωργία και την εφαρμόζουν πολλές εταιρείες, ακόμη και η αγροτική τράπεζα. Το θέμα είναι υπό ποιους όρους κάθε φορά και με τι σκοπούς.

Για τηνγλυφοσατη, το roundup μποροώ να σου πλέξω κουβέρτες για όλο τοστράτευμα όσων αφορά το ποσο επικίνδυνο είναι, τι έχουν κάνει για να μας το ταισουν με το ζόρι και πόσο βρώμικα κινούνταιαπό την ημέρατης εξαγοράς της μοσάντο για να εξασφαλίσουν την πλήρως νόμιμη επιδτροφή του στην αγορά, σαν το ddt ένα πράγμα



Ναι οι μικρές ζυθοποιες είναι ακριβές, αλλά είναι ακριβές για πολύ συγκεκριμενους λογους, κυρίως επιδή προσφέρουν μπύρα. Αν ειμαι λαρτζ θα πιω Ληθένια, αν ειμαι για ψησιμο προβάτας θα πιω βεργινα κι αν πάω σε μαγαζί όπου έχει μόνο αθηναικές κατουροποιες θα προτιμησω να πιω νερό αν δεν εχει κρασί της προκοπής. Βέβαια εδώ στα χωριά πίνουμε τσίπουρο, οπότε δεν έχουμε τόσες έγνοιες.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
δεν είναι απαγορευμένο ρε το ραουντάπ;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι.

"Τον Αύγουστο του 2018 το Environmental Working Group ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι η καρκινόγονος ουσία γλυφοσάτη, που υπάρχει στο Round up, εντοπίστηκε σε δημοφιλή δημητριακά που καταναλώνονται από παιδιά "
"Το EWG τον Ιούνιο του 2019 επανήλθε με καινούρια έρευνα στην οποία και διαπίστωσε ότι η γλυφοσάτη βρίσκεται ακόμα σε τροφές για παιδιά. Παρόλο που το EWG ορίζει το δείκτη ασφαλείας για την υγεία των παιδιών στα 160 ppb όσον αφορά την περιεκτικότητα της εν λόγω ουσίας στις παιδικές τροφές, στα Cheerios Toasted Whole Grain Oat Cereal βρέθηκε στο δεύτερο έλεγχο να είναι 729 ppb και στα Honey Nut Cheerios Medley Crunch στα 833 ppb."

Δεν σταμάτησε η παραγωγή της γλυφοσάτης, απλώς ρίξαμε τα όρια. Επίσης, αναλόγως την χώρα μπορείς να βρειςσκεύασμα με περιεκτηκότητα όσο επι ΠΑΣΟΚ.Συμφοιτητής μου από Λαμία μου έλεγε ότι φέρνουν από βαλκανικές χώρες τουμπανιασμένο roundup για να εξασφαλίσουν καλύτερη παραγωγή. Δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος κι έτσι ο καθένας μπορεί να ρίχνει ότι γουστάρει.
Αλλά πέραν του μικρού παραγωγού, πως γίνεται ρε παιδί μου αυτή η κλίκα των μεγαλοπαραγωγών να είνα ικώλος και βρακί με την μπάγερν και να ξεφεύγουν τα όρια. Πώς;

Νίτρε, το γέλιο το έβαλα επειδή είναι αστείο το πως έχουν πουλήσει τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με την πραγματικότητα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Το δικό μας θα έλεγα :p
Η φάση είναι θα σου την βάλω, αλλά λίγο. Θα τελειώσω μέσα, αλλά επειδή δεν θα την έχω βάλει μέσα, δεν θα αναγνωρίσω το παιδί.
Μιας που ξέφυγε η κουβέντα και οδεύει προς την εσχατολογία ,πάρτε κι αυτό για το τέλος του κόσμου
 
Last edited:

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Υπόψιν ότι η ίδια η Μονσάντο είχε αναπτύξει και γενετικά τροποποιημένους σπόρους φυτών, ανθεκτικούς στην γλυφοσάτη, οδηγώντας την δοσοληψία άλματα μπροστά.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Σοβαρη πηγη μου ειχε πει για το ξεκινημα της Βεργινας προς τα κατω. Κομενα λαστιχα σε νταλικες, νταηλικια κ.α απο το βιβλιο το Αλ Καπονε "επιχειρω και εγχειρω".

Οι γενετικα τροποποιημενοι σποροι ειναι η μεγαλυτερη αλητεια που εχει να επιδειξει η επιστημη, που εχει παρει δρομο στραβο και μπατσικο.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Για το Γολγοθά της Βερτζάινα, μας τα έλεγαν όλοι στην Υπερβορεία που σπούδαζα, κάβες, μπακάληδες, μαγαζάτορες. Πιστεύαμε τα μισά. Το 1/4 να είναι αλήθεια, έχουμε να κάνουμε με πραγματικό πόλεμο.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Για το Γολγοθά της Βερτζάινα, μας τα έλεγαν όλοι στην Υπερβορεία που σπούδαζα, κάβες, μπακάληδες, μαγαζάτορες. Πιστεύαμε τα μισά. Το 1/4 να είναι αλήθεια, έχουμε να κάνουμε με πραγματικό πόλεμο.


Τα διάβαζα τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν! Στην ουσία η Αθηναϊκή εφαρμόζει μονοπωλιακές τακτικές!!
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Τα διάβαζα τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν! Στην ουσία η Αθηναϊκή εφαρμόζει μονοπωλιακές τακτικές!!
Στην κλίμακα 1 έως Έπικ Στορ, πόσο μονοπωλιακές;
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315

Μα αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την χώρα!! Όταν κάποιος υποβάλλει μια έφεση το 2015, και αυτή δεν έχει εκδικαστεί το 2017!! (Και είναι πιθανό να μην έχει εκδικαστεί μέχρι σήμερα!! ) Η αρνησιδικία ευνοεί τα πάσης φύσεως λαμόγια!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Η δικαιοσυνη εχει πνιγει στην ιδια της την ουσια και μεσα στην αποσυνθεση της κολυμπανε οι σκουλικομυγες που περιμενουν τα φτερα τους για να πεταξουν.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Ο Αμερικανικος στρατος εχει μια μονιμη ελλειψη σε κρεας. Απορω γιατι δεν εχουν ξεκινησει project για να ελαφρυνουν τις φυλακες. απο το κελι στην πρωτη την γραμμη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Το προαισθημα να μην το γελατε. Συμβολαιο καταστροφης και δυστηχιας ειναι. Δεν χρειαζεται την υπογραφη μας και την εγκριση μας.
Χθες το βραδυ πηρα κλητευση και σημερα ξεκινησαν οι πονοι και οι εφιαλτες.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
106462334_286799712689437_3754793704928228213_n.jpg
ΟμΓ που εινΑι το Μπαοκ από το χΑρτη?!
Ρεε κολογαβροι, πάλι βάλατε το δάχτυλο σας!;?! Τι σας κάναμε ρε τις προάλλες?!!!

Δόξα και Τιμή στον σύντροφό Chrono που ξεσκεπάζει τι αθηναϊκές βρωμιες σας!!1
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
παπαφλεσα, δωσε γνωση.
στο δρομο μπροστα στο πατρικο πριν κανενα διμηνο εμφανιστηκαν μια μερα μηχανηματα δεη η ευδαπ δεν ξερω και δεν εχει σημασια. συμβαινουν αυτα συχνα. κλεισανε το στενο, φερανε μπουλντοζες, σκαψανε, φτιαξανε ή πιο πιθανο, χαλασανε κατι, κι ετοιμαστηκαν να μπαζωσουν και να φυγουν. οχι ομως.

για καποιο περιεργο λογο οι τρουπες εμειναν ανοιχτες, το στενο κλειστό και απ οτι λενε οι περιοικοι μετα λιγες μερες εμφανιστηκαν τυποι με βουρτσακια, πινελα κλπ, κλεισανε μ ενα γελοιο τσιγκο τον χωρο για να μην κοιτανε οι περιεργοι (still better ωστοσο απ τις ζαρντινιερες στον μεγαλο περιπατο του βλακογιαννη) και δεν απαντανε σε καμια ερωτηση.

με τα χιλια ζορια καποιος ειπε οτι μαλλον πεσανε σε ταφους αρχαιας εποχης, οστα, αντικειμενα, και με επιφυλαξη μεταφερω γιατι μπορει ναναι αρβυλα, σε ολοκληρο νεκροταφειο. θυμιζω οτι η περιοχη ειναι αναμεσα σε λοφο σκουζε και λοφο κολωνου και απο παλια υπηρχε ο αστικος μυθος οτι τα θεμελια των πολυκατοικιων ηταν γεματα αρχαια, αλλά οι εργολαβοι στα 60s δε μασαγανε απο τετοια και σκεπασανε το συμπαν με μπετά. βεβαια δεν ειναι οτι καλυτερο ο τροπος που "σφραγισανε" την "ανασκαφη", αλλά που να ξερουνε οτι ο δαιμονιος φωτορεπορτερ του ρεηκουή εμενε στην πολυκατοικια πανω απ το θεμα??

δεν ξερω γιατι τα γραψα ολ αυτα, μαλλον υποφερω απο περισευμα ελευθερου χρονου. αμα μαθεις κανενα ντεσού, αρχιμανδρίτα, πες μας και μας. ο καναγιας ωστοσο τρομαξα αρκετα τον γερο πατερα μου, λεγοντας του οτι θα ερθει η μενδωνη και θα τον ξεσπιτωσει με απαλοτριωση για να ξεθαψει τους αρχαιους με την ησυχια της.

IMG_20200704_133029.jpg

IMG_20200704_133037.jpg
 
Top Bottom