Official Off-Topic Thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που συμφώνησα σε ελληνικό συμβόλαιο για να έχω καβάτζα το χωριό οπότε μου καπνίσει. Οι κρατήσεις προφορων, ήτοι ΦΜΥ κι ένα ακόμη μαλακιασμένο, ξαναφορολούνται στην τελική δήλωση. Μου έβγαλαν κι ένα κοστούμι πληρωμής 2600 φέτος επειδή συν τοις αλλοις, πέρασα τις 90 μέρες στην Πολωνία και άρα πιάστηκε σαν εισόδημα αλλοδαπής και φιλάκια ρουφηχτά.
Ευτυχώς το κοστούμι το πλήρωσε η εταιρεία αλλά λες ώπα ρε διάολε.
Δεν είχες δηλωθεί κάτοικος Πολωνίας με διαμέρισμα και πολωνικό ΑΦΜ;

Θα έπρεπε να βγάλει pesel number/nip και να δηλώσει μόνιμη ή προσωρινή κατοικία σε μια πόλη.

Στα του "δηλώνω πόλη".
Κάθε δήμος/πόλη έχει τα δικά του benefits (θαρρώ. Τουλάχιστον έτσι είναι στο Gdansk)
Εγώ πχ, αν και μένω στο Sopot, είμαι δηλωμένος στο Gdansk (τα σύνορα είναι κάμποσα λεπτά). Με την "ντεμεκ κάρτα κατοίκου", πληρώνοντας 1 ζλότι τον χρόνο, έχεις δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία, φθηνότερη χρήση των ΜΜΜ, εκπτώσεις σε εστιατόρια και εκδηλώσεις, ακόμη και προτεραιότητα σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες (λολ).

Last edited:
Δεν είχες δηλωθεί κάτοικος Πολωνίας με διαμέρισμα και πολωνικό ΑΦΜ;
Εχω πολωνικό ΑΦΜ και δήλωσα την διεύθυνση της πρώτης εισόδου/πρώτου ξενοδοχείου, αλλά δεν σε σώνει αν δεν τα ρυθμίσει σωστά ο εργοδότης γιατί μας έπιασε η διπλή φορολογία. Εφόσον δεν το πλήρωσα από την τσέπη μου όλα καλά.

πήγα σήμερα σε ένα χασάπη να αγοράσω κρέατα κτλ για εμάς και το παιδί και οι τιμές κοντεύουν τα 18€ το κιλό για κάποια κομμάτια του μοσχαριού. μλκ τι παίζει;

Σε άλλο κρεοπωλείο τα πήρα 2-3€ φθηνότερα, ίσως είναι εισαγωγή δε ξέρω ή απλά lagάρει...

πήγα σήμερα σε ένα χασάπη να αγοράσω κρέατα κτλ για εμάς και το παιδί και οι τιμές κοντεύουν τα 18€ το κιλό για κάποια κομμάτια του μοσχαριού. μλκ τι παίζει;

Σε άλλο κρεοπωλείο τα πήρα 2-3€ φθηνότερα, ίσως είναι εισαγωγή δε ξέρω ή απλά lagάρει...
Τα ρώσικα ντρόουνς στην Πολωνία ανεβάσανε τις τιμές

Υπάρχουν και περιπτώσεις που αποφεύγοντας την ιδέα τού κινδύνου καταλήγουν σε πιο επικίνδυνα πράγματα.

πετρίδαρος ρε φιλε.
καθε μεσημερι 4 με 5 κολλημενοι.....
εποχες χωρις ιντερνετ, χωρις τιποτα. εκανε κατι φοβερα τοπ 100, και τα γραφαμε οι ψυχακηδες με μολυβι και χαρτι. κι αν ειχαμε δουλεια καποιο απογευμα, βαζαμε φιλους να γραφουν.

(οκ, μπουμερ)

ειδικα με τους "ραδιοφωνατζηδες" δεν πειραζει ακομα κι αν δεν το δεις ποτέ.
μη σου πω οτι ειναι και καλυτερα ετσι. η φωνη ειναι το οχημα ετσι κι αλλιως σ αυτο το μέσο.

https://finance.yahoo.com/news/blackrock-ceo-larry-fink-said-152100928.html

Ο Λάρρυ της Black Rock μας λέει πως πρέπει να εργαστούμε περισσότερα χρόνια αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη σύνταξη μας. Μητσοτακιζει κι αυτός πολύ.

Μακάρι Λάρρυ όλες οι δουλειές να ήταν απλά διάβασμα κ αποστολή emails, μερικές τζιφρες εδώ κι εκεί κ το πέταγμα καμιάς μαλακιας στα media και να κάνεις ενα κατομμυριο μεροκάματο.

Μου το έβγαλε το Γιουτιουμπι

Αδελφοκτόνος πόλεμος.

Back