What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Παιχνίδια για τα οποία αλλάξατε άποψη μετά από καιρό;

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Με αφορμή τη μίνι συζήτηση για το Skyrim στο thread του "τι παίζετε αυτό τον καιρό", μια απλή ερώτηση: Ποια είναι τα παιχνίδια που αρχικά λατρέψατε αλλά στην πορεία μετά από χ ώρες παιχνιδιού βαρεθήκατε/παρατήσατε/σιχαθήκατε; Μπορείτε να αναφερθείτε και στο αντίστροφο: υπάρχουν παιχνίδια που αρχικά είπατε "τι $#@^&κία είναι αυτή" αλλά μετά κολλήσατε;
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
στην πρωτη ερωτηση δε μουρχεται κατι. συνηθως ξερω απ το πρωτο τεταρτο αν το παιχνιδι θα με κρατησει η θα φαει ρεηανινστώ.

στη δευτερη ομως εχω να βροντοφωναξω:
championship manager 2.
απλα κοροιδευα τον κουνιαδο μου (πωρωμενος απ τα χρονια του cm 1 το '93), οσο εκανε τις μεταγραφες περιμενοντας το "ματς" κι οταν ξεκινησε και αντι για "κανονικη" δραση, αρχισε να περναει μπροστα μας η γνωστη κορδελα, ξεσπασα σε ανελεητα χάχανα.
μετα επαιξα μια σεζον και hooked for life....
ακομα μου το θυμιζει οταν θελει να με κατηγορησει για νιουμποσύνη στα γκειμς ή οταν του λεω τα κατορθωματα μου στο fm... :lol:
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Αυτό που θυμάμαι αυτήν την στιγμή είναι το terraria.Την πρώτη φορά που πήγα να το παίξω το παράτησα αρκετά γρήγορα γιατί δεν με βόλεψε ο χειρισμός και δεν ήξερα και τι να κάνω,αλλά με την δεύτερη ευκαιρία ψιλοκόλλησα και μου χάρισε καμιά 30 αρια ώρες προτού το παρατήσω
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Drawing a blank κι εγώ για την πρώτη κατηγορία - αν και το PayDay 2 στο οποίο έριξα μια εκατοστή ώρες μαζεμένα πρόσφατα, έχει πιθανότητες να γίνει το πρώτο.

Για τη δεύτερη, Morrowind. Την πρώτη φορά που το έπαιξα, μετά από 5-6 ώρες παιχνιδιού το βρήκα χαοτικό, ενώ δε μπόρεσα να χωνέψω και το leveling system - εγώ ήξερα xp , τι ιστορίες με major και minor talents που ανεβαίνουν με τη χρήση και καθορίζουν και ποια attribute μπορείς να αυξήσεις ήταν αυτές;

Του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία πολλά χρόνια αργότερα - and the rest is history. Υπάρχει πάντα σε μια γωνία του σκληρού, μονταρισμένο μέχρι αηδίας, και μπαίνω συχνά-πυκνά για να συνεχίσω τις περιπέτειες του υπερεπικού Dark Elf spellsword μου, που ήδη έχουν διαρκέσει πάνω από 200 ώρες gameplay χωρίς καν να έχει τελειώσει το main campaign ή ασχοληθεί στο ελάχιστο με τα expansions - δεν υπάρχει λόγος βιασύνης...
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Gothic 3. Δεν ήθελα ούτε να το βλέπω! Το τερμάτισα -τότε- με το ζόρι και ψυχαναγκαστικά, ίσα-ίσα να ΄δω το story. Μετά είπα ότι δεν άξιζε τις ώρες που έφαγα. Με το community patch είναι απίστευτα απολαυστικό!

jRPGs. Παλιά έκαν σαν τρελός για να τα αποκτήσω, είτε είναι για PS1 είτε για GBA, είτε για οπουδήποτε. Τώρα κατά κανόνα τα αποφεύγω. ΠΟΛΥ grinding.

Οblivion. Τω καιρώ εκείνω δεν έδινα σημασία στα θαψίματα που έριχνε ο Hellion, και είπα να το δοκιμάσω. Το πήρα και αυθεντικο, παρακαλώ, γύρω στο 50άρι. Είχε και χάρτη μέσα *-*
Όπως και να 'χει, όσο πιο πολύ το 'παιζα, τόσο πιο ανάπηρο μου φαινόταν.
Πέρσι προσπάθησα να το ξαναπαίξω απενεργοποιώντας με κόλπο το GPS και χρησιμοποιώντας ουσιαστικά μόνο το journal, αλλά και πάλι το παιχνίδι έχανε σε σχέση με το Morrowind. Όσο το αγάπησα τις πρώτες ώρες, τόσο το μίσησα τις τελευταίες.

Daggerfall. ΔΕΝ το έπαιξα στην εποχή του, αλλά το κατέβασα πρόπερσι, βρήκα windows installer που περνάει αυτόματα και όλα τα patches και fixes. Το ξεκίνησα όντας SUPER-HYPED, και μου άρεσε! Μου άρεσαν τα γραφικά του, ο τρόπος που γίνεται η μάχη, το inventory... μου άρεσε! Μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο άδειος είναι ο τεράστιος κόσμος του. Και με χάλασε και το γεγονός ότι δεν έχει collision με τα δέντρα. Τελικά δεν το τερμάτισα, και μάλλον ούτε πρόκειται. Η χρυσή τομή στα TES είναι το Morrowind. Είναι το τέλειο TES.

Βlade of Darkness. Δεν θα έλεγα ότι το μισώ ή το αγαπώ περισσότερο από ότι όταν βγήκε, αλλά σίγουρα το βρίσκω ΠΟΛΥ πιο βαρετό και πιο εύκολο. Όταν βγήκε μου φαινόταν βουνό! Παλούκι! Έκανα save πριν και μετά από ΚΑΘΕ μάχη! Και δεν ήμουν μόνο εγώ, είχα ένα φίλο που έκανε save πριν ρίξει με το βέλος, να μη χάσει τη βολή!
Μετά από χρόνια το ξανάπαιξα. Έφτασα σε σημείο να το τερματίσω σε single play-session με Amazon. Έφτασα και στο σημείο να πειράξω το .ini για να βάλω περισσότερα HP στους αντιπάλους.

World of Warcraft. Το ξεκίνησα στο patch 2.1.0 και το σταμάτησα όταν βγήκε το Pandaria. Το λάτρευα ανηφορικά μέχρι ΚΑΙ το Icecrown Citadel, και μετά με το Cataclysm ξενέρωνα όλο και περισσότερο.

LOTRO: Όταν ήταν συνδρομητικό το λάτρευα! Πλέον το παίζω μία στο τόσο, και αυτό κυρίως για να ταξιδεύω και να βγάζω screenshots. Εντάξει, το κατανοώ ότι σαν f2play πρέπει με κάποιο τρόπο να βγάλει τα έξοδα του, αλλά μου τη δίνει όταν μου θυμίζει κάθε τρεις και λίγο ότι χρειάζεται να πληρώσω! Buy this Region, Buy wallet upgrade, Buy Mithril Coins to travel faster...

Kαι τέλος, για όσους με ξέρουν, η έκπληξη: Baldur's Gate 2. To θεωρούσα από τη πρώτη στιγμή το καλύτερο RPG όλων των εποχών. Το πιο χαοτικό. Το πιο τεράστιο. Και συνεχίζω ακόμα και σήμερα να το θεωρώ, απλά τώρα έχω αμφιβολίες. Αν κάτσω και το καλοσκεφτώ βλέπω ότι μόνο μέχρι να αποφασίσεις να διαλέξεις το faction αξίζει σαν RPG, από εκεί και μετά θυμίζει Icewind Dale, dungeon after dungeon, combat after combat. Όλη του η ουσία είναι να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα quest με όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορές στο party σου πριν αποφασίσεις αν θα πας με τους κλέφτες ή τα βαμπίρια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το πρώτο NWN. Tότε ήμουν κολλημένος με το DnD και μου είχε φανεί γαμάτο καθώς έψαχνα οτιδήποτε σχετιζόταν με το συγκεκριμένο pnp. Αρκετά χρόνια αργότερα και αφού μεσολάβησαν, Torment, Witcher, Bloodlines, Arcanum, Drakensang κ.α. κατάλαβα πόσο φτωχό και πρόχειρο ήταν.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει... μια ολόκληρη κατηγορία παιχνιδιών, τα adventure. Δε ξέρω γιατί, αλλά όταν έβλεπα μερικά από αυτά (Broken Sword, Monkey Island κτλ.) σε pc φίλων μου φαινόντουσαν κάπως βαρετά και στατικά. Πρέπει να ήταν γύρω στο '06-'07 που αποφάσισα να κάνω τα πρώτα βήματα και μπορώ να πω ότι ναι μεν δεν είναι τόσο συναρπαστικά και πολυποίκιλα (σε gameplay) όσα άλλα είδη αλλά είναι σίγουρα εθιστικά, ψυχαγωγικά και παραστατικά όπως ένα καλό βιβλίο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
μια φορα και ενα καιρο ηταν το morrowind. επαιξα 15 λεπτα και το εκλεισα. παιχνιδι για απελπισμενους. μετα που το ξαναδοκιμασα ψιλοκολησα αλλα δεν ειχα χρονο να ασχοληθω μαζι του. δεν ξερω αν το ξαναδοκιμασα απο απελπισια.
χμ! τωρα που το σκεφτομαι, ισως να του ξανα-ριξω μια ματια.

το wow που ανεφερε ο stamatimenos. ξενερωσα τοσο πολυ που ουτε που προσεξα οτι το σταματησα. με την ελευση του cataclysm οι σφαλιαρες ηταν απανωτες. μολις ειδα οτι θα ερθουν και τα αρκουδακια, ειπα τελος. καλα εκανα γιατι μολις σημερα μου ειπε ενα φιλαρακι πως ειναι τωρα το παιχνιδι.

οποτε εχουμε ενα που το ειδα θετικα μετα απο καιρο και ενα που ξενερωσα μετα απο 125 χρονια.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
AoE II από τα πρώτα παιχνίδια που άρχισα να κολλάω. Στην αρχή, λόγω ηλικίας, το βαριόμουνα. μετά απλά δεν ξεκόλλαγα.
Πάμε τώρα στα παιχνίδια που μου πηραν την παρθενιά και την πέταξαν στον τοίχο.

<b><u><span style="font-size:6">THE ELDER FUCKING SCROLLS</span></u></b>

Ξεκίνησα με το Oblivion. Θυμάμαι ο Κώστας το έκραζε στο pcm forum αλλά με όση κακές σκέψεις ξεκίναγα με τόση ηδονή το έπαιζα καθε φορά. Έκτοτε παρότι μ'αρέσουν οι απόψεις του για την μεγαλύτερη των παιχνιδοεταιρειών δεν την παίρνω στα σοβαρά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Κι αφού τα καλά μου χρόνια τα έφαγα εκεί κι αφού σε φόρουμ για τα elder scrolls δοθήκανε πολλά ματς και με τον φαντάρο πριν αποχωρήσει αποφάσια να παίξω Morrowind. Δοκίμασα πολλε΄ς φορές και ποτέ δεν τα κατάφερνα. Κατά τη διάρκεια session πέσανε στη μάχη τροφοδοτικό, σκληρός και ένα μινι λάπτοπ, πως σκατά τα λένε, που δίνανε στα παιδιά της Α Γυμνασίου και με το sneak στο 94 το πήρα από την αδερφή μου και έπαιζα στο σχολείο. Αποφάσισα ότι το παιχνίδι είναι γι πε΄ταμα και ακταραμένο και κατά την 3η Λυκείου αφού έκοψα το WoW για να διαβάσω το βρήκα σε τιμή που σε καλούσε για σαρκικές αμαρτίες στο play. Το τσίμπησα και πήγε περίπατο το διάβασμα. Έκτοτε τα 2 αυτά παιχνίδια είναι για πάντα στον σκληρό μου, σε ξεχωριστό partition μαζί με τα άλλα της σειράς και παίζω αρκετά συχνά αφού δεν μπορώ να ξεκολλη΄σω. Επίσης από τη μέρα που πήρα το Oblivion αυθεντικό, την πρώτη έκδοση αφού το έχω σε όλες τις πιθανές εκδοσέις, μέχρι και από άλλες χώρες, κοιμάμαι με τον χάρτη του πάνω από το κεφάλι μου.

Και τώρα που τελείωσα με τα ατίθασα νιατα να περάσω σε κάτι δυσάρεστο. Όταν ανακοινώθηκε το Skyrim τα υγρά που έβγαλα από το τσιτσί μου έφτασαν μέχρι τα κεντρικά της μαμάς εταιρείας. Όσοι ήσασταν στο byteme θα θυμάστε. Προπαραγγελίες, σπεισιαλ ουπερ ντοπυερ εκδόσεις. προετοιμασίες ακόμη και στις μοίρες που θα γέρνει η πλάτη της ακρέκλας ώστε να έχω μια τέλεια εμπειρία. Όταν είδα τη φωτία τρελάθηκα που λέει και ο παππούκας. Τόση ξενέρα δεν έχω ξαναφάει. Τελικώς το παράτησα, το τερμάτισα με βούρδουλα και ιαπωνικά βασανιστήρια και απλά πιάνει χώρο στο ράφι.

τελευταία ιστορία γι απόψε το Gothic 3 για το οποίο είχα ακούσει τα χειρότερα και δεν το πλησίασα ποτέ. Αλλά όταν το έδωσε το PCM μου γέμισε τα κρύα βράδια του χειμώνα με ιστορίες θάρρους και έπους. Συν ότι δεν είδα ποτέ μαπγκς κι ας μην έβαλα το community patch.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Chronomancy wrote:
Συν ότι δεν είδα ποτέ μαπγκς κι ας μην έβαλα το community patch.</blockquote>

To Gothic 3 που έδωσε το PCM, είχε περασμένο ήδη το community patch.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Όχι. Είχε κάπου μια επιλογή να παίξεις την έκδοση με ένα πατς της piranha.

To community το έβαλα αφού το έλιωσα πρώτα και δεν μου άρεσαν κάποιες από τις αλλαγές που έκαναν.

EDIT: Εκτός και ήταν μέσα χωμένη μόνο για τα μπαγκς οπότε εσύ εγκαθιστούσες σαν έξτρα την άλλη
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Κάποιος μάλλον θα με βρίσει αλλά μετά τις 150 ώρες στο Sacred 1 και το Underworld περίμενα σαν τρελός το sacred 2. Πολύ γρήγορα όμως έφαγε ανιστόλ γιατί δεν έφτανε σε τίποτα το πρώτο. Και τζάμπα τους είχα πρήξει όλους ότι θα είναι το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς κλπ. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Για το μάνατζερ από την αρχή δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με τη μπάρα, ούτε με τις κουκίδες. Ίσως τις προτιμούσα κιόλας. Αυτό με έκανε εντύπωση ήταν οι πάρα πολλές ώρες που με κράτησε το Total Club Manager 2003. Στην αρχή το είχα για πέταμα και τελικά έφτασα τον Πανιώνιο Τελικό Τσου Λου (χωρίς να το πάρω ^%$#). Θυμάμαι είχα φέρει τότες Γιανκουλόφσκι και σύστηκε το πανελλήνιο.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Αρνητική πρώτη εντύπωση μου είχε κάνει το Divine Divinity (δωράκι από το PCM νομίζω, ή ήταν το PCM Gold, δεν θυμάμαι...) που στην αρχή με είχε ξενερώσει κάπως το κλίμα του και η μεγάλη αρχική δυσκολία του. Αργότερα του ξανάδωσα την ευκαιρία που έπρεπε και το λάτρεψα!

Στην ανάποδη, θα πω και εγώ WoW, αλλά δεν είναι τίμιο, αφού τα mmo είναι στην φύση τους να αλλάζουνε με τα δεκάδες updates. Το είχα αρχίσει κάνα 2μηνο πριν το TBC, το είχα ερωτευθεί, στο TBC ειδικά έπεσε το κάψιμο της ζωής μου και στο WotLK ερχόταν η μία ξενέρα μετά την άλλη. Ε, λιγό μετά το Icecrown το σταμάτησα.

Γενικά πάντως βασίζομαι πολύ στην πρώτη έντυπωση, δίνω χρόνο σε ένα παιχνίδι πριν βγάλω συμπέρασμα αφού έτσι και αλλιώς πλέον λόγο χρόνου και τεράστιασ ποικιλίας πριν ασχοληθώ με έναν τίτλο έχει πέσει τεράστια αναζήτηση (reviews, videos, άρθρα κτλ.) άρα πάνω-κάτω ξέρω τι θα συναντήσω.

@Tsok , και εγώ είχα καεί στο Sacred 1 , δεν ξέρω γιατί, σίγουρα ένα μέτριο hack n slash είναι αλλά το άτιμο στην εποχή του ήταν εθιστικότατο! Το 2 το είχα δοκιμάσει 1-2 ώρες και ήταν ξενέρα από τις λίγες...
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Η πιό πρόσφατη περίπτωση για εμένα ήταν με το Skyrim όπου, όπως είπα και στο άλλο θρεντ, με ξενέρωσε απο ένα σημείο και μετά.

Το Skyrim το έπαιξα για πρώτη φορά το 2013 επειδή υποτίθεται είναι σουπερουαου αρπιτζι και moddable και με δρακους και επειδή είχα παίξει το Oblivion το οποιό μου άρεσε πολύ. Και πράγματι οι πρώτες 10 ωρίτσες πέρασαν νεράκι. Απο ένα σημείο και μετά όμως γίνεται ΤΟΣΟ επαναλαμβανόμενο που με το ζόρι έβγαλα το βασικό quest line. Τα dungeons είναι τα ίδια, αν δείς ένα τα έχεις δεί όλα. Κλάσεις δεν υπάρχουν και αν πάς stealth ή mage θα είσαι στα πρώτα levels κοτόπουλο και αμέσως μετά destroyer of the worlds. Οι πόλεις αποτελούνται απο 5-10 σπιτάκια. Οι δράκοι είναι αναιμικοί και δεν πετάνε κανένα καλό αντικείμενο. Όλα τα quest lines σε βγάζουν the chosen one. Οι NPCs ξέρουν 1-2 φράσεις. Η επανάληψη της επανάληψης σε ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο για τον καζουαλ console gamer.

Αντίθετα το Divine divinity που φάνηκε λίγο "meh" στην αρχή, αλλά μόλις βγήκα απο το χωριουδάκι άλλαξα αμέσως γνώμη.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
<b><span style="font-size:5">Dark Reign 2</span></b>

Οταν το πρωτοεπαιξα το παρατησα αμεσως διχως λογο και αιτια, γιατι κυριαρχουσε κατι μεσα μου που με εκανε να μην το παιξω με τα χερια ψηλα.
Τελικα καποια χρονια αργοτερα πριν γινει η μαζικη συρραξη στο χρυσοχοειο του Βαγγελη το εβαλα και το επαιξα.
Τοτες καταλαβα το λαθος που ειχα κανει.
Ειχε ανατειλει ο ηλιος και εγω καθομουν στο σκοτεινο μου γραφειο (με τον κθουλου να με κοιταζει απο ψηλα)
και εκοβα βολτες με τα units μου.


https://www.youtube.com/watch?v=HQoRXhS7vlU" class="bbcode_url">Αυτη ηταν και ειναι η εμπειρια μου
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612


Chronomancy wrote:
δεν είδα ποτέ μαπγκς </blockquote>
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://31.media.tumblr.com/82b787bca98c4dcd83def9d1803f66be/tumblr_mt96e1NmPO1qii6tmo1_500.gif" alt="tumblr_mt96e1NmPO1qii6tmo1_500.gif" class="bbcode_img" /></span>
Τα bugs εκεί είναι, απλά δεν τα παρατήρησες. :cheer:

 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας το σκοτεινό μου μυστικό:

<span class="bbcode_spoiler">Κάποτε δεν μου άρεσαν τα Witcher.</span>
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346


vtheofilis wrote:
Και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας το σκοτεινό μου μυστικό:

<span class="bbcode_spoiler">Κάποτε δεν μου άρεσαν τα Witcher.</span></blockquote>Δάκρυα μετάνοιας είναι αυτά του άβαταρ όταν ανακάλυψες την αξία τους, ε; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Μάλλον δάκρυα χαράς... :lol:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Α, θα συμφωνήσω με το Βάγγο. Ούτε εμένα με άρεσαν! Ήμουν επηρεασμένος από έναν φίλο που τον θεωρούσα αυθεντία στα "single-character-RPG" που δεν του άρεσε καθόλου, και έτσι για καιρό δεν τα έπαιξα. Και ακόμα και όταν είπα να πιάσω το ένα, με ξύνισε στην αρχή η μάχη του. Μόνο όταν άρχισαν τα quest εκεί στο χωριό (και τα μαμήσια) κατάλαβα τι έχανα τόσο καιρό!
<span class="bbcode_spoiler">Τελικά ο φίλος εκείνος μας βγήκε pleb gamer, του άρεσε το Arcania :woohoo: </span>
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,850
Για την πρώτη ερώτηση για μένα είναι το Oblivion. Ομορφος κόσμος, απλό στην χρήση κ στην εκμάθηση αλλά μόλις πιάσω 20 lvl απλά βαριέμαι. Εχω κάνει κάνα 6 playthroughs. Ξεκινάω με όρεξη και αυτοπεποίθηση κ καταλήγω να κάνω απλά μηχανικές κινήσεις χωρίς να ευχαριστιέμαι αυτό που παίζω.

Στην δεύτερη βρίσκεται η σειρά Hitman. Ποτέ μου δεν είχα δει κάτι για αυτήν την σειρά. Με είχαν επιρεάσει κ τα διαφημιστικά τότε της ταινίας με την γκόμενα από πίσω κ έλεγα θα είναι κάνας ποζεράς τύπου James Bond που σκοτώνει τους πάντες κ στο τέλος ρίχνει κ ένα μαμισάκι για την γλύκα. Τελικά έκανα μεγάλο λάθος. Βρήκα σε ένα κατάστημα το 2010 την collectors edition που περιείχε και τα 4, τότε, παιχνίδια της σειράς στα 14 ευρώ. Λέω, δεν μαμιέται...4 παιχνίδια σε πολύ καλή τιμή, κ το αγόρασα. Από τότε είναι η αγαπημένη μου σειρά τόσο στο σύνολο των παιχνιδιών που παίζω αλλά κ στον κλάδο του stealth.

Επίσης είναι και το Deus Ex 1. Το είχε δόσει δώρο το PcMaster το 2006 (σωστά?). Το εγκαταστώ. Μπαίνω στο παιχνίδι. Πατάω New Game. Βγαζω το πιστολάκι μου. Πυροβολώ τον NSF terrorist που συναντώ μπροστα μου. Οι σφαίρες στον Θεό. Με σκοτώνει. Δοκιμάζω αλλες τρεις φορές, Τα ίδια. Exit, Uninstall.
Μπαίνω απο δω, μπαίνω από κει, ''το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών'', ''παιχνιδάρα'' και αλλα τέτοια παρόμοια σχόλια κ στο φόρουμ του PcMaster.
Λέω ρε γμτ, πως την παίζουν αυτήν την μλκια? Που σαν να μην έφταναν όλα αυτά την αποθεώνουν κιόλας! Πόσο διεστραμένοι και καμμένοι έλεγα.
Αργότερα, κάπου τον Απρίλιο του 2010 διαβάζω πάλι σχόλιο για το πόσο τζαμάτο είναι το Deus Ex κ συν το hype από για το επερχόμενο Human Revolution. Λέω πάλι τι στο Θεό! Ολοι λένε ότι είναι τόσο καλό κ μόνο σε εμένα δεν μου αρέσει. Κάτι λάθος θα κάνω. Το ξαναεγκαταστώ λοιπόν κ λέω, αυτήν την φορά τέρμα τα όπλα κ τα μπαμ μπουμ. Θα κάνω υπομονή, θα χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ STEALTH! Και έτσι κατέληξα να κάνω 5 playthroughs το ένα μετά το άλλο μέσα σε 2 μήνες.
Και με το Deus Ex μπήκα ουσιαστικά στον σκοτεινό κόσμο του Stealth.
 
Top Bottom