Πως ειναι το Steam DRM free οταν σε δενει με την πλατφορμα του; Μπορεις να τρεξεις παιχνιδια χωρις να τρεχει το Steam στο Background; Μπορεις να κατεβασεις παιχνιδι απο το Steam και να το παιξεις σε αλλο PC χωρις να κανεις login στο Steam Account σου;
Αν έχεις ανοιχτό το Steam, κλείσε το. Πήγαινε στο φάκελο που είναι εγκατεστημένο το Disco Elysium (α, ναι, η μέθοδος προϋποθέτει να είναι εγκατεστημένο το παιχνίδι), και τρέξε απευθείας το Disco.exe. Enjoy, χωρίς να τρέχει το Steam στο background. Μπορείς να φτιάξεις φυσικά και δικό του desktop shortcut απευθείας από το exe, γιατί ναι, το shortcut που φτιάχνει αυτόματα το πονηρό το Steam, τρέχει και το Steam client.
Για άλλο PC δεν ξέρω, αλλά επειδή έχω τεράστια περιέργεια, θα δοκιμάσω με στικάκι σε PC φίλου που δεν έχει καν Steam (ναι, έχω και τέτοιους φίλους

) να δούμε τι γίνεται, αλλά αυτό θα γίνει το νωρίτερο Σάββατο.
Κι αν γινεται για 5 παιχνιδια δεν γινεται για τα χιλιαδες αλλα του Steam.
Αν γίνεται έστω για ένα παιχνίδι, το επιχείρημα ότι το Steam επιβάλλει στους publishers DRM καταρρέει. Αλλά σε πραγματικά νούμερα, τo Steam έχει περίπου 700 DRM-free games, έναντι περίπου 300 DRM-free του Epic Store - πολλά από αυτά κοινά, αν και όχι όλα. Ναι, υπάρχουν DRM-free games στο Epic που δεν είναι DRM-free στο Steam, όπως το ABZU, αλλά για το λόγο που συμβαίνει αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τους publishers που αποφασίζουν σχετικά.
Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Valve εκμεταλλεύτηκε την κάψα που είχε ο κόσμος για το Half-life 2 για να σπρώξει το Steam σε όσους δεν είχε ήδη καμακώσει με το Counter-Strike, πλέον όλο το Half-Life 2 μαζί με τα episodes, καθώς και το Portal 1, είναι DRM-free. Πού είναι τα DRM-free παιχνίδια της Epic?
Θα ελεγα πως το EGS ειναι πιο κοντα (οχι ιδιο) με το GOG και οχι με το Steam στον τομεα αυτο.
Δεν ξέρω τι σημαίνει κοντά, δεν υπάρχει λίγο DRM όπως δεν υπάρχει λίγο έγκυος. Η πολιτική και του Steam και του Epic έναντι των publishers πάνω στο θέμα είναι αποδεδειγμένα ίδια, "κάντε ό,τι θέλετε".
EDIT: Όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, κάποιες από τις πληροφορίες του PCGamingWiki σχετικά με το ποια game έχουν DRM σε ποια πλατφόρμα, ενδέχεται να είναι παρωχημένες, μιας και δεν μπορούν ρεαλιστικά να τρέχουν τα πάντα κάθε τρεις και λίγο. Μόλις επιβεβαίωσα με δικές μου δοκιμές, ότι το ABZU τελικά είναι DRM-free και στο Steam.
Το άλλο που δοκίμασα, ήταν να κατεβάσω και μετά, αφού κλείσω το Steam, να τρέξω το Hades, που δεν έχει τρέξει ποτέ σε αυτό το PC. Έτρεξε κανονικά, οπότε
μάλλον θα τρέχει και με στεγνή μεταφορά από στικάκι σε άλλο PC.
Half-Life 2+Episodes τρέχουν κανονικά χωρίς Steam. Το Portal 1 όμως μου πετάει error ότι δεν βρίσκει ένα gameinfo.txt αρχείο. Θα το ψάξω περισσότερο.