What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Pc vs Laptop. A bit philosophy

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
παιδιά τρελάινομαι σας λέω.....
η λαπτοπάρα μου το acer πενταετίας, των τότε 600 ευρώ υποστηρίζει την ανάλυση που θέλω...
το συνέδεσα ξανα στο εξωτερικό φορητό και έπιασε 1900*1200... που εαν δεν κάνω λάθος μπορώ να αγοράσω την 24 αρα οθόνη που υποστηρίζει 100% το srgb (εκτός και εαν το θέμα της υποστήριξης χρωμάτων έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών).

Το λαθος που ειχα κανει ειναι οτι οταν συνεδεα την οθόνη ο υπολογιστής έμενα se dual view mode, και τοτε δεν υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις.

Τι πρέπει να προσέξω τώρα για την αγορά της οθόνης; Ο φορητός μου έχει ΜΟΝΟ το παλιο μπλε αναλογικό βύσμα και όχι ψηφιακό.

Ευχαριστώ
Υ.Γ ΝΑΑΑΙΙΙΙ αγαπώ τους φορητούς
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Παίρνεις μετατροπέα που κάνει το παλιό βύσμα σε DVI τουλάχιστον όταν ενώνεται με την οθόνη και problem fixed.

Για την οθόνη αφού θέλεις να κοιτάς για φωτογραφία/εικόνες, πρέπει να βρεις μία που να έχει εξαιρετικό contrast, και πλήρη κάλυψη για τα Adobe sRGB. Είναι ακριβές όταν φτάνεις σε αυτό το πολυπόθητο 100% (αναλόγως τις ίντσες). Αφού γλίτωσες τα λεφτά του PC, πάρε μία εξαιρετική οθόνη κοντά στα 300€ και μιλάμε για overkill. Εγώ έχω μία LG (που τρώει hate ως εταιρεία) βραβευμένη στα TIPA για entry-level photography και την είχα τσιμπήσει 170€. Όχι ότι θα με χάλαγε η καινούργια Dell που πήραμε στη δουλειά. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Να έχεις κατά νου, ότι αφότου γλίτωσες το έξοδο του καινούργιου PC, η οθόνη είναι μία επένδυση που σου μένει για τουλάχιστον για 5-6 χρόνια. Θα τα σκας αλλά θα το χαίρεσαι αυτό που βλέπεις. Ρώτα και τον Shredder που είχε την ίδια οθόνη 15 χρόνια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
η ultrasharp έχει και VGA, δεν ξέρω όμως τι καλώδιο θα έχει μέσα, εμένα είχε και dvi και vga
 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
τελεια

οποτε το προχωράμε παρακάτω...οθόνη για φωτογραφία με πληρη κάλυψη srgb (όχι argb... πανάκριβο)
τι υπάρχει.. ας παρω κάτι ποιοτικό.. ισως ανεβαινα και λιγο στις ιντσες αλλα πάντα για καλυψη srgb
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682


Northlander wrote:
Ρώτα και τον Shredder που είχε την ίδια οθόνη 15 χρόνια.</blockquote>
Μη μου το θυμιζεις αυτό. Οταν το διαβασα θυμηθυκα εκεινο το κομικ του Κομιωτη με τα windows vista και τον internet explorer 6. :lol:

Ωσαν ενας που αλλαζει την οθονη του ευλαβικα καθε 5αετία, εμμμμ ... +1 στο Βόρειο?
Μη παρεις φτηνια, παρε IPS και διαβασε και ριβιου να δεις (νταξ για dell αλλα αμα πας να τα σκασεις δες ποσο κανει η multisync PA241W)
...
...
...
αστο, για τη NEC ειδα εγώ :huh:
αλλες προτασεις, που θεωρουνται ακρα επαγγελματικες:
Asus PA248Q και
HP ZR2440w
και φυσικα η U2412M που ειναι η οικονομικοτερη και πιθανον βελτιστη αγορα.

Μη ρωτας, εκανα εκτενη μελετη τωρα που πηρα οθονη αλλα πηγα στο μεταχειρισμενο και δεν πετυχα "διανα". Ευχαριστημενος παντως απο τη dell ανεξαρτητως των παρατράγουδων, τελευταία. Η υποστηριξη της παραμένη πολυ καλή (η NEC προσφερει ποιο πολυ, λενε οι φημες, but at what cost!)

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Έχουμε NEC 30+ inches στο μικροσκόπιο. Ντάξ, δεν υπάρχει η οθόνη απλά. Πήγαινε για μία Dell 24" και θα είσαι απολύτως ευχαριστημένος.
 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
λεφτά για οθόνη θα δώσω γιατι όπως σωστά λετε θα μείνει... ίσως σκεφτώ για λίγο μεγαλύτερη οθόνη στο μέγεθος και αυτο θέλει σκέψη (φαντασου να μην υποστηρίζει μετά ο φορητός μου μεγαλύτερη ανάλυση...)

τώρα όσο για τους υπολογιστές ναι παίρνεις καλυτερη αποδοση σε λιγοτερα χρήματα απλά
-εχω την εντύπωση οτι η ψαλίδα κάπως μεταξύ φορητων και σταθερών έχει κάπως κλείσει (ισως γιατι ο κοσμος αγοράζει πλέον φορητούς όλο και παραπάνω)
-ο σταθερός, να πάρει, έχει φασαρία. Πόση φασαρία θα κάνει; Ποιος θα καθαρίζεις τις απειρες σκονες; Αντε δωσε λεφτα για πολυ αθορυβο ανεμιστηρακι. Αντε δωσε λεφτα για καλο κουτι που να μην τρήζει.


εχω καιρό να χρησιμοποιήσω σταθερό και ομολογώ ότι δεν ξέρω ποια η διαφορετική αίσθηση στο
"seemless computing" (αντε να το ορίσεις αυτό τώρα) σε σχέση με το φορητό...

πάντως ευχαριστώ γιατι η συζήτηση ήταν πολύ καλή και χρήσιμη
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
είναι καθαρά θέμα του τι κάνεις με το σύστημα σου. Για επεξεργασία φωτογραφίας μια χαρά θα πας και με 2πύρηνο και με 8πύρηνο.

σε απόλυτη απόδοση δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση, ο φορητός παραμένει πανάκριβος για διάφορους λόγους.
όσο για την σκόνη και ο φορητός θέλει ανά διαστήματα καθάρισμα από σκόνη, μην το αμελήσεις.

Με αυτή την κάρτα γραφικών πάντως θα σου πρότεινα να μην πας πάνω από 24άρα, ακόμα και αν την υποστηρίζει το flickering δεν το γλιτώνεις.
 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
νομιζω οτι καπως καλυπτομαι.
νομιζω οτι απλα ο φορητος μου υποστηριζει 24αρα οθονη με βοηθάει στο να σκασω λεφτα τωρα για μια πολυ καλη οθονη που θα μου μεινει και μετα να ερθει ο υπολογιστής (desktop)

για το (desktop) τώρα όπως το βλέπω, δεν χρειάζομαι τρελό επεξεργαστή, αλλά πολύ μνήμη, ιδιαίτερα για να μπορώ να σηκώνω Lightroom, Photoshop, firefox με άπειρα tabs , dreamweaver όλα ανοιχτά και να μη με νοιάζει.

δεν ειμαι σίγουρος για το εαν μπορω να μεινω σε ενσωματωμένες κάρτες γραφικών ή πρέπει να πάρω μια εξωτερική.

έκανα προσπάθεια και εγω να βαλω καποια εξαρτήματα να δω κόστος και λοιπά και έφτιαξα κάτι της...
http://bto.plaisio.gr/Demo/BTOPrint?state=1778838B54.9B1A1827510B76.9B1A1834282B92.9B1A2131269B17.9B1A2174022B57.3B1A2086387B349B1A2087049B99.9B1A1873865B64.9B1A1874632B69.9B1A1994557B14.5B1A1401777B92B1AD2014-8-22-19-08-13

βαζοντας επεξεργαστή amd γιατι θεώρησα οτι θα παρω σε καλη τιμη ¨"κάποιες επιδόσεις" (παρεπιπτόντως αυτές οι ενσωματωμενες καρτες γραφικών amd λένε κάτι<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />. έβαλα μια μετρια καρτα γραφικών (χρειάζεται κάτι καλύτερο<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />, μικρό κουτί... και η τιμή φαίνεται οκ; Δεν μπορω να υπολογίσω όμως το θόρυβο ... και τέλος ξενερωνω λιγο που η μητρική μου δεν υποστηρίζει sata III.

αυτά
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
κοίτα είμαστε σε μια περίοδο μεταβατική, το 4Κ έχει αρχίσει να συζητιέται έντονα και οι οθόνες με τέτοια ανάλυση άρχισαν να παράγονται μαζικά και οι τιμές να πέφτουν, οπότε πάρε την dell για τώρα και σε 2 χρόνια το βλέπεις πάλι.

το σύστημα που έβγαλες τώρα, είναι υποδεέστερο σε επεξεργαστή, μια κλάση επάνω σε κάρτα γραφικών (χονδρικά η ενσωματωμένη της APU είναι όσο μια AMD R7 250) και δεν πιάνει τις ταχύτητες της ram, ενώ ο ssd είναι άλλο μοντέλο που δεν έχει καμία σχέση σε επιδόσεις με τον extreme II, ειδικά να έχεις υπόψιν όσο πιο μικρή χωρητικότητα τόσο μικρότερες επιδόσεις σε write.
για την ψύκτρα θα σε γελάσω την άλλη που λέω την έχω και στο λέω σίγουρα ότι είναι αθόρυβη, ενώ το κουτί δεν έχει ηχομόνωση και έτσι όπως το βλέπω μάλλον δεν χωράει και την κάρτα γραφικών.
για κουτί πας σε κάτι ακριβότερο με ηχομόνωση.
τα windows πρόσεχε θες 64bit, γιατί με τα 32 δεν θα βλέπει την μνήμη.
και για δίσκο θα πρότεινα τον caviar black για λόγους απόκρισης, καλός ο toshiba αλλά έχω δει στην πράξη τι πάει να πει CB και αφού πάμε για σύστημα χιλιάρικου δεν λέει να βάλεις κάτι άλλο.

θες να αγοράσεις από πλαίσιο για κάποιο λόγο ή απλά θες να τα πάρεις όλα από 1 μαγαζί; να σου βγάλω κάτι ολοκληρωμένο να μην παιδεύεσαι και εσύ;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ισως αμα πήγαινες σε 880G ποσο παραπανω να κανει? κανα τάλληρο? Εκει θα υποστηριζει 1600MHz μνημες.
Για το δισκο συμφωνω, ο extreme II ειναι ποιο ποιοτικος. Γενικά δωσε βαση στα γραφομενα του nitro.
Μνημη μπορω να σε βοηθησω να γλιτωσεις ενα κατοσταρικο, με Crucial Ballistix Sport XT, σαν αυτες που εβαλες, αν σε ενδιαφερει η αγορα μεταχειρισμενων φυσικα, και να τα βαλεις σε αλλο σημειο του πισιου τα λεφτα (εχω γινει γραφικός το ξέρω :blush: )
 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αργησα να απαντήσω γιατι φυγαμε οικογενειακώς για διακοπές
Για την οθόνη τώρα σκέφτομαι να την αγοράσω άμεσα και να τη χρησιμοποιήσω σπίτι πάνω στο φορητό (υποθέτω ότι αν ο φορητός μου έδωσε 1920*1200 αναλυση στο τυχαιο μονιτορ που το συνεδεσα θα κανει το ιδιο και με οποιαδηποτε

σκεφτομαι να αγορασω την
http://www.bhphotovideo.com/c/product/829236-REG/Dell_469_1137_U2412M_UltraSharp_24_LED.html

απο Αμερική, που βρίσκομαι για επαγγελματικό ταξίδι. Μου φαίνεται φθηνότερη από αντίστοιχες ευρωπαικές τιμές που βρίσκω.
Παιζει να υπάρχει ομως κανενα πρόβλημα με διαφορετικά καλώδια και τροφοδοσίες;

Ευχαριστώ
Α
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Voltage: 100-240 VAC, 50/60 Hz +/-3 Hz / 1.5 A

μάλλον έναν απλό μετατροπέα στο καλώδιο θα χρειαστείς, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ρώτα στο support της dell με ένα τηλέφωνο
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Ότι είπε και ο κύριος με το αντίγραφο του Xerox PARC για άβαταρ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .Είναι θέμα βύσματος καθαρά. Τα τροφοδοτικά των ηλεκτρονικών συσκευών πλέον αλλάζουν τάση και συχνότητα λειτουργείας αυτόματα. Σε 240 V / 50 Hz θα έχεις και λίγο καλύτερη απόδοση. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ρίξε ένα τηλεφωνάκι στην Dell, και πες ότι μετακόμισες από Μιούρικα και έφερες και την οθονούλα σου <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> .
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
μην σε στενοχωρήσω, αλλά τα παράθυρα και τον χειρισμό με το ποντίκι αντέγραψαν, όχι το hardware :trollface:
 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
καλησπέρα
έχει κανεις καμια γνώμη για το
http://www.amazon.com/PA248Q-24-Inch-LED-Lit-Professional-Graphics/dp/B008DWH00K/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1409642064&sr=8-1&keywords=Asus+PB248Q

μου το πρότειναν ως αντίστοιχο της dell αλλά δεν μπορώ να καταλάβω εάν είναι καλύτερο.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682


solaufein wrote:
Μη παρεις φτηνια, παρε IPS και διαβασε και ριβιου να δεις (νταξ για dell αλλα αμα πας να τα σκασεις δες ποσο κανει η multisync PA241W)
...
αστο, για τη NEC ειδα εγώ :huh:
αλλες προτασεις, που θεωρουνται ακρα επαγγελματικες:
Asus PA248Q και
HP ZR2440w
και φυσικα η U2412M που ειναι η οικονομικοτερη και πιθανον βελτιστη αγορα.
)</blockquote>
Ειναι απο αυτες που θεωρουνται επαγγελματικες και εινα καλές συμφωνα με τις κριτικες

 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
Ευχαριστώ...
ένας γνωστός μου ειπε να προτιμήσω flicker free monitor...πραγματικά μπερδεύτηκα και δεν εχω και τις δυναμεις (κ χρονο) να ψάχνω όπως παλιά.... :starwars:
(θα έπρεπε η τεχνολογια να γινεται πιο απλή ειδικά για τους ηλικιωμένους)
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
δύσκολο να βρεις flicker free monitor, μόλις τώρα άρχισαν να τα μετράνε αυτά, η asus δεν αξίζει, είναι ακριβότερη και σχεδόν ίδια σε απόδοση με την παλιότερη dell, το μόνο καλό που έχει είναι οι usb3
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_pa248q.htm

Η asus πάντως σίγουρα δεν είναι flickerfree από ότι διαβάζω στο άρθρο.
 

dervast

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 5, 2012
Messages
218
Ευχαριστώ... κοίτα η dell φαίνεται πολύ καλή. Θα ήμουνα διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω αλλά υπάρχει κάτι καλύτερο σε 24 αρες οθόνες;

UPDATE: Ίσως ο φορητος πεθαίνει... και τότε ίσως αξίζει να σκεφτώ και μια 27αρα για επεξεργασία εικόνας. Τι επιλογές έχω με κάλυψη 100% srbg?

Ευχαριστώ
 
Top Bottom