What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Pen n Paper RPGs και τα σχετικά

Northlander

Tarrasque
Staff member
Αν το πάρω hardcover μπαίνουν και τα έξοδα του Brexit?

Θα το στείλω σε ελληνική διεύθυνση μάλλον, καλύτερα.

μποτάκιε, να ξερεις παλεψα αρκετη ωρα με τον εαυτο μου.
τελικα το λωλζ φατσουλινι κερδισε οριακα τον τσακνίκολσο. (y)

οντοπικ, απορω πως δεν εχουν πειραξει ακομα τις λεξεις gender/sex στα αρπιγκι στις οθονες του κάρακτε κρηέισο...
χα, μαλακια εγραψα. μολις στοχαστηκα οτι παιζω παλιοτερα αρπιγκίς, οπότε δεν ξερω τι συμβαινει στα καινουργια....

Stamatimenos

Death Knight
Έχω δει σε κάποια το "Other" στα gender, και νομίζω σε κάποια άλλα (στο woW σίγουρα) το "gender" έχει αλλάξει σε "appearance".

lucinos

Mind-flayer
εγώ λέω να βάλουμε τούς αντισπισιστές να τούς την πέσουν.

The Nameless One

Blackguard

🤡
With that in mind, we understand 'race' is a problematic term that has had prejudiced links between real world people and the fantasy peoples of D&D worlds. The usage of the term across D&D and other popular IP has evolved over time. Now it's time for the next evolution."
Μπορεί να φταει ότι το βλέπω μέσα από το δικό μου μικροσκοπικό PnP κύκλο, αλλά σας ανέφερε ή ακούσατε κανέναν να διαμαρτύρεται για αυτό που αναφέρει το απόσπασμα?
Δεν έχω θέμα εάν το λένε race, ancestry ή gene dump, αλλά πριν διαβάσω για την αλλαγή, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε κουβέντα

Last edited:

Stamatimenos

Death Knight
Κυκλοφόρησε επισήμως σήμερα το πόνημα κάτι φίλων, που το τυραννάνε εδώ και χρόνια.

Oι φίλοι σου προσφέρθηκαν να μου το στείλουν δωρεάν αν τους στείλω την 3άρα στα Ελληνικά που είχε γίνει με επιμέλεια Κράτσα! :love:

Μπορεί να φταει ότι το βλέπω μέσα από το δικό μου μικροσκοπικό PnP κύκλο, αλλά σας ανέφερε ή ακούσατε κανέναν να διαμαρτύρεται για αυτό που αναφέρει το απόσπασμα?
Δεν έχω θέμα εάν το λένε race, ancestry ή gene dump, αλλά πριν διαβάσω για την αλλαγή, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε κουβέντα
Ούτε καν στην Ελληνική ομάδα για το DnD δεν είχε γίνει θέμα (πριν την απόφαση της Wizards προφανώς) και ας έχει ένα σωρό wokeάδες και Πεμπτάδες και Ελτζιμπιτικιουάδες μέσα.

Last edited:

Getta Robo

Commoner
Μικρος μου αρεσε να σκεφτομαι να γραφω ιστοριες και υποθεσεις πανω στα κινουμενα σχεδια οπου εβλεπα, απο συνεχειες πανω σε γεγονοτα οπου θα ηθελα να δω μεχρι και εμφανισεις χαρακτηρων απο αλλους κοσμους, και τα συζητουσαμε με την τοτε παρεα ως παιδια.

Χρονια επειτα, ο συνδιασμος Pixel / PC Master, και απο επαφες της εποχης, εμαθα το AD&D. Ηταν ενδιαφερον, αλλα οι φριχτοι κανονες (ναι παιδια, φριχτοι, λυπαμαι αλλα τι να γινει) και επειδη εχω διαφορα προσωπικα με την ενωση τεχνολογιας, μαγειας και epicουρας, δεν με κρατησε ως συστημα/κοσμοι.

Ωστοσο, μια πολυ ευτυχης συγκυρια καταστασεων, ηταν και η καταλληλη ωστε να μαθω και να ασχοληθω εκτοτε με το υπεροχο World of Darkness, κλασικα ξεκινοντας με το Vampire the Masquerade, με περασματα απο ολα τα παιχνιδια και κοσμους, αλλα και με αγαπημενο το Werewolf the Apocalypse.

Απο το τελος της δευτερης εκδοσης ως σημερα δεν σταματησα να ασχολουμαι ποτε, αν και εχουν αλλαξει πολλα πραγματα.

Η πεμπτη εκδοση μπορει να εχει πολλα ζητηματα και προβληματα, το ευτυχες ομως ειναι πως υπαρχουν ανεξαρτητοι συγγραφεις οπου προωθουν τις δικες τους προτασεις και βιβλια μεσα απο το storytellersvault, και η φαση κρατιεται ακομα ζωντανη.

Ημουν επισης σε διαφορα στεκια και επιχειρησεις οπου διοργανωναν παιχνιδια και δραστηριοτητες πανω στο World of Darkness, πολυ πιθανο να εχουμε γνωριστει και στο παρελθον σε καποια απο αυτα.
Επειδή έγινε η αναφορά, έχω να πω ότι οι μεταφράσεις του Θανάση Βέμπου για το Vampire the Masquerade (και τα βιβλία του P'n'P και τα clan novels) πραγματικά "τα σπάνε". Καλύτερη κωμωδία και από τις μεταφράσεις του Ανούμπιθ για τα Forgotten Realms...

Δεν μπορω να πω οτι πραγματικα θα ηθελα και αρμοζει, μιας και στην Ελλαδα το φαινομενο Streisand και η δικομανια ειναι εξαιρετικα δημοφιλεις πρακτικες.

Ωστοσο, επειδη φιλος ηταν επισης μεταφραστης για τις Ελληνικες εκδοσεις του Vampire the Masquerade, εγιναν και συμβαινουν παρα πολλα στο χωρο. Και ολα ειναι αποτελεσματα κακιστων επιλογων και σχεδον μηδενικου προγραμματισμου.
Γιαυτο και πατωσαν στο τελος της ημερας.

Last edited:

Stamatimenos

Death Knight
Μικρος μου αρεσε να σκεφτομαι να γραφω ιστοριες και υποθεσεις πανω στα κινουμενα σχεδια οπου εβλεπα, απο συνεχειες πανω σε γεγονοτα οπου θα ηθελα να δω μεχρι και εμφανισεις χαρακτηρων απο αλλους κοσμους, και τα συζητουσαμε με την τοτε παρεα ως παιδια.
Εγώ ξανακατέληξα εδώ, να γράφω και να βάζω το ChatGPT να βγάζει oneshots στη Moominvalley με Στρουμφάκια και Δρακουμέλ κτλ.

εδιτ: όμως επιμένω και παραμένω στη 3.5 και διαβάζω λίγο 2e όταν μπορώ.

Last edited:
Top Bottom