What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Περί γυμναστικής.

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Καλησπερούδια.

Ανοίγω το νήμα με σκοπό να πάρω πληροφορίες για θέματα γύρω από την ορθή εκγύμναση του σώματος. Οι λόγοι είναι οι εξής.

1. Για ιατρικούς λόγους, είχε πέσει ρητή απαγόρευση για οποιαδήποτέ μορφή εκγύμνασης, μέχρι πρίν 1 μήνα περίπου. (για μια πενταετία ήμουν πρακτικά αγύμναστος)
2. Για τους ίδιους ιατρικούς λόγους, απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση βαρών σε όρθια ή καθιστή στάση.
3. Στα 38 μου, πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώνω; (έχω άφθονο, αλλά να μην καώ κιόλας. )

Εννοείται πως αλλάζω και διατροφικές συνήθειες. Τι πρέπει να προσέξω; Τι αποφεύγω και τι τρώω;

Ο λόγος που δεν κάνω ανάκριση σε μέλη μέσω pm's είναι πως αν είναι να ωφεληθώ εγώ, γιατί να μην ωφεληθούμε όλοι;
<span class="bbcode_spoiler">Τσάμπα; :trollface: </span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Ξεκίνα callisthenics. Τσάμπα. Πρακτικά με 4-5 λάστιχα διαφορετικής τάσης μπορείς να κάνεις όλες τις ασκήσεις όλων των μυικών ομάδων μόνος σου.

Να πηγαίνεις γυμναστήριο και να πληρώνεις για να μην μπορείς να σπρώξεις σίδερα (πλην πάγκου, αλλά θέλει τεχνική για να μη σκοτώσεις τη μέση σου) δεν λέει.
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
αρχισε σιγα σιγα με κοιλιακους και Push ups.λιγα set και λιγες επαναληψεις καθε μερα και οσο περναει ο καιρος τα αυξανεις.ειδιακ με τα push ups θα δεις διαφορα.γυμναζουν πολλους μυες στο σωμα( στηθος,ανοιγει η πλατη,χερια).
γυμναστηριο πηγαινα 3-4 χρονια.στην αρχη μπορει να σου αρεσει αλλα μετα απο καποιο σημειο το βαριεσαι.το κανεις πιο πολυ απο αγγαρεια παρα απο ευχαριστηση.οποτε δεν θα στο προτεινα.μπορεις βεβαια να πας κανα μηνα να δεις και εσυ...
 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Για αρχή θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αερόβιες ασκήσεις και όπως λέει ο νιρβάνα το τρίπτυχο κάμψεις-κοιλιακοί-ραχιέοι είναι ότι πρέπει για εκγύμναση πάνω από τη ζώνη. http://neilarey.com/" class="bbcode_url">Αυτό το σάιτ θα σε βοηθήσει τόσο με την εκγύμναση όσο και με τη διατροφή.

Τώρα για την διατροφή προτείνω μικρές και σταδιακές αλλαγές (λιγότερα γλυκά και λίπη, περισσότερα γεύματα μικρότερων ποσοτήτων και μπόλικο νεράκι για αρχή). Επιπλέον, "σπιτικές" ασκήσεις μπορείς να δείς από αυτόν τον https://www.youtube.com/user/scooby1961/playlists" class="bbcode_url">τυπά.

Καλή αρχή και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι! Α και πριν κάνεις κάτι μη-αεροβικό μιλάς με τον γιατρό προφανώς!
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Επιτέλους το χρειαζόμασταν αυτό το θρεντ!

<img src="http://static.fjcdn.com/pictures/Brucie+mother+fucking+kibbutz+some+gta+based+oc_29b9e0_3960826.jpg" alt="Brucie+mother+fucking+kibbutz+some+gta+based+oc_29b9e0_3960826.jpg" class="bbcode_img" />
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Η γυμναστική είναι ωραίο πράμα αλλά δε μπορώ ευκολα να μπω σε πρόγραμμα, δυστυχώς.

Το μόνο που τηρώ -ανα περιόδους, με καλό καιρό έξω- είναι το περπάτημα. Μισή ωρα <u>καθημερινά </u> βάδην κ αρχίζω να αισθάνομαι καλύτερα. Τωρα για άλλες ασκήσεις δε ξέρω και γνώμη μου είναι σε αυτή τη περίπτωση να σου δείξει κάποιος που ξέρει - γιατί πίστεψέ με το πιθανότερο είναι ότι <b>θα το κάνεις με το λάθος τρόπο</b>.
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266


Grmadness wrote:
Καλησπερούδια.
3. Στα 38 μου, πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώνω; (έχω άφθονο, αλλά να μην καώ κιόλας. )</blockquote>

Άμα ασχοληθείς μόνο με calesthenics (push-ups, κοιλιακούς, βυθίσεις κτλ.), θες περίπου 40 λεπτά την ημέρα, παραπάνω άμα ασχοληθείς και με cardio (jogging, sprint). Άμα μπορείς, αγόρασε μια μπάρα Pull-Ups, καθώς οι προαναφερθέν ασκήσεις κάνουν φτωχή δουλειά για τα μπράτσα και την πλάτη σου. 10-15 ευρώ έχει στα fitness stores. Για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις, γκούγκλαρε "You are your own Gym" και "Convict Conditioning". Αλλιώς ακολούθα τις οδηγίες του Northlander στο thread του Hellion που έχω ποστάρει λίγο πιο κάτω.



Grmadness wrote:
Εννοείται πως αλλάζω και διατροφικές συνήθειες. Τι πρέπει να προσέξω; Τι αποφεύγω και τι τρώω;</blockquote>

Εδώ θα παρέμβω και θα κάνω ένα shameless copy-paste από προηγούμενο http://ragequit.gr/forum/off-topic/708?limitstart=0" class="bbcode_url">thread του Hellion:


Eidolon wrote:
Το φαγητό αποφασίζει το βάρος σου. Άμα καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες απ'ότι καις, θα πάρεις βάρος. Άμα καταναλώνεις λιγότερες απ'ότι καις, θα χάσεις βάρος. Άμα καταναλώνεις πάνω-κάτω θερμίδες που ισοδυναμούνται με αυτές που καις, θα παραμείνεις στάσιμος.

Το αποπάνω να το γράψεις κάτω και να το θυμάσαι. Πέρα απ'τον μεταβολισμό σου, την σύνθεση του σώματός σου, τα γενετικά σου ή οτιδήποτε, το σώμα σου ακολουθά πρώτα τους νόμους της φυσικής. Οι θερμιδικές σου ανάγκες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και με τις αλλαγές στο σώμα σου αλλά ο χρυσός κανόνας παραμένει: CALORIES IN, CALORIES OUT.

Δεν θα πάρεις κιλά άμα δεν τρως πολύ. Αυτό ισχύει και για το λίπος και για τους μύες, Μπορείς να σηκώνεις 100 κιλά την ημέρα αλλά αποτέλεσμα δεν θα δεις άμα δεν τρως αρκετά. Έχοντας βγάλει αυτό από την μέση, προχωράμε στη δίαιτα:

Κόψε αλάτι, κοκα-κόλες, φαστ-φουντ. Ο καφές σκέτος η μέτριος δεν θα σε πειράξει, όπως και το σουβλάκι μια στο τόσο. Είπαμε πειθαρχία, όχι να το γαμήσουμε όμως. Το σπιτικό φαγητό πρέπει να γίνει η βάση για τη δίαιτά σου. SCIENCE: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20613890

Φαγητά που θα έπρεπε να τρως, για παράδειγμα, είναι:
-Πρωτείνες: Αυγά, γαλοπούλα, κοτόπουλο, βοδινό (χοιρινό μόνο από σημεία με μικρό ποσοστό λίπους), ψάρια, γιαούρτι, τυρί cottage και γάλα. Αρνί μακριά. Τα αυγά, παρεμπιπτόντως, να τα τρως άφοβα, δεν σου ανεβάζουν τη χοληστερόλη. Η χοληστερόλη στο φαγητό δεν επηρεάζει τη χοληστερόλη στο αίμα. Συγκεκριμένα, σχεδόν όλη η χοληστερόλη στο σώμα παρασκευάζεται στο συκώτι, βασιζόμενο στα κορεσμένα λίπη που λαμβάνει το σώμα. (i.e.κόψε τα γαμημένα σουβλάκια.) SCIENCE: examine.com/faq/are-eggs-healthy.html

-Υδατάνθρακες: Ρύζι, δημητριακά, βρώμη, φακές και φασόλια. Ολικής, άμα γίνεται.

-Λίπη: Φυστικοβούτυρο, ελαιόλαδο, omega-3 fish oil.

-Λαχανικά και φρούτα. Πρόσεχες τις μπανάνες, ανανάδες κτλ. Calorie bombs.</blockquote>

Να σημειώσω ότι το "calories in, calories out" δεν σου δίνει δικαίωμα να τρως ότι γουστάρεις. Όντας 38, φαντάζομαι ότι ξέρεις,πλέον, στην ηλικία αυτή δεν είσαι για τίποτα ριζοσπαστικές δίαιτες τύπου "Twinky Diet". Στην θέση σου, θα συμβουλευόμουν ένα διατροφολόγο.

Btw, να προσθέσω ότι το άλφα και το ωμέγα είναι η πειθαρχία, έτσι? Καλή είναι η θέληση για γυμναστική, αλλά θα υπάρξουν μαύρες μέρες που ούτε όρεξη να βράσεις αυγά το πρωί δεν θα έχεις. Απλώς σφίγγεις το κωλαράκι και το κάνεις.





 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://www.bikesarena.com/wp-content/uploads/2014/02/Funny-Quotes-about-Gym-11-500x484.jpg" alt="Funny-Quotes-about-Gym-11-500x484.jpg" class="bbcode_img" /></span>
:trollface:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,268
Το αυγό ωμό, βοηθάει και στο χέσιμο! Καληνυχτώ τώρα επιστρέφω αύριο δριμύτερος γιατί ασχολήθηκα καιρό με την Καλλισθενική Αγωγή
 

nikoladim

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
101
Τρέξιμο επιτρέπεται να κανεις ;


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Ναι.
Ήδη κάνω Systema, μόνο τα βάρη είναι το θέμα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Sent from my precious PC aka Kate.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,265
κανε yoga και τρωγε yogurt
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
αν δεν θελεις να βαλεις επανω σου πορτες απο ντουλαπες, και απλα θελεις να "ζωντανεψεις" λιγο τους μυς σου. εγω προτεινω <u>και αφου ρωτησεις τον γιατρο σου</u>, τις συσκευες που διεγειρουν τους μυς με ηλεκτρισμο.
απο οτι ξερω, οι γιατροι τα συνιστουν σε ατομα που δεν μπορουν να κανουν γυμναστικη. (ατομα με τραυματισμους).

σε ιατρικα μηχανηματα δουλευα, δεν ηρθε ποτε κανενας να με σπασει στο ξυλο. τα διναμε και σε γιατρους.
το προβλημα ειναι να βρεις την σωστη συσκευη και φυσικα να μην τα ξεχασεις επανω σου.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Πάντως Βασίλη, μη βάζεις σε δεύτερη μοίρα τη διατροφή. Νομίζω πως είναι σημαντικότερο αυτό και μετά η γυμναστική. Η συμβουλή μου για ένα καλό πρωινό είναι ένα αυγό με μια μπανάνα η 2 φέτες φρυγανιά με μέλι, γάλα και ένα φρούτο η δημητριακά ολικής άλεσης με βρώμη. Ειδικά το πρώτο όταν το έκανα, την υπόλοιπη μέρα έτρωγα όσο έπρεπε χωρίς να νιώθω ότι πεινάω με συνέπεια να αρχίσω να τρώω υπερβολικές ποσότητες φαγητού. Αν σκοπεύεις να το πάρεις σοβαρά, να τρως ανά 3 ώρες το πολύ μικρά ελαφριά γεύματα και ποτέ φαγητό αμέσως πριν τον βραδινό ύπνο (τουλάχιστον 2 ώρες πριν).

Αυτή είναι η δική μου άποψη σύμφωνα με αυτά που ξέρω.. Αν κάνω κάπου λάθος feel free να με διορθώσετε.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,888
Εάν υπάρχει κάποιο μέρος για να βγεις να τρέξεις κάντο, εκτός κ αν το απαγορεύει ο γιατρός ή έχεις πολλά κιλά μιας κ θα καταπονήσεις τα αρθροιτικά σου.

Ξεκινάς με απλές κάμψεις, κοιλιακούς, ραχιέους κ dips για τρικέφαλους. Στις κάμψεις αν μπορείς να βγάλεις 5-6 (αυτήν την στιγμή που μιλάμε) μην απογοητευτείς. Ελξεις στο μονόζυγο ξεκίνα μετά από κάνα μήνα κ αυτό πάλι θα πέρνεις φορα κ θα κατεβαίνεις σιγά σιγά.

Σου παραθέτω απλό home βίντεο για τις κάμψεις
<span class="bbcode_spoiler">
</span>

Οπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν πολλών ειδών.
Τώρα για τα dips, κάτσε κάθετα προς το κρεβάτι σου, στηρίξου με τα χέρια, προέκτεινε τα πόδια σου και κατέβαινε.
Αν μπορείς να βάλεις μονόζυγο στο σπίτι σου μια καλή περίπτωση είανι να αγοράσεις κ ιμάντες για γυμναστική TRX.

EDIT: Περί διατροφής, κόβεις παντελώς τα γλυκά, τον καφέ σου τον κάνεις μέτριο (αν δεν μπορείς σκέτο σαν εμένα) αν τον έπινες γλυκό, τα κασέρια, οτιδήποτε παράγεται από αλεύρι, κ φυσικά το λίπος απο το κρέας δλδ τέρμα ο γύρος κ γενικά το ''άσπρο'' μέρος που βλέπεις επάνω του. Επίσης κ η πέτσα από το κοτόπουλο. Τέλος απέφυγε κακούς συνδιασμούς όπως τυρί κ κρέας.
Το τηγανιτό επιτρέπεται αλλά λίγο, σπιτικό κ με ελαιόλαδο.

Η ηλικία σου είναι μια χαρά αλλά τα περιθώριά σου στενεύουν προφανώς. Σίγουρα μπορείς ακόμα να φτάσεις σε επίπεδα που ούτε εσύ μπορούσες να φανταστείς.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,268
Συν ενα για τους ιμάντες. Μπορείς να γυμνάζεσαι με απόλυτη σιγουριά ότι δεν κάνεις κάτι λάθος. Με ρήξη υπερακάνθιου να με κυνηγάει από το καλοκαίρι, μόνο οι ιμάντες και μικρά βάρη μου κάνανε δουλειά. Πάντως η αλήθεια είναι πως αν κάποιος δεν θέλει να γίνει ντουλάπα ο συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας άσκησης είναι ότι καλύτερο.

TomG το αυγό πως το έτρωγες? Ωμό?
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
1. Ειλικρινά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές.
2. Δεν είμαι n00b σε αυτά, κάθε άλλο. Απλά όταν έφαγα το νυστέρι το 2010 έπεσε η απαγόρευση, και τώρα που υπάρχει η άρση αυτής θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να επανέλθω όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό που ήμουν.
3. Τα κιλά δεν είναι θέμα, μια χαρά είναι το σώμα, απλά αγύμναστο.
4. Τρέξιμο δεν απαγορεύεται.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,888
Ωραίος, έτσι δεν θα δυσκολευτείς κ πολύ στο μονόζυγο.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
@chronomancy

Βραστό. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Τομ G

Θυμάσαι τι είχες κάνει στις 29/1/2014 εδώ μέσα; :spiteful: :spiteful: :spiteful:
 
Top Bottom