What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Περιεργα frame drops

tasos9851

Gelatinous Cube
Joined
Dec 28, 2013
Messages
61
Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα σε ολους.Εχω το παρακατω συστημα:

Gigabyte Technology GA-880GM-UD
AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor 3GHZH
4GB RAM DDR3 1333
AMD RADEON R7 265 2GB DDR5 VRAM
WESTERN DIGITAL 500 GB SATA 3
PSU CHIEFTEC 650W
WINDOWS 7 ULTIMATE 64

Το προβλημα μου ειναι το εξης (αν βεβαια ειναι προβλημα ) λοιπον εχω παιξει το battlefield to 3 με high γραφικα το sniper elite 3 επισης με high γραφικα
και συα 2 παιχνιδια ο μεσος ορος frame ηταν απο 60 μεχρι 80 και στο sniper elite επιανα και παραπανω τα παιχνιδια αυτα τα αναφερω ως ενδεικτικα και
θα καταλαβετε παρακατω γιατι το κανω.καποια στιγμη λοιπον αγοραζω το blacklist σιγουρος οτι το συστημα μου θα το σηκωνει ανετα μετα λοιπον την πρωτη πιστα και μεσο ορο frame 60-70 αρχιζω την δευτερη πιστα και πεφτω στα 25-με 30 αρχιζω σταδιακα και χαμηλωνω setting ωσπου εφτασα στο low με medium αλλα απολυτος καμια διαφορα τα freme καρφωμενα στις ιδιες τιμες απογοητευομαι και το αφηνω.Μετα απο λιγο καιρο κατεβαζω(πειρατικο για μην κρυβομαι)το crysis 1 μιλαμε για παιχνιδι 7 ετιας ακριβως το ιδιο πραγμα σε απο ενα συγκεκριμενο σημειο και μετα το frame σε πολυ χαμηλο επιπεδο.Για να μην τα πολυλογο (που ηδη το εχω κανει)σε αρκετα μη απαιτητικα κατα γενικη ομολογια ελαφρια η παλια παιχνιδια εχω χαμηλο framerate οταν τα λεγομενα απαιτητικα τα παιζω σχετικα ανετα.Εχω αποκλεισει το προβλημα θερμοκρασιας με αρκετους τροπους.Θα ηθελα την γνωμη σας και συγνωμη αν σας κουρασα.
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Φίλε, για το Crysis μην ιδρώνεις. Το παιχνίδι ακόμα δεν μπορώ να το φτάσω στα 60fps (γύρω στα 53 φτάνω κάθε φορά) με πολύ πολύ δυνατότερο hardware από το δικό σου.
Τώρα για το Blacklist δεν έχω ιδέα.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,032
Ούτε για το Blacklist φταίει το σύστημα του φίλου, όπως φαίνεται http://steamcommunity.com/app/235600/discussions/0/846962626940126160/?l=greek" class="bbcode_url">εδώ
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,133
H μαγεία της ubisoft πάλι φαίνεται. Θα το βάλω στη λίστα μο για αγορά για να δω τι παίζει.
 

Sephir

High Priest
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,478
Περίεργο, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα κατά την ενασχόλησή μου με το Blacklist. Ισα ίσα που ήταν πολύ καλά optimized.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


f2bnp wrote:
Φίλε, για το Crysis μην ιδρώνεις. Το παιχνίδι ακόμα δεν μπορώ να το φτάσω στα 60fps (γύρω στα 53 φτάνω κάθε φορά) με πολύ πολύ δυνατότερο hardware από το δικό σου.
Τώρα για το Blacklist δεν έχω ιδέα.</blockquote>

Σημαντική λεπτομέρεια:
Όπως λέει ο Τάσος, ακόμα και αν ρίχνει τα επίπεδα λεπτομέρειας το πρόβλημα παραμένει, οπότε δεν έχει σχέση με το πόσο "βαρύ" είναι το παιχνίδι. Κάτι άλλο υποθέτω συμβαίνει με την gpu.
Υ.Γ. Τάσο, τα Battlefield 3 , Sniper Elite Εξακολουθεί να τα παίζει max settings?
Aν έχεις τους τελευταίους drivers, δοκίμασε με παλαιότερους, όχι όμως "beta" έκδοση. Βάλε την προηγούμενη "certified" έκδοση

EDIT: Άσχετο <b><span style="color:#ffff00"><u>μάλλον</u></span></b> με το πρόβλημά σου, απλά μια υποσημείωση. Η ποσότητα της RAM σου είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Αν τα games που λες είναι φτιαγμένα να χρησιμοποιούν αρκετά την RAM τότε εκεί μπορεί να εντοπίζεται το πρόβλημά .

 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


Sith_Ari wrote:


f2bnp wrote:
Φίλε, για το Crysis μην ιδρώνεις. Το παιχνίδι ακόμα δεν μπορώ να το φτάσω στα 60fps (γύρω στα 53 φτάνω κάθε φορά) με πολύ πολύ δυνατότερο hardware από το δικό σου.
Τώρα για το Blacklist δεν έχω ιδέα.</blockquote>

Σημαντική λεπτομέρεια:
Όπως λέει ο Τάσος, ακόμα και αν ρίχνει τα επίπεδα λεπτομέρειας το πρόβλημα παραμένει, οπότε δεν έχει σχέση με το πόσο "βαρύ" είναι το παιχνίδι. Κάτι άλλο υποθέτω συμβαίνει με την gpu.
Υ.Γ. Τάσο, τα Battlefield 3 , Sniper Elite Εξακολουθεί να τα παίζει max settings?
Aν έχεις τους τελευταίους drivers, δοκίμασε με παλαιότερους, όχι όμως "beta" έκδοση. Βάλε την προηγούμενη "certified" έκδοση

EDIT: Άσχετο <b><span style="color:#ffff00"><u>μάλλον</u></span></b> με το πρόβλημά σου, απλά μια υποσημείωση. Η ποσότητα της RAM σου είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Αν τα games που λες είναι φτιαγμένα να χρησιμοποιούν αρκετά την RAM τότε εκεί μπορεί να εντοπίζεται το πρόβλημά .</blockquote>

Δεν νομιζω να εχει χαμηλα FPS λογο της RAM.

Για προσπαθησε να δεις το utilization του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων οταν σου εμφανιστει το προβλημα.
Επισης δες και εαν κατι αλλο εκτος απο το παιχνιδι εχει I/O operations σκληρο. Μεσω Task Manager, βαλε την επιλογη Disk να δειχνει τις πληροφοριες με φθινουσα σειρα, ωστε να βλεπεις πρωτο το process που εχει πιο πολλα I/O operations εκεινη τη στιγμη. Εαν ειναι κατι αλλο εκτος του παιχνιδιου, δες πως απενεργοποιειται το προγραμμα και κλεισ'το.

Και οπως ειπε και ο Sith_Ari, δες τι γινεται και με τους drivers.



 

tasos9851

Gelatinous Cube
Joined
Dec 28, 2013
Messages
61
Παιδια καταρχην σας ευχαριστω πολλυ για τις απαντησεις και απο οτι βλεπω τεινουμε να συμφωνησουμε ολοι οτι δεν φταει το συστημα μου οχι οτι εχω κανα τερας αλλα το οτι ριχνω resolution apo 1920-1080 σε 800--600 και δεν υπαρχι η παραμικρη διαφορα σιγουρα κατι λεει απο μονο του.Εχω σκεφτει τα παντα θα κοιταξω λιγο παραπανω με τους drivers.Οσων αφορα τις ρυθμισειες τις καρτας απο το panel τoy catalyst εχει κανεις να προτεινει κατι?κατι που ισως να ευθυνεται για αυτο το φαινομενο.Ευχαριστω και παλι.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,759
Ή υπάρχει κάτι που σου κάνει νούμερα, ή όντως το παιχνίδι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. ΤΟ σύστημα σου είναι επαρκέστατο ( καλύπτει τα recommended) οπότε δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,384
συγνώμη offtopic

manos426f wrote:
Ούτε για το Blacklist φταίει το σύστημα του φίλου, όπως φαίνεται http://steamcommunity.com/app/235600/discussions/0/846962626940126160/?l=greek" class="bbcode_url">εδώ</blockquote>

κάτι τέτοια threads πάντως ξεμπροστιάζουν ωραία τα fanboys, γράφει ο άλλος ο περίφανος ιντελάς να βάλει ένα i5 3570K "να δει την υγειά του" και αμέσως από κάτω ένας που έχει αυτόν τον επεξεργαστή γράφει ότι πιάνει ακόμα χειρότερα frams <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />


on topic τώρα, έχεις windows 7
Δοκίμασε να σβήσεις από τα updates το kb3004394
http://anandtech.com/show/8782/win7-driver-issues-microsoft-amd-recommend-uninstalling-kb3004394

 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


vtheofilis wrote:
Ή υπάρχει κάτι που σου κάνει νούμερα, ή όντως το παιχνίδι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. ΤΟ σύστημα σου είναι επαρκέστατο ( καλύπτει τα recommended) οπότε δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα.</blockquote>

Καλύπτει τα recommended ΜΟΝΟ αν η υπάρχουσα RAM δεν εξαντλείται από προγράμματα που "τρέχουν" στο background.
Tάσο, για να λυθεί το θέμα της RAM, πήγαινε <span style="color:#ffff00"><span style="color:#ffff00">έναρξη->προγράμματα->βοηθήματα->εργαλεία συστήματος ->πληροφορίες συστήματος</span></span>
Στην καρτέλα που θα σου εμφανίσει δες τι γράφει στο <span style="color:#ffff00">"διαθέσιμη φυσική μνήμη" </span>
Σε εμένα π.χ. που όπως εσύ, έχω 4GB RAM, η "διαθέσιμη φυσική μνήμη" που έχω αυτή την στιγμή είναι 2,50 GB.
Δες πόση μνήμη έχεις διαθέσιμη.

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Γεγονος ειναι οτι αν κατι δεν παιζει επαρκως καλα σε συγχρονο pc (εως και 3ετιας), τοτε φταιει το software.......
μην τρελαθουμε κιολας!
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


InfamousJohn wrote:
Γεγονος ειναι οτι αν κατι δεν παιζει επαρκως καλα σε συγχρονο pc (εως και 3ετιας), τοτε φταιει το software.......
μην τρελαθουμε κιολας!</blockquote>

Ναι, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για software 7ετίας!! Πώς είναι δυνατόν να φταίει το software?
Είναι σαν να μην μπορώ εγώ με την 560Ti να μην μπορώ να τρέξω σε low-αναλύσεις το Quake3 : Arena. !!

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Optimisation της -εκάστοτε- game engine λέγεται, και είναι πηγή προβλημάτων, bugs, κλπκλπκλπ.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


tasos9851 wrote:
Για να μην τα πολυλογο (που ηδη το εχω κανει)σε αρκετα μη απαιτητικα κατα γενικη ομολογια ελαφρια η παλια παιχνιδια εχω χαμηλο framerate οταν τα λεγομενα απαιτητικα τα παιζω σχετικα ανετα..</blockquote>

Παιδιά σοβαρά μιλάτε;
Σας ξαναpostάρω τι έγραψε ο Tάσος: Δεν αναφέρεται σε ένα παιχνίδι αλλά σε αρκετά παιχνίδια!!
Είναι δυνατόν να φταίει το optimisation όλων των παιχνιδιών; !! :huh:

EDIT: Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι hardware-related. Συγκεκριμένα GPU ή ποσότητα διαθέσιμης RAM.

 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,384
Μα είναι δυνατόν παλιά μη απαιτητικά παιχνίδια να μην τους φτάνει η ram?


Επίσης όπως είπα ίσως είναι εδώ το θέμα, γιατί το συγκεκριμένο update έβγαλε διάφορα.


nitro912gr wrote:

on topic τώρα, έχεις windows 7
Δοκίμασε να σβήσεις από τα updates το kb3004394
http://anandtech.com/show/8782/win7-driver-issues-microsoft-amd-recommend-uninstalling-kb3004394</blockquote>

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Ή ίσως αν τα έτρεχε σε compatibility mode, αφού το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο σε παλαιότερους τίτλους.

RAM δεν νομίζω, ακριβώς για τον λόγο που είπε ο Νίτρος από πάνω. GPU χλωμό (εκτός και αν κάτι κόβει την κάρτα), driver issues ή κάτι που διαφεύγει σε όλους... :dry:
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


nitro912gr wrote:
Μα είναι δυνατόν παλιά μη απαιτητικά παιχνίδια να μην τους φτάνει η ram?</blockquote>

Mα δεν ξέρουμε πόση φυσική RAM έχει διαθέσιμη!! . Τον ρώτησα και περιμένω απάντηση.
Αν έχει >2 GB RAM ελεύθερη τότε αποκλείεται να φταίει η RAM. Aν όμως για κάποιο λόγο είναι κάτω από 2 GB , τότε μάλλον αυτό θα φταίει.

 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
τα comments απο το link του nitro ειναι ολα τα λεφτα...... σε τι κοσμο ζουμε;

ισως φταινε ΚΑΙ τα παιχνιδια.....
<blockquote>
Μετα απο λιγο καιρο κατεβαζω(πειρατικο για μην κρυβομαι)το crysis 1 μιλαμε για παιχνιδι 7 ετιας ακριβως το ιδιο πραγμα σε απο ενα συγκεκριμενο σημειο και μετα το frame σε πολυ χαμηλο επιπεδο</blockquote>

εγω θα ελεγα να κανεις ενα 3d mark τεστακι.

εχεις κανει oc? αν ναι, ειναι σωστο;
 

Adhan

Connoisseur of Horror & Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,005
Ρε παίδες ποια παλιά παιχνίδια....;
To Blacklist βγήκε πριν 1.5 χρόνο. ρολλςάιζτελείαγκιφ
 
Top Bottom