What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Petition για την επιστροφή του Παρασκευά Τσουρινάκη στην ενεργό δράση!

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
ο δε τσουρι ειχε και μια παραξενια,εχοντας συσσωρευσει εμπειρια παιζοντας ολα αυτα τα χρονια,ειχε παιξει σχεδον καθε παιχνιδι και τις συνεχειες του.
ετσι μπορουσε αν πχ εβγαινε το 3 μερος του χ τιτλου να δει τις διαφορες με τα υπολοιπα και να το βαθμολογησει αναλογως.
επισης ποτε δεν εκανε reviews παιχινιδιων που ανηκαν σε ειδος που δεν επαιζε.

μεγαλη αντιθεση με το σημερα, με τους αλεξιπτωτιστες τυπαδες που ειχαν καημο να γραψουν κατι καπου και την πλρηρωνουν ολοι οι υπολοιποι.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ενα πετισο εκαμε ο αθρωπος και το γυρισατε παλι σε love/hate thread για τον τσούρινα.
κατσε λοιπον να γραψω γιατι τον γουσταρω εγω.

ο τσουρι λοιπον, για μενα, ειχε την μαγικη ικανοτητα να σε ταξιδευει. και με το περιεργο υφος γραφης και με τον τροπο ζωης του και με ολα. ξεχώριζε. στο μυαλο μου τον εχω στο εκλεκτο κλαμπ των ανθρωπων που μου γνωρισαν και μετα μ εμαθαν να αγαπω οσα με Ψυχαγωγούν:
διακογιαννης για τη μπαλα, συριγος για το μπασκέτο, πετριδης για τη μουσικη και τσούρινας για τα adventures/rpg.
τα κοινα τους σημεια? βαθια γνωση του αντικειμενου, ψηλο iq και κυριως προσωπικο υφος.
ο διακό π.χ. δεν μετεδιδε εναν αγωνα, εκανε Τεχνη. το ν αρχισει να σου λεει ξαφνικα για τα μαρσεγιέζικα καπηλειά ή για το αργεντινικο τάνγκο ή για το φεγγαρι πανω απ το Δούναβη, σε ανεβαζε, σου ανοιγε πορτες, ομορφαινε τις στραβοκλωτσιές και τους μαντραχαλαδες που φτυνανε ολη την ωρα σαν χολερικοί στο χορτο.
αναλογα, το να γραψεις ενα ρηβιου, οκ ειναι δυσκολο υποθετω, αλλά για τους πολλους ειναι στανταρ η διαδικασια. σωστα ελληνικα, καποια εμπειρια απο παιχνιδια, λιγη βοηθεια απ το νετ και βουαλά. γι αυτο και τα περισοτερα μοιαζουν απελπιστικα μεταξυ τους. οταν διαβαζες ρηβιου του τσουρι, το ηξερες, απ την δευτερη, αντε τριτη, σειρα. Γι αυτο ακριβως, τον αγαπησαν, αλλα και τον αντιπαθησαν πολλοι, κι αυτο φανηκε με τον τροπο που εφυγε, με τον τροπο που αυτο ανακοινωθηκε και με την σταση καποιων απ τους συναδελφους του, αλλα ας μην ξυνω πληγες, ειμαστε αλλου τωρα...

καταλαβαινω και σεβομαι οτι δεν αρεσει σ ολους αυτο το γλυκο, δημιουργικο χάος και προτιμουν ενα ξερο, του δε πόιντ, ρηβιου. οκ, αφηστε λοιπον εμας να γουσταρουμε τον τσουρι, κι ας εγραφε σποιλερς, κι ας τα βρισκε ολα αριστα, κι ας εχανε τα saves του κι ας γκρινιαζε για τον αριθμο save slots στα 90% των παιχνιδιων (σταθερο του παραπονο :lol: ).
επι προσωπικου, για να ξεχωρισω καποιον απ τη μαζα, θελω να δω και λιγη τρελλα στο ματι του. να γουσταρει τοσο αυτο που κανει που να λυσαει, να πωρωνεται, να ειναι λιγο αλλου. αυτο το ειχε ο τσουρι και το εχει κι ο μονος, θεωρω, διαδοχος του, σημερα. ξερεις ποιος εισαι και συνεχισε ετσι.
αυτα.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Αυτά που είπε ο Μπρους. Ναι, δεν ήταν αντικειμενικός, ναι, έκανε σπόιλερ, ναι έβαζε συνεχώς ενενηντάρια και πάνω. Σόου γουάτ δηλαδή; Ο άνθρωπος γούσταρε πολύ τα αντβέντσουρ και τα αρπιτζί, και αυτό τον ενθουσιασμό έβγαζε μέσα από τα κείμενα του. (Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον είμαι αρπιτζάς εξαιτίας του, παρά από την προσωπική μου εμπειρία με αρπιτζί - με είχε ήδη ψήσει να ασχοληθώ με το είδος μέσω των κειμένων του :lol: )

"Ναι, αλλά είχε χρέος απέναντι σ'εμένα τον αναγνώστη να μου παρουσιάσει και όλα τα αρνητικά πέρα από τα λίγα σέηβ σλοτ" ( όντως το έκανε, φχαριστώ που μου το θυμίσατε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) μπορεί να πεις. Προ Ίντερνετ, ναι, μάλλον έτσι ήταν. Τώρα πλέον, δεν έχει κανένα λόγο να σταθεί κανένας σε ένα και μόνο ρηβιούερ. Τόσα σάιτ υπάρχουν, μπορείτε να κατεβάσετε και ντέμο, οπότε όποιος δεν πολυπάει κάποιον ρηβιούερ, απλώς προσπερνάει. Δε θα επεκταθώ άλλο, και πολλά έγραψα δηλαδή.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
To Advenτσουρινάκης νομίζω πως περιγράφει τα ΠΑΝΤΑ κύριοι. Nuff said.
Ναί, υπόγραψα. Δεν νομίζω να επιστρέψει. Αλλά έλεος πιά με τους κριτές του. Όσοι μπορείτε, βγάλτε καλύτερα reviews. Και δεν ξαναμιλάω. :deal:
EDIT
Και για να μην παρεξηγηθώ, άλλο το "Δεν μου αρέσει αυτό που γράφει" και άλλο το "Δεν μου αρέσει το πως γράφει".
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αφού αποτείνω αγωνιστικό χαιρετισμό στον Αδερφό Μπρούς (πακέτο με εννιάνοτο παθιάρικο σόλο σαξόφωνο για το χαμό του τίμιου Σαββατοβραδιάτικου σέξ και της λεβεντιάς στη ζωή) θα πω και εγώ ότι πραγματικά, μεγαλώνοντας γκικάκος και μπατίρης στην άκρη της Γης, ταξίδευα κάθε μήνα στις μαγικές εκτάσεις του Τίποτα μέσα από την πένα του ΑΠΤ.

Οκτώ, εννιά, δέκα χρονών ήταν αδύνατο να κρίνω αντικειμενικά το γράψιμό του και είναι αλήθεια πως τα ρηβιούζ του στάθηκαν η αφορμή για ν'ανακαλύψω μυριάδες ροκεντρόλ τοτέμ, υπέροχες πλεημέητς και ένα ουφοκαμμένο γκικομπαγκράουντ από 'δω ως τη Νόβα Σκότια.

Ακόμα και τώρα, που μπορώ αντικειμενικά να κρίνω πως όλα όσα γράφει ο Αδερφός Φου-Του-Μπου-Νου-Που ίσχυαν απόλυτα, διατηρώ το συναισθηματισμό μου, καθώς είναι οι λέξεις του που μου έδωσαν τα φτερά για τα πρώτα μου ταξίδια, warts and all που λέμε και στο χωριό μου.

Παρά ταύτα, οι πιθανότητες να επιστρέψει στην ενεργό δράση είναι πραγματικά ελάχιστες και έτσι ίσως επισφραγίζεται και ο μύθος, κερδίζει δικαιωματικά τη θέση του στο πάνθεον του εγχώριου κάλτ.

Ηθικό δίδαγμα : δεν είναι ανάγκη κάτι να είναι αντικειμενικά τέλειο για να σ'αγγίξει, αρκεί να είναι αληθινό. Ωσάν τα γλυκά μαστάρια της Τζιάνα Μαϊκλς ένα πράγμα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Ο κύκλος έκλεισε, η Ιστορία έκρινε και δεν επαναλαμβάνεται (παρά μόνον ως φάρσα).

Διαφωνώ με Αντρέα σε χιλιάδες σημεία, η κριτική που του κάνω είναι ανελέητη, διαβάζω σήμερα τα ίδια κείμενα τα οποία τότε προσκυνούσα και ακόμα και το χαμόγελο μουδιάζει αλλά όπως και να το κάνουμε βοήθησε όσο ΚΑΝΕΙΣ άλλος στη διάδοση των adventures στην Ελλάδα.
Ή μάλλον, αμφιβάλλω αν θα ήταν τόσο αγαπητά στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε αυτός.

Προσωπικά ξεκίνησα να παίζω adventures εξαιτίας εκείνου του πρώτου review του (The Pawn) το 1988. 25 χρόνια μετά, θεωρούμαι - και είμαι - adventurer εξαιτίας εκείνου του κειμένου.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> η κριτική που του κάνω είναι ανελέητη, </blockquote>

το ιδιο και αυτος εκανε στο σαιτ που ειχατε φτιαξει για τα adventures.

τελικα δεν μπορει κανεις να μεινει αντικειμενικος.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,648


gaius germanicus wrote:
<blockquote> η κριτική που του κάνω είναι ανελέητη, </blockquote>

το ιδιο και αυτος εκανε στο σαιτ που ειχατε φτιαξει για τα adventures.

τελικα δεν μπορει κανεις να μεινει αντικειμενικος.</blockquote>

Βέβαια όταν "είχανε φτιάξει" εκείνο το site που λες, είχε συναντήσει κιόλας τους ιθύνοντες του site και τους πήρε και συνέντευξη για την προσωπική του στήλη (τεύχος Αυγούστου 2005, αν θυμάμαι καλά).

Το τι μεσολάβησε και πέρασε από τα meetings και τις αφιερώσεις στην κριτική, είναι ένα θέμα που υποθέτω πως γνωρίζουν όσοι πρέπει.

 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
η φραση "ευκολο πολυ ευκολο" σου θυμιζει κατι εξυπνακια?
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
οταν καποιος ποσταρει σ ενα δημοσιο φορουμ επικαλουμενος πραγματα που "γνωριζουν οσοι πρεπει" βαζει αυτογκολ τεραστιου βεληνεκους. λουκας βυντρα, λεμε. τοσο πολυ.
με στεναχωρησες χεληον.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,648
Μπα, αυτογκόλ θα ήταν αν υπονούσα πως "εγώ ανήκω στην εκλεκτή ελίτ που γνωρίζει, αλλά δεν σας το λέω, γιατί δεν πρέπει". Δηλώνω ευθαρσώς πως δεν γνωρίζω αν και τι έγινε, αλλά ταυτόχρονα ούτε θέλω να μάθω :Ρ

Μου θύμισες και τον Βύντρα βραδιάτικα, πάνω που ήμουν στο κέφι. Με στεναχώρησες μπρους.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,648
Γιατί με κοντράρεις έτσι τελευταία? :cry: Επειδή δεν μπαίνω Lotro να σε πάω στο Carn Dum? Να μπω αύριο άμα είναι να σε πορπατήσω.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
καταρχας δεν χρειαζοταν καν να ποσταρεις, ο ελεσαρ μεγαλο παιδι ειναι μπορει να απαντησει για οτι τον αφορα.
αλλα ξεχασα, κανει χρηση και αυτος του dont feed the troll.

και επειδη μου την λες παλι αποξο αποξο να πω λοιπον οτι σε καποια φαση, δεν θυμαμαι χρονια,ο τσουρι σε ενα αρθρο για το πως ο ειδικος τυπος αντιμετωπιζε τα adventures εγραψε οτι οι αρθρογραφοι του adventure advocate εβρισκαν ολα γενικα τα αντβεντουρς της εποχης εκεινης "ευκολα πολυ ευκολα" κατι που ο ιδιος θεωρουσε αρνητικο.
μπορει να μην ηταν αυτη ακριβως η φρασεολογια αλλα το νοημα ηταν αυτο.


μια ακομη αποκαλυψη της εκλεκτης ελιτ.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
O Τσουρινάκης στην ενεργό δράση, για άλλη μια φορά; Ο ίδιος δεν διάλεξε να αποσυρθεί; Ε, όταν και εάν θελήσει, θα επανέλθει.
Όσον αφορά την κριτική στα reviews, ναι, ο πιστός ακόλουθος της Shodan, ήταν πιο πολύ οπαδός παρά κριτής. ΑΛΛΑ, σε ταξιδεύε. Οπότε, ναι, μπορέις να του συγχωρέσεις πολλά.
Borracho, είδες που στο λένε και άλλοι ότι τσουρινακίζεις; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,648
Να αυτό ακριβώς εννοώ, το παραπάνω factoid ούτε το ήξερα, ή αν το είχα διαβάσει ποτέ στο περιοδικό είχα επιλέξει να το αγνοήσω και να το ξεχάσω τελείως σε βαθμό που αν το ξαναέβλεπα (καλή ώρα) να μου φαινόταν τελείως καινούργιο. Και ακόμα θεωρώ πως δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα. Βασικά γιατί ποστάρω ακόμα? Που είμαι?

ΥΓ. Δεν σου την λέω ούτε απόξω ούτε από μέσα ούτε επί τα αυτά. Όταν και αν γίνεται αυτό προτιμώ να το κάνω στα πολιτικού περιεχομένου thread, έχει πιο πλάκα και αυξάνονται και τα ημερίσια ποστς του φόρουμ συνολικά.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Είμαστε στις 27 υπογραφές και νομίζω μπορούμε άνετα να φτάσουμε τις 100
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Με το "γνωρίζουν όσοι πρέπει" ο Hellion προφανώς εννοεί "γνωρίζουν αυτοί που εμπλέκονται", πράγμα που φυσικά είναι και το απολύτως σωστό, δεν υπάρχει κάποιος μασονικός Inner circle γνώσης και διαχείρισης της μυστικής πληροφορίας.
Το τι ακριβώς έγινε και ο Αντρέας "άλλαξε στάση" απέναντι μας (ή εμείς απέναντι του) αφορά εμάς και τον Αντρέα, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και κάποιον άλλον.

ΥΓ. φίλε gaius germanicus πραγματικά +άπειρο για τη μνήμη που έχεις, δεν κάνω πλάκα, το είχα ξεχάσει ότι είχε γράψει κάτι τέτοιο για μας. Κάνοντας την αυτοκριτική μου θεωρώ ότι σε αυτό ειδικά το σημείο είχε δίκιο καθώς, όσο με αφορά τουλάχιστον, μια εποχή έκραζα αρκετά τους νέους τίτλους λόγο της ευκολίας τους (ή μάλλον λόγω της μη δυσκολίας τους) κάτι το οποίο είδα αργότερα ότι ήταν κάπως άδικο.

Πάντως δεν τα "σπάσαμε" γι αυτό (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο), κάθε, <u>δίκαιη</u>, κριτική απέναντι μας είναι όχι απλώς θεμιτή αλλά και καλοδεχούμενη.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Καταννοώ πλήρως την επιθυμία πολλών φίλων να δουν ξανά τον Τσουρινάκη να γράφει κάπου. Κι εμένα θα μου άρεσε άλλωστε, αφού, όπως πολλοί ακόμη, κι εγώ τα adventure games από εκείνον τα έμαθα.

Ωστόσο αυτό που ο πολύς κόσμος δε -μπορεί να- γνωρίζει είναι γιατί σταμάτησε από το PCM, για ποιο λόγο δεν αποφάσισε να συνεχίσει σε ένα blog, γιατί επέλεξε να αποτραβηχτεί εντελώς. Ακριβώς λοιπόν επειδή και ο ίδιος σίγουρα γνωρίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει κοινό που επιθυμεί να τον ξαναδιαβάσει, αν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα το είχε πράξει ήδη. Οπότε δε πιστεύω ότι ένα petition, υπογεγραμμένο από 100, ή και από 200, άτομα, θα τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Επειδή όμως καλό είναι να μη μιλάς για κάποιον τρίτο αν δε τον γνωρίζεις, ούτε και υπάρχει λόγος να κάνεις τον δικηγόρο του, θα περιοριστώ σε όσα έγραψα και τίποτα περισσότερο. Πιστεύω όμως ότι μόλις πληροφορηθεί για αυτό το petition θα συγκινηθεί, ανθρώπινο είναι άλλωστε, και υπό αυτό το πρίσμα είναι μία όμορφη κίνηση....
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote> Το τι ακριβώς έγινε και ο Αντρέας "άλλαξε στάση" απέναντι μας (ή εμείς απέναντι του) αφορά εμάς και τον Αντρέα, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και κάποιον άλλον.
</blockquote>

δεν θα το ελεγα απο την στιγμη που το ειχε γραψει δημοσια,σε αρθρο του στο περιοδικο.
ετσι και αλλιως ο ανδρεας αναφεροταν συχνα πυκνα και σε αλλα σαιτς και περιοδικα κρινοντας τα θετικα η αρνητικα.
οσο για το θεμα της μνημης,<i>τι no lifer τελειωμενος φαν θα ημουν αν δεν το θυμομουν. </i> :silly:


<blockquote> Ωστόσο αυτό που ο πολύς κόσμος δε -μπορεί να- γνωρίζει είναι γιατί σταμάτησε από το PCM, για ποιο λόγο δεν αποφάσισε να συνεχίσει σε ένα blog, γιατί επέλεξε να αποτραβηχτεί εντελώς </blockquote>


το θεμα για μενα ειναι οτι δεν υπηρξε "κλεισιμο" στο κεφαλαιο τσουρινακη με την μορφη ενος αποχαιρετιστηριου αρθρου στο περιοδικο η στο σαιτ γραμμενου απο τον ιδιο.
οχι απαραιτητα να εξηγει γιατι σταματαει αλλα να πει ενα γεια ρε παιδι μου,ενα "αντε και στο διαολο βαρεθηκα" ξερω γω.
το γεγονος οτι εφυγε "νυκτα" που λεμε δεν βοηθησε καθολου.
ετσι θα ησυχαζαμαι και μεις και η συζητηση περι τσουρι θα ειχε πλεον καθαρα ακαδημαικο χαρακτηρα.

σε ενα σαιτ σαν αυτο πντως νομιζω θα χωρουσε.


εδιτ
εκτος και αν πεθανε πλεον :lol:
 
Top Bottom