Ποια διανομή χρησιμοποιείτε;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος στην πραγματικότητα δεν θέλει να ξέρει, δεν θέλει να επιλέξει. Οπότε αν πας να τούς δώσεις γνώση η επιλογή, αυτό είναι ακριβώς που δεν θέλουν. Αν ήθελαν θα ήξεραν. Αν θελήσουν θα μάθουν.
Νομίζω αυτή είναι η βασική διαφορά προσέγγισης. Ο κόσμος πάντα θέλει να επιλέξει αλλά (ακόμη και παιδαγωγικά) δεν θέλει να πελαγώσει από την πληθώρα επιλογών (συνίσταται π.χ. στα παιδιά να δίνεις 2 κουτιά δημητριακά αντί να δείχνεις ολόκληρο το ντουλάπι, ενισχύει την ικανότητα λήψης αποφάσεων). Επομένως πάντα υπάρχει η σχετική τάση-αδράνεια να πηγαίνει πίσω στο γνώριμο αφού είναι μία κατάσταση πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει και να εξελίξει. Εν προκειμένω, το UI του Mint (και γενικά νεότερων διανομών ευρύτερα) βοηθάει σε αυτήν τη ομαλή μετάβαση αφού το περιβάλλον πρωταρχικά είναι γνώριμο.

Το υπογραμμισμένο είναι, κατ' εμέ, υποτίμηση των δυνατοτήτων και αντίληψης τουλάχιστον στο δικό μου περιβάλλον. Προτιμώ να συζητήσω και να συμπεριλάβω σε αυτήν την απόφαση το συνομιλητή με την προσέγγιση "ας δοκιμάσουμε και το πάμε πίσω έτσι και δεν σου αρέσει", παρά "εντάξει έκανα ότι ήθελα, δες το, είναι λίγο διαφορετικό".

Δεν είναι θέμα επιλογών είναι θέμα ξεροκεφαλιάς "αυτό ξέρω μην μου το πειράζετε" λες και ας είναι το ίδιο με άλλο όνομα με κάποιο τρόπο αλλάζουν τα πάντα και δεν ξέρω γιατί το βλέπεις gaslighting το να προσπαθείς να κάμψεις κάποιον σε ηλίθια αρνητικά και ενδεχομένως επικίνδυνα (με την έννοια του παράνομου λογισμικού πχ) πράγματα που τον βλάπτουν, και να τον κατευθύνεις κάπου χωρίς να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον ίδιο.

Το να δοκιμάσουμε να πάμε έτσι και αν δε σου αρέσει το αλλάζουμε, ΑΥΤΟΜΑΤΑ έχει χάσει το παιχνίδι, όσες φορές και όπου και να το δοκίμασα, εκεί τέλος έχουν σηκωθεί οι άμυνες, έχει ξεγράψει ότι θα του/της αρέσει (οποιοσδήποτε είναι σε τέτοια φάση) και ακόμα και αν πράγματι είναι ΟΚ, έχει μείνει με αρνητική άποψη ότι δεν είναι ΟΚ τίποτα από όλα αυτά.

Αν αύριο βάλω linux με windows 11 theme, αν δεν πω τίποτα κανένας δεν θα καταλάβει τίποτα αν το σετάρω ίδιο. Αν δει κάτι διαφορετικό θα πει τι άλλαξαν πάλι μωρέ με τα update τους. Προσπάθησα σε κάποιο φεγγάρι να βάλω στη μάνα ubuntu που το μόνο που έκανε και κάνει είναι να ανοίγει τον firefox και δεν το ήθελε because reasons.

Αν βάλω linux με win11 theme και bricsCAD στην σύζυγο και με κάποιον τρόπο το κάνω να γράφει autocad η εφαρμογή, ίσως να μην καταλάβει τίποτα! Παρόλα αυτά σε κάποια φάση που είχε χαλάσει αυτό από τον θείο και έστειλε η autodesk πόρτα πόρτα την εφορία για ελέγχους και τρομάξαμε, ψάχναμε λύση για το τι να κάνουμε, αντί να αγοράσουμε μια και έξω κάποιο από τα φθηνότερα χωρίς συνδρομή (πχ ZWCAD), καρμπόν autocad like CAD εκεί έξω (μα την μπαναγία δείτε φώτο από τα UI ακριβώς ίδιο!) άρχισε να τσινάει και τελικά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια κανονική άδεια από ένα πανεπιστήμιο.

Το ότι εγώ έχω κόψει τα της adobe που μόνο από τον θείο μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά και δουλεύω affinity που κατά 99% για ότι κάναμε με τα της adobe τα κάνει και η affinity, έχει δημιουργήσει πολύ γκρίνια που της δίνω αρχεία που δεν είναι illustrator για κάποια πράγματα που δουλεύουμε μαζί. Το ίδιο και για το office, δεν κάναμε κάποια χρήση που δεν την κάλυπτε το libre ούτε είχαμε θέμα συμβατότητας. Όχι, εκεί να βρω σπασμένο το γμενο και να ρισκάρω να μου μπει έλεγχος στο γραφείο γιατί word ξέρω. γμτχ τράβα αγορασέ το τότε. Ε τι όχι είναι ακριβό.

Και δεν κάνω ραντ τώρα για την σύζυγο, γενικά η τραγική πλειοψηφία εκεί έξω (πέρα δηλαδή από τους δικούς μου ανθρώπους) ΔΕΝ θέλει να βάλει το ίδιο πράγμα με άλλο όνομα, γιατί έχει κάνει κάποιο hardwire στο μυαλό του με ότι έχει μάθει. Πρόσφατα σε μια γνωστή που της σετάρω συστήματα που και που, είχαμε θέμα με το autocad από τον θείο ξανά και στο να δώσει πχ 400€ να πάρει μια και έξω ένα ίδιο πρόγραμμα ήταν εξίσου αρνητική, μιλάμε τώρα για ένα ποσό που είναι αστείο για τα έξοδα που έχει ένας επαγγελματίας στις μέρες μας, ειδικά αν δεν χρειαστεί να το ξαναπληρώσει ποτέ.

Τεσπά ας το λήξω εδώ το ραντ.

Ενδιαφέρον post, δεν αντιλέγω ούτε απορρίπτω τα βιώματά σου. Για κάποιο λόγο, αυτή η προσέγγιση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" με οδήγησε σε τραίνο σκέψης που δεν άπτεται της θεματολογίας του thread οπότε το αφήνω εδώ.

Ενδιαφέρον post, δεν αντιλέγω ούτε απορρίπτω τα βιώματά σου. Για κάποιο λόγο, αυτή η προσέγγιση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" με οδήγησε σε τραίνο σκέψης που δεν άπτεται της θεματολογίας του thread οπότε το αφήνω εδώ.
αν δεν βγεις offtopic δεν είσαι στο σωστό μέρος φίλος :p

Ας κρατήσουμε τα προσχήματα.

EmZf--uXIAAkjf8.jpg

Back