Ποιο είναι το καλύτερο Resident Evil;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο είναι το καλύτερο RE;

• Resident Evil

• Resident Evil 2

• Resident Evil 3

• Resident Evil - Cove: Veronica + Code: Veronica X

• Resident Evil (2001) + HD Remaster (2015)

• Resident Evil 0 + HD Remaster

• Resident Evil 4

• Resident Evil 5

• Resident Evil 6

• Resident Evil: Revelations

• Resident Evil: Revelations 2

• Resident Evil 7

• Resident Evil 2 (2019)

• Εκείνα του Paul Anderson...

• Residen Evil 3 (2020)

• Resident Evil: Village

• Resident Evil 4 (2023)

Results are only viewable after voting.
Οι φήμες έλεγαν για αυστηρά μισής ώρας demo. Όχι μόνο βγήκαν αληθινές αλλά είναι και μια κι έξω δηλ. έχουμε άπειρες απόπειρες μέσα στα 30 λεπτά αν σκοτωθούμε, απλά μετά το χρόνο αυτό, πάπαλα το demo. Συν τοις άλλοις, θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο διάστημα από τις 11 μέχρι τις 31 αυτού του μήνα. Λίγο μαλακία βέβαια ότι όσοι είναι υπεργαμάτοι speedrunners θα δουν περισσότερο από άλλους, εκτός κι αν η αρχή είναι φορτωμένη με unskippable cutscenes lol. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Eίμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι ημίσκληρο γκοτυ αλλά θα το κατεβάσω περισσότερο για να δω απόδοση και πως είναι η αίσθηση με τα νέα controls και camera, ελπίζω μην κάνουν καμιά βλακεία και είναι διψήφιος αριθμός gb για μισή ώρα υπόθεση...

https://www.youtube.com/watch?v=Dhj_CqbMQ9U

Λοιπόν έπαιξα το demo, προφανώς μέχρι τέλους (EZ 100% κιόλας για όσους τσιβοκυνηγούς ενδιαφέρονται). Δεν πρόλαβα να πάω καθόλου στους πάνω ορόφους, αλλά τσέκαρα το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου. Ατμόσφαιρα φανταστική, είναι ακριβώς σαν να παίζεις RE2, κάτι που δείχνει πως η αλλαγή σε over the shoulder δεν πλήγωσε σε τίποτα το παιχνίδι. Καλά με κάτι λίγους γραφικούς που λένε ότι είναι πιο action από το παλιό απλά γελάω. Στο τέλος του demo είχα κάπου 57 σφαίρες (σύνολο από τα 2 όπλα που είχα) και είχα σκοτώσει 4 ζόμπι από τα καμιά 10αριά που συνάντησα (δυστυχώς δεν είδα άλλους εχθρούς αλλά υποψιάζομαι ότι δεν ήμουν και πολύ μακριά από το πρώτο τετ α τετ με licker, καλά τα cerberus λογικά είναι πιο μετά, αν δεν το έχουν αλλάξει τόσο από το αρχικό game).

Βρήκα και τέσταρα τη χραπαχρούπα (σε έναν χοντρό αστυνομικό, βγήκαν τα σρεντεροένστικτα στην επιφάνεια), του φύγε η μισή πλευρά με μέρος του χεριού (κρίμα που δεν το περίμενα για να βγάλω snapshot), έπεσε ξερός μονομιάς. Από την άλλη με το πιστόλι διαπίστωσα ότι ήθελαν 3 καλά headshot (όσο πιο κοντά στο μέτωπο γίνεται), με chance για "critical" να πέσουν μονόχιτοι όπως έγινε σε μια φάση. Νομίζω οι διαμελισμοί και το gore θέτουν νέα στάνταρ, ποιο Dead Space και Doom...Γενικά το παιχνίδι σε ωθεί να διαφυλάξεις πυρομαχικά καθώς δεν έχει νόημα να σκοτώσεις ένα γκρουπ 3 εχθρών, ειδικά αν μπορείς να τους φέρεις σε σημείο να τους αποφύγεις. Έχουν αλλάξει και τη διαρρύθμιση του χωρου όπως τη θυμομουν, με κάποια νέα δωμάτια, μπλοκαρισμένους με φοριαμούς και μπάζα κάποιους διαδρόμους κτλ. και είδα κι ένα νέο puzzle, inventory based.

Κατά τ' άλλα γραφικάρες<b>™</b> (ΠΟΛΛΕΣ ρυθμίσεις), όμορφοι φωτισμοί, λεπτομέρεια στα περιβάλλοντα κτλ. και ένα δάκρυ κύλησε όταν μπήκα στο "save room" (τυπικά πουθενά δεν είσαι ασφαλής καθώς δεν υπάρχουν loading πόρτες πλέον) που εμφανίζεις τα film κάτω από τις σκάλες (για όποιον θυμάται στο αρχικό) και ξεκίνησε να παίζει το save room theme του παλιού, πιο αργό και χαμηλό σε ένταση. Καλή απόδοση γενικά, έχει κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα στο frame pacing στο πρώτο 10 λεπτο περίπου, μετά έστρωσε, στην πρώτη cutscene με τον Marvin όμως κόλλησε για λίγο η εικόνα με αποτέλεσμα ο ήχος να προηγείται μέχρι το τέλος της.

Μου άρεσε ο έλεγχος, και κυρίως 2 πράγματα, αν δεν κινείσαι το στόχαστρο μικραίνει ακόμα περισσότερο για ευστοχία, και υπάρχει επιλογή που το επιβραδύνει όταν βρίσκεται πάνω σε κάποιο εχθρό για να μην τον προσπεράσει από κάποια βιαστική κίνηση μας (ξεχωριστή επιλογή από το aim assist που υπάρχει κι αυτό). Επίσης για όσους ανησυχούσαν, τα prompts αλλάζουν αυτόματα σε kb/mouse ή gamepad αναλόγως τι πατάς. Θα ήθελα στο τέλος να σε ανταμείβει με καμιά στολή ή κάτι τέτοιο για το full παιχνίδι αλλά τεσπα. Έχει όμως ένα ωραίο βιντεάκι στο τέλος που διέρρευσε στο YT και μπορείτε να δείτε στο Βιντεοδρόμιο. Όσο καλό ήλπιζα, pre-ordered σε καλή τιμή απ΄έξω.

-"Μ...μα διαφημίσεις στο SF V..."

-Σσσσσσ... Όχι δάκρυα, μόνο όνειρα τώρα.

Είπα να το προσπεράσω επειδή σκεφτόμουν τι διάολο θα προλάβω να κάνω σε μισή ώρα, αλλά δεν κρατήθηκα. Και ομιτζιουάου, τόσο γαμάτο δεν το περίμενα. Στο ρημέικ του πρώτου αυτή η παραμονή στη κλασσική κάμερα μου έβγαλε κάτι παρωχημένο, δε την χώνεψα. Αλλά οκ ρημέικ ήταν είπα, και μόνο με την βελτίωση στα βίζουαλς έπρεπε να κάνουμε πάρτυ. Το ρημέικ του 2 έδειξε από νωρίς ότι θα είναι κάτι παραπάνω, αλλά το περιμένα σχετικά χλιαρά. Καλή φάση, αλλά οκ στη τελική άλλο ένα ρημέικ έλεγα.

Τι να πρωτοσχολιάσεις; Την απίστευτη ατμόσφαιρα, τα γραφικά που είναι δέκα πατώματα πάνω από το ρημέικ του πρώτου, το γκορ που ξεφεύγει τελείως, τους τέλειους χάρτες που καταγράφουν κυριολεκτικά οτιδήποτε μπορεί να σου χρειαστεί ως πληροφορία..

https://www.youtube.com/watch?v=7sWF8_hKs2w

Σωστός για το χάρτη, το ξέχασα... και το είχα βγάλει και screenshot στο steam χεχ. Ωραίο QoL, δεν χρειάζεται πλέον να θυμάσαι που είδες το τάδε, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που ήταν στο παλιό, που μέχρι να το μάθεις έκανες άσκοπες βόλτες για να δεις αν εκείνη η κλειστή πόρτα που θυμόσουν άνοιγε με το club key που μόλις βρήκες και... ουπς τελικά θέλει το diamond key.

Καλά, σχετικά με γραφικά, λογικό κιόλας, η έκδοση του RE που έχουμε στο steam είναι remaster του παιχνιδιού του Gamecube, του 2002 δηλ. με μεγαλύτερη ανάλυση, ίσως και μερικά particle effects ή σκιές παραπάνω. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που φαίνεται ακόμα ωραίο τουλάχιστον στα περιβάλλοντα είναι ότι είναι prerendered, σε συνδυασμό με λίγα 3d που ζωντανεύουν το χώρο, πυρσοί, βλάστηση που κινείται από τον αέρα κλπ. Το original (1996) προφανώς έχει γεράσει αρκετά άσχημα πλέον. Αλλά ναι, η RE engine κάνει παπάδες, δίνοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα, νομίζω περισσότερο κι από το 7, και κάτι βίντεο που είδα κι από το DMC 5, και εκεί χαζεύεις λίγο, γενικά η Capcom έχει χρυσωρυχείο στα χέρια της για τα επόμενα games της.

Και μια ανάλυση του demo από DF, εντάξει λίγο να 'χαμε να λέγαμε είναι αφού οι φήμες λένε ότι το demo βασίζεται σε build μέχρι και 6 μηνών πίσω (καλές ενδείξεις πάντως αφού αυτό που θα έχουμε στα χέρια μας σε λίγες μέρες θα είναι ακόμα περισσότερο γυαλισμένο).

https://www.youtube.com/watch?v=kpbR5rceUhw

Πήρε το μάτι μου άτομο που τελείωσε το RE2MAKE σε 6:30 ώρες στο hard.

Ελπίζω να έκανε speedrun και να μην διαρκεί τόσο λίγο το παιχνίδι.

15 ώρες περίπου λένε ότι είναι.

Καλημέρα. Γύρω στις 9 με 10 ώρες είναι παιδιά (με τον ένα χαρακτήρα), άντε μισή με μία ώρα λιγότερο αν δεν κολλήσετε κάπου. Το 6.30 ώρες αν είναι πρώτο του play, είναι όντως speedrun.

Έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με το 0 και το 1; Σε επίπεδο γρίφων και save κορδέλας;

1)περίπου
2)ομοίως, υπάρχει mode συγκεκριμένο που εισάγει τα μελάνια (αλλά υποθέτω το έχει δει ήδη μιας και έχεις το παιχνίδι)

Αναλυτικά, αύριο (λογικά)...  ;-)

Πριν από λίγο το είδα που το ξεκίνησα.

Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές.

Σημαντικό: πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι, ρυθμίστε τα visuals σε DX12 αντί για το default DX11, διαφορετικά θα έχετε πρόβλημα να δείτε τα βίντεο στην οθόνη του αστυνομικού τμήματος, χώρια που δεν θα μπορείτε να βγείτε από αυτή και θα αναγκαστείτε να παίξετε από την αρχή.

Εξαρτάται από το setup που έχεις (ή μπορεί κι από τα codecs). Σε εμένα έπαιζαν κανονικά οι σκηνές αυτές. Πάντως, διαβάζω πολλοί χρήστες να έχουν θέμα με το performance με το dx12 σε σχέση με το 11 (κάτι που ανέφεραν και στο demo), δεν ξέρω, καθώς έχω win7.

EDIT

20+ χρόνια πριν, ο Romero σκηνοθέτησε η διαφήμιση του παιχνιδιού για την τηλεόραση στην Ιαπωνία.

Το live action του σήμερα, εμπνευσμένο από εκείνη τη διαφήμιση

έχουμε και ανάλυση από το επίσημο release. τώρα θα το δω εγώ οπότε δεν ξέρω αν συνεχίζει να υπάρχει το θέμα στο performance με dx12.

https://youtu.be/8KR3WEUMru8

Εγώ επειδή δεν έχω το πισί να το τρέξω (δεν με έκαιγε κιόλας αλλά τεσπα) το βάφτισα σειρά και το βλέπω στο youtube.

Φανταστική ατμόσφαιρα, φουλ immersion και ωραίοι μηχανισμοί. Δεν θυμάμαι πολύ το ορίτζιναλ, για κάποιο λόγο ενώ ήμουν πάντα φαν των 1-3-4 το 2 ποτέ δεν με κράτησε όσο τα άλλα, οπότε για αλλαγές δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά απ' τα λίγα που θυμάμαι έχει αρκετούς και ωραίους νέους γρίφους. Κάποιες cringy κλασικές konamοφάσεις έχει, αλλά οκ τις ξεπερνάς σχετικά εύκολα :p Ανυπομονώ να το τελειώσω να δω τι προσφέρει μέχρι τέλους.

Ελπίζω σε κάτι ανάλογο και με το Nemesis, που είναι νομίζω το επόμενο λογικό βήμα στη σειρά, αν και παίζει να προηγηθεί το 8 ίσως.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάνεις βλακεία. Γενικά ποτέ δε μπόρεσα να μπω στη λογική "βλέπω <strong>ολόκληρο</strong> το παιχνίδι στο yt". Άντε πες για κάτι που δε σκόπευα να παίξω, είναι παλιό, δυσεύρετο κτλ. ok. Όταν έχεις pc που να το σηκώνει, θα μετανιώνεις που το είδες και χάλασες την εμπειρία (καμία σχέση να "είσαι εκεί" από το να το βλέπεις άλλον να το παίζει) κι ό,τι εκπλήξεις σε περίμεναν, και είναι κρίμα γιατί είναι και γαμάτο το συγκεκριμένο.

χθές κάθισα και έβλεπα brodacast το re2 στο steam, νομίζω έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο remaster

Το ξεκίνησα στο Hard που συμπεριλαμβάνει τις περιβόητες γραφομηχανές με μελάνι για save - κομματάκι δύσκολο αλλά αυτό είναι το RE. Διαφορετικά η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική και ερασιτεχνική για την μάζα που δεν έχει ιδέα από survival horror·μου θυμίζει κονσόλα (άντε να σώσει, να πάμε παρακάτω κλπ).

Οι γρίφοι ικανοποιητικής δυσκολίας, η ατμόσφαιρα ανυπέρβλητη, τα γραφικά βγάζουν μάτι.

Έχω εκνευριστεί με διάφορους τυπάκους που λυσσάνε να το τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, θαρρείς και είναι αγώνας racing για να εντυπωσιάσουν την γκόμενα του διπλανού.

Το παιχνίδι θέλει τον χρόνο του ο οποίος χρόνος διαστέλλεται και συστέλλεται, χρειάζεται ηρεμία και πολλή υπομονή, το ξεκίνησα χθες και έχω παίξει έξι ώρες κι ακόμα είμαι στα μισά με τον Leon, χωρίς φυσικά να έχω κοιτάξει walkthrough.

Πολλοί μεταφέρουν την χαβαλεδιάρικη-έτσι-θέλω-ιδιοσυγκρασία του σπιτιού τους στα σινεμά, σε χώρους ψυχαγωγίας και στον δρόμο, θεωρώντας ότι όλοι διεπόμαστε από αυτήν την ηλίθια πεποίθηση ότι «όλα είναι στο ίδιο τσουβάλι». Φυσικά αυτό έχει επηρεάσει και τους gamers σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρέα με ποπ κορν και κόκα-κόλα μπροστά στον υπολογιστή.

Εν πάση περιπτώσει.

To speedrun αξίζει μόνο αμα έχεις λιώσει το παιχνίδι. Το οριντιναλ το τερμάτιζα με Λεον σε 1 ώρα και κάτι λεπτά.

ο αδερφός μου τερμάτισε ήδη το leon Α path :p όχι δεν έκανε speedrun αλλά ξεχάστηκε στην καρέκλα. ούτε για κατούρημα παίζει να σηκώθηκε. όσο είδα πολύ γαμάτο (ότι περίμενα δλδ ήδη από τα βίντεο που έδειξε η capcom). περιμένω να το ξεζουμίσει ώστε να το παίξω και εγώ (ας ειναι καλα το shared library :p)

Πάντως όσο καλό και να είναι το resident evil 2 remake τα 60 ευρώ πάει πολύ ρε σεις :p

Δεν έχεις άδικο, αν και έχουν ρίξει υπερβολική δουλειά ώστε να αξίζει ακόμα και για όσους είχαν δει το παλιό. Γελάω πάντως με την εξίσωση pc και console versions (60 όλα), σε κάτι public κτλ.

Με μια ματιά στο skroutz, μπορείς να το βρεις γύρω στα 50-52, ενώ εξωτερικό ακόμα https://www.thegamecollection.net/sales/order/view/order_id/537457/#sqr:(q[resident%20evil%202])">φτηνότερα, από εκεί το είχα κάνει preorder μέχρι που το ακύρωσα λόγω review code, βλέπω ότι έχει εξαντληθεί πλέον η pc έκδοση). Και αν θυμάμαι σε κάτι fanatical και green man gaming έδιναν με 20κάτι% έκπτωση τις προπαραγγελίες

edit-άκυρο ακόμα τόσο έχουν

https://www.fanatical.com/en/game/resident-evil-2-biohazard-re-2

https://www.greenmangaming.com/games/resident-evil-2-pc/

Back