Βουλγαρία;
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Το ενδεχόμενο δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Μαρτίου.
Στο μέγαρο της Πλατείας Ελευθερίας επικρατεί δυσαρέσκεια για τη στάση της κυβέρνησης να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αποτέλεσμα τα κοινοτικά χρήματα του ΕΣΠΑ, τα διαθέσιμα από τα τομεακά των υπουργείων και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021 – 2027 να μην επαρκούν για την υλοποίηση του προγράμματος που ανακοίνωσε προεκλογικά ο Σταύρος Αρναουτάκης.
Alain Badiou σε συνέντευξη
Είναι σχεδόν τραγική αυτή η ιστορία. Προσωπικά, πιστεύω ότι υπήρξε μια ιστορική και πολιτική στιγμή, ένα momentum το βράδυ του Δημοψηφίσματος. Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη δυνατότητα να πάρει μια ιστορική απόφαση. Μπορούμε να το φανταστούμε σαν ένα θεατρικό έργο. Είχε ζητήσει κάτι από τον λαό του. Είχε θέσει ένα ερώτημα. Ο λαός απάντησε «μαζί σας είμαστε». Και δουλειά δική του ήταν να απαντήσει στην απάντηση του λαού. Θα μπορούσαμε ίσως να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να εκφέρει έναν πολύ μεγάλο δημόσιο λόγο. Λέγοντας «αρνηθήκατε μαζί μου αυτά που μας ζητά η Ευρώπη. Σας ζητώ να βγείτε όλοι στους δρόμους. Οχι χιλιάδες,αλλά εκατομμύρια». Με αυτά τα εκατομμύρια από πίσω θα στρεφόταν στους Ευρωπαίους και θα τους έλεγε «είμαι με το λαό μου. ‘Η θα αλλάξετε τη θέση σας ή θα παραιτηθώ και θα πάω με το λαό μου». Και πιστέψτε με, οι Ευρωπαίοι θα είχαν φοβηθεί! Ηταν εφικτό, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ήταν εφικτό. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας μάς έδειξε ότι δεν είναι αληθινός πολιτικός και ότι είναι ένας ακόμη διαχειριστής. Φοβόταν τη λήψη αποφάσεων. Οταν διασταυρώνονται η πολιτική με την ιστορία, ένας πολιτικός άνδρας αναλαμβάνει τον κίνδυνο της απόφασης, αποδεχόμενος και τον κίνδυνο να χάσει, δηλαδή να εγκαταλείψει την εξουσία. Αν το είχε κάνει, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε γίνει ήρωας για ολόκληρη την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αρνήθηκε να γίνει ήρωας.-
Θα ήταν λέτε προτιμότερο να επιμέναμε στο «όχι» που πολλοί παρουσίαζαν ως απόφαση παραμονής ή εξόδου από την Ε.Ε.;
Δεν υπήρχε καμία αναγκαιότητα εξόδου από την Ε.Ε. ούτε μπήκε τέτοιο δίλημμα από την τότε κυβέρνηση. Αυτή ήταν η ερμηνεία που είχε δώσει στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του '15 η Κομισιόν. Όμως η πραγματική του διάσταση συνίστατο στο ότι ναι, ακριβώς επειδή είμαστε πιστοί Ευρωπαίοι αρνούμαστε να αποπληρώσουμε το χρέος μας με τους ασφυκτικούς όρους που μας επιβάλλετε, πράγμα που κάνετε επειδή μας βρίσκετε μικρούς κι αδύναμους – και η Γαλλία π.χ. παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα, ποιος θα τολμούσε να απειλήσει το Παρίσι με εξοντωτικά μνημόνια και έξοδο από την Ε.Ε.; Οι ίδιες οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν μια κωμωδία ακριβώς επειδή οι «θεσμοί» δεν ήθελαν καν να ακούσουν, απλώς αποφάσιζαν και διέταζαν. Η κυβέρνηση Τσίπρα έπρεπε να είχε ακολουθήσει τη λαϊκή εντολή στο όνομα της δυνατότητας, αμφισβητώντας αυτό που το σύστημα παρουσίαζε ως αδήριτη αναγκαιότητα. Να φερθεί όπως ο Μιραμπό το 1789, όταν ο βασιλιάς διέταξε τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, αλλάζοντας έτσι τη ροή της Ιστορίας!
Volt wolt waltείδατε φαντάζομαι τι έγινε με εκείνη την Διαμαντοπούλου που σπάμαρε τον κοσμάκι αφού τσίμπησε λίστα με email από το υπουργείο έτσι;
Από ότι έμαθα ο δικηγόρος μου ξεκίνησε νομικές διαδικασίες σε βάρος της από άλλον εντολέα του που διαμένει στο εξωτερικό και έλαβε και αυτός email.
Για την ιστορία εκτός του ανήθικου της υπόθεσης είναι και κατάφωρη παραβίαση του GDPR και των προσωπικών δεδομένων που εμπιστεύεται ο κάθε πολίτης στην Ελληνική Κυβέρνηση.
Μακάρι να μαζέψει και άλλες...
δε νομίζω ότι έχει την παραμικρή σχέση, μιλάμε για παραβίαση του GDPR όχι να αλλάξουμε το σύνταγμα, μπορεί να μην τον φάει η κυρία, αλλά το επιτελείο της και όποιο λαμπρό μυαλό έδωσε το οκ για αυτή την καμπάνια. Νομίζεις ότι αυτή η ίδια θα είχε καμία ιδέα;Και σχετικά relevant
![]()
Τέμπη: Μακάρι ένα εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες υπογραφές να ήταν αρκετές
Φιλαράκια μου δυστυχώς, χρειάζονται και πολλά άλλα πράγματα για να αλλάξει η κατάστασηluben.tv
Η ατάκα του μήνα:
![]()
Κουτσούμπας: Στη Σκανδιναβία οι φοιτήτριες «ψάχνουν sugar daddies για τα δίδακτρα»
Τα πυρά κατά ΝΔ, αλλά και ΠΑΣΟΚ και το αμφιλεγόμενο σχόλιο για το «σκανδιναβικό μοντέλο» που προτείνει η Χαρ. Τρικούπη - «Θεσμοθετείτε πτυχία με τιμή, αντί για πτυχία με αξία, όπως ζητάνε οι φοιτητές», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.www.kathimerini.gr
Τελικα ο Τσιπρας επιτελους παραδεχτηκε οτι κοροιδευε το κοσμο μετα το δημοψηφισμα
Ζητώ χίλια συγγνώμη από τη Δεξιά - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση
Συγγνώμη που σας άγχωσα και δεν υπέγραψα το μνημόνιο νωρίτερα. Συγγνώμη που πίεσα στα σκάνδαλα όπως στην υπόθεση Novartis και πήγα να ταλαιπωρήσω αθώο κόσμο. Και πραγματικά ήρθε η ώρα…thepressproject.gr
Υπεροχο σχολιο απο κατω απο το αρθρο