ManuBell wrote:
lelos kounelos wrote:
εννοω την λανθασμενη νοοτροπια, εξω ετσι, στο εξωτερικο αλλιως, σε σημειο που για να δικαιολογησουν οτι το εξωτερικο ειναι καλο, φτανουν σε σημειο να λενε πραγματα που δεν υπαρχουν.
</blockquote>
Συμφωνώ μαζί σου, όμως εγώ παρέθεσα 2 γεγονότα, δεν είπα τι είναι καλύτερο από τα 2.
Αυτό που έγραψε ο Kingslayer παραπάνω, είναι πως όσο τα games έχουν σαν θέμα την βία, δεν θα γίνουν αποδεκτά σαν έργα τέχνης. Και η απάντηση μου είναι, σε κάποιες κουλτούρες δεν θεωρούνται ούτως ή άλλως μορφή τέχνης, πόσο μάλλον όταν περιέχουν βία. Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια τέτοια κουλτούρα, όπου πρώτα πρέπει να αποδεχθεί το game γενικώς, και μετά να το εξετάσει και σαν ένα μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.
Ακόμα και να λάβουν υπ όψιν τους οι βιομηχανίες, δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να πιάσεις το 1% του κοινού, ξενερώνοντας ίσως ένα αρκετά μεγαλύτερο μέρος. Με λίγα λόγια, αφού τα game αυτά είναι αποδεκτά από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αυτό μετράει για τις εταιρίες. Δεν νομίζω να μπουν στον κόπο να αλλάξουν για τους λίγους. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με άλλες μορφές τέχνης (τα τελευταία χρόνια δείτε ποιες σειρές σαρώνουν τα βραβεία. Αν δεν είναι crime, θα είναι με vampires ή war-themed).</blockquote>
εχεις δικιο σε αυτα που λες, ο 'προβληματισμος' μου ηταν καθαρα θεωριτικος, προφανως δυσκολα εφαρμοζεται στην πραξη αφου οι εταιριες βγαζουν εκατομμυρια με τα παιχνιδια οπως ειναι.
Απλα θα ηθελα περισσοτερα παιχνιδια οπως το Dear Esther αλλα οχι μονο απο ανεξαρτητους παραγωγους αλλα και απο στουντιο τα οποια δεν θα στοχευαν στην γρηγορη δραση αλλα στην δημιουργια τεχνης με interactive μεσο.
Φυσικα και οτι εχει βια δεν ακυρωνει την τεχνη και για αυτο και το Spec Ops ειναι μεγαλο παιχνιδι λογω συναισθηματων που σου δημιουργει.
Εγω μιλαω για την πλειοψηφια των παιχνιδιων και απογοητευομαι με το ποια παιχνιδια ειναι τα blockbusters. Το walking dead ειναι σπανιο παραδειγμα παιχνιδιου που δεν ειναι indt αλλα πλησιαζει αυτο που θελω να πω
αλλα ειναι αυτο
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Void_(video_game)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mirror's_Edge
Τωρα που το ξανασκεφτομαι υπερεβαλα στα αρχικα ποστ, ηταν και αργα το βραδυ και τοτε με πιανουν οι παραξενοι προβληματισμοι. Μετα προσπαθουσα να μαζεψω λιγο τις παρεξηγησεις.
Τελος σχετικα με αυτο που ειπες για την Ελλαδα θα διαφωνισω, δεν νομιζω πως εμεις τουλαχιστον που γραφουμε στο Φορουμ εχουμε πολλες διαφορες με τους υπολοιπους Ευρωπαιους, δυστηχως ομως δεν ξερω κατα ποσο ειμαστε αντιπροσωπευτικο παραδειγμα της χωρας σε θεματα παιδειας
(που ολοι ειμαστε πολυ καλα απ' οσο εχω 'ζησει' εδω)