What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Moonfall!!

Σαχλαμαρίτσα επιστημονικού επιπέδου "Armageddon" και αντίστοιχης ποιότητας του "Independence Day" (Το πρώτο το κλασσικό!! Το άλλο, απλά δεν έγινε ποτε)!!

Αλλά πέρασε πολύ ευχαριστα το δίωρο!! Επάξια στο πάνθεον των Guilty Pleasures!!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,490
Και κατι απο τα φρεσκα.The Outfit. Ολοκληρη η ταινια εκτυλισσεται μεσα σε ενα μοδιστραδικο. Στην αρχη μαθαινουμε και 2-3 πραγματα για την ραπτοκοπτικη, απο τον ιδιοκτητη.
Τα πρωτα λεπτα κυλανε λιγο βαρετα αλλα ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι η ηρεμια πριν την καταιγιδα. Σε αυτο βοηθαει η παρουσια της μαφιας απο τα πρωτα λεπτα. Η ταινια ειναι ενα ατελειωτο σφυροκοπημα αγωνιας και μυστηριου μεχρι το τελος. Δεν ξερω πως χωρεσαν τοσα πραγματα μεσα σε ενα μαγαζακι. Οι ερμηνειες ειναι καταπληκτικες και ο "cutter", ειναι για πολλα οσκαρ. Μεχρι και ενας χοντρομπαλας πιθηκος, που εμφανιζεται για λιγα λεπτα και εχει 2-3 αραδες, παιζει καταπληκτικα.
Eιναι απο τις ταινιες οπου δεν με χαλασε τιποτα, στην κυριολεξια και δεν ξερω γιατι το IMDB του δινει μονο 7.2/10 αφου η ταινια παει μεχρι το 11.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,666
Είδα ψες βράδυ το The Northman του Eggers (The Witch, the Lighthouse). Έπος, με όλη τη σημασία της λέξης. Υψηλότατα εσθέτιξ, καθηλωτική viking ατμόσφαιρα, τυπική σκηνοθεσία Eggers, εξαιρετικές ερμηνείες από το τυπικό cast που έχει συνηθίσει να ανακυκλώνει ο σκηνοθέτης. Και ΥΠΕΡΒΙΑΙΟ. Όπως είπε ένας φίλος που πήγαμε μαζί σινεμά, "περίμενα να δω Manowar και εν τέλει είδα Gorgoroth". Συμβιβαστήκαμε βέβαια ακούγοντας μετά Bathory στο αμάξι.

Οι μόνοι που ίσως δεν ενθουσιαστούν με την ταινία είναι όσοι δεν ενθουσιάστηκαν με τις προηγούμενες δουλειές του σκηνοθέτη (δεν κρίνω, αλλά wtf is wrong with you) και παράλληλα δε νοιάζονται και ιδιαίτερα για το viking folklore. Αλλά προσωπικά νομίζω ο Eggers ανεβαίνει σταθερά προς την κορυφή της λίστας των αγαπημένων μου σκηνοθετών πλέον.

Έμαθα εκ των υστέρων κιόλας πως ο μύθος που πραγματεύεται η ταινία αποτελεί την έμπνευση για τον Άμλετ του Σαίξπηρ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,490
Μετα το The Outfit, ειναι λιγο δυσκολο να δεις Batman. Ειδα το Wrong Turn 1,2,3,4,5 και 6. Οι γυναικειοι ρολοι ηταν πολυ καλοι.
Δεν ενοιωσα ετοιμος και ειδα το Cabin Fever 1 και 2.
Τωρα ειμαι ετοιμος.

Δεν θεωρησα τυχαιο οτι ο νεος batman εδειξε το προσωπο του σε ελαχιστες σκηνες. Ακομα και σε αυτες που φαινεται το προσωπο του, δεν φαινεται πολυ καθαρα.
Μακραν ο ασχημοτερος-κακομουτσουνος Batman αλλα μεσα στην στολη ηταν σαν το ψαρι στο νερο. Η emo ψυχοσυνθεση του εδωσε αρκετα σκοτεινα στοιχεια στον χαρακτηρα.
Μου αρεσε το endurance, το προτιμω απο τον Batman που δινει την εντυπωση οτι τα παπουτσια του ειναι καπακια απο υπονομο.
Ενας κακομουτσουνος δεν θα μπορουσε να εχει ωραιες ροδες. Βραβειο για το ασχημοτερο Batmobile, με την μαιμου Yoshimura εξατμιση.
Τι ηχος ηταν αυτος;
Το cafe racer μοτοσυκλετακι το γουσταρα. ταιριαζε καλυτερα απο τα κλασσικα μαυρα supersport.

Η Ζωιτσα, εδειχνε γλυκουλα με τα μαυρα ρουχαλακια της και την μεση δαχτυλιδι. Πολυ λιγη για την ταινια και θα ελεγα οτι η παρουσια της ηταν για την ρομαντιλα του θεματος. Δεν το λεω, γιατι εδειξαν φιγουρες απο τον κοσμο του Batman. Ηταν σαν reunion.

Ο Αλφρεντ-γκολουμ. Πολυ καλος ηθοποιος για να τον βαζουν σε σφηνες και ισως να μην του ταιριαζε ο ρολος. Πολυ δυνατος ως βοηθος του Batman. Νομιζω οτι τον αδικησαν.

Η ιστορια μου αρεσε πολυ, σοβαρα. Ξεφυγε πολυ απο τα κλασσικα και επιτελους, μια ταινια οπου δεν κοβεται το δαχτυλο του κακου, μια στιγμη πριν πατησει το κουμπι της καταστροφης. Αναρχια.
Η εξιχνιαση, αν και ειχε τις χλωμαδες της. ηταν πολυ δυνατο χαρτι για την ταινια.


Αν και η ταινια μου αρεσε, το τελος ηταν λιγο, οπως η Ζωιτσα. Το τελος ηταν σαν απο ταινια για καποιον καλοκαιρινο ερωτα. Το τελος του καλοκαιριου τελειωσε και τον ερωτα και οι εραστες ειπαν αντιο. Το αγορι πηγε να συνεχισει τις σπουδες του και το κοριτσι να παντρευτει τον πλουσιο που θα πληρωσει την θεραπεια της αρρωστης μαμας της.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,544
Είδα το Gunpowder Milkshake (2021) - IMDb, με τράβηξε το βιντεοκλιπίστικο trailer.

Εχει 4-5 σεκάνς που κάνει μπαμ πως ο σκηνοθέτης τις δούλευε πολλά χρόνια στο μυαλό του, γύρω από τις οποίες επιχείρησε να φτιάξει μια ταινία. Σε αυτά τα τρίλεπτα-τετράλεπτα κομμάτια πέρασα πολύ καλά, ειδικά η σκηνή στο ιατρείο είναι δυναμίτης. Δυστυχώς όλα τα υπόλοιπα μέρη της ταινίας είναι μάπα. Το σενάριο είναι απλοϊκότατο, οι διάλογοι ότι καλύτερο αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ενώ κάνα δυο κομβικά πράγματα δεν βγάζουν νόημα.

Κρίμα για το πολύ δυνατό καστ, αφού ο τυπάς μάζεψε Karen Gillan, Carla Gugino, Angela Bassett, Michelle Yeoh, Lena Headey και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ. H Headey σχεδόν αγνώριστη από τα υαλουρονικά, η Yeoh μαθημένη να παίζει χωρίς σενάριο και συνοχή αφού ήταν στο Star Trek Discovery (περιμένω με αγωνία το Everything everywhere...), κάνει ένα πέρασμα και μια γνωστή μας από το Witcher.

TLTR John Wick με τύπισσες αλλά μάπα
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
610
Είδα το Nightmare Alley με τους Μπραντλευ Κουπερ και Κειτ Μπλανσετ. Κατεστραμένος χωρίς στον ήλιο μοιρα, πηγαίνει σε τσιρκο της δεκαετιας του '30 προσπαθώντας να βρει δουλεια και σταδιακα να αναρριχηθεί στην κοινωνια την κακούργα και να γινει πλουσιος. Μου άρεσε αρκετά καθώς έχει δυνατό νουαρ σενάριο και οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές (η Κειτ παίζει απίστευτα το ρόλο της μοιραίας σαγηνευτικής γυναίκας που ωθεί στην καταστροφή). Υπέροχες εικόνες τόσο από τα εξαθλιωμένα σκηνικά στο πρώτο μισό της ταινίας όσο και από αυτά της χλιδής και πολυτέλειας στο δεύτερο και ο Κουπερ δίνει ρεσιταλ σε εναν ρόλο βγαλμενο απο αρχαια τραγωδία από τα χαμηλά στα ψηλά και τούμπαλιν. Έχει μεγάλη διαρκεια, 140 λεπτά περίπου αλλά πέρασε αρκετά γρήγορα χωρίς να βαρεθώ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,490
Μονο που εγραψες Μπλανσετ, ειπα να τσεκαρω τι παιζει. Σκηνοθεσια del toro. Μπηκε ηδη στην λιστα προβολης. Προτεραιοτητα εχουν τα σπυρια του Admiral, γιατι θελω να δω το Lansky
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
βαριεμαι να ψαξω, αλλά ειναι δυνατον να μην εχουμε αναφερει αυτη την ταινια ΕΔΩ μεσα?? ΛΟΓΙΚΑ, τετοιοι που μαστε, σιγουρα καποιος την εχει ποσταρει.
οπως και να χει παντως, βανω το τρειλερ μπας και αλλαξω το προγραμμα θεασης που εχει ο λελος στο μυαλο του. τι λανσκυ τωρα ναουμε??
μπήστερ μπάνυ.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,490
μπας και αλλαξω το προγραμμα θεασης που εχει ο λελος στο μυαλο

Αυτο το ταινιακι θελει κουνελα στο πλευρο του κουνελου. Αυτη την περιοδο δεν εχω ουτε φωτογραφια με πασχαλινο κουνελι.
Ενας κουνελος πρεπει να ειναι με κουνελα που να εκτιμαει την τεχνη, τιποτα λιγοτερο. Την βαζω στην λιστα, η τεχνη θελει δυο.

Lansky. Δεν ειναι καποιο σκηνοθετικο επος του Scorsese και πολλα απο αυτα που λεει η ταινια, τα εχει πει ηδη ο Scorsese και οχι μονο.
Ο πυρηνας της ταινιας ειναι καποιες ατακες, πως οι κυβερνησεις νομιμοποιουν το εγκλημα και πως βρεθηκαν ενα μερος των χρηματων για την δημιουργια του Ισραηλ. Οι σχεσεις κρατους και εγκληματος αναφερονται αλλα ειναι ηδη γνωστες.
Με εξαιρεση ελαχιστα pew pew, η ταινια κυλαει ηρεμα, οχι βαρετα. Καμια σχεση με ατελειωτα εγκληματα.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Έτσι ο Ηρακλής καταλήγει να μάχεται αρχικά σαν σκλάβος μονομάχος σε αρένες και έπειτα σαν ρωμαίος στρατιώτης για να απελευθερώσει το λαό από τον τύραννο βασιλιά. Στο πλευρό του θα βρεθεί ο στρατηγός Σωτήρης (ναι καλά διαβάσατε) που θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην αγκαλιά της πριγκίπισσας Ήβης.

Μην την χασετε! Διαφορετκα δεν θα καταλαβετε ποτε τι σημαινει "αναγωγη της λακαμιας στον υπερτατο βαθμο. Αποκλειεται μπαφος, νακανε τοση ζημια, σε μυαλο σεναριογραφου. Κατι αλλο πινει σηγουρα. Αμ ο Σωτηρης? Μας πηρε η τσαπου σβαρνα κι ακομα μας σερνει. Οτι χειροτερο, εχω δει σε Ηρακλη. Ακομα και ο Λου Φερινο, αν και στουμπος, επιθε περισοτερο
 
Last edited:

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Mόνο ποιότητα..




EDIT: Στο καπάκι έβαλα το Χ που αναφέρθηκε πιο πάνω, αλλά άφησα το δεύτερο μισό για αύριο γιατί μου τελείωσε η μερέντα.
 
Last edited:

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
610
Μονο που εγραψες Μπλανσετ, ειπα να τσεκαρω τι παιζει. Σκηνοθεσια del toro. Μπηκε ηδη στην λιστα προβολης. Προτεραιοτητα εχουν τα σπυρια του Admiral, γιατι θελω να δω το Lansky
Δεν είχα ιδέα για το Lansky και μου αρέσουν τα γκαγκστερικά. Μου θύμισες οτι έχω και τη σημαντική εκκρεμότητα με τον Ιρλανδό. Αμέσως επόμενη προβολή είναι το καινούριο Μπατμαν με τον ιμο.

Σε άλλα νέα, του χρόνου στις 21 Ιουλίου έρχεται και η Μπαρμπι
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,380
Σε περίπτωση που τρέφετε τίποτα κρυφές ελπίδες ότι η εποχή της Marvel τελειώνει:



Ο πόνος σας μόλις ξεκίνησε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΗ
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Σε περίπτωση που τρέφετε τίποτα κρυφές ελπίδες ότι η εποχή της Marvel τελειώνει:



Ο πόνος σας μόλις ξεκίνησε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΗ


Μετάφραση "Είμαι πενήντα χρονώνε και πάω με τους φίλους μου σε καμπίνα στο δάσος να διαβάσουμε κόμικς για μια βδομάδα".
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Μετάφραση "Είμαι πενήντα χρονώνε και πάω με τους φίλους μου σε καμπίνα στο δάσος να διαβάσουμε κόμικς για μια βδομάδα".

Και θα πληρωθώ και καλά γι' αυτό!!!!!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,490
Μετάφραση "Είμαι πενήντα χρονώνε ΠΑΡΘΕΝΟΣ (ΟΧΙ ΖΩΔΙΟ) και πάω με τους φίλους μου σε καμπίνα στο δάσος να διαβάσουμε κόμικς για μια βδομάδα".


Απο το link για την ταινια (αααααααααχαχαχα) Barbie που ποσταρε ο @vlad.
The cast around this film is just insane, and it is hilariously starting to look like WB’s counter-response to Christopher Nolan’s Oppenheimer — which just so happens to hit theaters on the same day.

θα κριθει το μελλον της ανθρωποτητας.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,798
Ο πόνος σας μόλις ξεκίνησε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΗ
Κοίτα, τόσο τάουνχιλλ που είχε γίνει η Μάρβελ, μόνο ένας Μποτρίνι την έσωζε. Αυτός δεν είναι στο άβαταρ σου;

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΑΜΜΑΚΥΘΟΙ. O ΦΑΒΡΟ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΕΪ-ΤΣΕΪ, ΓΟΥΕΔΟΝΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΦΑΓΟΥΣ/ΚΛΙΚΕΡΣ ΜΠΑΡΘΕΝΟΥΣ!!11!!
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ανακάλυψα ότι το μέγα έπος που πόσταρα πάνω ήταν συνέχεια μίας ακόμα χαμηλότερου μπάτζετ υπερπαραγωγής. Να πω την αλήθεια, σε ορισμένα σημεία άρεσε περισσότερο στο έμπειρο μάτι μου. Στο άλλο μάτι δεν είδα καμία διαφορά.




Όλσο.. Όλα Καλά θα Πάνε:Η Ταινία

 
Top Bottom