What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
608
Είδα οσκαρική CODA Στο ρυθμό της καρδιάς. Πολύ τρυφερή υπόθεση ενηλικίωσης, με όμορφα μηνύματα και ελαφρύ δράμα χωρίς να το τραβά από τα μαλλιά. Επίσης είδα Violent Night. Καιρό είχα να γελάσω τόσο με σπλατεριά, απλά υπέροχη.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,417
Glass Onion, ωραίο απογευματινό φλιξ, δεν ξετρελάθηκα, δεν θεωρώ όμως ότι έχασα και τον χρόνο μου.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633

Έτσι γίνονται οι μπίζνες.
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Παρακολούθησα το You Won't Be Alone.

Πολύ ιδιαίτερη ταινία, με την βορειομακεδονική γλώσσα να ακούγεται σε όλο το φιλμ, ενώ θα χορτάσετε υπερφυσικό και βαλκάνια καθ' όλη την δίωρη σχεδόν διάρκεια της ταινίας.

Θίγονται πολλά θέματα - ειδικά η θέση της γυναίκας στα ανδροκρατούμενα χωριά της χερσονήσου του Αίμου.

Συστήνεται αλλά σε πολύ λίγους.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Τα βαμπιρ ειναι πλεον σπανιο ειδος ταινιας και τα δεν τα φτιανουν οπως παλια.
Ειναι αισθητη η απουσια του γκοθ, της νεκρικης μυρωδιας αλλα και του ερωτισμου. Ας μην ξεχναμε οτι ο Δρακουλας γοητευε τα θυματα του και δεν εχανε τον χρονο του με τιποτα 7 και 8, μονο 10.
Ρετρο βαμπιρ ταινια, φουλ γκοθ και οτι αλλο περιλαμβανει το θεμα (δεν ξερω πως καταφερε να κυκλοφορησει εκεινη την εποχη) ειναι το La Comtesse Aux Seins Nus ή La Comtesse noire (1973) κυκλοφορει και με τον τιτλο Female Vampire.
Ειναι μια απο τις 100.000 ταινιες του σκουπιδιαρη Jesus (Jess) Franco και παιζει η Lina Romay που εξακολουθει να ειναι ερωτας μεγαλος. Καθολου τυχαιο που βρηκα μια που της εμοιαζε λιγο.
Αν και σαν ταινια απεχει απο την ποιοτητα, καταφερνει να δημιουργησει ενα ωραιο κλιμα. Ηθελα να ποσταρω ενα βιντεο με την Romay, ντυμενη με το απαραιτητο, που γινεται περιττο, μαυρο αραχνουφαντο πεπλο, να περπαταει σε ενα δασος με πολυ ωραια ομιχλη, με παγωμενο βλεμα, χωρις συναισθηματα. Δεν το βρηκα.
Δεν πειραζει, ετσι και αλλιως ηταν age απαγορευμενο και εσεις ειστε εφηβοι.
Σιγουρα θα παιζει σαν σκηνη σε καποιο απο τα trailer. Εγω εψαχνα ενα συγκεκριμενο που εχει μονο αυτη την σκηνη.
Η συγκεκριμενη σκηνη ταιριαζει οποιοδηποτε γκοθ, βαμπιρ τραγουδι που κυκλοφορει εκει εξω.
Καταπληκτικη σκηνη με καταπληκτικη μελαγχολικη ορχηστρικη μουσικη. Μιλαμε για sister of mercy σε ταινια.

εναλλακτικη λυση, το παρακατω μουσικο βιντεο. Εχει μερικες σκηνες απο το δασος στην ομιχλη.
Η μουσικη δε ταιριαζει στο βαμπιρ, δεν εχει γοτθικη βαρυτητα, αλλα ταιριαζει με το Λινακι.



EDIT
Στο 0:23 δεν σας φαινεται, χτυπαει με το κεφαλι πανω στην καμερα.
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Τον ατελείωτο έχει αυτό το Άβαταρ. Προσωπικά μου άρεσε συνολικά, αν και αντικειμενικά είχε αρκετές αδυναμίες, τις οποίες παραβλέπω επειδή είναι ακριβώς το στυλ της ταινίας που θέλω να βλέπω στον σινεμά.

Κατά την γνώμη μου, πρέπει να το δούνε όλοι όσοι ασχολούνται έστω και λίγο με κάποια τέχνη, είτε ως καταναλωτές είτε ως καλλιτέχνες. Η ταινία ωθεί καταστάσεις και άγει το άρμα του σύγχρονου κινηματογράφου ως εμπειρία. Μιλάμε βέβαια για κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, εφόσον υπάρχει η τεχνολογία και η τεχνογνωσία για απολαυστικό CGI, 3D και μία ολιστική βιωματική εμπειρία της ταινίας με το 4dx.

Στο πρώτο κεφάλαιο έχασα πολύ πράμα από το σενάριο γιατί πολύ απλά χαζευα την απεικόνιση των διαφόρων σκηνών, έβαζα και έβγαλα τα "γυαλιά" για να συγκρίνω και ξεχωρίσω καλύτερα ποια πιξελς προβάλλονταν πολλαπλά και γενικά να πάρω όσα περισσότερα γινόταν από αυτό που βίωνα.

Για την ιστορία ήταν σε IMAX 3D, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εικόνα που προβάλλεται στο πανί ή αν θα άξιζε εξίσου σε κάτι υποδεέστερο.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531
Είδα επιτέλους το τελευταίο texas chainsaw. Αρκετά καλό. Το φινάλε μόνο με χάλασε
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Είδα επιτέλους το τελευταίο texas chainsaw. Αρκετά καλό. Το φινάλε μόνο με χάλασε


chainsaw.png
chainsaw2.png
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Είχα δει το πρώτο Avatar στην τηλεόραση και κοιμήθηκα προς το τέλος. Μάλλον πρέπει να το δεις στο σινεμά για να εκτιμήσεις το θέαμα αλλά χωρίς αυτόν τον παράγοντα η πρώτη ταινία τουλάχιστον ήταν από αδιάφορη ως κακή για τα γούστα μου. Ως εκ τούτου δεν θα πάω να δω το Avatar 2.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,526
Τελευταία δε βλέπω ταινίες (το τελευταίο πρέπει να ήταν το Top Gun: Maverick, τον περασμένο Οκτώβρη), ούτε σειρές (έχω αφήσει στη μέση Andor). Παρ' όλα αυτά, είχα λίγο χρόνο προχτές και έβαλα να δω το Bullet Train.

Ανέλπιστα καλό για τα γούστα μου, τόσο σε επίπεδο καφροχιούμορ όσο και δράσης (δεν είναι τυχαίο ότι τη σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο ίδιος τύπος που έκανε το Deadpool 2 και το Atomic Blonde). Αν δεν το πάρεις στα σοβαρά (όπως εμφανώς κάνει το καστ), θα περάσεις καλά.

 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,670
Είδα το bullet train σε σπίτι φίλου με προβολέα και ζόρικο ηχοσύστημα. Χορταστική δράση με αστείες σκηνές που πετάγονται όταν δεν το περιμένεις. Εκεί που όλοι πεθάναμε στα γέλια ηταν το Holding out for a hero σε ιαπωνέζικη εκτέλεση.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,234
που όλοι πεθάναμε στα γέλια ηταν το Holding out for a hero σε ιαπωνέζικη εκτέλεση.
ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
The Pale Blue Eye: ξεκινά πολλά υποσχόμενο, εν τέλει κάνει μεγάλες υποχωρήσεις. Φωτογραφία, σκηνοθεσία και ερμηνείες σε πολύ καλό επίπεδο, η μουσική δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ρίχνει την ατμόσφαιρα, αλλά το αγκάθι είναι το ίδιο το σενάριο. Συνολικά, όχι κάτι το ιδιαίτερο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
Μια σούμα ταινιών που είδα μέσα στις γιορτές

Free Guy: Κάτι από Truman Show αλλά σε πιο χαβαλετζίδικο, εμποτισμένο με την κουλτούρα των video games. Κι ένας Ryan Reynolds να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Αν σας άρεσε το Ready Player One, θα περάσετε ωραία. Περιμένω το sequel, Extra Guy (δε λέγεται έτσι είδατε τι έκανα εκεί). Επίσης #FuckSoonami

The Menu: Ωραίος ο τρόπος που περνάει το μήνυμα, αν και σουρεάλ. Μου άρεσε ο συνδυασμός κριτικής και θρίλερ και γούσταρα με την κατεύθυνση που πήρε, καθώς το trailer προϊδέαζε για άλλη φάση tbh. Καλές ερμηνείες από όλο το καστ και συγκλονιστικός Ralph Fiennes. Επίσης οι φαν του μαστερ τσεφ (και παρεμφερών "εκπομπών μαγειρικής"), πρέπει να πόνεσαν λίγο.

Glass Onion: ειλικρινά, αν δεν το είχατε αναφέρει εδώ παιδιά πως πρόκειται για "συνέχεια" του Knives Out, δε νομίζω να το τσέκαρα. Και είναι κρίμα που το έχουν βάλει ως υπότιτλο με ψιλά γράμματα, γιατί πρόκειται για ευχάριστη ταινία whodunnit με δόσεις χιούμορ στο πνεύμα του προηγούμενου. Συμφωνώ πάντως με @nitro912gr δεν ήταν τόσο καλή όσο εκείνη.
 
Top Bottom