Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είδα το καινούριο Ιντιάνα Τζόουνς στο ντισνευ πλας. Η Φασκομηλιά είναι μακράν από τους πιο αντιπαθητικούς χαρακτήρες έβερ μέιντ. Μάλλον θα βάλω να ξαναδώ τα πρώτα τρία.

Είδα το καινούριο Ιντιάνα Τζόουνς στο ντισνευ πλας. Η Φασκομηλιά είναι μακράν από τους πιο αντιπαθητικούς χαρακτήρες έβερ μέιντ. Μάλλον θα βάλω να ξαναδώ τα πρώτα τρία.

Αφού μπορείς ακόμα, πάλι καλά. Εγώ δεν μπορώ να δω πλέον παλιό Star Trek χωρίς να σκέφτομαι τα βάθη της αθλιότητας που έχει πιάσει το franchise.

Αυτες οι δυο προτασεις δειχνουν πολυ epic ναουμε. Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι απουσιαζει ο Νικολας απο το trailer.
Μαλλον πρεπει να ξεκινησω μαραθωνιο με ταινιες του Νικολα. Ενταξει, 2-3 θα τις κανω skip.
Θα συμφωνουσα με το κορακι αλλα ο Νικολας ειναι ιδιαζουσα περιπτωση. Δεν μπορω να καταλαβω εαν τον απεχθανομαι ή αν ειναι απο τους καλυτερους. Νομιζω οτι αυτο τον κανει ξεχωριστο.

απουσιαζει ο Νικολας απο το trailer.
Δεν απουσιάζει, μπορείς να τον δεις φευγαλέα σε αρκετές στιγμές πχ 1.04, 1.05. Παίζει τον κακό/psycho της ταινίας κάτι που δεν το συνηθίζει.

Παίζει τον κακό/psycho της ταινίας κάτι που δεν το συνηθίζει.
Ακόμα και στις ταινίες που το παίζει "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ" σαηκό του κερατά είναι!

Το wild at heart ειναι ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!!!!ΛΕΜΕ!!!!! Ο Νικολας παιζει σε ταινια της προκοπης και η Laura Dern μπορει να ζει στην καρδια μου, ακομα και στην επομενη ζωη.

Χθες, μετά από αναβολές επί αναβολών, είδα το Black Swan. Μου άρεσε πάρα πολύ, τρομερά πλάνα, μια σκηνοθεσία και μια Νάταλι Πόρτμαν που σε έκαναν να αμφισβητείς αυτά που καταλαβαίνεις πως διαδραματίζονται κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία σκηνή, μουσικά (προφανώς) ντυμένο άψογα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν την έχει δει ακόμα.

Αν δεν το έχεις κάνει, συνέχει με το The Fighter του Αρανόφσκι αφού τα θεωρεί άτυπη διλογία. Πρόσφατα είδα το The Whale επίσης του ίδιου, πολύ πετυχημένη μεταφορά θεατρικού έργου και αξίζει όντως τα καλά λόγια του κοινού. Ο Brendan έδωσε όντως την ερμηνεία της ζωής του.

Τα ίντερνετς μου λένε πως μάλλον εννοείς το The Wrestler, το οποίο όντως δεν έχω δει. Ούτε και το The Fighter έχω δει όμως!

Ξανάδαμε το Mississippi Burning.
Ταινιάρα από τις λίγες, δίχως να προσπαθεί να σου προβάλει το μήνυμα "in your face".
Απλό - μεστό σινεμά, με εξαιρετικές ερμηνείες και too the point σκηνοθεσία. Κρατιέται επίκαιρη ακόμη και σήμερα.

Είδα μαζεμένα τo DnD Honor among thieves και το Sisu.

DnD Honour among thieves.
Το Fantasy που θέλουμε και δεν μας δίνουν. Ωραίο σενάριο, ωραίες μάχες, ωραία μουσική. Γενικά όλα ωραία και θα την ξαναδώ σύντομα. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που έβαζε μέσα τα στοιχεία της ζαριάς, χωρίς να φαίνεται. Πχ φαινόταν ποτέ κάποιος χαρακτήρας περνούσε διάφορα check ή πότε έφερνε critical χωρίς meta στοιχεία, κάτι που όμως είχαν αποδόσει τέλεια οι fan made ταινίες The Gamers. Μακάρι να πέσει χρήμα και συνεχιστεί, ειδικά με καμιά ενδιαφέρουσα σειρά.
Ευχάριστη έκπληξη ο Hugh Grant, τον οποίο δεν θυμόμουν στο cast και ενώ μόλις τον είδα ξενερωσα, στο τέλος μόνο που δεν χτυπούσα παλαμάκια για την απόδοση του χαρακτήρα του.
Αυτό που ήταν αρκετά κακό βέβαια και που σίγουρα θα έδιωξε αρκετό κόσμο, άρα και λεφτά για τα όνειρά μου ήταν, ήταν το χτίσιμο του κόσμου. Δεδομένου ότι στέκεται μόνη της, μετά από τόσα χρόνια εν συγκρίσει με τις άλλες ταινίες DnD, έπρεπε να εξηγεί περισσότερα πράγματα για τον κόσμο των Forgotten Realms, αφού σε κάποια φάση άρχισε να πετάει ονόματα περιοχών και φύλων χωρίς κανένα παρασκήνιο. Όχι ότι δεν βλέπεται κι έτσι από έναν φρέσκο, αλλά καλό θα ήταν, σαν ταινία, είτε να έθετε κάποιες βάσεις ή να ξεδίπλωνε τον κόσμο της με φειδώ. Σε κάθε περίπτωση εμένα δεν με χάλασε.
9/10 γιατί έτσι!

Sisu (2022).
Αμερικανοφιναλνδικό έπος!
Η ιστορία ακολουθεί την διένεξη μεταξύ ενός χρυσοθήρα και μιας ίλης Ναζί κατά την υποχώρησή τους από την Φινλανδία και συγκεκριμένα μέσω των Laplands.ο παραπάνω χρυσοθήρας χαρακτηρίζεται από την λέξη Sisu, μία λέξη που δεν μεταφράζεται επ ακριβώς σε άλλη γλώσσα, σαν το φιλότιμο ντε, και περιγράφει κάποιων που είναι σκληρό καρύδι και γενναίος σε όλη την πορεία του χωρίς να λογαριάζει τίποτα. Σαν το ντου που έκαναν στους σοβιετικούς ένα πράμα.
Για να μην ξεφεύγω, η ταινία έχει μια από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχω δει τελευταία, ερμηνείες που κόβουν την ανάσα και αν και σε κάποια σημεία υπερβάλει, κινηματογράφος είναι εξάλλου, δεν χάνει από την ατμόσφαιρά της. Ίσως να είναι λίγο αρχή στην αρχή ή να νομίσει κάποιος ότι βλέπει τον Φινλανδό Ράμπο, αλλά καταλήγει σε κάτι πολύ καλύτερο, τόσο από θέμα δράσης όσο και στησίματος.
Προσωπικά μου έβγαλε vibes από Valhalla Rising, στο πιο ωμό.

Το Mississippi burning ειναι διαμαντακι για μια αμερικη που δεν την πολυ-προβαλουν και το Sisu μπηκε στην λιστα η οποια θελει κουρεμα, θα καταντησω σαν εσας.

Back