Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Στο κεφαλαιο εισιτηρια, εαν ησουν ανθρωπους που προσπαθει να εχει σχεση με τον κινηματογραφο, θα ηξερες οτι ο κινηματογραφος εχει τα πανω του και τα κατω του. χρονο με τον χρονο. Εξαιρεση αποτελει η περιοδος γνωστης και ως τα χρονια της αρρωστιας.
Τα περισσοτερα αρθρα για το τελος του κινηματογραφου, ειναι click bait και να ειχαμε να γραφαμε.

Πολλες ταινιες δεν τα καταφερνουν μεχρι την αιθουσα και ακομα περισσοτερες δεν πηραν τα παρασημα που αξιζουν.
Συμβαινει. Αυτο που ειναι αδιανοητο ειναι οταν συμβαινει σε σειρες της τηλεορασης. Για μια ταινια πρεπει να τραβηχτεις, να παρεις και τα ρισκα σου. Για μια σειρα, που εχεις κολλησει τον πισινο σου στον καναπε για να δεις μια και πατας τα πληκτρα του χειριστηριου σαν να ειναι χειριστηριο του play, αμαρτια απο τον θεο, μπροστα σου ειναι, απο τα ματια σου περασε.
Δηλαδη, μια σειρα εχει τρια δευτερολεπτα προθεσμια για να σε τραβηξει. Αν αυτο δεν ειναι παρακμη, τοτε τι ειναι;

EDIT
Η παρακμη ειναι για τις streaming υπηρεσιες και ακομα δεν ξεκινησαν.

Είναι έλλειψη χρόνου και υπερπληθώρα προσφοράς περιεχομένου. Μεταξύ 2000 και 2010 έπαιζα οποιοδήποτε turn-based strategy και RPG έβγαινε, καλό ή κακό, γιατί έβγαιναν βαριά 2-3 τον χρόνο. Σήμερα παίζω 10-15 ετησίως και έχω άλλα 50 στην wishlist. Αν κάποια από αυτά που δεν αγόρασα αποτύχουν εμπορικά δεν είναι ένδειξη παρακμής αλλά η σκληρή πραγματικότητα ότι δεν προλαβαίνω να παίξω τα πάντα και πρέπει να επιλέξω.

Δεν ξέρω, προσωπικά έχοντας τσουρουφλιστεί απο την επιστροφή του καστ στο Picard προτιμώ πλέον να κάνουν reboots με νέο καστ παρά να φέρνουν τους παλιούς και να ξεφτιλίζουν την κληρονομιά τους. Δεν έχω όρεξη πια ούτε να δω το παλιό TNG.

Κάπως θα πρέπει να βγουν τα απολαυστικά reviews του Red Letter Media crew.

Θα συμφωνησω με τον Ηλιατορα. Αυτη η ταινια αργησε πααααρα πολυ.
Περιεργο που δεν καλεσαν το θηλυκο crew.
Το trailer δεν μου ειπε τιποτα και μου δωθηκε η εντυπωση οτι προσανατολιζει πχ η παλια φρουρα, δεν πρεπει να εχει πολυ χρονο στην οθονη αλλα εμφανιζεται πολυ στο trailer.
tl;dr
Δεν με εψησε.

Poor Things --> 7.5/10
Αυτό το "Χμμμ, όλοι λένε πως είναι καλό/κακό το χ-ψ πράγμα, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΝΤΕΜΕΚ ΝΟΡΜΑ," το θεωρώ ολίγον μεμπτό ως προς το κοινωνιολογικό σύμπλεγμα του σήμερα. Η Ελλάδα, που δοξάζει παλιές σκιές του Λουκυ Λουκ και διαπρέπει στον συντιρισμό και τη διαφθορά, κρατάει τα ηνία σε αυτό το τομέα.
Μea culpa για το παραπάνω ιντερλουδιο. TL;DR. ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΡΕ ΖΩΑΔΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΗΛΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΜΠΟ 1: ΠΡΩΤΗ ΚΡΕΜΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦΕΡΛΗ!

Στα της ταινίας τώρα (σκόρπιες σκέψεις, δίχως την απαραίτητη συνοχή).
Η ταινία είναι μια φεμινιστική εκδοχή του Φρανκεσταην σε ένα τεραγκιλιαμικό σκηνικό.
Πραγματεύεται τη σεξουαλική και την κοινωνική χειραφέτηση της γυναίκας με πολύ ωραίο και καλλιτεχνικό τρόπο. Καμία σχέση με την επιδερμική αντιμετώπιση της Barbie (ως προς τα μηνύματα).
Δε θα επεκταθώ περαιτέρω στα του σεναριού και των μηνυμάτων της ταινίας. Όσο το λιγότερα ξέρετε, τόσο το καλύτερο.
Η μουσική είναι ένας από τους μεγάλους συντελεστές της ταινίας. Αυτό το "ξεκούρδιστο" κρεσέντο εξυπηρετεί άριστα την όλη αφήγηση και τον ψυχισμό-κούρδισμα της ηρωίδας.
Τις ερμηνείες τις βρήκα οκ (ειδικά μνεία πάντως στην Emma Stone και τον Νταφο που είναι ο γνωστός σε όλους μας Νταφο), η σκηνοθεσία μου φάνηκε ενδιαφέρουσα (χειρίστηκε πολύ καλά τις διάφορες φιλήδονες σκηνές και έπαιξε πολύ ωραία με τις κάμερες).

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία που έχω δει φέτος, αλλά θαρρώ πως είναι η καλύτερη που έχει φτιάξει ο Λάνθιμος.

Η ταινία διαθέτει καλύτερες κατσίκες από αυτές του ΘΩΡ.

Δεν το εχω δει, τυχαια ειδα τον τιτλο, διαβασα κριτικες, χολη και περονοσπορος.

Στην σελιδα της Guardian, το ξεπατωσαν στο βρισιμο αλλα δεν μου φαινεται τοσο κακο.
Οχι για το 1.32 που μου του δειχνει most replayed.

Αυτο ταιριαζει για τις φαστ φουντ ταινιες που τρως με ορεξη. Εμεις, οι αλλοι, οχι το 41%. Τις ταινιες τις βλεπουμε, δεν τις τρωμε σαν σανο. Οι ταινιες Marvel και οι υποκατηγοριες, αποτυπωνονται θαυμασια στο βιντεο.
Η Marvel εχει το καταστημα, την διαφημιση και το μπεργκερ ειναι το προιον της.

Για να δεις και τον κοσμο απο τα ματια μας.
Το ταινιακι το εχω προτεινει και το προτεινω παλι. Falling Down λεμε.

Λατρεμένη ταινία το Falling Down και ο Μιχαλάκης "σπέρνει". Όμως, αυτό που τελικά εισέπραξα εγώ (και με στενοχώρησε) ήταν: "παιδιά, ο Μιχαλάκης είναι κομματάκι διαταραγμένος και στα όρια της τρέλας, μην δίνετε πολύ σημασία σε ό,τι λέει. Συνεχίστε να πιστεύετε στο ψεύτικο όνειρο. Μουβ ον, νάθινγκ του σι χίαρ."

Έβαλαν στο κάδρο και την υποτιθέμενη ενδοοικογενειακή βία που, τελικά, από όσα δείχνει η ταινία, ο άνθρωπος δεν σήκωσε ποτέ χέρι στη γυναίκα του ή το παιδί του, αλλά είχε εκρήξεις θυμού που τρόμαζαν τη μάνα (απορώ αν του στάθηκε ποτέ η ίδια σε ό,τι τον απασχολούσε - νομίζω πως δεν δείχνει κάτι τέτοιο στην ταινία), και έδεσε καλά το πράμα. Κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν τα όσα κάνει και λέει...

Νομίζω πως ο Ναυαρχούκος (@Admiral) έχει ένα δίκιο όταν λέει ότι η πραγματική πηγή της δυστυχίας του δεν είναι το μπέργκερ ή η κίνηση ή ο μετανάστης. Όλα αυτά όμως μαζί συσσωρευμένα (και άλλα πολλά που δείχνουν την παρακμή αυτού του κόσμου) οδήγησαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας στο ξέσπασμα.

Η αλήθεια είναι πως μερικές μέρες, θέλεις απλά να απολαύσεις ένα ζουμερό μπέργκερ και να παντσάρεις ενοχλητικά δίποδα ενοχλητικούς συνανθρώπους σου.

Μαλλον δεν εχετε δει συνεντευξεις του Douglas για τον χαρακτηρα που υποδυεται.
Ο χαρακτηρας του ειναι διαταραγμενος/εξαγριωμενος. Η Αμερικη, οπως την ηξερε/νομιζε δεν υπαρχει πια.

Η συντευξη αξιζει μεχρι το 2.35

Σιγουρα, θα μπορουσαν να δειξουν περισσοτερα πραγματα αλλα υποθετω οτι δεν θα ηθελαν να εξαγριωσουν και το αμερικανικο κοινο.

Φανταστείτε τώρα αντίστοιχη σκηνή, όπου ο @Epitaph κάνει ντου στο ταμείο της Pizza fan και τσιγκλάει τους συνεστιαζόμενους για 5 απωλεσθέντα τετραγωνικά σαντιμέτρ στο εμβαδό της σπέσιαλ και τα τοματίνια που αντικατέστησαν μερικώς, ακριβότερα υλικά όπως τα φύλλα μπέικον.

(Πολύ) καλό το Poor Things, δικαιολογημένος ο περί αυτού ντόρος κατ' εμέ. Πολυεπίπεδο με καλή κινηματογράφηση και κορυφαίες πραγματικά ερμηνείες. Χάνει πόντους ηχητικά ωστόσο, κυρίως στο επίπεδο της μουσικής, με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις (πχ Λισαβόνα).

Fallen Leaves --> 7,5/10
(Πάλι σκόρπιες σκέψεις, δίχως συνοχή)

Η ταινία αφηγείται μια ροματζάδα σε ένα ψυχρό Φινλανδικό τοπίο κατά τη διάρκεια του ουκρανικού πολέμου (παίζει στο background).
Επιδεικνύοντας ένα ταξικό ρεαλισμό, αντίθετα από τις επικρατούσες "ονειρικές" προσεγγίσεις του Χόλιγουντ, η ταινία εντυπωσιάζει με την απλότητά της, αποπνέοντας ενδιαφέρον, δίχως περιττές εφευρετικές υπερβολές.
Η πλοκή εστιάζει στη συνάντηση δύο μεροκαματιάρηδων σε ένα καραόκε μπαρ, εκεί όπου ξεκινά η αρμονική εξέλιξη μιας ροματζάδας
Με αισθητική που θυμίζει Γκοντάρ, η ταινία ενσωματώνει πολλές αναφορές προς το έργο του και καταφέρνει να φέρει ολίγην από την αίγλη των παλιών ταινιών.
Παρότι δεν αποτελεί την κορυφαία δημιουργία του Καουρισμάκι, η ταινία καταφέρνει να ξεχωρίσει, αναδεικνύοντας την ως εξαιρετική σε σύγκριση με τις άλλες παραγωγές της χρονιάς.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Edit:
Ορίστε και άλλη μια πρόταση:

Last edited:

Κάπως έτσι είναι η φάση. Από τη μια η προβατίνα και από την άλλη η φιλμογραφία της Μανταμ Φιγκαρο.

Back