What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Αν και σε κάποια σημεία το χιούμορ ήταν λίγο τραβηγμένο (οι αλυσίδες στην αρχή είναι καλό παράδειγμα), συμφωνώ με τον Sandwraith ότι συνολικά αυτή η εντελώς γιούχου αισθητική μάλλον σε καλό του βγήκε τελικά του Θωρ. Εξάλλου ήταν ο λιγότερο επιτυχημένος ήρωας της Marvel ως τώρα, όσον αφορά τη σόλο καριέρα του, οπότε καλώς έπραξαν και ανακάτεψαν την τράπουλα. Κατά τη γνώμη μου τους βγήκε, αλλά δεν είχα ποτέ εμπειρίες από Θωρ πριν τις ταινίες οπότε το βλέπω καθαρά από τη σκοπιά του σινεφίλ, χωρίς ίχνος συναισθηματικής επένδυσης στον ήρωα.<br><br>Από την άλλη, η σαφέστατη πλέον τάση της Marvel να πανηγυρέψει όλες τις ταινίες της επειδή της έκατσε το Guardians of the Galaxy δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Μένει βέβαια να δούμε τι ύφος θα έχει και το Black Panther.<br><br>Btw, ο σκηνοθέτης του Ragnarok έχει κάνει και το What We Do In The Shadows, μια mockumentary καμενίλα με βρετανίζον χιούμορ και σουρεάλ καταστάσεις. Με παρέα (υπαρκτή ή "φανταστική", ξέρετε εσείς) είναι ό,τι πρέπει.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
@Raz<br>Πω ρε φίλε μη μου λες τέτοια και δεν την έχω δει ακόμα. Το Guardians 2 ήταν πράγματι άθλιο (όπως και το Ηοmecoming αλλά ας μην τα ξαναλέμε....)<br>Ωχ :seriouslyno:<br><br>@Captain Kal<br>Σεβαστό. Γούστα είναι αυτά. Ηθελα σίγουρα και γω περισσότερα να γίνουν στη ταινία αλλά και πάλι με άφησε άφωνο προσωπικά η υπόθεση. Καλά γουστάρω γενικότερα και ότι κάνει ο λατρεμένος Mark Wahlberg (Marky Mark /πρώην μέλος των New Kids of the Block για να μην ξεχνιόμαστε :mosh:)
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
@Maladroid<br>Μάλλον είναι ότι με έπιασε απροετοίμαστο. Δεν περίμενα parody, ούτε νομίζω ότι είχε πλασαριστεί ως τέτοιο, αλλά μπορεί να είμαι και λάθος. Για το χιούμορ πάντως επιμένω ότι ήταν μπαγιάτικο (π.χ. σκηνές με χαρακτήρες να βγάζουν grand speeches και το κοινό από κάτω να αδιαφορεί έχουμε δει εκατομμύρια φορές) και επαναλαμβανόμενο. Συμφωνώ για τις ταινίες Thor, ήταν πιθανότατα οι χειρότερες Marvel movies (ούτε εγώ έχω ασχοληθεί με το κόμικ btw). <br><br>@Chosen<br>Κοίτα, εγώ το Homecoming το είδα ευχάριστα πάντως. Δεν έχασα το μυαλό μου, όπως όταν είχα δει το Winter Soldier, αλλά καλά είχε φύγει το δίωρο. Το Ragnarok, το Guardians 2 και τα άλλα 2 Thor θεωρώ ότι βρίσκονται στον πάτο των Marvel movies.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Το πρώτο guardians είναι από τις πιο αγαπημένες μου superhero movies πάντως. Είχα μεγάλες προσδοκίες από τη 2η ταινία που δυστυχώς με απογοήτευσε πανηγυρικά. Καμία σχέση από αυτο που περίμενα να δω. Καλά το homecoming ήταν ένα ατελείωτο facepalm. Συνεχώς έβριζα για όσα άλλαξαν. Μου τη δίνει τρελά στα νεύρα όταν αλλάζουν φυλετικά χρώματα στους χαρακτήρες για να τραβήξουν κόσμο και αυτό έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια σε ένα κάρο υπερηρωικές ταινίες
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote> Καλά γουστάρω γενικότερα και ότι κάνει ο λατρεμένος Mark Wahlberg (Marky Mark /πρώην μέλος των New Kids of the Block για να μην ξεχνιόμαστε :mosh:</blockquote><br><br>Τώρα εξηγείται!! Όταν είχαν βγεί οι New Kids of the Block, εγώ το είχα γυρίσει σε Dio και Black Sabbath!!! :p:pP
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
<blockquote><br>Το πρώτο guardians είναι από τις πιο αγαπημένες μου superhero movies πάντως. Είχα μεγάλες προσδοκίες από τη 2η ταινία που δυστυχώς με απογοήτευσε πανηγυρικά. Καμία σχέση από αυτο που περίμενα να δω. Καλά το homecoming ήταν ένα ατελείωτο facepalm. Συνεχώς έβριζα για όσα άλλαξαν. Μου τη δίνει τρελά στα νεύρα όταν αλλάζουν φυλετικά χρώματα στους χαρακτήρες για να τραβήξουν κόσμο και αυτό έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια σε ένα κάρο υπερηρωικές ταινίες<br></blockquote><br><br>Το πρώτο Guardians ήταν εξαιρετικό. Για το Homecoming OK, δίκιο έχεις, είναι λίγο κουφές οι αλλαγές, αλλά σαν ταινία ήταν αξιοπρεπής. Ένα συνηθισμένο superhero flick.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Είδα το Heat.<br><br>....<br><br>Νομίζω πως κατάλαβα κάτι για την ίδια την ζωή όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
<blockquote><br>Είδα το Heat.<br><br>....<br><br>Νομίζω πως κατάλαβα κάτι για την ίδια την ζωή όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους.<br></blockquote><br><br>Αυτό συμβαίνει όταν βλέπεις για πρώτη φορά την καλύτερη ταινία δράσης όλων των εποχών. :worshippy:
 

hypersyntelikos

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 8, 2017
Messages
245
Κάψα...<br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZL9fnVtz_lc[/youtube]<br><br>Πέραν τούτου, είδα το 3 Billboards outside Ebbing, Misouri και για το είδος της η ταινία ήταν πάρα πολυ καλή. Φοβερή τύπισσα η Μακντόρμαντ, κύριος όπως πάντα ο Σαμ Ρόκγουελ αλλά και ο Γούντι Χάρελσον.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
<blockquote><br>είδα το 3 Billboards outside Ebbing, Misouri και για το είδος της η ταινία ήταν πάρα πολυ καλή. Φοβερή τύπισσα η Μακντόρμαντ, κύριος όπως πάντα ο Σαμ Ρόκγουελ αλλά και ο Γούντι Χάρελσον.<br></blockquote><br><br>Πολύ καλή η ταινία, ίσως η καλύτερη Κοενική ταινία που δεν την έχουν φτιάξει οι Κοέν. Φοβερές ερμηνείες (αναμενόμενο).<br>Δεύτερο όσκαρ στην Φράνσις, παρακαλώ.
 

missmisfit

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Dec 30, 2013
Messages
72
<blockquote><br>Μεσοτοιχίες. Μια όμορφη, Αργεντίνικη ταινία που πέτυχα τις προάλλες. Στην συνταγή της ψυχής μας πρέπει να μοιραζόμαστε πολλά με τους Αργεντίνους.<br></blockquote><br><br>Ωραία ταινία, την είχα δει πριν αρκετά χρόνια. Γενικά ο αργεντίνικος κινηματογράφος έχει ανέβει πολύ τελευταία. Από τα καλύτερα δείγματα (μετά το Nueve reinas και το El secreto de sus ojos) είναι και η απολαυστικότατη σπονδυλωτή ταινία Relatos salvajes.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
αφου βγαλατε καψουρα για Αργεντινη<br>σχετικα παλια ταινια (2000), το nine queens. πολυ καλο ταινιακι. φυσικα οι αμερικανοι δεν εχασαν ευκαιρια και εβγαλαν και την δικια τους κοπια και την βαφτισαν criminal.<br>δεν θυμομουν τον τιτλο και την χρονια. μεσα στο μυαλο μου ειχε ταξινομηθει στο 2008 περιπου. εριξα πολυ σκαψιμο.<br>οποιος δεν εχει ιδεα για τι πραγμα μιλαω, δεν θα χασει τον χρονο του.<br>το wiki λεει οτι ειχε προταθει για 28 βραβεια και κερδισε τα 21, δεν ξερω που τα κερδισε αλλα αξιζε καθε ενα απο αυτα.<br>ισως και να την εχω ξαναπροτεινει... δεν θυμαμαι τιποτα.<br><br>[youtube]https://youtu.be/hrmpvIJiHNY[/youtube]<br><br>bonus<br><span class="bbcode_spoiler">οταν πηγα να βρω το trailer, ειδα και ενα ελληνικο σχολιο.<br><img src="https://image.ibb.co/kATA5c/9queen.png" alt="9queen.png" class="bbcode_img" /></span>
 

missmisfit

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Dec 30, 2013
Messages
72
<blockquote><br>αφου βγαλατε καψουρα για Αργεντινη<br>σχετικα παλια ταινια (2000), το nine queens.<br></blockquote><br> <br>Το έγραψα κι εγώ παραπάνω, αλλά με τον original τίτλο (Nueve reinas)  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

asparagus_78

Gelatinous Cube
Joined
Oct 23, 2014
Messages
152
<blockquote><br>αφου βγαλατε καψουρα για Αργεντινή<br></blockquote><br><br>Να προτεινω κι αυτη την ταινια απο Αργεντινη: Un cuento chino (ενα Κινεζικο παραμυθι)<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jtNxIGefwl4&t=81s[/youtube]
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
<blockquote><br><blockquote><br>αφου βγαλατε καψουρα για Αργεντινη<br>σχετικα παλια ταινια (2000), το nine queens.<br></blockquote><br> <br>Το έγραψα κι εγώ παραπάνω, αλλά με τον original τίτλο (Nueve reinas)  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br>Την συγνωμη μου, γεραματα προ των πυλων. <br><br><blockquote><br><blockquote><br>αφου βγαλατε καψουρα για Αργεντινή<br></blockquote><br><br>Να προτεινω κι αυτη την ταινια απο Αργεντινη: Un cuento chino (ενα Κινεζικο παραμυθι)<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jtNxIGefwl4&t=81s[/youtube]<br></blockquote><br><br> :mosh: :mosh: :mosh:<br>Ταινιαραααααα λεμε.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Είδα Black Panther χθες aka https://youtu.be/pRpeEdMmmQ0" class="bbcode_url">This Time for Africa<br><br>Συμπαθητική ταινία, για μένα αρκετά ανώτερη από Thor 3 και Guardians 2, όχι όμως συγκλονιστική. Μπόλικη δράση, κλασσικό χιουμοράκι, όμορφη εικόνα, αρκετό ενδιαφέρον είχε το πάντρεμα της τεχνολογίας και της εξέλιξης με έθιμα και παραδόσεις. Για τη μουσική θα συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό της φίλης μου πως ήταν μίξη hip-hop με ζουλού. Οι σκηνές μάχης ήταν καλές αν και είχε μια σκηνή καταδίωξης με αμάξια που μπροστά της τα Fast and Furious φαντάζουν ντοκιμαντέρ. Ο κακός είχε πολύ καλό λόγο για να είναι κακός. Οι τρεις γυναίκες πρωταγωνίστριες και η γυναικεία φρουρά του Βασιλιά κλέβουν την παράσταση. <br><br>Πάμε για Infinity War τώρα :mosh:
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Περνάω τις κλειστές μου τελευταία και το&#039;χω ρίξει στις ταινίες (μεταξύ άλλων). Θα επικεντρωθώ σε κάποιες που είδα σχετικά πρόσφατα:<br><br>1. <b>Get Out</b>: Δυνατό θρίλερ, ασχέτως του πολιτικού κλίματος εν μέσω του οποίου κυκλοφορεί. Δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση διαρκούς απειλής και ανησυχίας ότι κάτι παει πάρα πολύ στραβά χωρίς να καταφεύγει σε φτηνά ξεσπάσματα βίας ή τρόμου. Η μεθοδική κλιμάκωση του σασπένς μου θύμισε πολύ Χίτσκοκ και η κεντρική σεναριακή ιδέα είναι ενδιαφέρουσα μέσα στην κάπως τραβηγμένη νοσηρότητά της. 8/10.<br><br>2. <b>The Cloverfield Paradox</b>: Υπάρχει λόγος που κυκλοφόρησε τόσο στα μουλωχτά και μόνο μέσω Netflix: είναι ελαφρώς για τα πανηγύρια. Υπάρχουν κάποιες σκόρπιες αναφορές και κλεισίματα ματιού για τους φανς του Cloverfield σύμπαντος αλλά γενικά είναι μια εντελώς προχειροστημένη b-moviά χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Το μοναδικό θετικό από αυτή την κυκλοφορία είναι ότι εξαιτίας του σκάσανε μύτη στο Netflix και τα προηγούμενα δύο της σειράς (ειδικά το 10 Cloverfield Lane το προτείνω ανεπιφύλακτα). 3/10.<br><br>3. <b>Gangster Squad</b>: Όχι πολύ φρέσκο αλλά ανέκαθεν ήθελα να το δω από περιέργεια, έτσι για το γαμώτο (και την κούκλα-πες-το-ναι-και-φύγαμε-για-Vegas Emma Stone). Δυστυχώς ανταποκρίθηκε στις χαμηλές προσδοκίες μου: προσχηματικό, επιφανειακό, αναληθοφανές - κάτι σαν L.A. Confidential φτιαγμένο από φοιτητές της σχολής κινηματογράφου. Ούτε καν η δοκιμασμένη χημεία Stone-Gosling δεν πείθει σ&#039;αυτή την ταινία. Η μεν Emma, που υποτίθεται κάνει και τη μοιραία, μοιάζει ελαφρώς ναρκωμένη και χωρίς το γνωστό της νάζι, ο δε Gosling βαριέται οικτρά και παίζει στον αυτόματο πιλότο τον τζιτζιφιόγκο ζεν πρεμιέ. <br>5.5/10 κι αυτό χαριστικά για την Emma.<br><br>4. <b>The Big Sick</b>: Κάπως σαν μεγάλου μήκους εκδοχή του Master of None αλλά με λιγότερο χαρισματικό πρωταγωνιστή και πιο ασθενές (heh) χιούμορ. Γενικά τίμιο και αρκετά ανθρώπινο για ρομαντική κομεντί αλλά περίμενα κάτι πιο σπέσιαλ λόγω του hype. Νομίζω η θεματολογία το βοήθησε στο να πάρει τόσο καλές κριτικές, λόγω inclusiveness και άλλων καινών δαιμονίων. Για ζευγαροθέαση πάντως είναι ό,τι πρέπει, θεωρώ.<br>7/10.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Δεν ξέρω, αυτό το Get Out δεν το χώνεψα καθόλου. Σαν ταινία είναι αναμφισβήτητα καλή, αλλά ο τρόπος και ο ρυθμός με τον οποίο σε βομβαρδίζει με αντιρατσιστικά υποτίθεται μηνύματα κατάντησε πολύ γρήγορα κουραστικός. Για μένα είναι μια πολύ καλή μαύρη κωμωδία η οποία το παράκανε με το political corectness σε σημείο να γίνεται ανυπόφορη μετά τα πρώτα τρία τέταρτα. Όταν δε γίνεται και η μεγάλη αποκάλυψη του τι πραγματικά συμβαίνει δεν μπορούσα να κρατήσω τα γέλια μου. Είπαμε, ένα δυο hints προς αυτήν την κατεύθυνση δε θα ήταν άσχημα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνει σε όλην τη διάρκεια της ταινίας. Τέλος πάντων, ίσως το είδα περιμένοντας κάτι διαφορετικό. Αν ήθελα να δω ταινία για το ρατσισμό πάντως θα έβλεπα κάτι σαν το Mississippi Burning που είδα πρόσφατα και ήταν πραγματικά υποδειγματικό.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Δεν μπορείς να συγκρίνεις το tour de force του Mississippi Burning με το σκανταλιάρικο Get Out. Το τελευταίο ήταν από τα πλέον ευχάριστα B-movies που είδα τελευταία και έπιανε πολύ καλά το Zeitgeist της εποχής, προφανώς το Αμερικανικό. Βλεπόταν ευχάριστα από την στιγμή που γνωρίζεις επακριβώς τί πας να δεις.<br><br>Επίσης, δείτε το Mute του Duncan Jones. Είναι όλα όσα απέτυχε να είναι το οπτικά εντυπωσιακό και συναισθηματικό νεκρό Blade Runner 2049. Neo-noir, cyberpunk αλλά πάνω απ&#039; όλα ανθρώπινο και με λογικές φιλοδοξίες. Δεν είναι η εργάρα που θα αλλάξει τις ζωές σας, αλλά όποιος ψάχνει ένα ζόρικο μεταμοσενύκτιο cyberpunk που σέβεται τον χρόνο και το IQ του, θα το απολαύσει. Η δε αφιέρωση στους τίτλους τέλους, όλα τα λεφτά. Πόντοι και για τον Skarsgaard ο οποίος αποδεικνύει πως είναι κάτι περισσότερο από απειλητικός μορφονιός. <br><br>Δυνατό ήταν και το Three Billboards. Δεν έπιασε τα επίπεδα βιρτουοζιτέ του Seven Psychopaths, αλλά δεν ήταν και το ζητούμενό του. Ο McDonagh παραμένει από τις δυνατότερες εν ενεργεία, mainstream ψυχογραφικές πένες.
 
Top Bottom