Είδα σχεδόν back-to-back δύο σχετικά πρόσφατα χόρορ.
Το Barbarian έχει όλα τα στοιχεία ενός τυπικού b-movie: σκηνές φρίκης/σπλάτερ, σκοτεινά υπόγεια, φινάλε τίγκα στις κλισεδιές, σεναριακές τρύπες, χαρακτήρες που περνιούνται για έξυπνοι/προσεκτικοί και καταλήγουν να κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη κτλ. Πάντως η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και τα εφέ είναι συμπαθέστατα κι εφόσον συμβιμβαστείς με την ιδέα της "καλής μπιμουβιάς" βλέπεται πολύ ευχάριστα.
7.5/10
Από την άλλη το Heretic έχει σχεδόν όλα τα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω αλλά παράλληλα κάνει το λάθος να περνιέται για "σκεπτόμενο χόρορ" κι εκεί νομίζω μπουρδουκλώνεται. Στα συν η ερμηνεία του Hugh Grant σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει και οι χαριτωμένες πρωταγωνίστριες (ιδίως η Sophie Thatcher). Στα μείον το πολύυυυ βραδύκαυστο πρώτο μέρος που έστειλε τη γυναίκα μου για ύπνο πριν καν ξεκινήσει η -όποια- δράση (κι εγώ με το ζόρι κρατήθηκα δηλαδή).
6/10
Επίσης έκατσα να δω την ταινία του Eisenberg που χάρισε το όσκαρ β'ανδρικού στον Kieran Culkin, το A Real Pain. Αρχικά είναι ξεκάθαρο ότι προτάθηκε για β' και όχι για α' καθαρά για λόγους τακτικής, κάτι που βλέπουμε όλο και συχνότερα σε διάφορα βραβεία (π.χ. το The Bear που κατεβαίνει στα Emmy πάντα στην κατηγορία κωμικής σειράς, λολ). Αφήνοντας αυτό στην άκρη είναι μια αρκετά δυνατή ερμηνεία, ίσως όχι τόσο απαιτητική εκ πρώτης όψεως αλλά πιστεύω ότι το παίξιμο του Culkin είναι που την κάνει να φαίνεται τόσο "απλή". Στα υπόλοιπα, η ταινία δεν έχει ιδιαίτερη πλοκή, είναι καθαρά δράμα (δύο) χαρακτήρων αλλά πετυχαίνει μια καλή ισορροπία δράματος-κωμωδίας κι επιφυλάσσει μερικές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις, Χάρηκα που είδα πλάνα από Βαρσοβία και γενικά μια αμερικάνικη ταινία τοποθετημένη επιτέλους σε ευρωπαϊκή χώρα εκτός των κλασικών (Ιταλία, Παρίσι, Βερολίνο). Είναι αρκετά σύντομη, συνεπώς δεν αισθάνθηκα ότι έχασα τον χρόνο μου, αλλά δεν τη θεωρώ και essential viewing που λένε.
6.5/10