Red Dead Redemption : To Όνειρο Ζει

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αρα για να λεει οτι θα το ανακοινωσουν Αυγουστο σημαινει πως μαλλον εννοουν στην Gamescom. Πολυ καλα νεα για εμας που μεχρι τωρα δεν μπορουμε να το παιξουμε γιατι δεν εχει βγει σε pc.

Αρα για να λεει οτι θα το ανακοινωσουν Αυγουστο σημαινει πως μαλλον εννοουν στην Gamescom. Πολυ καλα νεα για εμας που μεχρι τωρα δεν μπορουμε να το παιξουμε γιατι δεν εχει βγει σε pc.

Ποιός σου είπε ότι δεν έχει βγει σε PC? Μια χαρά τρέχει σε emulator!!!

Δεν θυμάμαι αν είχα ξαναρωτησει, ποιο RDR θεωρείται καλύτερο;

Το 2 έχει έναν τεράστιο κόσμο, φοβερή αλληλεπίδραση, υπεργαμάτα γραφικά, έξοχο gameplay και φοβερή ιστορία. Ένα ατόφιο 10άρι που θα μνημονεύεται για χρόνια στο οποίο έχω γράψει καμιά 90αριά ωρίτσες.

Το καλύτερο είναι το πρώτο. Κάποιος που έπαιξε πρώτα την ιστορία του Αρθούρου δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Μάρστον στη συνέχεια. Όταν όμως είχε κυκλοφορήσει στο Χ360 είχε κάνει πάταγο. Είχε όλα όσα προανέφερα για το 2 καθώς επίσης την καλύτερη ιστορία εκδίκησης που έχει γραφτεί στο μέσο. Τέλεια αρχή, μέση και τέλος. Παίζει με τα συναισθήματά σου, σε κάνει κουβάρι και μετά σου δίνει τη λύτρωση και την αγαλλίαση. Είχα αγοράσει το hd καλώδιο για μέγιστη οπτική απόλαυση στα 720p τότε, και με τον κολλητό μου βγάζαμε πάντα γουίσκια το βράδυ για να συνεχίσουμε τις αποστολές. Έπαιζες τον Κλιντ Ιστγουντ στην τηλεόραση και ήταν κάτι πρωτόγνωρο, για αυτό και παίρνει την πρωτιά από τον συμπαθέστατο μεν, αλλά όχι σαν τον John Marston, Αρθούρο.

Πιριοντ.

Τα βλέπετε ρε που λέγατε ότι τρολάρω με την ερώτηση μου; Υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.

Δεν έχω παίξει το ένα οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω.

Τέλεια αρχή, μέση και τέλος. Παίζει με τα συναισθήματά σου, σε κάνει κουβάρι και μετά σου δίνει τη λύτρωση και την αγαλλίαση.

Δεν ήταν ιστορία εκδίκησης είχε όμως όλα τα παραπάνω, έτσι θα περιέγραφα το 2.
Το 2 είναι το μόνο παιχνίδι μέχρι στιγμής όπου μετά από ένα κομβικό σημείο δεν ήθελα να το συνεχίσω με είχε κάνει σκουπίδι η ιστοιρία και επέλεξα να κάνω 2 μέρες sides για να καθυστερίσω το αναπόφευκτο. O Arthur είναι υπερπλήρης χαρ/ρας, ψυχάρα με απίστευτο character development. Αν ήταν οι Daltons με βάσει αυτά που συμβαίνουν στο 2 ο Arthur είναι ο Jack και ο John Marston είναι ο Averel, το χαζό "αδερφάκι" που πάντα μπλέκει και πάντα ο Arthur καθαρίζει γι αυτόν.

Δεν μου αρέσει καθόλου το setting, καουμπόηδες, άγρια Δύση και πράσινα άλογα, όμως είναι τόσο τέλεια δοσμένος που δεν ήθελα να ξεκολλήσω. Όπως όταν έβλεπα Battlestar Galactica, ένιωθα μέρος του crew και περίμενα οδηγίες έτσι και στο 2 περίμενα τι θα μου πει ο Dutch να κάνω ως μέρος του "plan".

Τα έχω γράψει πιο αναλυτικά εδώ

Δε διαφωνώ καθόλου για την υπεργαματωσύνη του 2 όπως διάβασες, αλλά κάπως έπρεπε να κουμπώσουν μια ιστορία που η ύπαρξη του JM και μόνο θα έδινε μια ώθηση. Για σικουελ ούτε λόγος φυσικά, οπότε το πρικουελ ήταν η μόνη λύση. Επέλεξαν να κάνουν τον ΑΜ πρωταγωνιστή και πολύ καλά έκαναν, μιας και σαν χαρακτήρας είναι όπως αναφέρεις υπερπλήρης και δίνει στο παιχνίδι τη δέουσα βαρύτητα. Οπότε ο παραγκωνισμός του JM ήταν αναπόφευκτος και ενδεχομένως επιτηδευμένος, ώστε από ένας Αβερελ που βρίσκει την ηρεμία του και την οικογενειακή θαπλωρή να εξελιχθεί σε έναν Τζέσε Τζέιμς που τα κάνει όλα ρόιδο.

ένιωθα μέρος του crew και περίμενα οδηγίες έτσι και στο 2 περίμενα τι θα μου πει ο Dutch να κάνω ως μέρος του "plan".
Αυτό το κομμάτι εξαρχής μου καθόταν στραβά στο RDR2, δηλαδή το γεγονός ότι ο Arthur για τους δικούς του -θεμιτούς- λόγους ακολουθούσε σχεδόν τυφλά τον Dutch και τα σχέδιά του, ενώ ο παίκτης έβλεπε ότι ήταν καταδικασμένα σε αποτυχία κι ότι η συμμορία πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάθε φορά που τους μάζευε για briefing, εγώ φώναζα στον Arthur να τους παρατήσει όλους, να βρει την υγειά του (pun not intended).

Επέλεξαν να κάνουν τον ΑΜ πρωταγωνιστή και πολύ καλά έκαναν, μιας και σαν χαρακτήρας είναι όπως αναφέρεις υπερπλήρης και δίνει στο παιχνίδι τη δέουσα βαρύτητα. Οπότε ο παραγκωνισμός του JM ήταν αναπόφευκτος και ενδεχομένως επιτηδευμένος,

Eκτός φυσικά από όχημα για το character development του John, πιστεύω πως η αλλαγή πρωταγωνιστή έγινε κάπως σκόπιμα για να μπορεί το παιχνίδι να σταθεί και σε όσους δεν έχουν παίξει το 1. Και όσοι δεν είχαν παίξει το 1 έχασαν κομμάτια από το 2, διάβαζα online πόσο "άδειο" ήταν το Blackwater, φαντάζομαι εσύ θα ανατρίχιασες όταν πάτησες τα ίδια χώματα με το 1 και επισκεύτηκες τις ίδιες πόλεις.

ώστε από ένας Αβερελ που βρίσκει την ηρεμία του και την οικογενειακή θαπλωρή να εξελιχθεί σε έναν Τζέσε Τζέιμς που τα κάνει όλα ρόιδο.

Αχ αυτό περιμένουμε να το δούμε.

Αυτό το κομμάτι εξαρχής μου καθόταν στραβά στο RDR2, δηλαδή το γεγονός ότι ο Arthur για τους δικούς του -θεμιτούς- λόγους ακολουθούσε σχεδόν τυφλά τον Dutch και τα σχέδιά του, ενώ ο παίκτης έβλεπε ότι ήταν καταδικασμένα σε αποτυχία κι ότι η συμμορία πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάθε φορά που τους μάζευε για briefing, εγώ φώναζα στον Arthur να τους παρατήσει όλους, να βρει την υγειά του (pun not intended).

Εμένα μου άρεσε που εξήγησε γιατί ο Arthur ήταν πιστός και πως σταδιακά είδαμε να χάνει την πίστη του και να αμφισβητεί στα ίσια τον Dutch. Μου άρεσε που έγινε σταδιακά και δεν έκαναν rush την αλλαγή απλώς για να τελειώσουν την ιστορία. Να πως επίσης πως όταν το έπαιζα δεν ήξερα το ρόλο του Dutch στο 1, ήξερα μόνο πως ο John είναι ο πρωταγωνιστής. Οπότε δεν ήξερα που θα καταλήξει η ιστορία και όπως ο Arthur έτσι κι εγώ μέχρι ένα σημείο τον έβλεπα σαν τον απόλυτο αρχηγό της συμμορίας και πατρική φιγούρα.

Ούτε εγώ έχω παίξει το 1ο game αλλά ρε συ ήταν υπερβολικά προφανές από την πρώτη στιγμή ότι ο Dutch πουλούσε παπά και δεν ήταν άξιος εμπιστοσύνης. Καταλαβαίνω γιατί ο Arthur του ήταν πιστός κι όπως λες είχε λογική ότι δεν τον αποκήρυξε με την πρώτη στραβή. Απλά θεωρώ ότι έπρεπε να το κάνουν λιγότερο προφανές για τον παίκτη, γιατί δημιουργούνταν αυτό το cognitive dissonance που με έκανε να πηγαίνω σε κάθε αποστολή με βαριά καρδιά, σαν πρόβατο στη σφαγή.

Έχοντας παίξει και τα δύο, μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά πως το δεύτερο παιχνίδι -ειδικά με τον εκτεταμένο επίλογο που σε φέρνει ως την αρχή του RDR1- είναι κλάσεις ανώτερο, παντού, σαν συνολική εμπειρία. Το πρώτο, τον καιρό που βγήκε, ήταν ασύλληπτο έπος, αλλά έχουν περάσει χρόνια, έχουν κυλήσει νερά από τότε. To τελείωσα το 2019 στο PSN, emulated για PC και παρατηρούσα ακαδημαϊκά πόσα σημεία του είχε 'δανειστεί' το Wild Hunt. Φαντάζομαι όσοι το έπαιξαν στον καιρό του, θα παραμιλούσαν με τα ξηροκάρπια να πετάγονται από τις γωνίες του στόματος, όπως περιγράφει ο @vlad.

Δε νομίζω να το παίξει κανείς στο PC *μετά* το RDR2 και να το βρει ανώτερο, ακόμη και αν έχει γίνει πλήρες remake. Η ιστορία του πρώτου είναι πολύ πιο 'κλασσική' και απλή σε σχέση με το έπος του δεύτερου.

Δεν έχω παίξει ακόμα κανένα από τα δύο παιχνίδια αλλά μου αρέσει πολύ η συζήτηση που γίνεται.

Απλά θεωρώ ότι έπρεπε να το κάνουν λιγότερο προφανές για τον παίκτη, γιατί δημιουργούνταν αυτό το cognitive dissonance

Αυτό που περιγράφεις μου συνέβη στη αρχή όπου σε κάποιες αποστολές οι επιλογές ήταν "σκότωσέ τον" ή "σπάσε τα μούτρα κάποιου" ευτυχώς το παιχνίδι δεν στάθηκε πολύ σε αυτό.

ΔΙΕΡΕΥΣΕ και η ημερομηνια κυκλοφοριας!

Ομως τοτε βγαιναι το LIKE ADRAGON THE MAN WHO ERASED HIS NAME. Ως γιαπωνεζος ninja θα παιξω αυτο και αργοτερα το red dead.

Οκ. Οπότε το πλάνο έχεις ως εξής:
Bg3 ---> Armored Core ---> Κάνα indie της προκοπής ---> Alan Wake 2 ---> Red Dead Redemption Remake ---> Silent Hill 2 Remake

Οκ. Οπότε το πλάνο έχεις ως εξής:
Bg3 ---> Armored Core ---> Κάνα indie της προκοπής ---> Alan Wake 2 ---> Red Dead Redemption Remake ---> Silent Hill 2 Remake
Εχουμε επισης την ιδια περιοδο και τα sonic super stars warhammer space marine 2 rpbocop roque city inspector gadget mad party asterix and obelix slap them all 2 smurfs 2 assasins creed mirrage και avatar frontiers of pandora. Ειναι αδυνατον να τα παιξουμε ολα αυτα μαζι ταυτοχρονα και δεν θα επρεπε να βγουν ολα μαζι το ενα τοσο κοντα στο αλλο. Αρα θα πρεπει να επιλεξουμε με μεγαλη προσοχη τι θα παιξουμε. Για εμενα σιγουρα ειναι τα sonic like a dragon και warhammer την ημερα κυκλοφοριας.

Και φυσικα το mortal kombat 1.!!! Δηλαδη βγαινουν συνολικα 9 παινχιδια ολα μαζι κοντα το ενα στο αλλο. Εκτος αν αναβθληθουν μερικα.

Back