What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Risen world

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
Για να μη γράφουμε δεξια και αριστερά και γεμίζουμε το φόρουμ οfftopic όσον αφορά τα δυο πρώτα risen.

Eντυπώσεις, απορίες, κόλπα κλπ εδώ <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Μόνο το 2 έχω παίξει και τερματίσει, ένα αξιόλογο rpg, η ιστορία και ο σχεδιασμός του χάρτη αλλα και των αποστολών μου άρεσαν ενω το κορυφαίο ήταν τα κόλπα με το βουντού.
Πρέπει να ολοκληρώσω το 1 κάποια στιγμή για να παω πανέτοιμος στο αναμενόμενο 3ο μέρος.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


Steel_Havoc wrote:
Μόνο το 2 έχω παίξει και τερματίσει, ένα αξιόλογο rpg, η ιστορία και ο σχεδιασμός του χάρτη αλλα και των αποστολών μου άρεσαν ενω το κορυφαίο ήταν τα κόλπα με το βουντού.
Πρέπει να ολοκληρώσω το 1 κάποια στιγμή για να παω πανέτοιμος στο αναμενόμενο 3ο μέρος.</blockquote>

Πρέπει να παίξεις το 1ο... Ειδικά το 1ο Act είναι απίστευτο...

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
To 3 μου βγάζει μια τρομερή επικούρα και μια ατμόσφαιρα που καιρό έχουμε να δούμε σε ανάλογο τίτλο. Μακάρι γιατί το περιμένω πως και πως. Και Γουί(σκυ)τσερ 3 πιο μετά. Πολύ δουλειά μαζεμένη :woohoo:
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


elric wrote:
Για να μη γράφουμε δεξια και αριστερά και γεμίζουμε το φόρουμ οfftopic όσον αφορά τα δυο πρώτα risen.

Eντυπώσεις, απορίες, κόλπα κλπ εδώ <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Μιας και το άνοιξες, δεν ξεκινάς με μερικές πρώτες συμβουλές? <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Θεωρώ πως τα Risen πρέπει να τα βάζουμε παρεούλα με τα Gothic, αν δεν κάνω λάθος είναι οι ίδιοι δημιουργοί (τα είχαν τσουγκρίσει με τον publisher στο Gothic 3 και άλλες τέτοιες ομορφιές, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες καθόλου) και έχουν το ίδιο στυλ.

Για το Risen I τι να πεις, παιχνιδάρα απλά! Έχει την μαγεία των 2 πρώτων Gothic! Ξεκινάς σαν το παιδί της φάπας σε ένα σκληρό κόσμο και πρέπει να χύσεις πολύ ιδρώτα για να πας μπροστά (δεν είναι προτιμότερο αυτό από το να ξεκινάς από την 1η ώρα ξέροντας ότι "οι προφητείες λένε ότι είσαι τούμπανος και σωτήρας μας" α-λα Oblivion/Skyrim κτλ.?) Σε σχέση με τα Gothic έκανε κοιλιά στο τελευταίο act αν θυμάμαι καλά (γινόταν επαναλαμβανόμενο), αλλά σε γενικές γραμμές είχε όλο το πακέτο : φοβερή ατμόσφαιρα, ωραίους χαρακτήρες, έντονη εξερεύνηση, δύσκολες αλλά όμορφες μάχες και για την εποχή του είχε υπέροχα γραφικά.

Το 2ο μέρος να πω την αμαρτία μου δεν το έχω τελειώσει. Δεν με κράτησε, μου φάνηκε χειρότερο σε κάθε τομέα από το 1ο (ατμόσφαιρα, χειρισμό, εξερεύνηση κτλ.) , ίσως να φταίω εγώ που δεν το έδωσα τον απαραίτητο χρόνο.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Χειρότερο χειρισμό το Risen 2 από το Risen 1? Από που κι ως που;

Γουστάρω τρελά ό,τι έχει φτιάξει η Piranha Bytes, μαζί και το Risen 2 το οποίο έπαιξα πολύ πρόσφατα.

Με το Risen 2 πάντως, η Piranha Bytes ηθελημένα πείραξε ορισμένα στοιχεία της συνταγής των προηγούμενων παιχνιδιών, και αυτό σίγουρα ξένισε μέρος των φίλων της σειράς, στην οποία και εγώ μετράω μαζί Gothic και Risen - να σημειώσω εδώ πως το σενάριο των Risen αναφέρει πως οι Titan Lords ξύπνησαν και η παραδοσιακή μαγεία σταμάτησε να λειτουργεί επειδή οι θεοί εγκατέλειψαν τον κόσμο, ξεκάθαρη αναφορά σε έναν από τους πιθανούς τερματισμούς του Gothic 3.

Η αρχή του Risen 2 είναι πολύ πιο βατή και signposted από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς, που σε έριχνε από την αρχή στα βαθιά και σου έλεγε κολύμπα - στην ουσία στο πρώτο 30% του παιχνιδιού είσαι λίγο ή πολύ καθοδηγούμενος, και οι δυνατότητές σου "ανοίγουν" από εκεί και πέρα. Είμαι σίγουρος πώς ένα μέρος των παραδοσιακών φίλων της σειράς ξενέρωσαν και τα παράτησαν πριν το σημείο που αποκτάς δικό σου πλοίο και αρχίζει το παιχνίδι να θυμίζει περισσότερο τους προγόνους του.

Στο θέμα της εξερεύνησης, δυστυχώς ο κατακερματισμός των περιοχών σε σχετικά μικρά νησιά λειτουργεί εναντίων του - εντελώς αντικειμενικά ο κόσμος παραμένει μεγάλος και γεμάτος ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις, δε μπορεί όμως να δώσει την ίδια αίσθηση με τους αχανής αλλά πιο σφιχτοδεμένους προκατόχους του. Παραμένει πάντως κατά την άποψή μου, ανώτερο στον τομέα της εξερεύνησης από την συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών της κατηγορίας, χάνοντας σε σύγκριση μόνο με τα Gothic.

Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έχεις τη δυνατότητα να έχεις μαζί σου ένα companion - αυτό αφαιρεί αυτόματα ένα από τα πιο βασικά γνωρίσματα της σειράς, την απάνθρωπη δυσκολία που σε έκανε να σκεφτείς τρίδιπλα πριν τολμήσεις να ξεστρατήσεις έστω και ένα μέτρο από το βασικό μονοπάτι. Από τη στιγμή που ο companion δεν είναι υποχρεωτικός εκτός από ορισμένες περιπτώσεις (που πάντα υπήρχαν στα παιχνίδια της σειράς, και που πάντα ήταν exploitable του κερατά), δε το θεωρώ αρνητικό.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση προσωπικά, είναι η απουσία των πραγματικά ισχυρών τεράτων, ορισμένα από τα οποία ήταν σήμα κατατεθέν - ashbeasts (shadowbeasts στα Gothic), ogres, trolls, dragons και γενικά τέρατα που δε τολμούσες να πλησιάσεις παρά μόνο όταν το level σου είχε φτάσει επίπεδο ημίθεου, λάμπουν δια της απουσίας τους. Επίσης, τα ghouls που στο Risen 1 ήταν κινούμενος θάνατος, έχουν φάει τρελό nerf και στην ουσία μόνο στα (σπάνια) packs είναι επικίνδυνα. Έχουν μείνει μόνο 2-3 mini-bosses όπως αυτό στο Isle of Thieves. Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που αφαιρέθηκαν - το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι πως οι developers, γνωρίζοντας πως η χρήση των companions που ανέφερα παραπάνω θα έκανε και αυτά τα τέρατα υπόθεση ρουτίνας, επέλεξαν να μη τα χρησιμοποιήσουν καθόλου, μου φαίνεται όμως τελείως κουλό. Ελπίζω στο Risen 3 να επανέλθουν.

Καταλαβαίνω πως έχω επισημάνει κυρίως τα μειονεκτήματα του Risen 2 - για μένα όμως, εξακολουθεί να ασκεί μια γοητεία που έχουν όλα τα παιχνίδια της Piranha Bytes, και που ούτε γίνεται ούτε χρειάζεται να εξηγηθεί με αντικειμενικά μέτρα και σταθμά. Το pre-order (από Kinguin) για το Risen 3 έχει γίνει ήδη, και ξέρω από τώρα τι θα κάνω τον δεκαπενταύγουστο.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Από bugs πως πάνε και τα δυο; Δεν έχω παίξει κανένα της εταιρίας. Θυμάμαι για το gothic 3 είχε βγει community patch που το συμμάζευε και τον αδερφό μου να παίζει gothic 2 να μου λέει να μείνω μακριά λόγω bugs και crashes, παρόλο που του άρεσε :unsure:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Η Steam version του Risen 2 + DLC που έπαιξα (στην ουσία ίδια με την Risen 2 Gold Edition από GoG) δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα γνωστό δευτερεύων bug που δε σου δίνει μια αποστολή το σωστό loot για να κάνεις craft ένα legendary sword - μάλλον δε θα διορθωθεί ποτέ, αλλά μικρό το κακό.

Το Gothic 2 Gold επίσης από GoG, δεν έκανε ποτέ crash. Κάποια μικρά bugs παραμένουν, αλλά τίποτα που να δικαιολογεί το να μη παίξεις το παιχνίδι.

Gothic 3 + Community Patch έχει πλέον στρώσει μετά από ντουζίνες versions. Επίσης παίξε άφοβα.

To Risen 1 το έπαιξα Day 1 και Pirate Bay Special Edition :blush: :blush: :blush: :blush: και είχα πέσει σε αρκετά bugs. Καλύτερα να πει κάποιος που έχει πιο πρόσφατη και legit εμπειρία.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Gothic 1 λίγα bugs, άκρως playable.
Gothic 2 λιγότερα bugs, επίσης άκρως playable.
Όσα μου έτυχαν ήταν του στυλ να κολλήσω σε textures του περιβάλλοντος.
Gothic 3 χωρίς community patch δεν ξέρω (και δε θέλω να μάθω), ΜΕ το community patch ένα από τα σταθερότερα pc games που έχω ασχοληθεί ( απολογισμός 1 μόλις bug σε sidequest μετά από συνολικά 130 ώρες παιχνιδιού).
Risen 1 όπως τα gothic 1 και 2 αλλά πολύ πιο polished, παρόμοια εμπειρία σχεδόν με το gothic 3.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Τι να πω εμένα το 2 μου κράσαρε μια φορά.
Το 3 το είχα πάρει από το pc master και δεν είχε το παραμικρό. Το τελείωσα 2 φορές βανίλια σκολάτα και μετά άλλη μια με το community το οποίο πέραν κάποιων λεπτομερειών δεν μου φάνηκε να διορθώνει και πολλά
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Chronomancy τι εννοείς βανίλλια? Και εγώ από το pc master το έχω και είναι ήδη patchαρισμένο στην έκδοση 1.72 (η τελική έκδοση του patch είναι η http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1140053-Gothic-3-Patch-1-75-release" class="bbcode_url">1.75). Άρα αν το έπαιξες αργότερα με νεότερη version του CP λογικό είναι να μην είδες μεγάλες αλλαγές <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
risen 2....
να δωσω ενα εξτρα λογο για καποιους (adventurαδες κυριως!) που πρεπει να το παιξουν...
μοιαζει 'αρκετα' με τα monkey island, εχει μια καλη δοση χιουμορ.................. AΛΛΑ κραταει και τη 'σοβαριλα' ενος rpg που σεβεται τον εαυτο του και δεν κατανταει 'cthulu saves the world'...
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Στο Risen 1 που τελείωσα πρόσφατα μέσω Steam το μοναδικό σοβαρό bug που συνάντησα αρκετές φορές ήταν όταν προσπαθούσα να σκαρφαλώσω κάπου. Πολλές φορές ο χαρακτήρας αντί απλά να ανέβει εξφενδονιζόταν στον αέρα και έβγαινε εκτός οθόνης και χρειαζόταν load για να συνεχίσω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Meanwhile...
http://collectorsedition.org/21257/risen-3-collectors-editions-announced

Sweet spot η μεσαία έκδοση, so collector's edition for me! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Προσέξτε τις λέξεις κλειδιά "pc only" και "drm-free". :vaultboy:
<span class="bbcode_spoiler">Γιατί μερικές εταιρίες έχουν @ρΧ#%@ και δεν ξεχνούν από που ξεκίνησαν. :cheers: </span>
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Εγώ, αν και πολλή αρχή, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο Risen 1. Δεν ξέρω ίσως αργότερα τι θα παίξει...
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238


Great0ldOne wrote:
Χειρότερο χειρισμό το Risen 2 από το Risen 1? Από που κι ως που;</blockquote>
Αυτό που εννοεί θαρρώ πως είναι το dumped down σύστημα μάχης. Η αλήθεια είναι πως η αφαίρεση του dodge-slide που είχε το πρώτο παιχνίδι με άφησε να αναρωτιέμαι το γιατι.
Στο Risen 2 οι μάχες είναι στην καλύτερη τραγικές. Στα διάφορα creatures-ζώα απλά spammareis ελπίζοντας ότι δεν θα σε χτυπήσουν( μιας που με την αφαίρεση του dodge, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο) και στους human αντιπάλους υπάρχει η πρόκληση μέχρις ότου πάρεις το power-hit το οποίο κόβει φέτες τους πάντες.
Απλά για υποσημείωση το Risen 2 είναι το μοναδικό παιχνίδι που έχω βγάλει τελική boss fight σε λιγότερο από λεπτό.
Σοβαρά απλά κάνεις power hit μέχρι ο αντίπαλος να πέσει κάτω.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Στο 2 υπάρχει επίσημο patch που προσθέτει roll μεταξύ άλλων...
 

renivid anul

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 14, 2012
Messages
238
Α σοβαρά?
Δεν ξαναασχολήθηκα μαζί του όταν το τερμάτισα, που ήταν τις πρώτες μέρες που βγήκε, και ούτε καν είχα ακούσει για την εισαγωγή roll.
Παράλειψη από μέρους μου, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει ότι το σύστημα μάχης ήταν κακό.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138


JonIrenicus13 wrote:
Μιας και το άνοιξες, δεν ξεκινάς με μερικές πρώτες συμβουλές? <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Oκ, σαν πρώτη συμβουλή στο Risen 1 αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το alchemy skill για να μπορέσει να ανεβάσει strength ή dexterity χωρίς να ξοδέψει πολλά LP.
Αυτό γιατί ένας alchemist μπορεί να φτιάξει +5 strength και +5 dexterity potions μαθαίνοντας τις αντίστοιχες συνταγές και μαζεύοντας κάποια σπάνια βότανα.
Ποια είναι αυτά;
Heroes crown, ogreroots, pixie hats.
Aυτα τα χορταράκια βρίσκονται στην ύπαιθρο (ποτέ σε σπηλιές) και συνήθως βρίσκονται κοντά σε ζόρικους αντιπάλους (π.χ. orges, ashbeasts)

 
Top Bottom